Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Masterclass Adrian Sommeling

Masterclass Creatieve Fotografie door Adrian Sommeling

MAANDAG 1 APRIL 2019: Schrijf je nu in!

Adrian Sommeling is Nederlandse fotograaf, vooral bekend om zijn realistische en fantasierijke compositie beelden. Adrian is een meester in Photoshop en heel bekend op sociale media. Hij doet voornamelijk publiciteitsopdrachten en maakt heel veel vrij werk. Het portfolio van Adrian Sommeling is dan ook indrukwekkend en trekt enorm veel volgers op sociale media.

Wat is het geheim van zijn succes? Uiteraard zijn knappe beelden, maar ook de samenstelling van zijn portfolio en de verhalen die zijn beelden vertellen. Zijn zoontje is vaak het onderwerp van zijn vrij werk en heeft in die jaren al heel wat wonderlijke avonturen beleefd. Van kattenkwaad tot het bereiden van neushoorns, Nic heeft het allemaal al meegemaakt! Adrian laat zien dat grappige en fantasievolle beelden je naamsbekendheid enorm doen stijgen en je in je vrij werk je veelzijdigheid en expertise kan tonen.

Je portfolio is je visitekaartje! Het is belangrijk dat je opvalt tussen die miljoenen andere knappe beelden die er te zien zijn op sociale media en dat je zichtbaar bent. Belangrijke aspecten die hieraan bijdragen zijn humor en verwondering. Mensen kiezen menselijke verhalen en worden graag verrast door ongewone situaties!

In deze workshop leer je zowel hoe je een compositie van minimum drie bestaande afbeeldingen maakt, als de zakelijke kant en de impact op sociale media. 

In de voormiddag krijg je een stukje theorie over de technieken die dienen te worden gevolgd als je een goed samengesteld beeld wilt maken. Je leert ook over het belang van storytelling in je beelden en op sociale media. Na de pauze gaan we aan de slag met het fotografen en uitlichten van een model. Tijdens de lunch kunnen er vragen worden gesteld en na de lunch is het tijd voor de beeldbewerking. Adrian legt je stap voor stap uit hoe je van de gekozen beelden één compositiebeeld maakt dat een eigen verhaal vertelt. Je eigen fantasie is daarbij de enige limiet!

Wat komt er aan bod:

 • Storytelling in beelden en op sociale media:
 • Wat is het verhaal dat je wil vertellen? Bedenken concept
 • Hoe ga je dat vertellen? Welke media zijn een meerwaarde en zet je in? 
 • Hoe trek je de aandacht en bouw je spanning op?
 • Hoe zorg je voor continuïteit bij je volgers?
 • Beelden maken en uitkiezen die je samen kan voegen
 • Technieken om beelden samen te stellen zoals:
 • 'non destructief' werken met verschillende lagen
 • 'dodge and burn'
 • aanbrengen van schaduwen
 • etc

Na deze workshop kan je zelf aan de slag met het maken van realistische composities bestaande uit meerdere fotos. Deze manier van werken geeft je een enorme vrijheid en je zult merken dat je na een beetje oefening de mooiste composities kan maken, waarbij niet de techniek maar hoogstens jouw fantasie de beperkende factor zal zijn. 

"I've been waiting so long for this! Even if i am used to composites, from the start to the final tune of this workshop, i've found tones of tips and tricks that will increase my workflow. Thank you for sharing your knowledge and experience !!"

Fabien Harrow – France

PRAKTISCH

Datum: 1 APRIL 2019

Locatie: OC De Verre, Pater Vergauwenstraat 6B, 9130 Verrebroek

Deelname: voor het volledige pakket, lunch, koffiepauze en naborrel inbegrepen:

 • Leden: 165€ excl BTW. Indien u betaalt met KMO-portefeuille, betaalt u slechts 99€ excl BTW! (u betaalt 60%, namelijk 99€ en de overheid de overige 40%, namelijk 66€)
 • Niet-Leden: 300€ excl BTW. Indien u betaalt met KMO-portefeuille, betaalt u slechts 180€ excl BTW! (u betaalt 60%, namelijk 180€ en de overheid de overige 40%, namelijk 120€)

 

Inschrijven: Plaatsen zijn beperkt! Reserveer snel jouw plaats via: fotografen@unizo.be

 

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments