Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Kostprijsberekening, prijszettingen en prijscommunicatie

Leer de juiste prijs voor je diensten en producten berekenen en durf ze te vragen aan je klant!

De juist prijs bepalen blijft één van de moeilijke uitdagingen van de fotograaf. Je wil enerzijds genoeg verdienen om goed rond te komen, en anderzijds wil je ook klanten niet afschrikken door je prijs. Een evenwicht is vaak ver zoek. Wat is een correcte prijs? Wat is mijn klant bereid te betalen? Hoe pak ik prijswijzigingen aan? Moet ik prijzen op mijn website tonen? Hoe zorg ik ervoor dat ik winst maak? 

Misschien moet je niet kiezen en kan je het allebei wel hebben! De juiste prijs voor zowel jou als je klanten. De clou ligt in de communicatie!

In dit lerend netwerk gaan we kijken hoe jij je kosten best kan berekenen, welk prijs jou winst oplevert, en hoe je best over je prijzen communiceert.

Benieuwd of jouw prijszetting goed zit? Volg zeker ook de webinars: Doe de prijstest en 5 prijsmodellen voor jouw prijszetting.

LN Prijszetting

Fotografen zijn trouwens niet de enige in een creatief beroep die daar problemen mee hebben! Als creatieve zelfstandige voer je opdrachten uit voor anderen en werk je in een competitieve markt waar veel maatwerk bij komt kijken.

De coach en expert van dit lerend netwerk weet er alles van en heeft er zelf zijn beroep van gemaakt. Robin doet de hele dag niets anders dan professionals (vaak creatievelingen) helpen om de juiste prijzen te zetten, kosten te berekenen en over hun prijzen te communiceren!

Tijdens dit online lerend netwerk ligt de focus op “doen”. Voor elke oefening die je doorloopt krijg je de nodige tools en templates mee die Robin ook zelf gebruikt als hij prijzen berekent voor zijn klanten. 

In 4 online en 2 live meetings van ongeveer 2-3u toont Robin je ook hoe de verschillende concepten en berekeningen zijn toegepast bij andere bedrijven uit diverse sectoren. Zo kan jij jouw eigen prijsstrategie helemaal vorm geven.

De video's van de webinars zijn nadien ook beschikbaar om te herbekijken, dus als je om één of andere reden toch het live webinar niet kan volgen of iets wil dubbel checken, kan dat altijd nog! Afhankelijk van de situatie en in overleg kan één sessie eventueel live doorgaan!

In het onderdeel prijscommunicatie leer je jouw prijs communiceren op een manier die de klant helpt bij het nemen van een aankoopbeslissing.

 “Bij STREVER bekijk je het grote geheel, stap voor stap en pas je alles meteen toe op jouw eigen onderneming. Ik raad het iedereen aan, want ik weet beter dan ooit hoe ik mijn prijzen moet bepalen en kan berekenen.”

Katinka Vermeylen, Studio Kathan

“Naast inhoudelijke voorbeelden, konden we ook aan de slag met praktische oefeningen om de theorie meteen te kunnen terugkoppelen naar onze eigen praktijk. Dat maakt de opleiding zowel inhoudelijk àls praktisch een echte must voor ondernemers.”

Tine Van Kerkhoven, Koffie bij Tine

“Deze opleiding heeft me geleerd hoe een correcte prijs te bepalen, en dit ook zo naar mijn klanten toe te vertalen. Daarnaast is Robin een fantastische lesgever, die vooral ook kijkt naar je persoonlijke noden.”

Patrick Weltjens, FarmFun

Robin hielp me op een totaal andere manier te kijken naar alles wat met kostprijsberekening, prijszetting en prijscommunicatie te maken heeft. Een heuse ‘eye-opener’ voor een intuïtieve ondernemer als ik! Robin houdt rekening met wie je als mens en ondernemer bent en stemt zijn tips en adviezen ook daarop af.”

An Denys

PRAKTISCH: 

DeelnameprijsAls je dit traject bij Strever zou volgen als individueel fotograaf kost dit 1245€. Een individuele coaching kost je meer dan 3000€. 

Nu kan je dit in een lerend netwerk volgen voor maar 400€.

 • Leden: 400€ excl btw voor alle sessies, tools en video’s om na te kijken.
 • Niet-leden:  590€ excl btw voor alle sessies, tools en video’s om na te kijken.

 

Data:

 • Online: telkens van 19u30 tot 21u30
  • 30 november 2021
  •  7 december 2021
  • 14 december 2021
  • 21 december 2021
  • 11 januari 2022
 • Live: 26 januari 2022 van 19u tot 22u

De timing kan eventueel in overleg met groep op een later moment die dag doorgaan.  

Locatie: de live sessies zullen plaatsvinden bij Liantis, Rijksweg 9 in Puurs 

Inschrijven: via het deelname formulier onderstaand 

Deelnameformulier Lerend Netwerk: Kostprijsberekening, prijszetting en prijscommunicatie

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments