Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

70 JAAR een duwtje in uw rug

Op 6 december 1950 werd de beroepsvereniging “Het Nationaal Verbond voor Beroeps-fotografen van België” geboren. Sinterklaas was toen nog 70 jaar jonger en had geen idee welke (r)evolutie digitale beeldvorming, internet en sociale media zou teweegbrengen.

Jij en je collega’s hebben onze beroepsvereniging gemaakt tot wat ze nu is. Een levende en open community waar je als vakfotograaf kan groeien, je netwerk verstevigen en sterker worden als ondernemer-fotograaf. Met jou en andere fotografen heeft de vereniging een mooi verhaal geschreven.. Samen maken we het verschil voor honderden fotografen.

70 jaar 7 redenen om het glas te heffen

 1. Reeds 70 jaar creëeren wij voor fotografen een boeiende (leer)omgeving. Zowel online als in fysieke activiteiten. Alleen al in 2020 organiseerden we meer dan 40 inspiratiesessies, seminaries, webinars, workshops, lerende netwerken … We leren er van elkaar, van coaches en van experts uit binnen- en buitenland.
 2. We inspireren jou met masterclasses van topfotografen, geven je inzicht in de mechanismen van succesvolle ondernemers en leren je nieuwe tools en media hanteren. In portfoliobesprekingen kan je in een veilige omgeving reflecteren op je eigen prestaties en ontdekken hoe collega’s omgaan met praktische problemen, onvoorziene omstandigheden en veranderingen. Zo kan je groeien als fotograaf en als ondernemer.

 3. Je staat er niet alleen voor! Wij zijn een community met meer dan 400 collega-fotografen. We zijn een open vereniging, een collegiaal netwerk, gedragen door vele fotografen-vrijwilligers. En professioneel gerund door een ploeg die naar jou luistert, vooruitkijkt, en mee bakens uitzet voor de toekomst.

 4. In ontmoedigende coronatijden organiseren we bemoedigende acties. We moedigen je aan en stimuleren creatieve oplossingen. Samenkomen bij pot en pint zit er voor het ogenblik niet in. Maar informeel van gedachten wisselen doen we ook online.

  Hoewel we 2020 misschien associëren met stilstand is er ook vooruitgang. Hoezo? We maakten net zoals velen de overstap naar digitaal, meer dan ons lief is, maar toch een stevige vooruitgang in on- en offline werken, leren en communiceren.  

 5.  Reeds 70 jaar zijn we de gesprekspartner van overheden en officiële instanties. We behartigen jouw belangen als zelfstandige ondernemer en als fotograaf: van corona-updates tot persoonlijk advies, van auteursrechten tot biometrische paspoorten … Ondersteund door UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, zorgen we voor een beter ondernemersklimaat voor jou als fotograaf.

 6. Buitenlandse uitstraling, Europese labels, awards, tentoonstellingen … Het moet gezegd, onze fotografen doen ook over de grenzen heen zeer goed. Op Europees vlak werd door de FEP, de Federation of European Photographers een kwaliteitslabel ontwikkeld dat fotografen erkent omwille van hun vakkundige capaciteiten. De beroepsvereniging is ook hier een actieve partner. En onze fotografen scoren hoog!

 7. Samenwerken werkt altijd. Daarom hebben wij ook steun gekregen van een selecte groep professionele fotografiepartners. Met deze partners werken we ook graag samen voor infosessies en workshops. 

  We geloven dat professionele fotografie nog steeds een beroep met toekomst is. Toegegeven het wordt er niet gemakkelijker op. Weet dat wij er als beroepsfotografen.be er alvast nog jaren voor jou zijn! Wij blijven zoeken naar opportuniteiten, nieuwe wegen en andere manieren. Geef de moed niet op, want samen komen we er sterker uit!


© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments