Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Workshop: Productfotografie

27 april of 21 juni 2021 van 10u tot 17u

Tegenwoordig start iedereen een webshop maar deze mensen hebben beelden nodig van hun producten. Hier ligt een opportuniteit voor fotografen! Productfotografie is een grote noemer voor alles wat te maken heeft met het fotograferen van product: van het fotograferen van de gerechten tot het overleg met de ‘chef’ of ‘maker van het product.

Voor deze workshop neemt fotograaf Sammy Dierickx ons mee naar één van zijn klanten. Hoewel Sammy over een eigen fotostudio beschikt is het hebben van een studio geen vereiste. Bovendien vragen klanten vaak om bij hen foto’s te komen nemen.

In de productiehal van een brouwerij gaan we zien hoe je op locatie een clean packshot maakt voor gebruik op bv. een webshop, maar ook hoe een reclamebeeld tot stand komt.

Sammy toont hoe je hoe je in functie van het doel van de fotoshoot zelf een opstelling kan maken

Daarbij is het van groot belang om je lichtbronnen goed te kiezen. Je leert hoe je een product het best uitlicht en hoe je je product tot leven brengt door bijvoorbeeld er meer glans of schittering in te brengen.

 “Het belangrijkste aspect is het beheersen van het studiolicht. Een packshot op een witte achtergrond vergt een totaal andere aanpak dan een moody sfeerbeeld in een mooie setting.” weet Sammy.

Zaken die aan bod zullen komen:

 • Verschillende soorten fotografie bij e-commerce (packshots/productfotografie of sfeerfoto’s of combi):
  • Packshots: Een duidelijk beeld van het product. Liefst vanuit meerdere hoeken. Een simpele, rustige achtergrondkleur. Cruciaal voor elk product. Dient om informatie te geven.
  • Productfotografie: Ook een duidelijk beeld van het product, maar met meer ruimte voor accessoires en ondersteuning. Dient meer om een gevoel mee te geven.
 • Basis principes bij het fotograferen van producten en verpakkingen
 • Hoe bouw je als fotograaf een DIY kit of product in verpakking op om te kunnen fotograferen: styling, afspraken met opdrachtgever.
 • Hoe fotografeer je deze producten en welke technieken hanteer je en geven het beste resultaat?
 • Het belang van de juiste compositie, standpunt, kadrering en scherptediepte
 • Hoe lever je de beelden af?
 • Kostprijsberekening en opmaken offerte

 

Sammy Dierickx uit Brugge is de oprichter en zaakvoerder van Foodpics.be. Zoals de bedrijfsnaam reeds doet vermoeden is de specialisatie voedings- en drankenfotografie.

In de loop der jaren volgde Sammy tal van (internationale) opleidingen, workshops en masterclasses om zich te helemaal specialiseren in studiofotografie met de nadruk op voeding en drank.

Praktisch

Datum: 27 april 2021 of 21 juni 2021

Locatie: Landhuis Xaverianen, Xaverianenstraat 1, 8200 Sint-Michiels op 21 juni.

 Investering:

 • Leden: 135€ met KMO Portefeuille betaal je maar 94,5€. (Jij betaalt 70%, namelijk 94,5€ en de overheid de overige 30%, namelijk 40,5€)
 • Niet-leden: 270€ met KMO Portefeuille betaal je 189€. (Jij betaalt 70%, namelijk 189€ en de overheid de overige 30%, namelijk 81€)

 

Deelname: via het formulier onderstaand (VOLZET)

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments