Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Barbaixprijs voor fotografie 2023

Sint-Martens-Latem organiseert de Barbaixprijs voor fotografie 2023, een fotowedstrijd met thema Bomen.

Naast de schilderkunst krijgt ook cultuur in de brede zin van het woord de nodige waardering in Sint-Martens-Latem. Dat komt onder andere tot uiting in de cultuurprijzen voor koren (Duvoselprijs), poëzie (Karel Van de Woestijneprijs) en fotografie (Barbaixprijs). 
De uitreiking van de Barbaixprijs voor fotografie vindt plaats op 10 november 2023 in Sint-Martens-Latem. De prijs verwijst naar de gerenommeerde Gentse kunstfotograaf Edgar Barbaix (1893-1973).
Barbaix verwierf faam tussen 1920 en 1940 met zijn opnames van het landelijk en stedelijk leven en fotografeerde meerdere kunstenaars van de Latemse groepen. 

Editie 2023: thema ‘bomen’

Het thema van deze editie is ‘bomen’. Sint-Martens-Latem is gekend als kunstenaarsdorp én als groene gemeente aan de Leie met oog en zorg voor de (hier en daar monumentale) bomen. De werkgroep van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid weerhield het thema ‘bomen’ als interessant onderwerp voor fotografie, met als pluspunt de link met de gemeente Sint-Martens-Latem waar deze prijs wordt uitgereikt.  

Wie zich kandidaat wil stellen, dient zijn of haar foto’s in tegen woensdag 6 september 2023 ter attentie van de cultuurdienst (Lokaal bestuur Sint-Martens-Latem, Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem). De foto's moeten vergezeld zijn van een deelnameformulier, dat samen met alle nodige info en het wedstrijdreglement terug te vinden is op
www.sint-martens-latem.be/cultuurprijzen.

De jury zal 25 inzendingen nomineren. Uit deze nominaties worden drie winnaars gekozen. De eerste prijs bedraagt 900 euro, de tweede prijs 600 euro en de derde prijs 300 euro.

Bovendien worden de genomineerde foto’s gedurende één weekend, namelijk op 11 en 12 november 2023, tentoongesteld in de Raadzaal van het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem.

Meer info

www.sint-martens-latem.be/cultuurprijzen

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments