Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Workshop Beeldtaal en compositie

Lezing 'Contemporary Photojournalism in Serbia and surrounding' met Zvezdan Mancic

Maandag 20 september van 10u tot 12u op Fotofestival Lens op de Mens

Servië telt heel wat pulitzerprijs en worldpress winnaars. Het internationale fotofestival Vizualizator is in de Balkan geen onbekende organisatie. Als festival maar ook als organisatie spelen zij een actieve rol in de wereld van de reportagefotografie.

Zvezdan Mancic is al vele jaren de bezieler van het festival en de organisatie achter Vizualizator. Zvevdan laat jou kennismaken met de wereld van de journalistiek en de beeldtaal die een journalist gebruikt en de fotografiescene in Midden-Europa. 

Workshop Beeldtaal en compositie

Leer hoe je een verhaal vertelt vertrekkend van een wit blad op 20 september in Pelt

Wat vertelt een beeld? Hoe gaan wij als fotograaf om met deze beeldtaal? Fotografe Carine Van Gerven vertelt hoe zij een foto construeert.

Carine vertrekt vanuit een concept en gaat dan op zoek naar manieren om dit concept in beeld te brengen.

Momenteel werkt ze aan een serie 'time' die geïnspireerd is op de zeventiende eeuwse genre schilderijen. Haar werk zit boordevol symbolen die het verhaal achter het beeld vertellen.

Vrij werk maken als fotograaf is inspirerend, stimulerend en vaak noodzakelijk, maar hoe begin je eraan? Welke problemen kom je tegen? Hoe verloopt een creatief proces?

In deze workshop vertelt Carine vooral over de aanpak van haar eigen werk en daagt ze u uit om via enkele kleine oefeningen uw eigen creatieve denkproces te stimuleren.

Deze workshop kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan het Internationale Fotofestival Lens op de Mens of het inspiratieweekend van beroepsfotogafen met het programma op zondag en de overnachting in Piantho!

 

PRAKTISCH

Datum: maandag 20 september van 10u00 tem 17u00. De lezing is van 10u tot 12u en de workshop van 13u tot 17u. Van 12u tot 13u is er lunch voorzien.  

Locatie: CC Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt

Investering: De lezing over Photojournalism en workshop Beeldtaal en compositie kost slechts €65 voor leden en €120 voor niet-leden. Lunch is inbegrepen bij de workshop.

Wil je meedoen met het volledige programma van het inspiratieweekend?

Dan betaal je €175 voor overnachting in een gedeelde kamer, het programma op maandag en diner op zondag, ontbijt en lunch op maandag. Wil je een enkele kamer dan betaal je €235 voor overnachting en workshop op maandag. Deze optie is enkel voor leden!

Informeer naar de mogelijkheden via fotografen@unizo.be!

Inschrijven: 

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>