Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Clin d'oeil | Caroline Tanghe

6 september 2018 - 13 januari 2019

KRISTEL NIJSKENS | Van zwart tot wit: kleur

UITNODIGING VERNISSAGE

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Boom en de Algemene Vergadering van Cultuurcentrum De Steiger nodigen je graag uit op de opening van de tentoonstelling...

KRISTEL NIJSKENS
Van zwart tot wit: kleur

Vernissage op zaterdag 29 september van 15.00 u. tot 17.00 u.
Gemeentehuis Boom - Zaal Lombaerts - Antwerpsestraat 44 - Boom

Verwelkoming door Inge De Ridder, schepen voor cultuur
Toelichting door Kristel Nijskens, fotografe
Opening door Jeroen Baert, burgemeester

De tentoonstelling 'Van zwart tot wit: kleur' van Kristel Nijskens is gratis te bezichtigen van 29 september tot en met 21 oktober in het Boomse gemeentehuis.

Openingsuren:
maandag: 9u - 12u  & 13u30 - 17u
dinsdag: 9u - 12u  & 13u30 - 19u
woensdag: 9u - 12u  & 13u30 - 17u
donderdag: 9u - 12u  & 13u30 - 17u
vrijdag: 9u - 12u30
zaterdag: 13u - 17u

www.desteigerboom.be/kristel-nijskens-fotografie 
www.ikhouvanfotografie.be 

Ticketbalie

Gemeentehuis Boom
Antwerpsestraat 44 
2850 Boom
T. 03 880 18 12
ccdesteiger@boom.be 
www.desteigerboom.be

AntwerpPhoto

International Photography Festival

AntwerpPhoto is een nieuwe fotobiënnale die doorgaat van 24 juni tot 30 september 2018 in het Loodswezen in Antwerpen.

Voor de eerste editie pakt het fotofestival uit met vier unieke tentoonstellingen: 1-2-3-4, een overzicht van de muziekfotografie van Anton Corbijn, Iconobelge, een unieke verzameling van iconisch werk van Belgische fotografen, een expositie van internationaal bekroonde documentaire fotograaf Michael Wolf, én de Prix Carmignac voor fotojournalistiek.

Leden van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen kunnen nog altijd de promocode gebruiken waarmee je een toegangsticket met korting kunnen kopen.

Koop je toegangsticket online via www.antwerpphoto.be met de code VBFAP18 en betaal €12,5 (in plaats van €16,5).
De korting kan maar één keer gebruikt worden per lidmaatschap. De korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Op zaterdag 1 september komt Anton Corbijn signeren in de AntwerpPhoto bookshop (https://www.antwerpphoto.be/nieuws/anton-corbijn-signeert-1-2-3-4)

Early Bird: 50% korting
BredaPhoto Festival vindt plaats door heel Breda: van het bruisende stadscentrum tot het hippe Belcrum-gebied. De buiten-exposities zijn gratis te bezoeken. Voor de binnen-exposities heb je een kaartje nodig. Jij als nieuwsbrief abonnee kunt nu een passe-partout met flinke korting bestellen!

Met de kortingscode BP-EARLYBIRD krijg je  50% korting op een passe-partout. Je hebt met dat passe-partout dan zeven weken lang onbeperkt toegang tot alle activiteiten en events voor de prijs van nagenoeg een dagkaartje. 

Hoe werkt het?

 • Bestel je 'Passe-Partout onbeperkt' hier
 • Vul de kortingscode BP-EARLYBIRD onderaan het formulier in. 
 • Klik op het pijltje om de korting te verrekenen.
 • De kortingscode geldt uitsluitend voor 1 passe-partout.
 • Selecteer je betalingsmethode en voer je gegevens in.
 • Vervolg de bestelprocedure en je ontvangt je passe-partout per e-mail.


Er zijn 1.000 Early Bird tickets en op=op! 

Eté des Portraits 2018 in Bourbon-Lancy

Vanaf vrijdag 20 juli 2018 tot 30 oktober 2018 loopt weerom het internationale portretfotofestival 'L’été des Portraits' in Bourbon-Lancy in de Bourgognestreek in Frankrijk.

Bourbon-Lancy ligt in de Bourgogne streek in Frankrijk staat die periode geheel in het teken van fotografie.
Het festival startte in 2004 en binnen onze beroepsvereniging is ‘Bourbon‘ een begrip geworden. We namen al 6 maal deel.
Vele leden weten hun deelname ook om te zetten in heel wat mediabelangstelling in eigen land.

Het festival gaat uiteraard over ‘Portretfoto's’, in de categorieën kinderen, volwassenen, senioren, naakt, studio of foto's op locatie.
De foto’s worden geprint en opgehangen op panelen van 60x60 cm.

Je kan volgen op  https://www.facebook.com/groups/26260856454/ 
Alles over de vorige edities vindt u op http://www.letedesportraits.com 

Dit jaar stuurden 46 Belgen foto's in voor de tentoonstelling.

Bourbon- Lancy : extra thema

Naast het Internationale portretfestival zoals we het al jaren kennen in Bourbon-Lancy lanceert het festival nu ook een nieuw thema.
Door de samenwerking met Paris Match is er in 2018 nog een extra invalshoek: STRAATFOTOGRAFIE.

Gasttentoonstellingen van Pierre Anthony Allard https://fr.wikipedia.org/wiki/Pierre-Anthony_Allard, Joseph et Louise Simone http://www.simoneportrait.com/, Gilles Vautier https://www.monsieurvautier.com/tous-les-myselfs,

Contact: gerard-cimetiere@orange.fr

Family of Man - kasteel van Clervaux

Bericht voor de collega’s vanwege Jacques De Kegel

Prachtige tentoonstelling "Family of Man" in het kasteel van Clervaux. Woorden schieten te kort om deze tentoonstelling naar zijn volle waarde te prijzen.
Maar ... er is meer:

 1. Clervaux positioneert zich als "Cité de l'image" met open-lucht-fototentoonstellingen, verspreid door de binnenstad over een circuit van 1,5 km rondom het kasteel, waar de tentoonstelling "Family of Man" plaats vindt. (pas geopend in september 2016 -). Foto's van 2m² en meer, opgehangen aan muren, rotswanden, etc...
  • Une Fois et pas plus - Corinne Mercadier (tot 29.09.2017)
  • Voyages Extraordinaires - Christian Tagliavini (tot 29.09.2017)
  • Sacred Bird - Janne Lehtinen (tot 18.09.2017)
  • Space Project - Vincent Fournier (tot 29.09.2017)
 2. Er is een zustertentoonstelling van de "Family of Man", eveneens samengesteld door Edward Steichen. Deze bevindt zich in Dudelange (in het zuiden van het Groot-Hertogdom Luxemburg). Titel: "The Bitter Years 1935-1941" , ondertitel "Rural America as Seen by the Photographers of the Farm Security Administration". Het is de allerlaatste exhibition, die Edward Steichen voor het Moma (Museum of Modern Art - New York) heeft samengesteld. Hier heeft hij een selectie van foto's samengebracht, die gemaakt zijn in opdracht van de FSA om de schrijnende armoede bij de boeren, na de beurscrash van 1929 te registreren. Stuk voor stuk beelden en portretten, die beklijven en "aan de ribben blijven plakken". Bovendien is de locatie heel speciaal: namelijk in een watertoren. Het onthaal is ondergebracht in een gerestaureerd industrieel gebouw van Arcelor. Het eerste deel van de tentoonstelling kan bezocht worden in de voet van de watertoren. Daarna neem je de lift naar boven en komt aan bij "de kuip". Daar kan je alvast van een prachtig panorama over de streek van Dudelange - met de prachtige kerk -  genieten. Bij zonnig weer kan je gemakkelijk 25 - 30 km ver kijken. "in de kuip" hangen de foto’s, in een sobere stijl, tegen de zwarte wand. Allemaal zwart-wit foto's, waardoor het grauwe van de pijnlijke situatie nog sterker tot uitdrukking komt. En dat alles onder een sobere verlichting. Sereen!.

Jacques De Kegel

Fotomuseum Antwerpen

Klik op het logo en bekijk het programma van het Fotomuseum.

FOMU | Waalsekaai 47 | 2000 Antwerpen | www.fotomuseum.be

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Isabelle Willems: isabelle.willems@fomu.be – 03 242 93 23 – 0494 89 00 23

Circuit van fototentoonstellingen in culturele centra in Vlaanderen

Bericht voor fotografen die willen tentoonstellen

Het Fotografiecircuit Vlaanderen werd opgestart in een periode tijdens dewelke er voor fotografen nog niet zoveel kansen waren om hun foto’s met een ruimer publiek te confronteren. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen; maar toch blijft het circuit aan een behoefte voldoen. Hieraan wordt beantwoord door permanent op maandelijkse basis een individuele tentoonstelling van een fotograaf  langs 17 cultuurcentra  in Vlaanderen te laten rondreizen. Jaarlijks krijgen 11 nieuwe fotografen een kans. Bij de selectie wordt op de eerste plaats naar kwaliteit en variatie gezocht. Het circuit stond steeds open voor alle genres en benaderingswijzen.

De lijst van de fotografen die ooit aan het circuit deelnamen is indrukwekkend en velen hebben ondertussen hun weg gemaakt in het fotografisch landschap. Het Fotografiecircuit Vlaanderen koos bewust voor de cultuurcentra als tentoonstellingsplatform. Inmiddels is er op elke locatie een vast publiek gegroeid, maar worden ook steeds de vele bezoekers aan de cultuurcentra, al of niet voorbereid, met het werk van de fotografen geconfronteerd.

Programmeren gebeurt per seizoen. Binnenkort gebeurt dit voor de periode van oktober 2017 tot september 2018 .

Wie er bij wil zijn dient best zo snel mogelijk maar ten laatste voor 31 maart 2017 contact op te nemen met Jan Van Broeckhoven via mail jan.van.broeckhoven@atv.be of telefonisch op 0496 26 26 18 om zijn of haar belangstelling om tentoon te stellen kenbaar te maken. Jan zal dan de nodige informatie bezorgen over de manier van inzenden van een portfolio nl. een map met enkele werken (met ook minimum een werk in de definitieve presentatie voor de tentoonstelling) en een curriculum vitae. Reeksen rond een thema maken de meeste kans.

Jan Van Broeckhoven, Coördinator

GSM 0496 26 26 18
jan.van.broeckhoven@atv.be  

5e Promenades Photographiques en Condroz 2011

Sfeerbeelden van het groepsbezoek

© 2018 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  Powered by SycroCMS | © ZuPP webbuilding

Comments