Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Workshop Fine Art Creatief Naakt

Workshop Fine Art Creatief Naakt met Robert Biesemans

Dinsdag 12 november 2019

Eén van de manieren om je als vakfotograaf te onderscheiden is door het maken van
creatieve en kunstzinnige beelden te maken, een eigen stijl in foto en nabewerking te
ontwikkelen.

Als professionele fotograaf denk je na over de manier waarop je emoties kan vertalen naar
beelden. Beelden die niet alleen schoonheid, maar ook een zekere tijdloosheid en
kwetsbaarheid uitstralen, een emotie oproepen, zijn aantrekkelijk en vallen op tussen de
massa mooie plaatjes!

Maar om je klanten te overtuigen om voor meer creatieve portretten te kiezen moet je natuurlijk een sterk portfolio kunnen voorleggen. Alleen al om die reden is het belangrijk enerzijds vrij werk te maken en anderzijds te blijven experimenteren en jezelf te vernieuwen. Hoe kan een klant voor bijvoorbeeld creatieve naakt of half bedekte portretten kiezen als je geen voorbeelden kan voorleggen.

Met fine art naakt portretten kan je ook deelnemen aan fotowedstrijden en kwalificaties, waardoor je curriculum uitbreidt en je naamsbekendheid vergroot. Meer naamsbekendheid leidt tot meer klanten op alle markten.

De workshop Fine Art Naakt Portret wordt gegeven door Robert Biesemans. Robert’s devies is: “Als eenvoud mag sieren” Hij fotografeert mensen zoals ze zijn, zonder make-up, kledij of specifieke vooraf bepaalde poses. Robert laat zijn modellen bewegen voor de camera en gaat daarbij terug naar de essentie van fotografie: spelen met licht! Zoals je zal merken houdt hij ervan zijn kennis te delen met andere fotografen en ze bovendien te inspireren met creatieve en speelse invalshoeken. Niet is te gek of onmogelijk voor Robert!  

Tijdens deze opleiding gaan we experimenteren met naakt en ‘bedekt’ of ‘suggestief’ naakt. Bij dit soort portret met niet-professionele modellen, zijn respect en communicatie een absolute basisvoorwaarde. Om meer uit je portret te halen, is het contact met je model uitermate belangrijk. Een foto kan nooit sterker zijn dan hoe het model zich bij jou voelt. Door een element van kwetsbaarheid toe te voegen, raak je de kijker! Maar om dit uit je portret te halen, moet het model dit durven en zich helemaal op haar of zijn gemak voelen.

Uiteraard zijn licht en schaduw essentieel. Robert geeft veel aandacht aan het plaatsen van licht, hoeken en houdingen zodanig dat het naakt op je uiteindelijke foto een meerwaarde is. Schaduwen zijn hier even belangrijk als licht (low-key fotografie). Bij “Bedekt naakt” is de belichting mogelijk helemaal anders om er maximale sfeer uit te halen. Dit soort fotografie is heel mooi voor bvb zwangerschapsfotografie.

Ook de nabewerking komt uitgebreid aan bod: zowel de omzetting naar zwart-wit als contrast, helderheid lowkey en highkey. We gaan ook croppen, zowel om te “zware” lichaamsdelen te verwijderen als om een foto onherkenbaar te maken.

Thema’s die aan bod komen:

  • Creatieve concepten. Hoe een beeld creëren?
  • Hoe maakt je de meest creatieve beelden?
  • Waar haal je inspiratie voor je werk? Waar zijn inspiratiebronnen te vinden?
  • Het belang van vrij werk en experimenteren
  • Hoe ga je met je modellen om en stel je je hen op hun gemak?
  • Communicatie vanaf eerste contact
  • Nabewerking: hoe maak je je beeld nog sterker!

 

PRAKTISCH

Datum: Dinsdag 12 november van 10u30 tot 18u30

Locatie: Bedking, Leuvensesteenweg 338, Boortmeerbeek

Deelname: voor het volledige pakket, lunch, koffiepauze en naborrel inbegrepen:

  • Leden: 150€ excl BTW. Indien u betaalt met KMO-portefeuille, betaalt u slechts 90€ excl BTW! (u betaalt 60%, namelijk 90€ en de overheid de overige 40%, namelijk 60€)
  • Niet-Leden: 275€ excl BTW. Indien u betaalt met KMO-portefeuille, betaalt u slechts 165€ excl BTW! (u betaalt 60%, namelijk 165€ en de overheid de overige 40%, namelijk 110€)

 

Inschrijven: fotografen@unizo.be

© 2020 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments