Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Fotowedstrijd IMPACT

2020 staat in ons collectief geheugen gebrand. De stad Oudenburg wil deze opmerkelijke periode in beeld brengen, en meer sociale cohesie creëren door een fotowedstrijd te organiseren. Welke beelden typeren voor jou de veranderende wereld door Covid-19? Doe mee met de gratis fotowedstrijd IMPACT en geef jouw kijk op deze bizarre periode.

Oudenburg daagt dan ook iedereen uit om deel te nemen aan de fotowedstrijd IMPACT en te werken rond het thema COVID-19. Inschrijven is mogelijk voor 3 verschillende thema’s: pre-corona, lockdown, hoop en solidariteit. Deelnemen is gratis en voor iedereen mogelijk. Foto’s kunnen vanaf 25 januari tot en met 28 maart 2021 worden doorgestuurd, via impact@oudenburg.be


Maak werk van je dromen in 2021 en ontdek wat fotografie voor jou kan betekenen in van passie naar professioneel fotobedrijf!

Wil je dit jaar werk maken van je recent gestarte fotozaak? Of eindelijk je droom waarmaken en starten als fotograaf? Ben je nog niet lang geleden gestart als fotograaf of wil je wel eens een andere blik op je zaak en waar jij met je fotozaak naartoe wil?

In dit lerend netwerk krijg je antwoorden op tal van vragen die jou kunnen helpen om stappen vooruit te komen!

 • Moet ik alle soorten fotografie aanbieden of durf ik echt voor een bepaalde niche gaan?
 • Wil ik investeren in een studio en zo ja wat komt daarbij kijken?
 • Hoe ga ik klanten vinden? Mezelf promoten?
 • Welke klanten passen het best bij mij?
 • Welke kanalen werken het best om die klanten te vinden?
 • Hoe bepaal ik mijn prijzen? Ben ik niet te duur of juist te goedkoop?
 • Ben ik klaar om mijn hoofdberoep op te geven en van mijn fotografie in bijberoep mijn hoofdberoep te maken?
 • Welk risico neem ik door te starten in bijberoep en hoe ga ik alles combineren?

 

Dit zijn slechts enkele van de vragen waar veel fotografen mee zitten! 

Bart Boodts voor Boven De Wolken

FOTOGRAFIE BOVEN DE WOLKEN

 
Het leren leven met het verlies van een baby is een moeilijk proces, dat tijd vraagt. Het maken en koesteren van herinneringen aan je kindje zijn daarbij heel belangrijke factoren die ouders helpen in dat verwerkingsproces. De vzw ‘Boven De Wolken’, die in 2016 werd opgericht, geeft ‘sterrenouders’ – ouders die hun kindje verloren – via fotografie herinneringen die ze kunnen koesteren.
 

Tekst: Alba Voorn / Foto's: Boven de wolken


FEP Awards 2021 is nu open voor inzendingen

De FEP – Federation of European Professional Photographers organiseert een jaarlijkse fotowedstrijd die open staat voor alle beroepsfotografen in Europa. Het doel van deze wedstrijd is het promoten van het fotografische beroep en het verhogen van het niveau van professionele normen. Het is bedoeld om een rechtvaardige erkenning te geven op het hoogste niveau van kwaliteit en professionaliteit aan degenen die in deze sector werken.

Het is weer tijd om door je fotobibliotheken te bladeren en je beste foto’s te selecteren voor de FEP Awards. Deze wedstrijd is ideaal om je te meten met de besten van de besten in Europa.

FEP Awards 2021 is de nieuwe naam voor de vroegere FEP European Professional Photographer of the Year Awards.

De nieuwe naam geeft aan dat deze wedstrijd nooit alleen ging over de prestaties van die ene fotograaf van het jaar. Er zijn de Gouden, Zilveren en Bronzen camera's, plus finaleplaatsen voor elke categorie, samen met de certificaten van Merit, Distinction en Excllence voor de beste beelden. Dus er zijn heel veel manieren om erkenning te krijgen voor je werk.

Nieuwe categorieën


Is jouw werk straks te bewonderen op het internationaal fotofestival Lens op de Mens 2021?

Tijdens de zomer van 2021 organiseert de kersverse vzw 'Lens op de Mens' in nauwe samenwerking met CC Palethe en de gemeente Pelt de derde editie van het tweejaarlijks internationaal fotofestival.

Alle professionele en gedreven amateurfotografen uit de hele wereld zijn welkom om in Pelt hun meest fotogenieke werken te tonen aan een groot publiek. Centraal in het festival staat opnieuw ‘de mens’. 

Een internationale jury bestaande uit professionele fotografen zal de foto’s selecteren voor de tentoonstelling.

Inschrijven kan tot 7 februari 2021

De jury kent ook een aantal awards toe. Alle geselecteerde foto’s komen automatisch in aanmerking om een van deze awards in de wacht te slepen. Nieuw is de speciale award voor foto’s met als thema “De mens in tijden van coronapandemie”.


70 JAAR een duwtje in uw rug

Op 6 december 1950 werd de beroepsvereniging “Het Nationaal Verbond voor Beroeps-fotografen van België” geboren. Sinterklaas was toen nog 70 jaar jonger en had geen idee welke (r)evolutie digitale beeldvorming, internet en sociale media zou teweegbrengen.

Jij en je collega’s hebben onze beroepsvereniging gemaakt tot wat ze nu is. Een levende en open community waar je als vakfotograaf kan groeien, je netwerk verstevigen en sterker worden als ondernemer-fotograaf. Met jou en andere fotografen heeft de vereniging een mooi verhaal geschreven.. Samen maken we het verschil voor honderden fotografen.

70 jaar 7 redenen om het glas te heffen


Update Coronamaatregelen vanaf 1 december

Welke regels gelden voor beroepsfotografen vanaf 1 december? 

 • Een eventuele winkel (verkoop van kaders, …) mag open voor consumenten. Consumenten moeten individueel winkelen en maximaal voor 30 minuten. Enkel indien de consument op afspraak komt, mag de consument langer dan 30 minuten blijven.
 • Voor een fotoshoot in de studio, geldt in principe eveneens de regel dat consumenten individueel moeten komen en maximaal voor 30 minuten. Enkel indien de consument op afspraak komt, mag de consument langer dan 30 minuten blijven. Kinderen onder 12 jaar tellen niet mee en moeten worden begeleid door een volwassene.

 • Fotoshoots op buitenlocaties mogen met max 4 personen in totaal (kinderen onder 12 jaar niet meegerekend).


GRONDWETTELIJK HOF VERNIETIGT BIJKLUSWET

UNIZO en De Beroepsfotografen reageren verheugd op de vernietiging van de bijkluswet door het Grondwettelijk hof. Naast de oneerlijke concurrentie die hiermee werd bevorderd, zette het ook de deur open voor het inschakelen van niet-professionele amateurfotografen. Dit wordt nu gelukkig een halt toe geroepen. De Beroepsfotografen ondertekende mee het verzoekschrift tot vernietiging.
Op donderdag, 24 januari vorig jaar, dienden UNIZO, Boerenbond en acht bij UNIZO aangesloten sectororganisaties hun gezamenlijk verzoekschrift tot vernietiging van de zogenaamde bijkluswet in bij het Grondwettelijk Hof. Het gaat om Bouwunie, Nelectra, Horeca Vlaanderen, UBK (kappers), Fitness.be, de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, NAV en FBT (textielverzorgers).


Gratis webinar: Starten als professioneel fotograaf? Jij verdient de beste ondersteuning!

Wil jij je droom waarmaken en aan de slag gaan als professioneel fotograaf? Studeer je nog voor fotografie of ben je al een tijd bezig als hobbyist en wil je binnenkort de stap naar een zelfstandig statuut echt wagen? Sta je in de startblokken, maar weet je niet goed wat je nog moet in orde brengen om zelfstandig te starten? Heb je al nagedacht over je businessplan of heb je hier toch wat meer ondersteuning bij nodig? Wij zetten alle zaken nog eens voor je op rij en geven je een overzicht van alle stappen die je moet zetten en alle instanties die je bij elke stap kunnen helpen.

Schrijf je nu in voor het gratis event of webinar op donderdag 3 december van 19u tot 21u en ontdek of starten als professioneel fotograaf in hoofd- of bijberoep iets voor jou is! Je krijgt inzicht in hoe je je prijzen kan berekenen en wat je in orde moet brengen om te starten. Daarnaast krijg je nog handenvol tips & tricks waar je rekening mee moet houden.


Volg één van onze gratis webinars!

Vanaf 2020 bieden we ook webinars aan. De webinars duren gemiddeld 1,5 a 2 uur en de video worden nadien bezorgd, zodat je alles rustig nog eens kan herbekijken!

Volg als lid één van onze gratis webinars rond volgende topics:


Inhoud syndiceren

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments