Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Bezoek het internationaal fotofestival 'Lens op de Mens' nog tot 30 september in het centrum van Overpelt

In 2019 kan je in Pelt de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ bezoeken. De vorige editie in 2017 bracht meer dan 20 000 bezoekers op de been die konden genieten van honderden foto’s in de straten, pleintjes en in binnenlocaties van openbare gebouwen in Overpelt.

In 2019 namen er 233 fotografen, waarvan 136 amateurs en 89 professionele fotografen, deel uit 16 verschillende landen.

Van 2 juni tot en met 30 september verandert het centrum van Overpelt in een grote fotografietentoonstelling. Op een parcours van ongeveer 2 km worden een 600-tal foto’s van fotografen over heel de wereld in het straatbeeld getoond. Het thema van het festival ‘Lens op de Mens’ toont het menselijk portret in al zijn facetten.

Op zondag 2 juni 2019 vond de opening van de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ plaats in aanwezigheid van Vlaams minister voor cultuur Sven Gatz.

De officiële opening ging gepaard met een prijsuitreiking van de beste amateur -en professionele fotografen. Naast brons, zilver en goud werden er ook eervolle vermeldingen gedaan en prijzen uitgereikt aan een beloftevolle jonge fotograaf en de meest creatieve fotograaf.

Als één van de partners van het fotofestival zijn we dan ook trots dat al onze leden die deelnamen aan het fotofestival, werden geselecteerd (meer dan de helft van de professionele fotografen) en dat 5 ervan in de prijzen vielen!

Categorie professionele fotografen:

Goud: Martin Krystýnek, Slovakije Proprad

Zilver: Thijs Posen BEL Tongeren

Brons: Filip Santens BEL Hansbeke

Eervolle vermelding: Bart Boodts BEL Schelle

Eervolle vermelding: Pieter Clicteur BEL Ettelgem

Eervolle vermelding: Martti Matilainen FINLAND Pieksämäki

 

Speciale categorieën:

Beloftevolle jongere: Glenn Vanderbeke BEL Torhout

Creatieve fotografie: Peter Testelmans BEL Zonhoven

 

Je kan het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Overpelt-Centrum nog bezoeken tot 30 september.

Meer info over ‘Lens op de Mens’ vind je op fotofestivalpelt.be. In CC Palethe, Pelle

Melle en diverse horeca zaken kan je de hele zomer een overzichtsfolder afhalen met alle nuttige info over het fotofestival. Ook digitaal kan je de route volgen via de app van route.nl


© 2020 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>