Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

FEEST VAN DE FOTOGRAFIE & VERONIKKI

Zondag 3 februari zette we het fotografenjaar feestelijk in met en 150-tal collega’s in het sprookjesachtige Hof van Nobel. Eerst blikte onze voorzitter, Caroline Tanghe, terug op het afgelopen jaar, bedankte iedereen die zich heeft ingezet voor de verenging, stelde Karen Ketels officieel voor als nieuw bestuurslid en deelde de primeur mee van het nieuwe exclusieve ledenvoordeel: de verzekering van fotomateriaal inbegrepen in het lidmaatschap in 2019. Deze terugblik werd ondersteund met een filmpje van beelden van het afgelopen jaar. 

Omdat we in 2018 afscheid namen van Nikki Huts als Nationaal Secretaris werd ook zij letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet voor al haar verdiensten! Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, was voor de gelegenheid afgezakt en ook Laurens Janus uit Nederland hield een mooie toespraak.  Ook Nikki viel in de prijzen en kreeg een ware beker voor haar verwezenlijkingen! Daarnaast kreeg ze nog vele cadeaus en ook de eerste editie van het tijdschrift Nikki werd enorm gesmaakt.

3 februari lijkt misschien een vreemde dag, maar is natuurlijk niet voor niets gekozen. Eén dag voor Sint Veronica, patroonheilige van de fotografen, willen we ook deze traditie in ere houden. Aangezien patroonheiligen mensen zijn die hun leven inzetten voor een goed doel, was de link snel gemaakt en werd Vero…Nikki tot de nieuwe patroonheilige gekroond. Tot slot werd Nikki uitgezwaaid, door alle leden die een filmpje hebben aangeleverd en nadien ook door de hele zaal aanwezigen op de toepasselijke muziek van le Connemara.  

Mieke loodste de gasten door het programma van het voorjaar van 2019. Traditiegetrouw werden alle fotografen die het afgelopen jaar een kwalificatie haalden, genomineerd werden of in de prijzen vielen op het podium gezet. Ze kregen geen bloemen noch kransen, maar werden wel overladen met cadeaus van onze partners DeCrem en Authentic en Chromaluxe!

Uiteraard was er nadien nog uitgebreid de tijd om na te praten met de collega’s en te genieten van lekkere hapjes en drankjes! De kinderen genoten tijdens dit hele gebeuren van de animatiefilms in het filmzaaltje met popcorn, snoep, poffertjes en wafels. En speelden verstoppertje in het hol en de gangen van Reynaert de Vos.

Herinneringen werden opgehaald en nieuwe plannen gesmeed en iedereen ging naar huis met een tevreden gevoel!

Gemist? Geniet nog even na van het beeldverslag en de filmpjes!


© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments