Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Pictures to listen to

24 maart tot 3 april 2018

Fotografencollectief F-8 (Caroline Tanghe, Bert Daenen, Steven Colin, Patrick Verbessem en Kristel Nijskens) nodigen jullie uit voor de vernissagse van 'Pictures to listen to'

Zaterdag 24 maart,
18.00 u, 
Art & Cars,
Boomsesteenweg 4,
2630 Aartselaar
 
(galerij boven de Kia Vermant garage).

Een voorsmaakje op de lancering van het nieuwe album van Metroland: Men in a  Frame.

Pictures to Listen to, het titelnummer van het album, refereert naar het concept van dit gezamenlijke project tussen fotografie en muziek, waarbij muzikanten visuele prikkels vertalen naar auditieve pulsen: elk beeld wordt omgezet in muziek. Zoals de beelden een persoonlijke interpretatie zijn van de realiteit door de ogen van de fotograaf, interpreteert de muzikant de beelden op zijn beurt, gebruik makend van een alternatief medium.


De tentoonstelling is te bezoeken tot 3 april.

Tentoonstelling Unknown Masterpieces in Knokke-Heist

24 maart - 27 mei 2018

Officiële opening op zaterdag 24 maart 2018 om 16.00 uur in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist.

Curatoren: Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen

Al onze leden zijn welkom op de opening.
Alle info in deze uitnodiging en deze folder.

Graag jullie komst bevestigen aan: cc.ticket@knokke-heist.be

Eté des Portraits 2018 in Bourbon-Lancy

Vanaf vrijdag 20 juli 2018 tot 30 oktober 2018 loopt weerom het internationale portretfotofestival 'L’été des Portraits' in Bourbon-Lancy in de Bourgognestreek in Frankrijk.

Bourbon-Lancy ligt in de Bourgogne streek in Frankrijk staat die periode geheel in het teken van fotografie.
Het festival startte in 2004 en binnen onze beroepsvereniging is ‘Bourbon‘ een begrip geworden. We namen al 6 maal deel.
Vele leden weten hun deelname ook om te zetten in heel wat mediabelangstelling in eigen land.

Deelnemen

Het festival gaat uiteraard over ‘Portretfoto's’.

Je kan deelnemen in de categorieën kinderen, volwassenen, senioren, naakt, studio of foto's op locatie. Je kan je foto’s doorsturen vanaf eind december 2017 tot 31 maart 2018.
De foto’s zullen geprint en opgehangen worden op panelen van 60x60 cm.

Je kan volgen op  https://www.facebook.com/groups/26260856454/ 
Alles over de vorige edities vindt u op http://www.letedesportraits.com 

Bourbon- Lancy : extra thema

Naast het Internationale portretfestival zoals we het al jaren kennen in Bourbon-Lancy lanceert het festival nu ook een nieuw thema.
Door de samenwerking met Paris Match is er in 2018 nog een extra invalshoek: STRAATFOTOGRAFIE.

Street Photography » est une branche de la photographie dont le sujet principal est une présence humaine, directe ou indirecte, dans des situations spontanées et dans des lieux publics comme la rue, les parcs, les plages, les grands magasins ou les manifestations...

Enkele voorbeelden vind je op: https://www.google.fr/search?q=street%20photography&rlz=1C1AOHY_frFR708FR708&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0yJf23tXXAhWFDsAKHTLwDs0Q_AUICigB&biw=1680&bih=935

Fotografen die willen deelnemen in deze categorie moeten hun beelden inleveren vóór 31 januari 2018. Deze beelden zullen afgewerkt worden op grootformaat en dit zonder meerprijs. Ze worden in een aprte ruimte tentoonsgesteld.
De beelden zullen zoals de andere portretten afgedrukt worden op 60x60 cm, maar de 100 eerste beelden die opgestuurd worden zullen afgedrukt worden op 100x100 cm voor dezelfde prijs van 35 € per beeld.
Deze beelden zullen als nieuwe galerij in een speciale straat gepresenteerd worden.

Uiterste datum van inzenden 31 maart 2018 : https://inscriptions.letedesportraits.com/compte

Gasttentoonstellingen van Pierre Anthony Allard https://fr.wikipedia.org/wiki/Pierre-Anthony_Allard, Joseph et Louise Simone http://www.simoneportrait.com/, Gilles Vautier https://www.monsieurvautier.com/tous-les-myselfs,

Contact: gerard-cimetiere@orange.fr
inscription@letedesportraits.com
été des portraits 22 juillet / 28 octobre 2018

Reglement eveneens op https://www.facebook.com/groups/26260856454/permalink/10154737084381455/

Om in aanmerking te komen voor de award-selectie  het moet gaan over  "Het portret en de menselijke representatie, in al zijn vormen". Maw Foto’s van dieren of wild life komen niet in aanmerking voor de jurering 

Verblijf ter plaatse:

Op zondag 22 juli 2018 is de officiële opening die gepaard gaat met verbroederingen, happenings en de uitreiking van de awards.

Vorige edities  huurden we een gîte en kamers in het centrale park nabij het kasteel.
Een 40-tal fotografen van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen verbleven er en hadden er een geweldig interessante tijd met bezoeken aan de tentoonstellingen, workshop, ontmoetingen met buitenlandse collega’s, lekker eten en toffe babbels.

Indien we voor u een kamer moeten reserveren laat het weten zodat we terug terecht kunnen in dezelfde ideaal gelegen locatie. Aankomst zaterdag 21 juli 2018 en vertrek 24 of 25 juli 2018 

Info en aanmelden via fotografen@unizo.be 

Family of Man - kasteel van Clervaux

Bericht voor de collega’s vanwege Jacques De Kegel

Prachtige tentoonstelling "Family of Man" in het kasteel van Clervaux. Woorden schieten te kort om deze tentoonstelling naar zijn volle waarde te prijzen.
Maar ... er is meer:

  1. Clervaux positioneert zich als "Cité de l'image" met open-lucht-fototentoonstellingen, verspreid door de binnenstad over een circuit van 1,5 km rondom het kasteel, waar de tentoonstelling "Family of Man" plaats vindt. (pas geopend in september 2016 -). Foto's van 2m² en meer, opgehangen aan muren, rotswanden, etc...
    • Une Fois et pas plus - Corinne Mercadier (tot 29.09.2017)
    • Voyages Extraordinaires - Christian Tagliavini (tot 29.09.2017)
    • Sacred Bird - Janne Lehtinen (tot 18.09.2017)
    • Space Project - Vincent Fournier (tot 29.09.2017)
  2. Er is een zustertentoonstelling van de "Family of Man", eveneens samengesteld door Edward Steichen. Deze bevindt zich in Dudelange (in het zuiden van het Groot-Hertogdom Luxemburg). Titel: "The Bitter Years 1935-1941" , ondertitel "Rural America as Seen by the Photographers of the Farm Security Administration". Het is de allerlaatste exhibition, die Edward Steichen voor het Moma (Museum of Modern Art - New York) heeft samengesteld. Hier heeft hij een selectie van foto's samengebracht, die gemaakt zijn in opdracht van de FSA om de schrijnende armoede bij de boeren, na de beurscrash van 1929 te registreren. Stuk voor stuk beelden en portretten, die beklijven en "aan de ribben blijven plakken". Bovendien is de locatie heel speciaal: namelijk in een watertoren. Het onthaal is ondergebracht in een gerestaureerd industrieel gebouw van Arcelor. Het eerste deel van de tentoonstelling kan bezocht worden in de voet van de watertoren. Daarna neem je de lift naar boven en komt aan bij "de kuip". Daar kan je alvast van een prachtig panorama over de streek van Dudelange - met de prachtige kerk -  genieten. Bij zonnig weer kan je gemakkelijk 25 - 30 km ver kijken. "in de kuip" hangen de foto’s, in een sobere stijl, tegen de zwarte wand. Allemaal zwart-wit foto's, waardoor het grauwe van de pijnlijke situatie nog sterker tot uitdrukking komt. En dat alles onder een sobere verlichting. Sereen!.

Jacques De Kegel

Fotomuseum Antwerpen

Klik op het logo en bekijk het programma van het Fotomuseum.

FOMU | Waalsekaai 47 | 2000 Antwerpen | www.fotomuseum.be

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Isabelle Willems: isabelle.willems@fomu.be – 03 242 93 23 – 0494 89 00 23

Circuit van fototentoonstellingen in culturele centra in Vlaanderen

Bericht voor fotografen die willen tentoonstellen

Het Fotografiecircuit Vlaanderen werd opgestart in een periode tijdens dewelke er voor fotografen nog niet zoveel kansen waren om hun foto’s met een ruimer publiek te confronteren. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen; maar toch blijft het circuit aan een behoefte voldoen. Hieraan wordt beantwoord door permanent op maandelijkse basis een individuele tentoonstelling van een fotograaf  langs 17 cultuurcentra  in Vlaanderen te laten rondreizen. Jaarlijks krijgen 11 nieuwe fotografen een kans. Bij de selectie wordt op de eerste plaats naar kwaliteit en variatie gezocht. Het circuit stond steeds open voor alle genres en benaderingswijzen.

De lijst van de fotografen die ooit aan het circuit deelnamen is indrukwekkend en velen hebben ondertussen hun weg gemaakt in het fotografisch landschap. Het Fotografiecircuit Vlaanderen koos bewust voor de cultuurcentra als tentoonstellingsplatform. Inmiddels is er op elke locatie een vast publiek gegroeid, maar worden ook steeds de vele bezoekers aan de cultuurcentra, al of niet voorbereid, met het werk van de fotografen geconfronteerd.

Programmeren gebeurt per seizoen. Binnenkort gebeurt dit voor de periode van oktober 2017 tot september 2018 .

Wie er bij wil zijn dient best zo snel mogelijk maar ten laatste voor 31 maart 2017 contact op te nemen met Jan Van Broeckhoven via mail jan.van.broeckhoven@atv.be of telefonisch op 0496 26 26 18 om zijn of haar belangstelling om tentoon te stellen kenbaar te maken. Jan zal dan de nodige informatie bezorgen over de manier van inzenden van een portfolio nl. een map met enkele werken (met ook minimum een werk in de definitieve presentatie voor de tentoonstelling) en een curriculum vitae. Reeksen rond een thema maken de meeste kans.

Jan Van Broeckhoven, Coördinator

GSM 0496 26 26 18
jan.van.broeckhoven@atv.be  

5e Promenades Photographiques en Condroz 2011

Sfeerbeelden van het groepsbezoek

© 2018 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | DisclaimerPowered by SycroCMS | © ZuPP webbuilding