Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Lerend netwerken

LERENDE NETWERKEN | nieuwe topics en data

Vanaf januari tot november 2020

Als vakfotograaf heb je weinig tijd, wil je liefst zoveel mogelijk return op korte termijn. Informatie vind je genoeg op het internet. Theoretische opleidingen kan je overal volgen. Maar waar het vaak misgaat is praktische ervaringsuitwisseling, concrete tips, het uitvoeren van inzichten. Dit is waar we met het Lerend Netwerk voor Fotografen vanaf januari 2020 op inzetten.

In een lerend netwerk ga je met een ervaren coach op zoek naar nieuwe inzichten, oplossingen of werkwijzen voor een bepaald thema of meerdere kennisgebieden. Afhankelijk van het thema kan je nieuwe technieken leren of een nieuwe manier van kijken bevorderen.

De kracht van het lerend netwerk is dat de deelnemers in een veilige omgeving kennis en ervaringen uitwisselen en dat ze naast nieuwe inzichten, ook inspiratie en nieuwe contacten verwerven. De sessies vullen de deelnemers samen in met de coaches en/of experten volgens de noden en behoeften die ze ervaren op de werkvloer. Hierdoor wordt de rode draad én de inbreng van alle deelnemers duidelijk bewaakt. De coaches hebben de nodige ervaring en competenties om elke deelnemer actief te betrekken, te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Wat mag je verwachten?

 • een reeks van 5 boeiende namiddag- of avondsessies of 2 intensieve opleidingsdagen, al dan niet met een overnachting 
 • start vanaf januari 2020, de volgende data worden in overleg gepland
 • in kleine groep met 8 tot 12 ondernemende vakfotografen
 • relevante ervaringen delen
 • nieuwe inzichten verwerven, aangevuld met de inhoudelijke expertise
 • van een coach en expert(en)
 • efficiënt aan de slag gaan met nieuwe inzichten én je netwerk verder uitbouwen
 • dit alles voor slechts 360 euro all-in excl btw, niet-leden betalen 495 euro all-in excl btw 

  

Lerend netwerk: Lichtopstellingen

Leer van de twee pro’s van 2photographers: Jurgen De Witte en Paul Gheyle hoe zij met licht omgaan en na 1 avond en 2 intensieve dagen is er een wereld voor je opengegaan.

Data Lichtopstellingen Gevorderden 2:

 • workshop dag 1: zaterdag 25 januari van 10.30u tot 18.30u
 • workshop dag 2: woensdag 4 maart van 10.30u tot 18.30u

 

Lerend netwerk: Van Passie naar Professioneel fotobedrijf

Vier avondsessies en één dagopleiding voor recent gestarte fotografen die professioneel willen groeien. Je leert een ondernemingsplan maken, krijgt inzicht in verdienmodellen en leert je meerwaarde en niche vinden als fotograaf. We onderzoeken wie je ideale klant is en hoe je deze kan bereiken. Je leert een marketingplan maken en hoe je beter wordt in klantencontacten!

Begeleid door een fotografen- en ondernemerscoach duo Hilde Peetermans en Luk Collet.

Dit Lerend Netwerk voor recent gestarte fotografen kost slechts 290 euro all-in excl btw. Start woensdagavond 12 Februari 2020

Data:

 • Sessie 1: woensdag 12 februari van 19u tot 22u30
 • Sessie 2: woensdag 19 februari van 19u tot 22u30
 • Sessie 3 en 4: zaterdag 7 maart van 10u30 tot 17u30
 • Sessie 5: woensdag 25 maart van 19u tot 22u30

 

Locatie: Keukens Van Lommel, Olenseweg 127, 2260 Westerlo

 

Lerend netwerk: Contentmarketing en storytelling

In dit lerend netwerk gaan we van jouw communicatiedoelstellingen naar content. Communicatietrainer Wolfram Carlier zet je met praktische oefeningen op weg om jouw digitale contentstrategie vorm te geven.

We starten met de strategische basis: wie zijn jouw doelgroepen en wat wil je komende maanden bij hen bereiken? Vervolgens denken we na over inhoud: wat zal er dan voor zorgen dat ze doorklikken naar jouw website? Welke content zal zorgen voor overtuiging, likes, échte betrokkenheid?

Je leert hoe je kan werken met vaste rubrieken, thema's, actualiteit en top topicals. Ten slotte ga je echt aan de slag met een jaarkalender en een korte termijn planning.

Data:

 • Sessie 1: woensdag 1 april van 19u tot 22u00
 • Sessie 2: woensdag 29 april van 19u tot 22u00
 • Sessie 3: donderdag 14 mei van 19u tot 22u00
 • Sessie 4: woensdag 27 mei van 19u tot 22u00
 • Sessie 5: donderdag 4 juni van 19u tot 22u00

 

Lerend netwerk: Werken met video 

Leer korte video's en/of bedrijfsfilms maken tijdens een weekend in juni, begeleid door een ervaren en gepassioneerde foto- en videograaf, Raf Lehaen en Wannes Riemis.

 •  intro en eerste opdracht: 23 april
 •  weekend 13-14 juni 2020

Lerend netwerk: Kostprijsberekening, prijszetting en -communicatie

De juist prijs bepalen blijft één van de moeilijke uitdagingen van de fotograaf. Je wil enerzijds genoeg verdienen om goed rond te komen, en anderzijds wil je ook klanten niet afschrikken door je prijs. Een evenwicht is vaak ver zoek. In dit lerend netwerk gaan we kijken hoe jij je kosten best kan berekenen, welk prijs jou winst oplevert, en hoe je best over je prijzen communiceert. 

De coach en expert van dit lerend netwerk weet er alles van en heeft er zelf zijn beroep van gemaakt. Robin doet de hele dag niets anders dan professionals (vaak creatievelingen) helpen om de juiste prijzen te zetten, kosten te berekenen en over hun prijzen te communiceren!

Data:

 • Sessie 1 en 2: maandag 4 mei van 10u tot 18u00
 • Sessie 3: dinsdag 12 mei van 19u tot 22u00
 • Sessie 4: woensdag 2 juni van 19u tot 22u00
 • Sessie 5: donderdag 12 juni van 19u tot 22u00

Locatie: Liantis, Rijksweg 9, Puurs

 

Lerend netwerk: Boost your Brand

In dit lerend netwerk ga je aan de slag met de drie stappen van het VerMERKvuldigmodel – identificeren, communiceren en integreren – en leer je hoe je je merk kan versterken en laten groeien door een doordachte aanpak. Met Katlijn Voordeckers van OpmerKelijk, een Branding & Communication Agency en Academy gespecialiseerd in advies en opleidingen over strategische branding en communicatie. Start najaar 2020.

 

Het aantal deelnemers bij de Lerende Netwerken is beperkt!

Info en inschrijvingen
Mieke Coppieters
M: 0496 71 10 59 | E: fotografen@unizo.be  
Luk Collet
M: 0478 67 91 91 | E: luk.collet@unizo.be 

  

Lerend Netwerk Video

Bewegend beeld wordt steeds belangrijker voor fotografen. Wie naast foto's ook een film aan kan bieden heeft een streepje voor bij opdrachtgevers. Bewegend beeld vraagt van fotografen een andere denkwijze, een andere beeldtaal en andere technieken.

De Coachen en begeleiders:

Raf Lehaen is de coach van dit project. Raf is zelf fotograaf en cameraman en heeft praktijk ervaring met beide media. Hij geeft bovendien les dus de ideale begeleider van dit project.

Bij de uitwerking wordt hij bijgestaan door gastbegeleider Wannes Riemes. Wannes is een jonge en gedreven filmmaker met een opleiding fotografie. Hij werkt als cameraman samen met Wim Robberechts en is ondertussen een gevestigde waarde voor de tv opnamen voor Tomorrowland,  Gert late night, Dakar rally.

Elke deelnemer krijgt de kans om tijdens de tweedaagse zelf een film af te werken. Met feedback tijdens de voorbereiding, opname en montage worden deelnemers begeleid naar een bruikbaar eindresultaat.

© 2020 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments