Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Event rond reportagefotografie ism NIKON

Maandag 7 oktober

Op maandag 7 oktober kan je een exclusieve dag rond reportage beleven. Reportage is een breed begrip, daarom hebben we ook gekozen voor verschillende fotografen die elk hun eigen niche en genre hebben. Pers, documentair, huwelijks -en bedrijfsreportage, alles komt aan bod!

Naast lezingen van oa Jimmy Kets, Rob Mitchel en Sven Soetens, krijg je ook workshops van deze topfotografen en mag je hierbij Nikon Z series gebruiken en testen naar hartenlust. Je krijgt daarbij advies door professionals. Dit alles in de nieuwe place-to-be: De Blikfabriek ten Zuiden van Antwerpen. Boeiende lezingen, leerrijke workshops in een prachtig kader! Een dag om niet te missen dus! Schrijf je nu in!

Lezingen

We starten de dag met 2 lezingen van Rob Mitchell en Sven Soetens. in de namiddag volgt de lezing van Jimmy Kets.

Rob Mitchell is geboren in the UK, maar woont al 26 jaar in België. Rob is sinds 2006 fulltime commercieel fotograaf en een pionier op vlak van 360° fotografie, ultra-high resolution photography and long-term timelapse photography.

Rob is steeds mee met de laatste technologische ontwikkelingen in fotografie en hoe dit kan worden toegepast binnen de commerciële fotografie. Hij is gespecialiseerd in uitdagende opdrachten waar anderen hun handen liever van afhouden. Momenteel is hij vooral gericht op business aviation en beer photography.

Zijn klanten zijn oa Duvel Moortgat, NBAA, Jaguar Land Rover, Audi, Embraer

De naam Jimmy Kets vraagt weinig introductie. Hij begon zijn carrière als persfotograaf voor de krant De Morgen en De Standaard. Jimmy is ook lid van het Belgische fotoagentschap Reporters, waardoor zijn beelden ook internationaal verspreid worden. Hij is ook bekend van zijn persoonlijke reeksen en oeuvre. Hiertoe behoren onder andere de fotoseries Brightside en Shot in Flanders. Jimmy geeft ons een unieke inkijk in zijn werk en zijn manier van werken.

Sven Soetens is een gekend huwelijksfotograaf en heeft al vele awards gewonnen met zijn journalisitieke stijl. De foto’s van Sven staan bekend om hun originele invalshoeken met veel emotie en vooral ook humor!

Geen stijve, geposeerde foto’s. Sven zal steeds onopgemerkt op zoek gaan naar die situaties die mensen toont zoals ze echt zijn. Hij maakt echt connectie met het koppel en hun familie en wordt er zelfs een deel van. Sven omschrijft zichzelf als een perfectionist, spontaan, soms pijnlijk eerlijk, en een speels kind. Hij is zot van humor en dat zie je in zijn beelden!

 

Workshop

In de workshop van Rob Mitchell zal hij je tonen hoe je een perfecte foto van een glas bier maakt. Hij toont je hoe hij te werk gaat en maakt ook gebruik van de omgeving. Zowel technische als reportage aspecten komen aan bod. Ook geeft hij je tips hoe je professionele fotografie maakt voor sociale media!

Sven Soetens legt hij uit hoe hij gebruik maakt van bestaand licht, hoe hij een band opbouwt met de mensen voor zijn camera en het gekke naar bovenhaalt en op zoek gaat naar die situaties waar emoties in blijvende herinneringen worden omgevormd.

Autofocus gaat over het gebruik van de verschillende AF instellingen bij je reflex en spiegelloze camera. De AF systemen van Nikon (maar ook van andere merken) hebben uitgebreide mogelijkheden, maar wanneer gebruik je nu welke AF instelling? Wat is het verschil tussen de single en dynamische modus? Kortom, hoe zorg je ervoor dat je foto’s in alle situaties haarscherp zijn. In deze workshop leggen we het AF systeem tot in de fijnste details uit. Zo haal je alles uit jouw camera. Je kan met elke professionele camera aan deze workshop deelnemen en je kan ook steeds Nikon Z camera’s uitlenen.

PROGRAMMA

09u30-10u00    onthaal met koffie en cake

10u00-10u40    lezing Rob Mitchell (industriële fotografie)

10u45-11u15    lezing Sven Soetens (huwelijksreportages)

11u15-11u30    pauze en mogelijkheid tot lenen materiaal op stand nikon 

11u30-13u00    workshop (afwisseling tussen 3 workshops in kleine groepen: huwelijksfotografie met Sven Soetens, industrieel met Rob Mitchell en gebruik AF met omgevingslicht met Nikon trainer)

13u00-13u45    lunch en mogelijkheid tot lenen materiaal op stand nikon 

14u00-14u45    lezing Jimmy Kets

14u45-16u15    workshop (afwisseling tussen 3 workshops in kleine groepen)

16u15-16u30     pauze en mogelijkheid tot lenen materiaal op stand nikon

16u30-18u00     workshop (afwisseling tussen 3 workshops in kleine groepen)

18u00-19u00     netwerkreceptie

 

PRAKTISCH

Datum: maandag 7 oktober 2019

Locatie: Blikfabriek, Cantin, Krugerstraat 208-270, 2660 Antwerpen

Prijs: alles inbegrepen: alle lezingen, workshops, catering, modellen, gebruik materiaal, etc

  • Leden: 125€ (excl btw): indien je betaalt met KMO portefeuille betaal je 75€ excl btw
  • Niet-leden: 250€: indien je betaalt met KMO portefeuille betaal je 150€ excl btw

 

Meer info: fotografen@unizo.be 

VOLZET! INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK!

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments