Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Trends en innovatie in de creatieve sector

Concurrentie is een katalysator voor innovatie. In zwaar competitieve markten zoals fotografie is er veel meer druk om te innoveren. Maar tegenwoordig komt de concurrentie en de innovaties niet meer alleen uit eigen sector. Dat zagen we al met de opkomst van de smartphones.

Het is voor jou als creatieve professional belangrijk om op de hoogte te blijven van trends die mee jouw toekomst als creatieveling zullen bepalen. Hoe kan je als zelfstandig fotograaf optimaal inspelen op deze trends? Welke trends uit de eigen sector maar ook andere sectoren zullen in de toekomst een impact hebben op jouw business model?

Deze inspirerende en leerrijke inzichten krijg je van Simon Gryspeert van Flanders DC! Nadien gaan we naar enkele voorbeelden in de praktijk kijken uit eigen en andere relevante sectoren!

We ontdekken hoe Panoraman van fotografie evolueerde naar een hoogtechnologisch bedrijf dat naast 360° fotografie nu ook met 3D scans werkt om gebouwen vanbinnen en vanbuiten van kop tot teen in beeld te brengen.

Stan De Vocht van Creative Shelter vertelt hoe hij als advocaat gespecialiseerd in auteursrechten, uit een fiscaal probleem van zijn creatieve broer een nieuwe dienst ontwikkelde die nu een antwoord kunnen bieden aan de fiscale administratieve problemen van een hele creatieve sector.

Lien Nullens van Picsmentor legt uit hoe Picsmentor van de nood van amateurfotografen om met hun camera te leren werken en betere foto's te maken evolueerde van een photo academy tot een platform waar professionele fotografen zelf hun diensten kunnen aanbieden!

Schrijf je nu in voor deze inspiratieavond en leer trends en innovatie toepassen in jouw business model!

 

© 2020 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments