Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Boost your Brand: Ontdek hoe mond-tot-mondreclame jouw bedrijf kan helpen!

Mond-tot-mondreclame is voor elke fotograaf een belangrijke succesfactor om zijn bedrijf te laten groeien. Maar wat kan je zelf doen om mensen nog meer aan het praten te krijgen over jouw zaak? Hoe zorg je voor enthousiaste fans, ambassadeurs en beïnvloeders? Kunnen social influencers eventueel iets voor jouw bedrijf betekenen? En welke kleine inspanningen kan je zelf in handen nemen om deze positieve mond-tot-mondreclame te behouden en negatieve mond-tot-mondreclame te vermijden?

In dit lerend netwerk ga je aan de slag met de drie stappen van het VerMERKvuldigmodel – identificeren, communiceren en integreren – en leer je hoe je je merk kan versterken en laten groeien door een doordachte aanpak. 

Het VerMERKvuldigmodel is hierbij niet alleen een instrument om je merk bekender te maken, maar levert ook een grote bijdrage aan de werking en de strategie van je bedrijf. Kortom, op basis van dit handige, onderbouwde model en de concrete tips neem je je mond-tot-mondreclame zelf in handen.


Ga als lid gratis naar Photodays en Porfessional Imaging Experience!

Photo Days 2020 vindt plaats van 13 tem 15 maart in paleis 1 van Brussels Expo. De beurs is elke dag open voor het publiek en de professionelen van 10 tot 18 uur. Breng ons een bezoekje op onze stand 411!

Ga ook eens een kijkje nemen op de website en de facebookpagina om het volledige conferentieprogramma te bekijken. Op de website vindt u eveneens de lijst van alle exposanten: www.photodays.be of www.facebook.com/photodaysbelgium 

Professional Imaging Experience in Nijkerk vindt plaats op 28, 29 en 30 maart. Ontdek het programma op: www.professionalimaging.nl/#experience-theater

Leden van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen kunnen een gratis toegangsticket (normaal ongeveer € 10,00 p. ticket) aanvragen voor zowel Photodays als Professional Imaging! Je ontdekt er de nieuwste producten, kan demo’s en lezingen bijwonen van topfotografen en tentoonstellingen bewonderen.

 


Beroepsfotografen gelauwerd op Feest van Fotografie

4 februari is de naamdag van Sint Veronica, de patroonheilige van de fotografie. Lang voor de tijd van analoge en digitale fotografie was zij de eerste die een afdruk nam met het zweet van Jezus op een doek.

Elk jaar organiseert de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen rond haar verjaardag een Feest van de Fotografie. Daar worden de beroepsfotografen die het afgelopen jaar een Europees label behaalden of een internationale award behaalden gelauwerd om hun prestaties van het afgelopen jaar. Ook dit jaar kregen weer verschillende fotografen een podiumplaats onder het applaus van een honderdtal fotografen.

In de European Photographer of the Year waren de Belgische fotografen goed vertegenwoordigd met maar liefst 9 finalisten, waarvan één bronzen, één zilveren en één gouden awardwinnaar.


Stuur je beste foto's in voor l'été des Portraits en ga deze zomer mee naar de het grootste portretfestival met jouw foto's!

In 2020 vindt de 9de editie van het 2-jaarlijkse fotofestival l’ Eté des Portraits’ in Bourbon-Lancy plaats! l’Eté des Portraits is het grootste Europese Portretfestival in Frankrijk.

In 2018 stelden 321 fotografen met 1000 foto’s tentoon. De Vlamingen waren traditiegetrouw de grootste buitenlandse delegatie met 46 deelnemers. Ook dit jaar willen wij weer goed vertegenwoordig zijn. Selecteer dus je beste foto’s en stuur ze in! Zo maak jij veel kans op een plaats in de knappe tentoonstelling in de straten van Bourbon-Lancy: https://inscriptions. letedesportraits.com/c/000006- l-ete-des-portraits-2020 

Ook dit jaar willen we met de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen weer naar het openings -en feestweekend in Bourbon-Lancy (Frankrijk) vanaf 11 juli 2020.

Het is een hoogtepunt op vlak van collegiale contacten, ervaringsuitwisseling en inspiratie.

Zin om mee te gaan? Laat het ons weten op fotografen@unizo.be 


Dit was 2019 in cijfers…

 • 9 Masterclasses met uiteenlopende thema’s als Conceptuele fotografie, Fine Art, Reportagefotografie, Creatief Naakt, Huwelijksfotografie, Architectuurfotografie, Timelapse en Hyperlapse etc
 • 9 Lerende Netwerken rond oa digitale marketing, photoshop, video, portfolio opbouw, social selling en creatieve lichtopstellingen
 • 6 Info -en inspiratiesessies over oa samenwerken, verkoopstrategieën en prijszetting, je niche vinden en auteursrechten 
 • 2 Themacafé’s door leden en voor leden rond reportage -en straatfotografie enerzijds en fine art anderzijds
 • 1 Netwerkevent met andere sectoren ikv Dag van de Ondernemer
 • 1 Inspiratieweekend ikv Lens op de Mens
 • Wedstrijden en kwalificaties: onze leden deden het weer bijzonder goed in wedstrijden en competities in 2019:
  • 9 finalisten voor European Photographer of the Year Competition waarvan 1 bronzen, 1 zilveren en 1 gouden award! 
  • 4 nieuwe European Photographers (EP), 5 Qualified Eu

Trends en innovatie in de creatieve sector

Concurrentie is een katalysator voor innovatie. In zwaar competitieve markten zoals fotografie is er veel meer druk om te innoveren. Maar tegenwoordig komt de concurrentie en de innovaties niet meer alleen uit eigen sector. Dat zagen we al met de opkomst van de smartphones.

Het is voor jou als creatieve professional belangrijk om op de hoogte te blijven van trends die mee jouw toekomst als creatieveling zullen bepalen. Hoe kan je als zelfstandig fotograaf optimaal inspelen op deze trends? Welke trends uit de eigen sector maar ook andere sectoren zullen in de toekomst een impact hebben op jouw business model?

Deze inspirerende en leerrijke inzichten krijg je van Simon Gryspeert van Flanders DC! Nadien gaan we naar enkele voorbeelden in de praktijk kijken uit eigen en andere relevante sectoren!


Fotografen zetten ondernemers in de kijker!

Op 20 november organiseerden de beroepsfotografen.be ikv Dag van de Ondernemer een netwerkevent met workshop waar we ondernemers leerden hoe ze zichzelf in de kijker konden zetten!

We leerden tijdens de workshop van Lieven Van de Velde dat we duidelijk moeten weten hoe we onszelf willen profileren, vooraleer we beginnen met op allerlei kanalen aanwezig te zijn! Waar staan we voor? Wie willen we bereiken? Wat is onze toegevoegde waarde? Hoe zijn we anders van onze concurrent? Waarin zijn we uniek? Dit zijn belangrijke vragen die de inhoud van onze visuele en tekstuele boodschap richting zal geven!

Hoe beter je erin slaagt om op deze vragen een duidelijk antwoord te formuleren hoe makkelijker het zal zijn om de juiste doelgroep te bereiken en interactie met een doorklikpercentage te faciliteren!

Daarnaast kregen we nog een handvol tips en tricks om beter te scoren op sociale media en voor visuals op je website. 

Beeldverslag Startersevent op 6 november!

Op 6 november 2019 vond ons jaarlijks startersevent plaats waarbij we fotografen die net zijn gestart of nog twijfelen om van hun passie hun beroep te maken een hart onder de riem. Dat wil niet zeggen dat we hen wouden overtuigen om allemaal zelfstandige te worden! Nee we willen hen vooral informeren over alles wat erbij komt kijken en inspireren met de getuigenissen van andere fotografen over hoe zij zijn gestart, waar zij tegenaan liepen en wat volgens hen belangrijk is bij het uitbouwen van je zaak!

We hebben allemaal ooit die stap overwogen en gemaakt of het nu in bij -of hoofdberoep is. En we weten als geen ander hoe belangrijk het is om daarbij ondersteund te worden, hoe je problemen kan voorkomen door goed geïnformeerd te worden, door te leren van de fouten die anderen voor je al hebben gemaakt en uit geleerd.

Dit jaar hadden we eerst een praktische uiteenzetting van Liantis en 4 inspirerende getuigenissen! De eerste was Raïs De Weirdt die de fotografen praktische handvaten en tips meegaf van hoe zij het heeft aangepakt! Raïs is immers nog maar net een jaar bezig en is nu vaak al overboekt!

Inzichten in auteursrechten

Donderdag 3 oktober organiseerden we een infosessie rond auteursrechten. Caroline Tanghe, onze voorzitter, startte de avond en wees erop dat we als fotograaf maar al te vaak op onze plichten worden gewezen met de komst van de GDPR, maar soms durven we te vergeten dat we als beeldmaker ook rechten hebben. Auteursrechten!  Met deze infosessie willen we jullie laten zien hoe jullie er ook zelf beter van kunnen worden. Jouw beelden zijn immers jouw verdienmodel en ook de rechten erop, maar veel fotografen maken daar nog te weinig gebruik van.

Dat inzicht in jullie rechten als auteur van een beeld kregen we van Tinne Billet van Sofam, Oliver Lenaerts, advocaat gespecialiseerd in fiscaliteit, Thomas Snoeck van Creative Shelter die een totaaloplossing voor fotografen kwam toelichten en Lieven van Assche van ID Photo agency die ons vertelde hoe je je beelden een tweede leven kan geven.  

Tinne Billet van Sofam gaf ons een inleiding tot auteursrecht en legde het verschil uit tussen een auteursrecht en een copyright, en het verschil in de Continentale en de Angelsaksische regelgeving.  


Word vrijwilliger bij Boven de Wolken!

Het team van VZW Boven de Wolken fotografeert dagelijks overleden baby’s. De VZW werkt met 130 professionele fotografen over volledig Vlaanderen. Zij zetten zich vrijwillig in om ouders een laatste, tastbare en zeer waardevolle herinnering te schenken. Jaarlijks hebben ze een 600-tal oproepen.

Daarom zijn ze blijvend op zoek naar professionele fotografen om hun werking te ondersteunen. Kan je werken in moeilijke lichtomstandigheden en heb je hiervoor het juiste materiaal? Heb je een basiskennis van Lightroom en/of Photoshop? Beschik je over voldoende mensenkennis, moed, respect en tact? Dan ben je een geknipte Boven de Wolken fotograaf!

Aanmelden kan via de website https://www.bovendewolken.be/nl/word-vrijwilliger/

Je komt terecht in een zeer warm team, waar collegialiteit voorop staat. Je ontvangt een kilometervergoeding en kan meegenieten van de familiedagen, workshops, gezellige sfeer en leuke extra’s!


Inhoud syndiceren

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>