Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Fotografen geven gemaskerde personen opnieuw een glimlach

Omwille van de opmars van de mondmaskers kunnen we tegenwoordig geen gezichten meer zien. We weten niet meer hoe een persoon er in het echt uitziet en het geeft het leven een onpersoonlijk tintje! Beroepsfotografen willen dit probleem oplossen door een mooi portret te maken en deze foto op een button te drukken, zodat je nog steeds kan zien wie je voor je hebt staan.

Deze buttonactie startte uit een initiatief van Luc Hilderson, beroepsfotograaf uit Mechelen, om vooral het zorgpersoneel, de helden van nu, opnieuw herkenbaar te maken. Vooral bij woon-zorgcentra is dit voor vele bewoners een bijzondere verwarrende periode. De buttons brengen de glimlach terug die ze gewend zijn om elke dag te krijgen en nu al zo lang moeten missen.

Dit initiatief loopt nog steeds en vele beroepsfotografen zetten zich ondertussen in om dit te realiseren. De buttons kosten wel wat, maar omdat zorginstellingen al zoveel doen met weinig middelen, doen fotograaf dit toch aan een heel voordelige prijs. zoeken de fotografen sponsors om dit knappe initiatief mee te ondersteunen.

Om die reden willen deze actie ook onder de aandacht brengen van de overheid, bedrijven en winkels. Voor elke button die zij bestellen, wordt er een gratis button bij een zorginstelling gemaakt.

“We overtuigd zijn dat deze actie ook vele bedrijven en winkels kan helpen om hun personeel terug een gezicht te geven. In deze vreemde en angstige periode is een glimlach zoveel waard en door die mondmaskers is dat juist hetgeen wat we niet meer zien. Onder het motto: ‘Jouw klanten en collega’s verdienen een glimlach!’ willen we het vertrouwen terugbrengen en de mensen die jouw bedrijf maken terug een gezicht geven.” legt Caroline Tanghe, voorzitter van de Beroepsfotografen.be uit.

Bovendien kunnen het bedrijf en de medewerker het portret ook gebruiken op de website van het bedrijf, hun social media profiel of op een leuk product te laten printen. Zo geef je jouw bedrijf terug een gezicht, beloon je je medewerkers en steun je de zorginstellingen op actieve wijze!

Je kan er ook voor kiezen om de buttonactie te steunen zonder zelf buttons te bestellen, door een Button te kopen bij een deelnemende fotograaf en zo jouw favoriete zorginstelling te steunen.

 

Meer weten?

Contacteer Mieke Coppieters, 0496 71 10 59, mieke.coppieters@unizo.be


© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments