Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Fotofestivals

FOODPRINT 1819

Foodprint1819 viert haar verjaardag!
Vier deze 10de editie door deelname!

Foodprint is het jaarboek van de Belgische gastronomie in woord en beeld: www.foodprint.be 
Uniek is de internationale fotogalerij die door het ganse boek loopt.

We nodigen opnieuw fotografen in binnen- en buitenland uit, om een foto in te sturen (ondertussen nemen er al meer dan 35 verschillende nationaliteiten deel).
Portret, product, agrarisch landschap, urban, naakt, … alle disciplines zijn welkom, als er maar een link naar food is. De selectie gebeurt op basis van originaliteit. 

De deelname is volledig gratis en op 25 maart 2019 is de persvoorstelling in Flanders Expo. Dan ontvangen de gepubliceerde fotografen ook hun exemplaar.

Je kan je inzending insturen tot uiterlijk 15 december, bij voorkeur met Wetransfer, naar info@jorisluyten.be
Indien je nog vragen hebt kan je ook terecht bij Joris luyten, de coördinator van het project.

info@jorisluyten.be 
www.jorisluyten.be 
M +32 (0)475 79 03 44
H +32 (0)3 544 99 99

 

Breda Photo Festival 2018

5 september - 21 oktober 2018

Early Bird: 50% korting
BredaPhoto Festival vindt plaats door heel Breda: van het bruisende stadscentrum tot het hippe Belcrum-gebied. De buiten-exposities zijn gratis te bezoeken. Voor de binnen-exposities heb je een kaartje nodig. Jij als nieuwsbrief abonnee kunt nu een passe-partout met flinke korting bestellen!

Met de kortingscode BP-EARLYBIRD krijg je  50% korting op een passe-partout. Je hebt met dat passe-partout dan zeven weken lang onbeperkt toegang tot alle activiteiten en events voor de prijs van nagenoeg een dagkaartje. 

Hoe werkt het?

 • Bestel je 'Passe-Partout onbeperkt' hier
 • Vul de kortingscode BP-EARLYBIRD onderaan het formulier in. 
 • Klik op het pijltje om de korting te verrekenen.
 • De kortingscode geldt uitsluitend voor 1 passe-partout.
 • Selecteer je betalingsmethode en voer je gegevens in.
 • Vervolg de bestelprocedure en je ontvangt je passe-partout per e-mail.


Er zijn 1.000 Early Bird tickets en op=op! 

Eté des Portraits 2018 in Bourbon-Lancy

Vanaf vrijdag 20 juli 2018 tot 30 oktober 2018 loopt weerom het internationale portretfotofestival 'L’été des Portraits' in Bourbon-Lancy in de Bourgognestreek in Frankrijk.

Bourbon-Lancy ligt in de Bourgogne streek in Frankrijk staat die periode geheel in het teken van fotografie.
Het festival startte in 2004 en binnen onze beroepsvereniging is ‘Bourbon‘ een begrip geworden. We namen al 6 maal deel.
Vele leden weten hun deelname ook om te zetten in heel wat mediabelangstelling in eigen land.

321 fotografen stellen tentoon met 1000 foto’s. Traditiegetrouw zijn we met de Vlamingen weer de grootste buitenlandse delegatie. Duitsland (1), Oostenrijk (3), België (46), Denemarken (3), Spanje (1), Finland (5), Frankrijk (216), Italië (13), Luxemburg (1), Nederland (4), Polen (16), Québec (11), Zweden (1).

Deelnemen

Het festival gaat uiteraard over ‘Portretfoto's’. Je kan deelnemen in de categorieën kinderen, volwassenen, senioren, naakt, studio of foto's op locatie.
De foto’s worden geprint en opgehangen op panelen van 60x60 cm.

Je kan volgen op  https://www.facebook.com/groups/26260856454/ 
Alles over deze en vorige edities vindt u op http://www.letedesportraits.com 

Bourbon- Lancy : extra thema

Naast het Internationale portretfestival zoals we het al jaren kennen in Bourbon-Lancy lanceert het festival nu ook een nieuw thema.
Door de samenwerking met Paris Match is er in 2018 nog een extra invalshoek: STRAATFOTOGRAFIE.

Street Photography » est une branche de la photographie dont le sujet principal est une présence humaine, directe ou indirecte, dans des situations spontanées et dans des lieux publics comme la rue, les parcs, les plages, les grands magasins ou les manifestations...

Enkele voorbeelden vind je op: https://www.google.fr/search?q=street%20photography&rlz=1C1AOHY_frFR708FR708&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0yJf23tXXAhWFDsAKHTLwDs0Q_AUICigB&biw=1680&bih=935

Deze beelden zullen afgewerkt worden op grootformaat en dit zonder meerprijs. Ze worden in een aprte ruimte tentoonsgesteld.
De beelden zullen zoals de andere portretten afgedrukt worden op 60x60 cm, maar de 100 eerste beelden die opgestuurd worden zullen afgedrukt worden op 100x100 cm voor dezelfde prijs van 35 € per beeld.
Deze beelden zullen als nieuwe galerij in een speciale straat gepresenteerd worden.

Gasttentoonstellingen van Pierre Anthony Allard https://fr.wikipedia.org/wiki/Pierre-Anthony_Allard, Joseph et Louise Simone http://www.simoneportrait.com/, Gilles Vautier https://www.monsieurvautier.com/tous-les-myselfs,

Contact: gerard-cimetiere@orange.fr

Om in aanmerking te komen voor de award-selectie  het moet gaan over  "Het portret en de menselijke representatie, in al zijn vormen". Maw Foto’s van dieren of wild life komen niet in aanmerking voor de jurering.

De inschrijvingen werden afgerond op 31 maart 2018

Ga je mee naar ‘l’Eté des Portraits 2018’, het grootste Europese portretfestival in Bourbon-Lancy in Frankrijk?

In Bourbon is men momenteel de foto’s aan het printen, monteren en ophangen om alles klaar te hebben tegen het feestweekend van 21 juli 2018 met de officiële opening die gepaard gaat met verbroederingen, happenings en de uitreiking van de awards.
Ook wij gaan dit jaar weer met de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen naar het openingsweekend in Frankrijk. Het is een hoogtepunt op vlak van collegiale contacten, ervaringsuitwisseling en inspiratie.
Midden in het centrum van het gebeuren huurden we een gite. Zin om mee te gaan? Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Ook als je dit jaar niet tentoonstelde is het interessant om mee te gaan

Het aanbod vanuit de beroepsvereniging:

Aankomst zaterdag 21 juli (wij bezorgen nog carpoollijsten)

 • 4 overnachtingen all inclusive (ontbijten, lunches , gala-avond, diners, dranken…)
 • een mediatraining (in België ) met de bedoeling vooraf en na het festival zoveel mogelijk mediabelangstelling te krijgen rond uw deelname aan het fotofestival
  Naamsbekendheid verhoogt uw marktwaarde
 • in Frankrijk ter plaatse een workshop rond portretfotografie


Deelnemingsbijdrage totaal pakket 360 euro excl btw. Fiscaal attest wordt bezorgd.

Interesse? Contacteer ons dan dringend via beroepsfotografen@unizo.be 

© 2018 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  Powered by SycroCMS | © ZuPP webbuilding

Comments