Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Netwerkevent: Zet jezelf in de kijker!

Voor iedere ondernemer is het belangrijk zichtbaar te zijn. Je wil laten zien wie je bent als ondernemer, waar je voor staat en herkenning scheppen. Herkenning schept immers vertrouwen, en dat is waar jouw klanten, medewerkers en andere invloedrijke partners behoefte aan hebben. Een bewust merk geeft hen dat. Maar hoe doe je dat? Hoe breng je je verhaal over? Hoe zorg je voor herkenning en vertrouwen?  Hoe draag je bij tot je merkbeleving? En hoe maak je je merk tastbaar en zichtbaar?

Dat is nu juist waar professionele fotografen in the picture komen! Visuele content heeft veel invloed op hoe je een bericht ontvangt en vooral of je bericht gelezen zal worden! Goede beelden zorgen niet alleen voor jouw zichtbaarheid online en offline, maar ook voor een betere gebruikservaring, meer bezoeken aan je website of sociale media en dragen bij aan je merkidentiteit.


Trends en innovatie in de creatieve sector

Concurrentie is een katalysator voor innovatie. In zwaar competitieve markten zoals fotografie is er veel meer druk om te innoveren. Maar tegenwoordig komt de concurrentie en de innovaties niet meer alleen uit eigen sector. Dat zagen we al met de opkomst van de smartphones.

Het is voor jou als creatieve professional belangrijk om op de hoogte te blijven van trends die mee jouw toekomst als creatieveling zullen bepalen. Hoe kan je als zelfstandig fotograaf optimaal inspelen op deze trends? Welke trends uit de eigen sector maar ook andere sectoren zullen in de toekomst een impact hebben op jouw business model?

Deze inspirerende en leerrijke inzichten krijg je van Tom Suykerbuyk van Flanders DC! Nadien gaan we naar enkele voorbeelden in de praktijk kijken uit eigen en andere relevante sectoren!


Themacafé: Naaktprotretten en Fashion Shoots in Toscane olv Damien Lovegrove bij Ivan Deleus op 13 december

Het eerste themacafé ziet het levenslicht! Ivan Deleus neemt het initiatief en stelt het thema “Naaktmodellen en Fashion shoot in Toscane” voor! Hij stelt daarbij zijn studio en zijn kennis ter beschikking voor alle collega fotografen die interesse hebben om meer te weten te komen over zijn ervaringen in Toscane tijdens de een 5 daagse workshop met Damien Lovegrove!

Hij zal je vertellen over hoe de concepten tot stand kwamen, hoe locaties werden uitgezocht en welk lichtgebruik Damien hanteert. Hij geeft je inkijk in de technische vaardigheden die werden gebruikt en het materiaal dat er bij te pas kwam! Je kan daarbij genieten van de resultaten van deze fotoshoots en vragen stellen! Daarna is er nog uitgebreid de tijd om de grote studio van Ivan te bewonderen, samen beelden te bespreken, na te praten en andere vragen aan elkaar te stellen!

 


Reserveer jouw plaats op de Workshop Creatief Naakt met Robert Biesemans

Op dinsdag 12 november gaan we experimenteren met naakt en ‘bedekt’ of ‘suggestief’ naakt.

Eén van de manieren om je als vakfotograaf te onderscheiden is door het maken van creatieve en kunstzinnige beelden te maken, een eigen stijl in foto en nabewerking te
ontwikkelen.


Beeldverslag Startersevent op 6 november!

Op 6 november 2019 vond ons jaarlijks startersevent plaats waarbij we fotografen die net zijn gestart of nog twijfelen om van hun passie hun beroep te maken een hart onder de riem. Dat wil niet zeggen dat we hen wouden overtuigen om allemaal zelfstandige te worden! Nee we willen hen vooral informeren over alles wat erbij komt kijken en inspireren met de getuigenissen van andere fotografen over hoe zij zijn gestart, waar zij tegenaan liepen en wat volgens hen belangrijk is bij het uitbouwen van je zaak!

We hebben allemaal ooit die stap overwogen en gemaakt of het nu in bij -of hoofdberoep is. En we weten als geen ander hoe belangrijk het is om daarbij ondersteund te worden, hoe je problemen kan voorkomen door goed geïnformeerd te worden, door te leren van de fouten die anderen voor je al hebben gemaakt en uit geleerd.

Dit jaar hadden we eerst een praktische uiteenzetting van Liantis en 4 inspirerende getuigenissen! De eerste was Raïs De Weirdt die de fotografen praktische handvaten en tips meegaf van hoe zij het heeft aangepakt! Raïs is immers nog maar net een jaar bezig en is nu vaak al overboekt!

Inzichten in auteursrechten

Donderdag 3 oktober organiseerden we een infosessie rond auteursrechten. Caroline Tanghe, onze voorzitter, startte de avond en wees erop dat we als fotograaf maar al te vaak op onze plichten worden gewezen met de komst van de GDPR, maar soms durven we te vergeten dat we als beeldmaker ook rechten hebben. Auteursrechten!  Met deze infosessie willen we jullie laten zien hoe jullie er ook zelf beter van kunnen worden. Jouw beelden zijn immers jouw verdienmodel en ook de rechten erop, maar veel fotografen maken daar nog te weinig gebruik van.

Dat inzicht in jullie rechten als auteur van een beeld kregen we van Tinne Billet van Sofam, Oliver Lenaerts, advocaat gespecialiseerd in fiscaliteit, Thomas Snoeck van Creative Shelter die een totaaloplossing voor fotografen kwam toelichten en Lieven van Assche van ID Photo agency die ons vertelde hoe je je beelden een tweede leven kan geven.  

Tinne Billet van Sofam gaf ons een inleiding tot auteursrecht en legde het verschil uit tussen een auteursrecht en een copyright, en het verschil in de Continentale en de Angelsaksische regelgeving.  


Word vrijwilliger bij Boven de Wolken!

Het team van VZW Boven de Wolken fotografeert dagelijks overleden baby’s. De VZW werkt met 130 professionele fotografen over volledig Vlaanderen. Zij zetten zich vrijwillig in om ouders een laatste, tastbare en zeer waardevolle herinnering te schenken. Jaarlijks hebben ze een 600-tal oproepen.

Daarom zijn ze blijvend op zoek naar professionele fotografen om hun werking te ondersteunen. Kan je werken in moeilijke lichtomstandigheden en heb je hiervoor het juiste materiaal? Heb je een basiskennis van Lightroom en/of Photoshop? Beschik je over voldoende mensenkennis, moed, respect en tact? Dan ben je een geknipte Boven de Wolken fotograaf!

Aanmelden kan via de website https://www.bovendewolken.be/nl/word-vrijwilliger/

Je komt terecht in een zeer warm team, waar collegialiteit voorop staat. Je ontvangt een kilometervergoeding en kan meegenieten van de familiedagen, workshops, gezellige sfeer en leuke extra’s!


Creative Ville: een unieke inspiratie- en netwerkconferentie voor iédereen uit de creatieve sector

Onze collega's van Flanders DC organiseren dit jaar de derde editie van Creative Ville! Een unieke inspiratie- en netwerkconferentie voor iédereen uit de creatieve sector.

Verwacht een mix van lokale en internationale sprekers uit de hele creatieve sector, van design en architectuur over digital media en literatuur tot film en kunst. Toonaangevende ondernemingen en baanbrekende nieuwkomers zullen een inkijk geven in hun werk en de uitdagingen waarmee ze te maken hebben gehad.

Kijk eens over het muurtje en laad je batterijen op met nieuwe ideeën, inspirerende inzichten en waardevolle connecties!

Meer info op: www.creativeville


Bezoek het internationaal fotofestival 'Lens op de Mens' nog tot 30 september in het centrum van Overpelt

In 2019 kan je in Pelt de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ bezoeken. De vorige editie in 2017 bracht meer dan 20 000 bezoekers op de been die konden genieten van honderden foto’s in de straten, pleintjes en in binnenlocaties van openbare gebouwen in Overpelt.

In 2019 namen er 233 fotografen, waarvan 136 amateurs en 89 professionele fotografen, deel uit 16 verschillende landen.

Van 2 juni tot en met 30 september verandert het centrum van Overpelt in een grote fotografietentoonstelling. Op een parcours van ongeveer 2 km worden een 600-tal foto’s van fotografen over heel de wereld in het straatbeeld getoond. Het thema van het festival ‘Lens op de Mens’ toont het menselijk portret in al zijn facetten.

Op zondag 2 juni 2019 vond de opening van de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ plaats in aanwezigheid van Vlaams minister voor cultuur Sven Gatz.


Inspiratie avond strategie & impact 27 maart 2019

<p>Jeroen De Flander Strategie voor fotografen &copy; Foto Luc Collet</p>

Op woensdagavond 27 maart kwamen meer dan 80 vakfotografen samen om inspiratie op te doen rond strategie, impact en prijszetting. Strategie is niet enkel iets voor grote ondernemingen, maar minstens zo belangrijk voor kleine zelfstandigen! Daarnaast is het ook niet een oefening die je één keer maakt en dan de rest van je loopbaan bezig bent met de uitwerking. In deze disruptieve tijden moet je een deadline plaatsen op je visie om tijdig te kunnen bijsturen en relevant te blijven voor je klanten.

De avond startte al vroeg met een portfoliobespreking voor enkele leden willen meedoen aan Europese kwalificaties en wedstrijden. De aanwezige fotografen kregen nuttige feedback op hun werk en volop tips van oa onze voorzitter Caroline Tanghe, Food en dronespecalist Joris Luyten, Portret en huwelijksfotograaf Carl Lapeirre, organisator van EP jureringen Johan Brouwers en vele andere.

Alle vakfotografen konden tijdens het event ook informatie inwinnen bij onze partners over hun producten en diensten, of gezellig netwerken aan de bar. Bij sommige partners konden de aanwezigen zelfs kans maken op prijzen of kortingen krijgen.


Inhoud syndiceren

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments