Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Masterclass Timelapse en video met Jasper Léonard ism Sony

Maandag 16 december 2019

Jasper Léonard is voor velen bekend van zijn resized series, waarbij hij steden een andere dimensie geeft, mensen op speelgoedmannetjes doet lijken en huizen op poppenhuizen. Maar Jasper heeft nog veel meer in petto en is bijvoorbeeld ook een getalenteerd filmer. Jasper vertelt aan de hand van zijn eigen portfolio en ervaring hoe hij de overstap heeft gemaakt van conceptuele kunst naar fotografie en van fotografie via timelapse naar video. Hij legt zijn technieken uit en haalt daarbij de aandachtspunten en uitdagingen aan. Steeds meer fotografen maken de overstap naar bewegend beeld! En dat is ook niet gek! Beweging toevoegen aan je beelden en portfolio geeft je zo veel meer mogelijkheden. Daarbij vragen ook steeds meer van onze klanten naar video en bewegende beelden. We zijn zo gewend geraakt aan bewegend beeld via sociale media, youtube en voor de jongere generatie is bewegend beeld zelfs een evidentie! 

Fotografie en filmen is altijd een combinatie geweest van techniek en creativiteit. Timelapse, hyperlapse en slow motion zijn specialistische technieken in de fotografie en film. Steeds meer specialistische toepassingen worden ingebouwd in camera’s of software pakketten, maar hoewel de technieken vereenvoudigt, kan de professionele fotograaf met behulp van de huidige techniek de kwaliteit nog hoger leggen. Technische kennis en degelijk materiaal blijven een voorwaarde en creativiteit valt niet te programmeren. Camera’s zoals die van Sony worden steeds geavanceerder wat de fotograaf in staat stelt meer op de essentie van het beeld te concentreren in plaats van een scherpe focus.

Schrijf je nu in voor de Masterclass 'Timelapse/ video' met Jasper Léonard ism Sony en leer verschillende vormen van bewegend beeld toepassen!

Topics die zeker aan bod komen:

 • Waar gebruik je Timelapse voor en hoe? Relatie creativiteit en techniek
 • Welke onderwerpen zijn geschikt?
 • Hoe pas je het toe? Welke snelheid kies je? Standpunt bepalen
 • Wanneer en hoe gebruik je Hyperlapse? Wat is het verschil met timelapse?
 • Slow motion: tips and tricks
 • Sony spiegelloze camera’s (A7R3, A73, A6500) voor iedere twee deelnemers
 • Camera’s en attributen zoals stabilizers
 • Softwareprogramma’s en montage

 

PROGRAMMA

10u00-10u30      onthaal

10u30-12u30      lezing aanpak Jasper Léonard + uitleg materiaal

12u30-13u30      lunch

13u30-14u00      Uitleg te proberen technieken 'Opdracht' + eerst try-out met zicht vanuit radisson Blu hotel

14u00-16u30      workshop in de regio centraal station, met materiaal.

16u30-18u00      nabespreking + enkele resultaten tonen in video montage programma

 

PRAKTISCH

DATUM: maandag 16 december van 10u00 tot 18u00

LOCATIE: Radisson Blu Astridplein, Antwerpen (vlakbij Centraal Station)

DEELNAME: voor het volledige pakket, lunch, koffiepauze, naborrel en uitlenen materiaal inbegrepen:

 • Leden: 150€ excl BTW. Indien u betaalt met KMO-portefeuille, betaalt u slechts 90€ excl BTW! (u betaalt 60%, namelijk 90€ en de overheid de overige 40%, namelijk 60€)
  Niet-Leden: 275€ excl BTW. Indien u betaalt met KMO-portefeuille, betaalt u slechts 165€ excl BTW! (u betaalt 60%, namelijk 165€ en de overheid de overige 40%, namelijk 110€)

 

INSCHRIJVEN: via onderstaand formulier

 

© 2020 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>