Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

De kracht van non-verbale communicatie

Leer je lichaamstaal inzetten als fotograaf!

Lukt het jou als fotograaf altijd om instant vertrouwen op te bouwen met jouw klanten of merk je soms een zekere weerstand? Herken je de signalen van gemak en ongemak? En weet je altijd wat je moet doen om goed te connecteren met de klant? Het indrukwekkende effect van non-verbale communicatie werd wetenschappelijk bewezen, toch wordt deze communicatievorm vaak verwaarloosd. Professionals zijn zich doorgaans onvoldoende bewust van de enorme impact van non-verbale communicatie op hun leven, werk en succes. Beheersing van lichaamstaal is vaak het missende ingrediënt bij heel wat beroepsfotografen.

Het belang van goede non-verbale vaardigheden is cruciaal in communicatie. In deze Masterclass leer je essentiële non-verbale strategieën aan die je nodig hebt om je prestaties naar een hoger niveau te tillen en sterker verbinding te maken met de klant. Je krijgt tal van concrete, bruikbare tips die je ’s anderendaags meteen in de praktijk kan brengen. Er is geen voorkennis vereist.

Wat ga je leren?

  • Je komt meer te weten over de interpretatie en beheersing van je eigen lichaamstaal en van je gesprekspartner
  • Je ontdekt hoe je non-verbaal gedrag matcht met wat je wil bereiken
  • Je wordt getraind in het detecteren van de zeven universele micro-expressies
  • Je leert je klanten overtuigen met je lichaamstaal en je modellen voor de lens op hun gemak voelen

Resultaat? Je kent en controleert je lichaamstaal en verbluft je klanten en je publiek.

De grondbeginselen van non-verbale communicatie. Wat is non-verbale communicatie en wat is het belang ervan? Welke impact heeft je non-verbaal gedrag op je uitstraling als beroepsfotograaf en welke onbewuste processen spelen mee? In een eerste deel zoomen we in op het belang van non-verbale communicatie en op de belangrijkste basisprincipes voor interpretatie en beheersing van lichaamstaal.

Je leert eigen lichaamstaal onder de loep nemen. Weet jij welke signalen je uitstuurt met je lichaam? Zend je wel eens foute signalen uit? Misschien kan je anderen wel goed lezen, maar ben je je ook bewust van wat je eigen lichaam zegt bijvoorbeeld tijdens een fotosessie of een vergadering met een klant? Geloof het of niet: je stille signalen spreken luider dan je woorden. Tijdens deze Masterclass word je je bewust van je eigen non-verbaal gedrag en de impact ervan op je klanten of andere gesprekspartners. Je leert onder meer wat je kan doen om je klant op zijn gemak te stellen en hoe je positieve controle kan verkrijgen over de boodschap die je lichaam uitstraalt.

Leer lichaamstaal lezen en ga met meer emotionele intelligentie om met je klanten. Ben je in staat om het gedrag van je klanten te ontcijferen? Je leert sneller de behoeften en remmingen van je klant te doorgronden door te letten op diens non-verbale signalen. Je wordt onder meer getraind in het detecteren van de 7 universele micro-expressies. Hierdoor ga je beter begrijpen hoe je klant zich voelt tijdens een fotosessie/gesprek en leer je in te spelen op verborgen emoties. Je krijgt bruikbare tips die je helpen een sterkere verbinding te maken en vertrouwen op te bouwen met klanten en andere gesprekspartners. 

PRAKTISCH

De Masterclass wordt gegeven door Eva Vissers, experte non-verbale communicatie en zaakvoerder van Human Frequency. Eva helpt professionals hun non-verbale vaardigheden te finetunen voor meer impact en zakelijk succes. www.humanfrequency.be 

In de interactieve Masterclass vol inzichten en oefeningen neem je samen met Eva Vissers je non-verbaal gedrag onder de loep.

Nadien is er nog een praktijksessie waarin je al de opgedane kennis gaat oefenen op elkaar en verankeren in levendige herinneringen. 

 

Data: Maandag 28 november 2022

Locaties: Liantis, Rijksweg 9 in Puurs. 

Investering: €225 voor leden en €450 voor niet-leden. Lesmateriaal, catering inbegrepen.

Deze opleiding normaal €385 als je dit individueel zou volgen. 

Deelnemen: Vul onderstaand deelnameformulier in bij interesse of om jouw plek al te reserveren!

 

Deelnameformulier Masterclass: De kracht van non-verbale communicatie

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>