Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Werken met video: beginners (voorjaar) en gevorderden (najaar)

Lerend Netwerk Bewegend beeld - korte video’s

Coach: Raf Lehaen

Bewegend beeld wordt steeds belangrijker voor fotografen. Wie naast foto's ook een film aan kan bieden heeft een streepje voor bij opdrachtgevers. Bewegend beeld vraagt van fotografen een andere denkwijze, een andere beeldtaal en andere technieken.

Raf Lehaen, de coach, is zelf fotograaf en cameraman en heeft praktijk ervaring met beide media. Hij geeft bovendien les dus de ideale begeleider van dit project.

Bij de uitwerking wordt hij bijgestaan door gastbegeleider Wannes Riemes. Wannes is een jonge en gedreven filmmaker met een opleiding fotografie. Hij werkt als cameraman samen met Wim Robberechts en is ondertussen een gevestigde waarde voor de tv opnamen voor Tomorrowland,  Gert Late Night, Dakar Rally.

De gevorderden krijgen nog extra ondersteuning van Stef Stes voor de uitwerking van hun concept. 

Elke deelnemer krijgt de kans om tijdens het Lerend Netwerk zelf een film af te werken. Met feedback tijdens de voorbereiding, opname en montage worden deelnemers begeleid naar een bruikbaar eindresultaat.

Op het programma: één avondsessie rond preproductie/concepten voor video én een intensieve tweedaagse met theorie en praktijk, informatie en doe-sessies, inspiratie en techniek, waarin je je de vele mogelijkheden van dit medium worden eigen maakt. Je leert stap voor stap hoe je een scenario uitschrijft, draaiboek maakt en de verschillende scènes in beeld brengt met gebruik van verschillende technieken gebruiken en informatie over geluid, continu licht, statieven, camera’s, … Je monteert je film tot het gewenste resultaat.

Elke deelnemer krijgt de kans om tijdens de tweedaagse zelf een film af te werken. Met feedback tijdens de voorbereiding, opname en montage worden deelnemers begeleid naar een bruikbaar eindresultaat.

De Lerende Netwerken rond bewegend beeld en korte video’s worden georganiseerd in zeer kleine groep met persoonlijke begeleiding rond video.

Wat aan bod komt:

De techniek van bewegend beeld, de verschillen tussen fotografie en bewegend beeld, praktische verschillen tussen fotocamera en videocamera, informatie over geluid, continu licht, statieven, camera’s, software, … Van idee naar uitgewerkt concept naar opnames, montage en het contact met de klant. Een kort promotiefilmpje voor het eigen bedrijf kan het eindresultaat zijn.

Preproductie:

 • Prijscalculatie, gangbare prijzen en tarieven, de commerciële kant van videoproductie.
 • Een goede voorbereiding is de sleutel naar een goede film
 • Concepten voor video
 • Waar haal je je inspiratie?

 

Productie:

 • Hoe DSLR hanteren
 • Camerastandpunten en opnametechnieken
 • Hoe zo efficiënt mogelijk filmen om snelle montages mogelijk te maken. Welke shots heb je nodig?

 

Postproductie:

 • Montagetechnieken
 • Wat is een goeie workflow?
 • Muziek: waar zoeken, kost en gebruiksrechten

 

Optioneel:

 • Inzicht in de technieken van timelapse en hyperlapse
 • 360° video en virtual reality

 

Praktisch

Er wordt gewerkt met een kleine groep

Deelnameprijs voor het volledige traject: 360 € (excl. btw)

Data:

 • Avondsessie: donderdag 12 september 2019
 • weekend: zondag 29 en maandag 30 september 2019

 

Aanmelden via: fotografen@unizo.be 

Meer info: Raf Lehaen: 0495 21 55 34

Een fiscaal attest wordt overgemaakt.

Carpoollijsten worden bezorgd.

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>