Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Themacafé: Reportage en straatfotografie in Rusland

Maandag 9 december 2019 vanaf 19u30

Maandag 9 December vindt het eerste themacafé plaats in Bedking! Dit najaar stelde de beddenwinkel haar zaak open voor de tentoonstelling Matrix ten voordele van AlysSia Projects. Dit project omarmt kunst als vorm van therapie en stimuleert iedereen die een moeilijke periode doormaakt om zich met het maken van kunst bezig te houden. De tentoonstelling loopt van 19 september tot 19 december en stelt werken van allerlei kunstenaars tentoon! Er is ook een afdeling fotografie en de werken van een 7-tal van onze leden hangen daar ook! 

Maandag 9 december kan je er dus niet enkel genieten van de lezingen over straat -en reportagefotografie in Rusland van 2 fantastische fotografen, maar ook de werken bewonderen van andere fantastische fotografen! Een fantastische avond dus om niet te missen!

Urban trail in Tsjernobyl

Joris Luyten

Op 24 april 1986, ontplofte,  één van de 4 kernreactors in Tsjernobyl. De ecologische, economische en geopolitieke impact van deze nucleaire ramp waren nauwelijks te overzien. Ondertussen zijn de isotopen, a rato van één centimeter per jaar, de grond ingezakt. Dat betekent eigenlijk, dat het grootste gedeelte van Tsjernobyl en omgeving, zonder risico terug kan bezocht worden. Als fotograaf is het een bevreemdende ervaring om in die stille en kille wereld rond te kunnen lopen.

Joris Luyten, neemt je mee op urban trail naar Tsjernobyl: de teletijdmachine, die bezoekers 30 jaar terug katapulteert, naar het Rusland in de Koude Oorlog. Hij vertelt wat er precies gebeurd is, wat je er nu nog kan zien én hoe makkelijk het is om zelf een bezoek te organiseren. 

Straatfotografie in Moskou

Kattoo Hillewaere

Moskou is een stad van extremen. Oud en nieuw wisselen elkaar voortdurend af. Je komt in de wereld van de Bojaren en de Tsaren, van Dostojevski, Poesjkin en Tolstoj, van Tsjaikovski en Rachmaninov, van de Bolsjevieken en de Mensjevieken, de revolutie en het communisme, van oud en nieuw, en natuurlijk ook van vodka en kaviaar.

Kattoo neemt je mee door het Moskou van vandaag en gisteren en ze toont je haar favoriete plekken in het oude en nieuwe Moskou. Vele industriële panden zijn omgebouwd tot hippe alternatieve plekken zoals de voormalige chocoladefabriek Krasny Oktjabr of Vinzavod, een voormalige bierbrouwerij, mouterij en wijnfabriek.

Kattoo omschrijft zichzelf als een echte straatloper.

“Ik kom uit een heel klein verstikkend dorp waar de gordijntjes wegschoven als je langs de huizen liep en waar de tamtam heel goed zijn werk deed. Ronddolen in de anonimiteit van een grote stad is voor mij als gevolg hiervan nog steeds het liefste wat ik doe. Ik kan er rondkijken en verhalen capteren met mijn fototoestel om zo dicht mogelijk tot de ziel van die stad te komen die me vriendelijk toelaat zonder te oordelen en veroordelen.”

Kattoo geeft je massa’s tips voor hoe je de beste straatfotografiebeelden maakt en waar je moet zijn. Ze kent Moskou op haar duimpje en weet waar je de interessante bedrijvigheid vindt om uren rond te hangen met je camera. Daarnaast krijg je ook volop advies hoe je avondfotografie aanpakt, welke lenzen, diafragma en standpunten zij kiest om interessante beelden te maken!

Kom luisteren naar boeiende verhaal en krijg de Rusland reiskriebel te pakken!

Laat je meeslepen in door de intrigerende reisverhalen van Joris Luyten en Kattoo Hillaere, bewonder de tentoongestelde werken in Bedking en geniet van een feestelijke netwerkreceptie met drank en hapjes!

PRAKTISCH

DATUM: maandag 9 december 2019 van 19u30 tot 22u30

LOCATIE: Bedking, Leuvensesteenweg 338, Boortmeerbeek

PRIJS: vrije bijdrage ter plekke voor het project van AlysSia Projects

DEELNAME: Inschrijven via onderstaand deelnameformulier!

Deelnameformulier Themacafé Reportage en straatfotografie in Rusland

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments