Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Workshop huisdierenfotografie

Workshop Huisdierenfotografie

27 september 2022

Ben jij gekend met de niche huisdierenfotografie? Denk jij eraan om ook portretten van huisdieren aan te bieden? Wil je bijleren over het businessmodel en de aanpak met de dieren tijdens de fotoshoot? Kurt Pas leert je alle kneepjes van het vak. Zet 27 september met stip in je agenda en schrijf snel in!

België telt ruim één miljoen driehonderdvijftigduizend honden en iets meer dan twee miljoen katten. Naar schatting zou zowat één op vijf gezinnen een kat of hond hebben. Gezinnen worden kleiner, maar het aantal honden en katten blijft (lichtjes) stijgen. Volgens sommige beursanalisten is Antropomorfisme de nieuwe megatrend. Als fotograaf kan je er maar beter als de kippen bij zijn om mee te surfen op de trend van de humanisering van dieren en een graantje mee pikken. Want als huisdieren onderdeel zijn van het gezin, kan jij als familiefotograaf huisdierenfotografie zeker mee opnemen in je dienstverlening.

Maar hoe begin je daar aan? Zijn honden en katten bang van studioflitsers en hoe laat je ze naar de camera kijken? Hoe maak je je studio puppy of kitten proof en hoe breng je de band tussen baasje en hond in beeld?  Waar vind je buiten naar het beste plekje voor een fotoshoot en hoe hou je het veilig voor hond, baasje en de fotograaf?

Dierenfotograaf Kurt Pas heeft zowat alle mogelijke dieren voor de lens gehad: vogels, amfibieën, knaagdieren, katachtigen, hoevedieren en huisdieren. Het leeuwendeel van Kurt’s opdrachten hebben te maken met paarden en huisdieren. Kurt is dan ook de perfect de ginds om jullie wegwijs te maken in de huisdierenfotografie en hoe je dit mee in je business kan integreren.

De workshop behandeld een aantal theoretische topics over dierengedrag en de zakelijke kant van dierenfotografie. Nadien gaan jullie onder begeleiding van Kurt zelf aan de slag in de studio van Ivan Deleus en zoeken we op een buitenlocatie in de buurt naar het perfecte licht en achtergrond. Nadien toont Kurt nog kort hoe hij het meeste uit de RAW bestanden haalt met Capture One.

PRAKTISCH

DATUM: dinsdag 27 september 2022 van 10u tot 17u

LOCATIE: Studio Ivan Deleus, Mechelsesteenweg 257-259, Sint-Katelijne-waver

INVESTERING:

  • leden: €145 excl btw en inclusief catering, gebruik studio, modellen, etc
  • niet-leden: €295 excl btw en inclusief catering, gebruik studio, modellen, etc

Deelnameformulier: Workshop huisdierenfotografie

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

© 2022 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>