Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Weekend van de Klant 2022

Op 1 en 2 oktober vieren we de zesde editie van Weekend van de Klant. Ook dit jaar wordt er een grootschalige mediacampagne georganiseerd op radio en tv, in de krant en magazines, op internet en sociale media, ter promotie van de (fysieke) handel in ons land. Het is het ideale moment om jouw onderneming in de kijker te zetten en jouw klanten te bedanken met een lekkere attentie of leuke actie!

Inschrijven blijft ook deze editie helemaal gratis voor jou als ondernemer, en kan voor 11 september. Bovendien ontvang je een gratis pakketje met promomateriaal


De resultaten van de FEP awards en de WPC awards zijn bekend!

Afgelopen weekend trokken we met een groep Belgische beroepsfotografen naar Rome om daar de FEP awards en de WPC awards bij te wonen. Proficiat aan alle genomineerden en aan de winnaars! Klik op 'lees verder' voor de resultaten!


Ontdek de nieuwe Canon EOS R5 C op 5 en 6 mei

Maak kennis met de nieuwe Canon EOS R5 C: full-frame 8K-video van bioscoopkwaliteit. Leg ongelooflijke details vast met weinig ruis dankzij een full-frame sensor. 8K-video tot 30 fps (of 60 fps met een externe voeding) en 4K-slow motion tot 120 fps. 

Ontdek dit geweldige toestel op 5 en 6 mei bij Canon in Diegem. Joachim Devedeleer (Canon Belgium) doorloopt de specificaties, bediening en mogelijkheden van de EOS R5 C. Daarna vertelt Monsieur Camera (David Lambot) over zijn eerste praktijkervaring met deze Cinema EOS-camera, en maakt hij ook de vergelijking met de EOS C70 waarmee hij inmiddels veel ervaring heeft. 

Klik hier voor meer info over de EOS R5 C.

Claim nu je gratis ticket voor de introductiesessie via deze link!


Zet jouw publicatie of editie in de kijker in Arles

Kunstenpunt.be wil dit jaar een vijftigtal edities of zelfpublicaties centraal stellen die tussen 2019 en 2022 gepubliceerd werden en die draaien rond het werk van een of meerdere in België verblijvende kunstenaars/fotografen.

De publicaties zullen na afloop van het evenement geschonken worden aan een organisatie die werkt rond fotografie waar ze publiek geraadpleegd kunnen worden.

De selectie van deze publicaties gebeurt via een open call.

Hoe deelnemen?

10 mei 2022

Uiterste datum voor ontvangst van de publicaties en/of verzending van de pdf versie + van de verplichte inschrijving via dit inschrijvingsformulier.


Beroepsfotografen.be in de bres voor Oekraïne

Wat er gebeurt in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook wij hebben nagedacht hoe we ons steentje kunnen bijdragen.

Om die reden geven we bij elke aankoop van nieuwe producten (webinars en workshops in de toekomst) op onze academie vanaf nu tot eind april 10% aan Oekraïne 12-12. 

Volg je dus bijvoorbeeld de Masterclass Reclame en campagnefotografie op 31 mei en boek je voor eind april dan steun je €15.

Voor het herbekijken van onze webinars of online workshops dragen we zelf 30% af.

De meeste webinars zijn gratis voor leden, maar ken je nog fotografen die geen lid zijn en baat hebben bij een bepaald webinar of workshop raad dit dan aan en dan help je ons om meer geld in te zamelen!


Korting op abonnementen Shoot en Pf Magazine voor beroepsfotografen

Leden krijgen meer! Als lid krijg je mooie kortingen op twee toonaangevende tijdschriften rond fotografie.

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België en Nederland, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische en Nederlandse fotografen.

Als lid van beroepsfotografen.be kan je nu met korting een abonnement afsluiten op Shoot. Je betaalt slechts € 40 in plaats van € 48. Je ontvangt dan een jaar lang - dat zijn 8 nummers - Shoot in jouw brievenbus en digitaal in je mailbox.
Gefeliciteerd aan alle genomineerden voor de FEP Awards 2022!

Ook dit jaar zijn weer heel wat Belgische fotografen genomineerd voor de FEP Awards.

In de categorie Domesticated Animals:

 • Pieter Clicteur
 • Kat De Laet
 • An Smedts


In de categorie Fashion & Beauty:

 • Joeri Peeters
 • Bert Daenen


In de categorie Illustration & Fine Art:

 • Carine Van Gerven


In de categorie Nature:

 • Ann Coppens

 


Proficiat aan alle genomineerden!

Ook zijn twee van onze leden genomineerd voor de FEP Young Photographer Award. Gefeliciteerd aan Kat De Laet en Raïs De Weirdt!


Open Brief : uw ‘vals goede idee’ om gemeentehuizen zélf pasfoto’s te laten nemen wordt economisch bloedbad.

De fotografiesector bundelt de krachten om op te treden tegen het initiatief van de overheid om de gemeentes zelf hun pasfoto's te laten nemen. Lees de open brief hier: live_enrolment_-_open_letter_NL-FR.pdf

Hier vind je het overzicht van de gepubliceerde persartikels:

Vlaamse media:


Nieuw ledenvoordeel! Krijg gratis toegang tot de Unizo Online Ondernemersacademie!

Dit jaar zijn de mogelijkheden om te groeien als ondernemer groter dan ooit! Vanaf nu kan je als lid van beroepsfotografen.be en UNIZO ook alle masterclasses, opleidingen en webinars op de Online Ondernemerscademie van Unizo bekijken. En dat helemaal gratis!

Als fotograaf heb je voortaan dus niet alleen de kans om je vaktechnische skills te verbeteren via onze eigen Academie. Er gaat ook een hele wereld aan ondernemersgerelateerde expertise open die ongetwijfeld van pas zal komen in je carrière.

Zo is er bijvoorbeeld de Masterclass Communiceren. Daarin leer je hoe je als bedrijf/ondernemer het best communiceert met je klanten, op welke manier je content schrijft die aanzet tot lezen en hoe je de sociale media van je bedrijf op een succesvolle manier aanpakt.


Update coronamaatregelen vanaf 7 maart 2022

Het Overlegcomité van 4 maart 2022 heeft beslist om vanaf 7 maart over te gaan naar code Geel in de barometer, wat er op neerkomt dat zowat alle coronamaatregelen in handelszaken zullen verdwijnen.

Wat betekent dit onder meer?

 • Klanten in de winkels zullen geen mondmasker meer moeten dragen. Ook op de werkvloer zal het mondmasker vanaf 7 maart niet langer een verplichting zijn, maar wel nog aanbevolen als je geen anderhalve meter afstand kan houden of wanneer je rondloopt.
 • Het CST geldt niet langer als toegangsvoorwaarde voor horeca, fitness, evenementen...
 • Klanten in handelszaken moeten niet langer 1,5m afstand bewaren. Hetzelfde geldt voor de contactberoepen.
 • Er gelden geen beperkingen meer op het vlak van capaciteit voor feestzalen of evenementen.
 • Er gelden ook geen beperkingen meer op openbare markten of kermissen, sportactiviteiten, workshops, recreatieve activiteiten, …


Welke regels blijven wel nog voortbestaan?

Inhoud syndiceren

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments