Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Fotografen geven gemaskerde personen opnieuw een glimlach

Buttonactie

Omwille van de opmars van de mondmaskers kunnen we tegenwoordig geen gezichten meer zien. We weten niet meer hoe een persoon er in het echt uitziet en het geeft het leven een onpersoonlijk tintje! Beroepsfotografen willen dit probleem oplossen door een mooi portret te maken en deze foto op een button te drukken, zodat je nog steeds kan zien wie je voor je hebt staan.
Deze buttonactie startte uit een initiatief van Luc Hilderson, beroepsfotograaf uit Mechelen, om vooral het zorgpersoneel, de helden van nu, opnieuw herkenbaar te maken. Vooral bij woon-zorgcentra is dit voor vele bewoners een bijzondere verwarrende periode. De buttons brengen de glimlach terug die ze gewend zijn om elke dag te krijgen en nu al zo lang moeten missen.
 
De Beroepsfotografen willen dit mooie initiatief ondersteunen en onder jullie aandacht brengen.  We denken ook dat dit voor sommigen jullie business terug op gang kan brengen.
We hebben er over nagedacht hoe we dit praktisch kunnen doen, want het is zeker niet de bedoeling dat jullie dit gratis doen!
 
Het doel is enerzijds fotografen in een positief daglicht zetten en bedrijven /overheid deze actie laten sponsoren door zelf ook buttons te laten maken voor hun personeel.


We willen deze actie vooral promoten bij zowel zorgcentra en ziekenhuizen als bij bedrijven en overheid, maar ook particuliere klanten die een fotoshoot boeken of eventueel een pasfoto laten maken, kunnen jullie betrekken bij deze buttonactie. 

De kostprijs buttons rond 1€ (30cent voor een button + afdrukkost). Zie in onderstaande documenten de prijzen van de buttons en buttonmachine, alsook de opties om deze machina aan te kopen, te huren of het maken uit te besteden. Bij Luc Hilderson kan je nog een psd file aanvragen om de buttons in drukvellen te steken. 

 

De prijsopbouw naar bedrijven toe bestaat uit een forfaitair opstartbedrag en dan een prijs per button. Bij de zorgcentra zullen deelnemende fotografen een minimum vragen per button (met een minimum afname).

Onderstaand de prijzen voor bedrijven en overheden (de sponsors) en die voor zorginstellingen (het goede doel). 

Voor bedrijven:

 • 100€ forfaitaire opstartkost per uur en prijs per button
 • 300€ forfaitaire opstartkost voor een halve dag en prijs per button (incl 1 verplaatsing)
 • 500€ forfaitaire opstartkost voor hele dag en prijs per button 
   

Wat betreft de buttons:

 • 5€ per button tot 100 stuks
 • 4,5€ per button vanaf 100 stuks
 • 4€ per button vanaf 250 stuks

 

Bij de zorgcentra wordt de prijs per button gerekend:
 

 • 3€/button met een minimum van 100 stuks - 1 verplaatsing inbegrepen (kostprijs buttons rond 1€ (30cent voor een button + afdrukkost)  200€ over)
 • 2,50€/button vanaf 200 stuks (500euro - 200euro voor de buttons = 300euro)
 • 2€/button (800€- 400€= 400€) vanaf 400 stuks aan

 

Een 2de verplaatsing wordt in rekening gebracht (bvb. bij 2 halve dagen)

Opties om buttons te maken + Handleiding Buttonmachine

Vragen of graag het psd file ontvangen?

Initiatiefnemer Luc Hilderson geeft je graag meer info en bezorgt je de psd file!

Luc Hilderson
HILDERSON Foto

Kleine Bareelstraat 59 - B-2800 Mechelen

T/F +32 15 420104
M +32 475 743152
E luc@hildersonfoto.be
S luc.hilderson
I www.hildersonfoto.be

Om de communicatie vlot te laten verlopen, zal de communicatie naar de pers, bedrijven ed via een aparte website www.corona-fotografie.be verlopen die Kattoo hiervoor maakte. 
Deelnemende fotografen krijgen daar visibiliteit en ook bedrijven die het initiatief steunen kunnen daar met hun logo terecht.
 
Je vindt in de documenten onderstaand ook de technische informatie van hoe je buttons eenvoudig kan maken en/of waar ze dit kunnen bestellen. Er is een samenwerking met Budget Buttons op gezet. Je hoeft dus geen buttonmachine te kopen om deel te nemen aan dit initiatief. Zij willen de buttons maken en verspreiden voor degene die geen investering willen doen. Indien je veel buttons op een dag gaat maken, kan je er ook voor kiezen om een machine te huren.

 

Wil je ook deelnemen?

Schrijf je dan in via onderstaand deelnameformulier:

Deelnameformulier buttonactie

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments