Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Kunstfotograaf Tom D. Jones uit Knokke winnaar op de IPA awards 2017

Kunstfotograaf Tom D. Jones uit Knokke opnieuw winnaar op de IPA awards in New York.

De IP (International Photography) Awards behoort bij de begeerde erkenningen voor professionele, niet-professionele en studenten fotografen wereldwijd.  De jaarlijkse prijsuitreiking van het Lucie Awards gala vond plaats op 29 oktober 2017 in de‘Carnegie Hall’ in New York city. Dit jaar mocht IPA awards 14267 inzendingen ontvangen vanuit meer dan 165 landen. We zijn verheugd dat Tom D. Jones winnaar is in de categorie Nature met zijn winnende inzending ‘Aether’.  Hij viel al eerder in de prijzen met de reeks ‘Papillon’ in 2011.  Zijn grootste succes tot nu toe was de prestigieuze Hasselblad Master Award in 2012. 

De nieuwe reeks ‘Aether’, waar Tom een 2 tal jaar aan gewerkt heeft, werd tijdens de paasvakantie 2017 tentoongesteld in de Jones Gallery te Knokke-Zoute. Tevens werd op 5 mei 2017 het boek voorgesteld aan pers en publiek op uitnodiging van het gemeentebestuur van Knokke-Heist in het CC Scharpoord te Knokke.  In het Carrousel du Louvre in Parijs vond vorige week nog een expositie plaats met deze werken.

Luchtvervuiling, fijn stof en smog waar grote steden steeds meer mee te kampen krijgen zijn de inspiratie voor deze reeks. Ondanks er nog vele inspanningen moeten gebeuren op dit vlak leveren de klimaatconferenties weinig of niets op door eigenbelang.

Ik zie mezelf niet als een activist maar dergelijk problematiek inspireert mij als artiest’. Zegt Tom

‘AETHER’ Essay:

Aether was is in de Griekse Mythologie de heerser over de atmosfeer, de bevoorrechte gebruiker van hogere helderblauwe zuivere luchtlagen. Wij stervelingen zijn er steeds naar op zoek maar we zijn gedoemd tot het inademen van de meest gepollueerde onderste luchtlaag van de dampkring. Wordt zuivere lucht stilaan een privilege voor de meest desolate plaatsen op onze aarde?  Tom D. Jones vond aan de stranden van de Noordzee dit Utopia. De alchemie van licht en lucht, wind en water resulteerde in verbluffende beelden met een onwezenlijk kleurenpallet, pure poëzie. 

De volledige reeks en info over het boek kun je terugvinden op:  www.tomdjones.com

tom@tomdjones.com 
IPA contact: hannah@iawardsinc.com  -  www.photoawards.com

© 2018 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  Powered by SycroCMS | © ZuPP webbuilding

Comments