Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

De kracht van non-verbale communicatie

Leer je lichaamstaal inzetten als fotograaf!

Lukt het jou als fotograaf altijd om instant vertrouwen op te bouwen met jouw klanten of merk je soms een zekere weerstand? Herken je de signalen van gemak en ongemak? En weet je altijd wat je moet doen om goed te connecteren met de klant? Het indrukwekkende effect van non-verbale communicatie werd wetenschappelijk bewezen, toch wordt deze communicatievorm vaak verwaarloosd. Professionals zijn zich doorgaans onvoldoende bewust van de enorme impact van non-verbale communicatie op hun leven, werk en succes. Beheersing van lichaamstaal is vaak het missende ingrediënt bij heel wat beroepsfotografen.

Goede fotografen zouden moeten uitblinken in hun communicatieve vaardigheden. Helaas verwaarloost men daarbij het cruciale belang van goede non-verbale vaardigheden. In deze reeks van 3 theoretische sessies en 1 praktijkoefensessies reiken we jullie, beroepsfotografen, essentiële non-verbale strategieën aan die je nodig hebt om je prestaties naar een hoger niveau te tillen en sterker verbinding te maken met de klant. Je zal de sessies telkens verlaten met tal van concrete, bruikbare tips die je ’s anderendaags meteen in de praktijk kan brengen. Er is geen voorkennis vereist.

Wat ga je leren?

  • Je komt meer te weten over de interpretatie en beheersing van je eigen lichaamstaal en van je gesprekspartner
  • Je ontdekt hoe je non-verbaal gedrag matcht met wat je wil bereiken
  • Je wordt getraind in het detecteren van de zeven universele micro-expressies
  • Je leert je klanten overtuigen met je lichaamstaal en je modellen voor de lens op hun gemak voelen

Resultaat? Je kent en controleert je lichaamstaal en verbluft je klanten en je publiek.

Inhoud per sessie

Sessie 1: De grondbeginselen van non-verbale communicatie Wat is non-verbale communicatie en wat is het belang ervan? Welke impact heeft je non-verbaal gedrag op je uitstraling als beroepsfotograaf en welke onbewuste processen spelen mee? In een eerste deel zoomen we in op het belang van non-verbale communicatie en op de belangrijkste basisprincipes voor interpretatie en beheersing van lichaamstaal.

Sessie 2: Je leert eigen lichaamstaal onder de loep nemen. Weet jij welke signalen je uitstuurt met je lichaam? Zend je wel eens foute signalen uit? Misschien kan je anderen wel goed lezen, maar ben je je ook bewust van wat je eigen lichaam zegt bijvoorbeeld tijdens een fotosessie of een vergadering met een klant? Geloof het of niet: je stille signalen spreken luider dan je woorden. Tijdens deze workshop word je je bewust van je eigen non-verbaal gedrag en de impact ervan op je klanten of andere gesprekspartners. Je leert onder meer wat je kan doen om je klant op zijn gemak te stellen en hoe je positieve controle kan verkrijgen over de boodschap die je lichaam uitstraalt.

Sessie 3: Leer lichaamstaal lezen en ga met meer emotionele intelligentie om met je klanten. Ben je in staat om het gedrag van je klanten te ontcijferen? In dit onderdeel leer je sneller de behoeften en remmingen van je klant te doorgronden door te letten op diens non-verbale signalen. Je wordt onder meer getraind in het detecteren van de 7 universele micro-expressies. Hierdoor ga je beter begrijpen hoe je klant zich voelt tijdens een fotosessie/gesprek en leer je in te spelen op verborgen emoties. Je krijgt bruikbare tips die je helpen een sterkere verbinding te maken en vertrouwen op te bouwen met klanten en andere gesprekspartners. 

Sessie 4: Vandaag gaan we deze kennis in de praktijk proberen toepassen op elkaar. In de fotostudio gaan we elkaar portretteren. Zo ervaar je enerzijds wat het is om als klant voor de lens te staan en anderzijds wat bepaalde houdingen en gezichtsuitdrukkingen met jou doen? Je leert hoe je je klant (collega fotograaf) het meest op hun gemak stelt en hoe dit van persoon tot persoon verschilt!

PRAKTISCH

De theoretische sessies worden begeleid door Eva Vissers, experte non-verbale communicatie en zaakvoerder van Human Frequency. Eva helpt professionals hun non-verbale vaardigheden te finetunen voor meer impact en zakelijk succes. www.humanfrequency.be 

De praktijksessie wordt begeleid door Kattoo Hillewaere. Kattoo geeft les en spreekt ook vaak af met collega fotografen en daagt ze uit om elkaar te fotograferen. Ze zal ons kritisch in vraag stellen en wijzen op sterke en pijnpunten. 

In 4 theoretische en interactieve sessies vol inzichten en oefeningen neem je samen met coach Eva Vissers en Kattoo Hillewaere je non-verbaal gedrag onder de loep.

Nadien is er nog een praktijksessie waarin je al de opgedane kennis gaat oefenen op elkaar en verankeren in levendige herinneringen. 

Alle sessies zijn live en worden niet opgenomen. 

Krijg alvast een voorproefje van dit onderwerp tijdens het Feest van de Fotografie!

 

Data: Uitgesteld naar het najaar

 Locatie: de theoretische sessies vinden plaats bij Liantis, Rijksweg 9 in Puurs. De praktijksessie op 3 mei in de fotostudio van Ivan Deleus: Mechelsesteenweg 257, 2860 Sint-Katelijne-Waver.

Investering: €400 voor leden en €690 voor niet-leden. Lesmateriaal, catering inbegrepen. Dit traject kosten normaal €1200 als je dit individueel zou volgen. Dankzij subsidie kunnen we dit aan deze prijs aanbieden. 

Deelnemen: Vul onderstaand deelnameformulier in bij interesse of om jouw plek al te reserveren!

 

Deelnameformulier Lerend Netwerk: De kracht van non-verbale communicatie

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments