Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Fototentoonstelling IMPACT

Vanaf dinsdag 27 oktober is in het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg de fototentoonstelling IMPACT te zien. Het resultaat van de gelijknamige fotowedstrijd waar zowel professionele als amateurfoto­grafen aan deelnamen. 30 laureaten uit meer dan 300 inzendingen werden geselecteerd door een professionele jury bestaande uit Pieter Clicteur, Jos Verhoogen en Stephane Verheye.

Proficiat aan beroepsfotografen: Kenny Ros voor de eerste plaats in de categorie pré-corona en Robert Biesemans die zowel in de categorie pre-corona als in de categorie hoop & solidariteit in de prijzen viel!

 
De Impact op het dagelijkse leven

De COVID-19 pandemie beheerst sinds maart 2020 ons leven. Ons maatschappelijk en sociaal leven kwam zo goed als stil te liggen. Deze situatie zorgde voor surreële beelden op straat, in de natuur en in onze eigen woonkamer. Ook bijzon­der was dat iedereen zijn eigen perceptie over de crisis had.
Via deze tentoonstelling wil de dienst cultuur van stad Oudenburg door middel van beeld en decor deze persoonlijke ervaringen presenteren aan het grote publiek.

 

De tentoonstelling is opgebouwd uit 3 delen

De expo neemt de bezoekers mee op een reis met ups-and-downs. De bezoekers mogen eerst nog eens proeven van het leven tijdens pre-corona om vervolgens meegenomen te worden in de harde realiteit van beperkingen en lockdowns. Eindigen doet de expo met een positieve noot van hoop en solidariteit. Op die manier hoopt de organisatie dat de bezoeker hoop en kracht kan putten uit het bezoek om nog even vol te houden.

Publieksprijs

Aan het einde van het  bezoek kan er per categorie  een stem uitgebracht worden op het favoriete beeld van de bezoekers. Want de meest gewaardeerde beelden van het publiek maken kans om naar huis te gaan met de publieksprijs.

 

Expoboek

Alle laureaten worden ook gebundeld in een expoboek die te koop zal worden aangeboden in de shop van het RAM. Een souvenir die de impact van deze periode op een persoonlijke manier in beeld brengt en focust op de emotionele kant van het verhaal.

 

Twee voor de prijs van één

De ingang bedraagt 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor studenten.
Aansluitend kan je, mits vertoon van je ticket, het Romeins Archeologisch Museum gratis bezoeken.
 
 
 
Bezoek het hier.

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>