Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Activiteiten

Infoavond voor startende fotografen

Mediacampus Mariakerke, 29 september 2016

Klaar voor jouw lancering als fotograaf? Start met een voorsprong!

Voor pas afgestudeerde fotografen, toekomstige starters en net opgestarte fotografen organiseren we op 29 september 2016 een infoavond.

Een panel van fotografen uit verschillende disciplines lichten aan de hand van hun eigen ervaringen toe wat het opstarten als zelfstandig fotograaf betekent, hoe zij te werk zijn gegaan, hun do’s en don’ts…

Panelleden:

 • Stephane Verheye (publiciteitsfotografie en kunst-fotografie)
 • Lieven Van Assche over persfotografie
 • Wouter Colen over huwelijksfotografie
 • Laura Bierens (afgestudeerd in 2015 en opende pas nieuwe kleine studio in Antwerpen, expliciete eigen stijl)
 • Jos Verhoogen (all round, studio en nieuwe niche)
 • Raf Lehaen: verhaal over stilstaand en bewegend beeld

Ze beantwoorden vragen zoals:

 • Het opstarten als fotograaf
 • Hoe uzelf promoten?
 • Waar vindt U klanten?
 • Welke tarieven hanteren?
 • Waar vind ik de juiste leveranciers?
 • Welke begininvesteringen zijn noodzakelijk?
 • Hoe persfotograaf worden?
 • Waar kan U zich bijscholen?
 • Waar contacten leggen met andere fotografen?


Tevens krijgt u informatie over:

 • Het zich vestigen als zelfstandige
 • Fotograaf in hoofd- of bijberoep?
 • Verplichte startersformaliteiten
 • Welke bijdrage moet ik betalen?


De bijeenkomst gaat door in de Mediacampus Mariakerke, Industrieweg 232, in 9030 Gent-Mariakerke op donderdag 29 september 2016 om 19u15.

https://www.arteveldehogeschool.be/campus-mariakerke

Deze infoavond in woord en beeld, is zeer zeker nuttig als je opdrachten als fotograaf wil zoeken en aanvaarden. Tevens kan je kennismaken met de producten van een aantal bedrijven uit de professionele fotografiewereld.

Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Om organisatorische redenen graag vooraf aanmelden bij peggy.deneve@unizo.be

In samenwerking met:

Chromaluxe (fotopanelen op aluminium), Fujifilm (professionele fototoestellen, printers en toebehoren), Hotz (verdeler van fotomateriaal voor de prof), Fotokartonnage De Crem (fotokartonnage en analoge en digitale albums, studioboeken, newborn collection, wall deco: dibond, canvas, frames, plexi), Olympus (professionele fototoestellen), Positiv (fotocartonnage voor de prof) en Zenito (sociale zekerheid voor ondernemers).

De Nationale Vereniging van Beroepsfotografen heeft redenen om te feesten…

15 februari 2016 wordt een dag om samen te klinken.

Heel wat van onze leden vielen het afgelopen jaar met hun foto’s in de prijzen en wisten zich zo ‘in the picture’  te werken. We tonen u een compilatie van de winnende beelden en huldigen de awardwinnaars.

Onze voorzitter Bruno Vetters geeft de voorzittersfakkel door aan Jos Verhoogen. We zijn dankbaar voor de vele realisaties onder het voorzitterschap van Bruno en de vele jaren inzet.

Jos Verhoogen uit Erps-Kwerps engageerde zich reeds geruime tijd voor de vereniging en draagt haar en de collega’s een warm hart toe. Het laatste jaar was Jos actief als ondervoorzitter en hij heeft zich bereid verklaard om de niet te onderschatten taak van voorzitter over te nemen van Bruno. Hij zal daarbij geflankeerd worden door een aantal nieuwe mensen. 

Het FotoMuseum in Antwerpen, dat dit jaar zijn 50 ste verjaardag viert, is de ideale locatie om dit te vieren. Het wordt beslist een boeiende avond.

Afspraak om 19u voor een exclusief bezoek aan de tentoonstelling “Photography Inc”.
Daarna in het auditorium de winnende beelden en de awardwinnaars op het podium, gevolgd door de voorzitterswissel.
Tot slot heffen we samen het glas op het verleden en klinken we op de toekomst.

Fijn als jullie erbij zullen zijn. 

De tentoonstelling:

Vandaag is iedereen fotograaf. Met een klik op je smartphone maak je vlot en snel de leukste beelden. Geen gedoe meer met filmrolletjes, vaarwel donkere kamer. Het digitale tijdperk heeft fotografie voorgoed veranderd. Zo'n 175 jaar geleden, bij het ontstaan van de fotografie, ging het er heel anders aan toe: je moest minutenlang stilzitten voor een portret en het afdrukproces was erg ingewikkeld. Photography Inc. vertelt het verhaal van fotografie en de fotografische industrie vanaf de beginjaren tot nu. Aanvankelijk is de fotografie een ambacht en is een foto een luxeartikel. Later wordt het een massaproduct voor een breed publiek. In dat proces gaan automatisering, commercie en consumptie hand in hand. Fabrikanten willen een antwoord bieden op de veranderende eisen van de klant: het moet steeds sneller, eenvoudiger en goedkoper. De tentoonstelling focust op kantelmomenten in de technologische geschiedenis van de fotografie en op de gevolgen voor de gebruiker. De tentoonstelling neemt de wisselwerking tussen foto-industrie en fotograaf onder de loep. Speciale aandacht gaat naar de rol van het Antwerpse bedrijf Agfa-Gevaert in dit verhaal. Van de eerste foto's – daguerreotypieën – tot de selfies van vandaag, je krijgt het allemaal te zien. Alle tentoongestelde stukken komen bovendien uit de collectie van het FOMU. Een niet te missen wandeling door de geschiedenis van de fotografie!

Datum: maandag 15 februari 2016 om 19.00 uur
Gelegenheidsadres: FotoMuseum, Waalse kaai 47 in 2000 Antwerpen
Aanmelden: Graag uw aanwezigheid bevestigen voor 31 januari 2016 bij peggy.deneve@unizo.be of nikki.huts@unizo.be

© 2016 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | DisclaimerPowered by SycroCMS | © ZuPP webbuilding

Comments