Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

EP-jureringssessie 20: mei-juni 2017

Proficiat voor Sabine De Rijbel de nieuwe EP'er onder onze leden bij de inschrijvingsperiode van mei-juni 2017.

QEP/MQEP-jurering 8-9 juli 2017 in Falmouth

België deed het zeer goed tijdens deze jureringssessie.
We zijn dan ook zeer blij en fier met de nieuwe QEP’s: Piroska Mihalka (Illustrative), Grietje Ost (Portrait) en Martin Steenhaut (Wildlife).
Daarbovenop nog de geweldige prestatie van twee nieuwe Master QEP’s: Jos Verhoogen met een prachtig panel rond bevallingsfotografie en Steven Massart met een subtiele zwart/wit reeks architectuurfoto's. Felicitaties aan allen.

De volgende QEP-MQEP jurering gaat door 25en 26 november 2017 in Rome (onder voorbehoud). De sessie van Tbilisi, Georgië werd voor minstens een jaar uitgesteld.

 

EP-jureringssessie 19: maart-april 2017

Proficiat voor Hugo Delvaux, de enige nieuwe EP'er onder onze leden bij de inschrijvingsperiode van maart-april 2017.

EP jureringssessie 18: december 2016 - februari 2017

Proficiat voor 8 nieuwe EP'ers onder onze leden. Onze felicitaties gaan naar Melody De Laere, Karine Hanskens, Caroline Monbailliu, Bernard Panier, Steven Put, Stien Serneels, Kaat Van Parys en Katie Verkinderen.

 

EP jureringssessie 17 oktober-november 2016

Proficiat voor 5 nieuwe EP'ers onder onze leden. Onze felicitaties gaan naar Annick Deprins, Grietje Ost, Raf Lehaen, Stef Oers en Tom Talloen.

QEP/MQEP-jurering 19-20 november 2016 in Amsterdam

Tijdens de QEP/MQEP-jurering van 20-21 november 2016 in Amsterdam behaalden 2 van onze deelnemende leden de fel begeerde QEP-titel.
Ann Coppens (Wildlife) en Guy Schotte (Underwater Photography) mogen zich voortaan Qualified European Photographer noemen. Beiden van harte gefeliciteerd.

<p>&copy; Bruno Vetters</p>

EP-jurering juli-september 2016

Proficiat voor 5 nieuwe EP'ers onder onze leden. Onze felicitaties gaan naar Koen Henderickx, Laura Bierens, Johan Luykx, André Thys en Marieke Vanhulle.

Ook Cecile Quenum en Dominique Pirnay, leden van onze Waalse zusterorganisatie U2PF, behaalden de EP-titel.

QEP-awarduitreiking Pascale Vandewalle

Pascale Vandewalle uit Waregem behaalde in juni 2016 de QEP-titel in reportagefotografie. Op 2 september 2016 werd haar QEP-certificaat officieel overhandigd door burgemeester Van Ryckeghem en schepen van cultuur Pietro Iacopucci in aanwezigheid van onze voorzitter Jos Verhoogen en de ambassadeur van Nieuw-Zeeland.

EP jurering mei-juni 2016

Proficiat voor 6 nieuwe EP'ers onder onze leden.

Onze felicitaties gaan naar Katti Borré, Kattoo Hillewaere, Dimitri Janssens, Jan Van Steen, Dirk Valcke en Marc Verhulst. Ook Ralitza Soultanova, lid van onze Waalse zusterorganisatie, behaalde de EP-titel.

QEP-jurering juni 2016 in Torun, Polen

Felicitaties voor Pascale Vandewalle die tijdens de jureringssesie van 11-12 juni 2016 in Torun, Polen, haar QEP-titel behaalde in de categorie reportage.

EP-jurering maart-april 2016

Proficiat voor 2 nieuwe EP'ers onder onze leden.

Onze felicitaties gaan naar Ann Coppens en Bieke Timmerman.

Meer ...

 

EP-jurering december 2015 - februari 2016

Proficiat voor alweer 7 nieuwe EP'ers onder onze leden.

Onze felicitaties gaan naar Evi Polak, Carine Van Gerven, Evelyne Vanpoucke, Rudi Theunis, Glenn Vanderbeke, Luc Vervliet en Guy Schotte.

Meer ...

 

EP-jurering oktober-november 2015

Proficiat voor alweer 5 nieuwe EP'ers onder onze leden. 

Nicky Jacobs, Jeroen Van Nieuwenhove, Philippe Swiggers, Miet Neirinckx en Matz Nilsson behaalden de titel van European Photographer.

Meer ...

QEP jurering Granada 21-22 november 2015

Wij zijn fier te mogen aankondigen dat collega Emily Van Den Broucke in Granada een QEP-titel behaalde met een schitterende reeks balletfoto's. Ook collega Robert Biesemans werd bekroond met de QEP-titel in de categorie portret.

Voor de eerste keer werden er ook videofilms gejureerd en collega Fabian De Backer was de eerste Belg die meteen de titel QEV - Qualified European Videographer behaalde met een reeks after festival movies. Om u een beeld te vormen, hier de link naar één van zijn inzendingen: https://www.facebook.com/DanceDVision/videos/1167356543280055/?theater

QEP-jurering najaar 2014 in Rome

Felicitaties voor Jurgen de Witte die tijdens de jureringssesie van 29 november 2014 in Rome zijn QEP-titel behaalde in de categorie portret.

QEP-jurering in Riga, Letland

Riga 8 juni 2014 - We zijn blij twee nieuwe QEP’ers te kunnen aankondigen.
Onze felicitaties gaan naar Nick De Clercq (architectuur) uit Gent en Pierre Volpe (artistiek naakt) uit Brecht.

Patrick Verbessem behaalt QEP-titel

Tijdens de QEP-jurering van 9 en 10 december 2013 in Bratislava werden 39 panels beoordeeld door de Europese jury. Slechts 14 panels waren succesvol. Onze felicitaties gaan naar onze collega Patrick Verbessem uit Lier die zijn QEP behaalde met een prachtige reeks portretten.

Er werden in Bratislava ook 11 Master QEP-panels gejureerd. 3 ervan behaalden de fel begeerde Master titel. 

Nieuwe EP's

Felicitaties voor Robert Biesemans en Paul Van Bockstaele voor het behalen van hun EP-titel (European Professional Photographer).
Zie ook op http://www.europeanphotographers.eu/news/fep-news/2291-ep-session-n-2-official-results

Op de site van de FEP kan je ook terecht indien je interesse hebt om je kandidatuur te stellen voor de volgende jurering.

Via de link ‘Find a Photographer’ vind je de lijst van de EP's van eerdere jureringen. 

Eerste Belgische EP-labels uitgereikt

Tijdens de eerste EP-jurering van september 2013 werden er 3 EP-labels uitgreikt aan leden van onze Nationale Vereniging van Beroepsfotografen.

Froficiat Nick Declercq, Patrick Verbessem en Lodewijk Deleu. 

QEP-jurering 1 en 2 december 2012: 4 nieuwe Belgische QEP-titels en 1 Master QEP.

Zaterdag 1 en zondag 2 december 2012 had in Brussel de 26e jurering plaats van QEP en Master QEP.

Opnieuw mogen we 3 van onze leden feliciteren met hun titel van Qualified European Photograher: Jos Verhoogen (reportage van geboorte), Johan De Gussem (portret "Newborn") en Kurt Vansteelant (Illustrative en Architecture). Kurt Vansteelant behaalde naast 2 QEP-titels ook nog eens zijn Master QEP.

Er waren in totaal 40 kandidaten waarvan er 15 hun QEP behaalden: 3 Belgen, 1 Fransman, 2 Hongaren, 3 Italianen, 1 Oostenrijkers, 3 Portugezen en 1 Fin. Er werden ook 5 Masters uitgereikt op 13 inschrijvingen.

QEP-jurering 9 en 10 juni 2012: 3 nieuwe Belgische QEP-titels

Zaterdag 9 en zondag 10 juni had in Brussel de 25e jurering plaats van QEP en Master QEP.

Opnieuw mogen we 3 van onze leden feliciteren met hun titel van Qualified European Photograher. Steven Massart (architectuur), Danny Van der Elst (portret) en Filip Santens (fine art). Voor Filip is het zijn 5de QEP-titel naast zijn Master QEP.

Er waren in totaal 63 kandidaten waarvan er 24 hun QEP behaalden: 3 Belgen, 3 Fransen, 2 Hongaren, 5 Italianen, 2 Oostenrijkers, 6 Portugezen, 1 Deen, 1 Spanjaard en 1 Slovaak. Er werden ook 2 Masters uitgereikt, waaronder de 2de Mastertitel voor Pierre Delaunay, een van de sprekers op onze Tweedaagse van de Vakfotograaf in november. 

Jurering van het fine art-panel van Filip Santens Jurering van het architectuur-panel van Steven Massart

QEP-jurering 26-27 nov 2011: 4 nieuwe Belgische QEP's

Zaterdag 26 en zondag 27 november 2011 had in Brussel de 24e jurering plaats van QEP en Master QEP.

We zijn blij dat we 4 Vlaamse QEP-ers kunnen feliciteren met hun titel.

Tim De Backer (theaterfotografie), Jasmine Debels (reportagefotografie), Pieter De Corte (portret) en Francis Tilborghs (eveneens met portret).

Er waren in totaal 59 kandidaten waarvan er 30 hun QEP behaalden: 4 Belgen, 1 Brit, 6 Fransen, 1 Hongaar, 9 Italianenen, 3 Oostenrijkers, 4 Portugezen, 1 Rus en 1 Spanjaard.

Er werden ook 4 Master QEP-titels uitgereikt. 

QEP-jurering 27-28 nov 2010: Tom Jones Master QEP en Johan Brouwers QEP

De jury bij het MQEP panel van Tom Jones

Eind november 2010 behaalde Tom Jones uit Knokke zijn Master QEP-titel met een schitterende reeks foto's van vlinders. Aan Johan Brouwers werd de fel begeerde titel van Qualified European Photographer toegekend voor een reeks zwart-witportretten van inheemse Namibiërs.

In totaal werden 9 Master-panels gejureerd waarvan er 6 slaagden met veel lof van de jury. Bij de QEP kandidaten waren er 5 Belgische deelnemers. 7 van de 28 panels werden bekroond.

Juni 2010: 2 nieuwe QEP en 1 nieuwe Master QEP onder onze leden

Master QEP Filip Santens (© Johan Brouwers)

Op 19 en 20 juni 2010 kwam een internationale jury samen voor de 21 ste QEP-jurering. Er werden 60 QEP-panels gejureerd, waarvan er 22 hun QEP-titel behaalden. Er waren ook 10 Master QEP kandidaten waarvan er 4 werden bekroond.

Drie van onze leden vielen in de prijzen. Onze felicitaties gaan naar Roland Van Rompaey (QEP Portret), Michèle Francken (QEP Mode) en Filip Santens (Master QEP).

© 2017 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | DisclaimerPowered by SycroCMS | © ZuPP webbuilding

Comments