Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Activiteiten

De Nationale Vereniging van Beroepsfotografen heeft redenen om te feesten…

15 februari 2016 wordt een dag om samen te klinken.

Heel wat van onze leden vielen het afgelopen jaar met hun foto’s in de prijzen en wisten zich zo ‘in the picture’  te werken. We tonen u een compilatie van de winnende beelden en huldigen de awardwinnaars.

Onze voorzitter Bruno Vetters geeft de voorzittersfakkel door aan Jos Verhoogen. We zijn dankbaar voor de vele realisaties onder het voorzitterschap van Bruno en de vele jaren inzet.

Jos Verhoogen uit Erps-Kwerps engageerde zich reeds geruime tijd voor de vereniging en draagt haar en de collega’s een warm hart toe. Het laatste jaar was Jos actief als ondervoorzitter en hij heeft zich bereid verklaard om de niet te onderschatten taak van voorzitter over te nemen van Bruno. Hij zal daarbij geflankeerd worden door een aantal nieuwe mensen. 

Het FotoMuseum in Antwerpen, dat dit jaar zijn 50 ste verjaardag viert, is de ideale locatie om dit te vieren. Het wordt beslist een boeiende avond.

Afspraak om 19u voor een exclusief bezoek aan de tentoonstelling “Photography Inc”.
Daarna in het auditorium de winnende beelden en de awardwinnaars op het podium, gevolgd door de voorzitterswissel.
Tot slot heffen we samen het glas op het verleden en klinken we op de toekomst.

Fijn als jullie erbij zullen zijn. 

De tentoonstelling:

Vandaag is iedereen fotograaf. Met een klik op je smartphone maak je vlot en snel de leukste beelden. Geen gedoe meer met filmrolletjes, vaarwel donkere kamer. Het digitale tijdperk heeft fotografie voorgoed veranderd. Zo'n 175 jaar geleden, bij het ontstaan van de fotografie, ging het er heel anders aan toe: je moest minutenlang stilzitten voor een portret en het afdrukproces was erg ingewikkeld. Photography Inc. vertelt het verhaal van fotografie en de fotografische industrie vanaf de beginjaren tot nu. Aanvankelijk is de fotografie een ambacht en is een foto een luxeartikel. Later wordt het een massaproduct voor een breed publiek. In dat proces gaan automatisering, commercie en consumptie hand in hand. Fabrikanten willen een antwoord bieden op de veranderende eisen van de klant: het moet steeds sneller, eenvoudiger en goedkoper. De tentoonstelling focust op kantelmomenten in de technologische geschiedenis van de fotografie en op de gevolgen voor de gebruiker. De tentoonstelling neemt de wisselwerking tussen foto-industrie en fotograaf onder de loep. Speciale aandacht gaat naar de rol van het Antwerpse bedrijf Agfa-Gevaert in dit verhaal. Van de eerste foto's – daguerreotypieën – tot de selfies van vandaag, je krijgt het allemaal te zien. Alle tentoongestelde stukken komen bovendien uit de collectie van het FOMU. Een niet te missen wandeling door de geschiedenis van de fotografie!

Datum: maandag 15 februari 2016 om 19.00 uur
Gelegenheidsadres: FotoMuseum, Waalse kaai 47 in 2000 Antwerpen
Aanmelden: Graag uw aanwezigheid bevestigen voor 31 januari 2016 bij peggy.deneve@unizo.be of nikki.huts@unizo.be

Portretfestival 2016 in Bourbon–Lancy (F)

Deelnemen

Vanaf zaterdag 9 juli 2016 tot 15 september 2016 loopt weerom het internationale portretfotofestival L’été des Portraits, in Bourbon-Lancy in de Bourgognestreek in Frankrijk.

Tot 31 maart 2016 kunnen foto’s doorgestuurd worden voor deelname.
Fotografen kunnen met 1 tot 10 foto’s  deelnemen.
Leden van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen betalen 35 euro per foto voor het printen, lamineren en ophangen van je foto (‘s).
Bovendien maak je kans op het winnen van een award.

Dit is een interessante opportuniteit om mediabelangstelling te krijgen in eigen land. http://www.gnpp.com/concours      

Verdere info in deze bijlage.

Verblijf ter plaatse

Zondag 10 juli 2016 is de officiële opening.

Tijdens de vorige editie huurden we een gîte en kamers nabij het Kasteel in het centrale park.

Een 40-tal fotografen van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen namen deel en hadden er een geweldig interessante tijd met bezoek aan de tentoonstellingen, workshop, ontmoetingen met buitenlandse collega’s, lekker eten en toffe babbels met de Belgen.

Indien we voor u een kamer moeten reserveren laat het weten aan peggy.deneve@unizo.be  zodat we terug terecht kunnen in dezelfde ideaal gelegen locatie.

Aankomst zaterdag 9 in de loop van de dag of 10 juli in de voormiddag. Vertrek 12/13 juli 

Vlaamse fotografen leren de Walen hoe het moet

In 2011 bezochten we enkele Waalse fotostudio’s. Op 20 en 21 augustus 2012 was het tijd voor een wederbezoek aan Vlaamse fotostudio’s.

Een 15-tal Waalse fotografen uit onder meer Charleroi, Verviers, Ciney, Florennes, Brussel, … bezochten Filip Santens in Aalter, Kurt Vansteelant in Zedelgem, Paul Gheyle in Lissewege en Carl Lapeirre in Bissegem.

De Walen waren oprecht onder de indruk en kregen een waar schokeffect. De ‘puurheid’ en grote klasse viel hen heel erg op. Geen overbodige franjes of decoraties maar het accent op fotografie en presentaties die de foto’s ondersteunen. Telkenmale hoorden we van de Walen “ van zodra we hier een zaak binnenstappen zie en voel je de professionaliteit”.

Positiv, Verka en Vakcolor jullie hebben er alvast een aantal potentiële klanten bij.

Een journalist van de Standaard was getuige van het laatste bezoek bij Carl Lapeirre en schreef onderstaand artikel
http://m.standaard.be/sp/artikel.xhtml?contentid=2755690
We zijn blij met de positieve boodschap die goed is voor het imago van de beroepsfotograaf en de sector ten goede komt.

Veel dank aan de gastvrijheid van de fotografen. Grote klasse, jullie voorbeeld strekt tot navolging.

Fotografisch event in Vrasene op 4 juni 2012

Nabeschouwing

Maandag 4 juni 2012 was Vrasene weerom het actieterrein voor beroepsfotografen. Vele fotografen kwamen er afgezakt naar het fotografisch event.

Naast deze groepsfoto kan je nog een fotoverslag bekijken van Jos Verhoogen op de fotoalbumpagina.

Groepsfoto Vrasene 4 juni 2012 - © Jos Verhoogen

Sfeerfoto's kinderportret Vrasene 2012

Kinderportret Vrasene © Bruno Vetters Kinderportret Vrasene © Bruno Vetters Kinderportret Vrasene © Bruno Vetters

Nieuwjaarsdrink in "t Klooster" in Vrasene op 12 januari

Een nabeschouwing

De nieuwjaarsdrink op 12 januari 2012 ’t Klooster in Vrasene werd druk bijgewoond. De getuigenissen achteraf waren vol lof over de gezelligheid en de collegialiteit.

Een van de pijlers van de beroepsvereniging is net deze collegialiteit en de ruime gelegenheid tot netwerking. Ter illustratie hiervan brachten twee collega’s, Rik De Brauwer en Berten Steenwegen, een getuigenis over hun samenwerking. Zij vertelden hoe ze door alle professionele drukte heen samen een project gerealiseerd hebben en hoe hun fotoboek “Adembenemend Himalaya” tot stand kwam.

Zij vertelden een inspirerend verhaal geïllustreerd met prachtige beelden van de mythische regio Ladakh waar ze op de motor de hoogste berijdbare toppen ter wereld overwonnen, maar ook verhalen van mensen van bij ons. “... dan zullen jullie begrijpen waarom het zo’n deugd doet om je belangeloos in te zetten” aldus Rik de Brauwer.

Dankzij de filmbeelden van hun helmcamera lieten ze het publiek virtueel meerijden op de motor, langs duizelingwekkende afgronden, over smalle met rotsen bezaaide bergwegen, door diepe modderpoelen. Letterlijk adembenemend. En zo waren ook de foto's die ze in de zaal opgehangen hadden. Schitterend.

Vele van onze leden steunden reeds hun project door het boek aan te kopen. Aan degenen die het nog niet kochten kunnen we het alleen maar heel sterk aanbevelen. Schitterende foto's, kwaliteitsvol drukwerk en dat allemaal voor een zeer nobel doel, de steun aan Muco-patiënten. Proficiat Rik en Berten.

Een fotoalbum van deze nieuwjaarsdrink door Kurt Vansteelant is te bekijken op onze Facebookpagina.

NVB Voorzitter Bruno Vetters Voorstelling boek "Adembenemend Himalaya" Nikki Huts, Nationaal Secretaris NVB Verkoopsstandje boek "Adembenemend Himalaya"

Fotografen Academy rond Sociale Media door Tom Devos

Gevolgd door gespecialiseerde opleidingen in beperkte groep

Er was ruime belangstelling op 21 november 2011 voor de informatieavond met Tom Devos rond het toepassen van sociale media in ons bedrijf.

Via deze link kunnen jullie de presentatie terugvinden die Tom Devos bracht op de bijeenkomst in Vrasene:

http://www.intago.be/beroepsfotografen

Na deze algemene infoavond kregen we de vraag om regionaal meer gespecialiseerde bijeenkomsten te organiseren in beperkte groep.

Het is de bedoeling te starten vanuit een concrete bedrijfsanalyse van de deelnemers:

 • Wat wil ik als fotograaf bereiken
 • Wat wil ik communiceren
 • Hoe doe ik dit optimaal door het gebruik van welke sociale media ( Facebook, Twitter, Linkedin, Blog)

Beginnen vanaf basic informatie en zo komen tot een bruikbaar eindresultaat.

Iedereen brengt eigen laptop mee of werkt aan een pc die ter beschikking is.
Samen en onder begeleiding worden bedrijfspagina’s aangemaakt, links gelegd, enz…

We kregen het concrete voorstel voor donderdagnamiddag 15 december in Hasselt van 14 tot 18 uur.

Graag zo vlug mogelijk uw reactie indien u interesse hebt hieraan deel te nemen.

Daar wij dit initiatief organiseren in samenwerking met Syntra Vlaanderen is de deelnemingsbijdrage ten uitzonderlijke titel 10 euro pp. Het aantal deelnemers is evenwel beperkt

Fotografen Academy rond Sociale Media door Tom Devos

Infoavond voor afgestudeerde fotografen en starters

Donderdag 13 oktober 2011 in Sint-Ulriks-Kapelle

Zoals ieder jaar organiseren we voor pas afgestudeerden in de fotografie en net opgestarte fotografen een infoavond. Fotografen uit verschillende disciplines lichten aan de hand van hun eigen ervaringen toe wat het opstarten als zelfstandig fotograaf betekent, hoe zij te werk zijn gegaan, hun do’s en don’ts… Bedoeling is een leuke interactie tussen sprekers en publiek, dus wie al een tijdje als startend fotograaf met een aantal vragen rondloopt, mag deze bijeenkomst zeker niet missen!

Deze sprekers komen aan bod:

 • Bart Pittoors van Zenito zal toelichten wat het opstarten van een eigen zaak allemaal inhoudt en wat het statuut van zelfstandige omvat.
 • Stephane Verheye: Stephane behoort tot de top van de Belgische publiciteitsfotografen. Hij is gespecialiseerd in packaging, food en still life photography. Al is hij West-Vlaming toch heeft hij een prachtige studio in Brussel. Voor zijn opnamen werkt hij samen met een volledig team.
 • Jimmy Kets: persfotograaf, momenteel werkzaam voor De Standaard. Won reeds verscheidene prijzen als jong aanstormend talent. Zijn werk wordt geregeld tentoongesteld en valt ook reeds te bewonderen in twee boeken: ‘Brightside’ en ‘Volkscafés – vrouwentongen & mannenpraat’.
 • Francis Tilborghs: bouwde 25 jaar ervaring op in de wereld van media en marketing (Agfa, VTM, VAR). In 2004 volgde hij een opleiding fotografie. Twee jaar later begon hij aan een tweede carrière als fotograaf in bijberoep. In januari 2010 opende Francis zijn eigen portretstudio in Tervuren waar hij eerst in bijberoep werkte en overschakelde op full-time. Hij fotografeert zowel in studio, op locatie en voor events.
 • Hilde Collier: jonge, spontane fotografe die zich vooral focust op sociale fotografie. Portretten en huwelijken. Ook bedrijfsfotografie. Hilde heeft haar atelier en studio in Hombeek.

De bijeenkomst gaat door in Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 20 te 1700 Sint-Ulriks-Kapelle op donderdag 13 oktober om 19u30.
Deze bijeenkomst is gratis.

Indien u graag zou aanwezig zijn, gelieve het inschrijvingsformulier ingevuld terug te mailen naar of uw gegevens door te mailen aan: peggy.deneve@unizo.be

Hoe kan ik mijn omzet doen stijgen?

Meer opdrachten door grotere naamsbekendheid!

Update: Collega Francis Tilborghs heeft een verslag met foto's van deze activiteit online gezet: www.beroepsfotografen.wordpress.com

In kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle op woensdag 25 mei 2011 om 19.30 uur.

De impact van Naamsbekendheid is ontegensprekelijk zeer groot en draagt zeker bij tot meer opdrachten en dus een grotere omzet.
Om naambekendheid op te bouwen en te benutten zijn er vele mogelijkheden.
Speciaal voor leden van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen organiseren we een infoavond om een paar invalshoeken te bespreken.

De bijeenkomst wil informatief en inspirerend zijn en is gebaseerd op getuigenissen van mensen uit de sector en experts in de materie.

Vragen die zeker aan bod komen:

 • Welke initiatieven lenen er zich toe om jezelf te promoten?
 • Welke kansen doen zich voor en hoe grijp je ze?
 • Hoe kan je jezelf een grotere commerciële meerwaarde geven?
 • Hoe kun je een economisch voordeel halen uit deelname aan initiatieven?
 • Hoe kan je prospectie in het buitenland omzetten in promotie en meer mogelijkheden in het binnenland?
 • Hoe kan je uit buitenlandse contacten business opportuniteiten halen?
 • Hoe geraak ik in de gazet?
 • Hoe krijg je mediabelangstelling?
 • Hoe benader je de media?
 • Hoe en wat publiceer je?


Verschillende van onze leden-fotografen slagen er meesterlijk in zichzelf en/of hun fotografie in de belangstelling te brengen. Goede voorbeelden hiervan zijn Lucille Feremans, Filip Santens en Kurt Vansteelant. Drie verschillende persoonlijkheden die echter elk op hun manier opportuniteiten weten om te zetten in een persoonlijke meerwaarde.

Wij hebben hen bereid gevonden om hun tactiek toe te lichten voor hun collega’s. Zij nemen regelmatig deel aan competities en vallen ook regelmatig in de prijzen. Zij zullen advies geven voor het selecteren en indienen van foto’s voor awards en tentoonstellingen.

Ronny Lannoo, jaren hoofdredacteur geweest van verschillende tijdschriften en publicaties en momenteel media adviseur, zal toelichten hoe je contacten legt met de pers.

Adressen van contactpersonen worden meegegeven.

B2B Vlaanderen - Wallonië

B2B - Vlaanderen-Wallonië

B2B in Wallonië - Bedrijfsbezoeken bij de buren

Onbekend is onbemind. Dat is in de fotografiesector niet anders.

We trokken onze taalgrens over om Vlaamse en Waalse fotografen met elkaars studio’s, producten en diensten te laten kennismaken.

We brachten een bezoek ter plaatse en wisselden ervaringen uit over innovatieve bedrijfstoepassingen en manieren van werken en klantenbenadering in Wallonië en Vlaanderen. Inspiratie opdoen, het gezichtsveld verruimen, netwerking uitbouwen was mee de bedoeling.

Het Vlaams/Waals circuit startte op donderdag 24 maart in Tongeren, loopt over Visé, Verviers, Charleroi, Manage, Mons, Rebecq en eindigde op zaterdag 26 maart in Meise.

Detail van het programma als bijlage.

De organisatie was in handen van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, geïntegreerde beroepsvereniging van Unizo, en de Waalse beroepsvereniging voor fotografen UPPF.

Logo B2B in Wallonië

Franse, Waalse en Vlaamse fotografen ontmoeten elkaar

Van zondag 20 maart tot zondag 27 maart kwam een groep Franse fotografen naar België. We maakten met hen een rondreis en bezochten studio's in Nederland, Vlaanderen en Wallonië. Dit bezoek liep gedeeltelijk parallel met het programma B2B - Vlaanderen-Wallonië (zie hoger).

Franse fotografen op bezoek bij Belgische en Nedelandse collega's.

Franse, Waalse en Vlaamse collega's ontmoeten elkaar bij Photo Nelissen © Photo Nelissen

Groepsfoto workshop Doel 23 aug 2010 © Michiel Hendryckx

Groepsfoto Doel © Michiel Hendryckx

Nabeschouwing workshop met Michiel Hendryckx in Doel

Alles zat mee die maandag in Doel, het weer, de sfeer, de collegiale contacten. We waren blij vele nieuwe fotografen te ontmoeten maar ook blij dat sommige anciens er bij waren. Het deed deugd Luc en Linde Demarcke terug te zien.

En ook Michiel was in form en begeleidde de happening subliem met zijn verhalen en zijn commentaren. De formule oogstte algehele appreciatie.
Het werd een geslaagde bijeenkomst die naar meer smaakt. Michiel heeft zich alvast geëngageerd een follow up te begeleiden rond reportagefotografie.

U leest ook een verslag van deze bijeenkomst op de blogs van Carl Lapeirre en Francis Tilborghs.

- Michiel is een geknipte 'Meester' , recht voor de raap, eerlijk, juist en met een vleugje humor! (Carl Lapeirre)
http://carllapeirre.wordpress.com/2010/08/23/studietijd/

- Het verslag en foto's van Francis Tilborghs staan op www.beroepsfotografen.wordpress.com

- "Eigenlijk zou elke fotograaf een vader als Michiel moeten hebben, waarbij hij in leer kan gaan. Het ambacht van vader op zoon. Zoals het vroeger was. En nooit meer". (Hans Degreve)

Op stap met Michiel Hendryckx in Doel op 23 augustus 2010

Op 26 augustus 2001 waren we met de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen te gast in Doel voor een landelijk trekken. Nu 9 jaar later keren we terug.

Afspraak op maandag 23 augustus 2010 om 16.00 uur in DOEL voor de introductie en briefing door Michiel Hendryckx.

Daarna gaat ieder zijn eigen opnamen maken 'op het terrein'. Er zijn ruime mogelijkheden: het jachthaventje, de leegstand, de bewoners, natuurfotografie in de polder, industriële landschapsfotografie met de kerncentrale en de haven…

Terwijl de innerlijke mens gesterkt wordt worden de beelden verzameld en geselecteerd. Michiel zal foto’s becommentariëren en op zijn manier bewerken in Photoshop.

Michiel Hendryckx, huisfotograaf van “De Standaard”, ligt mee aan de basis van de journalistieke beeldvorming in Vlaanderen. In zijn werk staan de mens en de dagelijkse verwondering centraal. We kennen Michiel als een aimabele verteller die een positieve bijdrage levert voor de sector door de fotografie op regelmatige tijdstippen in de belangstelling te brengen. Michiel was onze begeesterde gastspreker op zijn verjaardag op 19 november 2009 in het FotoMuseum in Antwerpen waar hij tentoonstelde met “Ronddolen in Europa”, een thema dat ook in boekvorm verscheen. Straatfotografie, mensen, portretten, landschappen, documentaire fotografie.

Na de bijeenkomst in het FotoMuseum spraken we met Michiel af voor een happening op locatie. Er werd gekozen voor Doel omdat het vele mogelijkheden biedt. Michiel Hendrickx werkte in Doel als persfotograaf.

Doel 26 11 1998 (© Rik Timmerman)

Doel, een gemeente op de grens met Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Gelegen aan de Schelde, omgeven door industriële havenactiviteit en de polders.

Doel, een fusiegemeente van Beveren, gekend om zijn kerncentrales en zijn jarenlange strijd voor behoud en tegen uitzetting en afbraak.

In de jaren 1960 woonden er meer dan 1500 inwoners, in de jaren ’80 een 1000-tal, nu nog 57. Een 30-tal huizen zijn nog bewoond, 12 huizen zijn nog in handen van privépersonen.

Bewoonde huizen, uitgebrande huizen, afgebroken resten, gekraakte panden, kunst, graffiti, protest, rust, desolaatheid, strijd, …

Bereikbaarheid:

Doel bereik je via een afslag van de expressweg Antwerpen-Knokke.
Afslag Doel loodst je door het havengebied. Afslag Kieldrecht maakt het je iets makkelijker om dit polderdorp te bereiken.

Timing:

We hebben afspraak op maandag 23 augustus om 16.00 uur in het Hooghuis. Daarna trekt iedereen erop uit om opnamen te maken. Na de opnamen wordt terug verzameld in de kapel van het klooster.

Terwijl de innerlijke mens versterkt wordt kunnen foto’s geselecteerd worden.

Ook Michiel zal een selectie maken van de opnamen van de aanwezige fotografen en deze becommentariëren. Hij zal eveneens een aantal foto’s “op zijn manier” met Photoshop bewerken.

Locatie’s:

1. Het Hooghuis ligt in de Hooghuisstraat op nr. 8. Als je voor de kerk van Doel staat het eerste huis aan je linkerkant, een beetje achterin gelegen. Het Hooghuis, was het vroegere buitenverblijf van Rubens, momenteel gebruikt Denise Aerts het als kunstatelier.

2. De kapel van het klooster van de vroegere kostschool ligt in de Hooghuisstraat 4, twee huizen rechts van de kerk.

Ruime parkeergelegenheid voor de kerk en in de Hooghuisstraat.

Deelnemingsbijdrage:

Voor het totale programma, eten en drinken inbegrepen betaal je 28 euro pp. Fiscaal attest wordt bezorgd.

Graag een bevestiging van uw deelname met een mailtje naar fotografen@unizo.be.

Geschiedenis van het Hooghuis:

Het Hooghuis is een geklasseerd monument opgetrokken in Vlaamse renaissancestijl. Het twee verdiepingen tellende "Hooghuis" werd gebouwd in 1613. Toen regeerden de aartshertogen Albrecht en Isabella over de Zuidelijke Nederlanden in naam van de koning van Spanje.

De streek van Doel, Kallo en Verrebroek begon zich net te herstellen van het zware oorlogsgeweld waarbij Alexander Farnèse, op het einde van de 16de eeuw, de dijken liet doorsteken en de polders van Doel onder water zette. Begin 17de eeuw besloten een aantal ondernemende en kapitaalkrachtige zakenlui het vruchtbare gebied terug in te dijken. Belangrijkste geldschieter voor dit project was Antwerpenaar Jan Brant, vader van Isabella Brant, de eerste vrouw van Rubens.

Na de inpoldering werd op het domein van Brant het Hooghuis gebouwd dat dienst deed als vergaderplaats voor het polderbestuur. Isabella Brant stierf in 1626. Haar vader had geen andere nakomelingen en schonk daarom zijn gronden aan Rubens en zijn zonen. Rubens had een neus voor zaken. Het geld dat hij verdiende met schilderen investeerde hij in onroerend goed, o.a. in Zwijndrecht en Doel. Rubens hertrouwde met Helena Fourment die na zijn dood het eigendom in handen kreeg. Helena hertrouwde later met Jan de Broeckhoeven - de Bergeyck.

Op zolder werden rekeningen gevonden waaruit blijkt dat het pand werd gebouwd door dezelfde ambachtslui die het Rubenshuis in Antwerpen hadden opgetrokken. Je merkt dat ook aan de monumentale blauwe hardstenen deuromlijsting in vol plastische barokstijl en het uiterst interessant interieur met o.a. eikenhouten zolderingen en twee monumentale barokschouwen uit de XVIIe eeuw.

Mevr. Colette Hermans, gewezen arts in het Antwerpse Middelheimziekenhuis, is al 30 jaar eigenares van het Hooghuis in Doel. Haar passie voor historisch erfgoed redde het huis in 1970 van de sloop. Mevr. Hermans kocht het en betaalde de restauratie. In 2003 ging zij niet in op het voorstel om haar eigendom vrijwillig te verkopen. Samen met de juristen Yvo Porters en Koen Van Hoof vormt ze nu de kern van de vzw Hooghuis.

Het Rubenshuis in Doel is nu dringend aan restauratie toe. Het Hooghuis overleefde de Spanjaarden, de Oostenrijkers, de Fransen, de Hollanders en de Duitsers.

© 2016 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | DisclaimerPowered by SycroCMS | © ZuPP webbuilding