Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Workshop reportagefotografie

Visual storyteling wordt steeds belangrijker in zowel sociale fotografie als voor bedrijfsreportages. Het is een nieuwe trend die op verschillende gebieden kan worden toegepast. Reportagefotografie of journalistieke en documentaire stijl sluiten hier bij aan en eist dat de fotograaf een verhaal vertelt met zijn of haar beelden eerder dan louter mooie foto’s te maken van bijv. de aanwezige mensen op een gebeurtenis.

In deze reeks van 1 online lesmoment, een praktijkoefening en een live feedbacksessie ga je jezelf verdiepen in reportagefotografie. Je leert de theoretische inzichten zelf toepassen alleen of in kleine groep en krijgt feedback op je werk.

Hoe leer je als fotograaf de essentie te doorgronden en weer te geven en het verhaal over te brengen dat jij zelf of jouw klant wil vertellen?

Om een verhaal te vertellen, zijn bepaalde elementen noodzakelijk die moet je dus hebben en andere onverwachte gebeurtenissen zijn mooi meegenomen.  Dat vergt onderzoek, voorbereiding en planning. De fotograaf als antropoloog.

Evi Polak leert je hoe je een visueel verhaal kunt opbouwen.  Of dat nu je eigen verhaal is of dat van een klant. En of die klant nu een persoon, dienst of bedrijf is. De fotograaf leert verder te kijken dan wat er is, maar een verhaal te starten van een wit blad.

Over Evi Polak

Reportagefotografie zit in Evi haar bloed. Evi richt zich als professioneel fotograaf op verschillende niches waar reportagefotografie aan de basis ligt zoals huwelijksfotografie, bedrijfsreportages, events of Day in the life.

 

Evi sleepte al verschillende internationale prijzen en nominaties in de wacht en werd ook dit jaar weer verkozen om België te presenteren in de World Photographic Cup Team Belgium 2021 zowel in de categorie reportage als huwelijk. Als huwelijksfotografe behoort ze ook tot de groep van ‘Fearless Photographers’ om haar verrassende en buitengewone trouwfotografie.

Praktisch

Data:

  • Theoriesessie: Maandag 8/03 van 19u30 tot 22u00 online
  • Praktijksessie: oefenmoment in kleine groepjes in samenspraak met Evi
  • Feedbacksessie: Eind mei/begin juni: werk bespreken
 
Prijs: 
  • Leden: 150€ met KMO Portefeuille betaal je slechts 105€ (Jij betaalt 70%, namelijk 105€ en de overheid de overige 30%, namelijk 45€)
  • Niet-leden: 295€ met KMO Portefeuille betaal je slechts 203€ (Jij betaalt 70%, namelijk 203€ en de overheid de overige 30%, namelijk 92€)
 
Locatie: online en voor praktijk nog te bespreken
 
 

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments