Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Lerend netwerk lichtopstellingen

We weten allemaal dat licht ons belangrijkste middel is om te fotograferen. Maar licht is meer dan dat. Het is ook vaak het belangrijkste element in je foto. Hoe meer je begrijpt wat licht met je onderwerp doet en hoe meer je het leert te beheersen en sturen hoe beter je wordt als fotograaf. Het geeft je verschillende manieren om je creativiteit te verbreden. Je leert met verschillende soorten lichtbronnen gebruiken en op elkaar afstemmen.  Je hoeft niet steeds in dure apparatuur te investeren om mooie foto's te maken.  Ook met minder lichtbronnen kan je prachtige resultaten behalen als je de juiste technieken toepast. Creatief lichtgebruik is een troef voor de vakman/vrouw om zich te onderscheiden. Hoe creëer je een bepaalde sfeer met je lichtgebruik?

In het voorjaar starten we met een Lerend Netwerk voor beginners: hier zal meer aandacht gaan naar de kennis en gebruik van bepaalde soorten licht. Hoe creëer je een bepaalde sfeer met je lichtgebruik? Hoe licht je een achtergrond uit? Wanneer kies je voor een bepaald soort licht?

In het najaar volgt dan de gevorderden cursus waar je aan de slag gaat met extra technieken. Hoe breng je licht in je foto? Hoe licht je een complexe opstelling uit? Hoe kan je creatief met tegenlicht aan de slag? Zijn er nog technieken voor hetzelfde effect?

Wil je een flinke stap vooruitzetten met verlichtingstechnieken in studio?

Je krijgt in dit lerend netwerk niet alleen enorm veel know-how op technisch vlak, maar ook de aanpak van een fotosessie in studio wordt nog eens samen bekeken. Een kennis waarop je voor eens en altijd kunt terugvallen. kennis en ervaring die je ontzettend veel tijd zal besparen die je anders moet spenderen aan trial & error!

Enkele vragen waar je zeker een antwoord op zal krijgen:

 • Hoe ziet een professionele portretstudio er uit?
 • Hoeveel flitsers heb ik echt nodig?
 • Kan ik met zeer eenvoudig materiaal professionele resultaten bekomen?
 • Welke lichtvormers zijn echt interessant?
 • Hoe kan ik kleurtemperatuur creatief in mijn voordeel gebruiken?
 • Hoe bekom ik gekleurde achtergronden?
 • Hoe kan ik op een vlotte manier verschillende technieken gebruiken?
 • Hoe pak ik een commerciële studiosessie aan met een particuliere klant?
 • Wat gebeurt tijdens de opname, wat gebeurt tijdens de nabewerking?

 

Praktisch

Leer van de twee pro’s van 2photographers: Jürgen de Witte en Paul Gheyle hoe zij met licht omgaan en na 1 avond en 2 intensieve dagen is er een wereld voor je opengegaan.

Wegens het grote succes van dit Lerend Netwerk zijn er twee groepen. Groep 1 is volzet, maar in groep 2 zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Data Lerend Netwerk: Lichtopstellingen Basis

 • Introductieavond voor groep 1 en groep 2: donderdag 4 april van 19.00u tot 22.00u in Kasteel la Motte, Lumbeekstraat 20, Sint-Ulrichs-Kapellen (Dilbeek). 

 

 Groep 1 (basis)

 • workshop dag 1: maandag 27 mei van 10.30u tot 18.30u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)
 • workshop dag 2: maandag 17 juni van 10.30u tot 18.30u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)

 

 Groep 2 (basis)

 • workshop dag 1: maandag 26 augustus van 10.30u tot 18.30u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)
 • workshop dag 2: zaterdag 14 september van 10.30u tot 18.30u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)

 

Data Lerend Netwerk: Lichtopstellingen Gevorderden

Introductieavond voor groep 1 en groep 2: maandag 23 september van 19u00 tot 22u00 in Kasteel la Motte, Lumbeekstraat 20, Sint-Ulrichs-Kapellen (Dilbeek). 

Groep 1 (Gevorderden) 

 • workshop dag 1: maandag 21 oktober van 10.30u tot 18.30u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)
 • workshop dag 2: maandag 18 november van 10.30u tot 18.30u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)

 

Groep 2 (Gevorderden) 

 • workshop dag 1: zaterdag 25 januari 2020 van 10.30u tot 18.30u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)
 • workshop dag 2: woensdag 4 maart 2020 van 10.30u tot 18.30u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)

 

Meer weten:

Mieke Coppieters 0496711059

Coaches en experten:

Paul Gheyle: 050 54 70 10

Jürgen de Witte: 0486 44 95 32

Deelnemen:

Inbegrepen: Eén avond vooraf als kennismaking, theorie over lichtgebruik en verwachtingen van de deelnemers + twee dagen vol praktijkoefeningen in een professionele studio met alle aanwezige lichtbronnen en materiaal. Catering, studiogebruik en modellen. Alles inbegrepen in de prijs van het lerend netwerk: 360€ + BTW.

Inschrijven: Stuur een mail naar fotografen@unizo.be. Plaatsen zijn beperkt!

 

Ontdek hoe 2Photographers te werk gaan in een fotoshoot!

© 2020 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>