Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Deel je ervaringen van 2020 en maak kans op een prachtige print dankzij Fujifilm

Fujifilm nodigt iedereen uit om in een online fototentoonstelling ervaringen te delen rond het leven in 2020, dankzij de kracht van de fotografie.

Van 5 oktober tot en met 31 december 2020 kan iedereen zijn of haar favoriete foto’s opladen op fujifilm-printilife.eu. Elke week zal een jury de 5 beste inzendingen kiezen en de winnaars worden beloond met extra leuke fotoprijzen.

Moet het rond een bepaald thema?

We laten iedereen graag alle vrijheid. Het is zonder twijfel boeiend om foto’s te bewonderen die echt een impact hebben op iemands leven; het leven in 2020 maar ook ‘before corona’ mag hoor.

Of waarom geen inspirerende foto opladen van hoe je jouw favoriete plek thuis aankleedt met creatieve fotoprints. Want geef toe: het is toch veel toffer om een echte print in handen te hebben en zo je ervaringen te delen met je familie en vrienden?

Dag van de ondernemer: Wij zetten jullie in de kijker!

Elk jaar vieren wij samen met Unizo alle ondernemers tijdens de Dag van de Ondernemer. Maar dat vinden wij dit jaar niet voldoende. In 2020 willen we hen een hart onder de riem steken, of eerder: een stevige duw in de rug. Want dat verdienen ze nu meer dan ooit...

Ondernemers hebben het afgelopen jaar misschien wel de zwaarste koers van hun leven gereden. En dat doen ze trouwens nog steeds, want het einde van de crisis is nog lang niet in zicht. En de gevolgen zijn dramatisch…

Maar één ding hebben onze ondernemers de voorbije maanden wel bewezen: het zìjn flandriens. Vlaamse en Brusselse helden. Stuk voor stuk.

Volg hier het verhaal van ons nieuw logo!

Begin 2020 stelden we jullie op het feest van de fotografie een strategisch plan voor. Een plan voor de komende 5 jaar. Een plan 20-25 met een actieplan voor elk jaar.

In 2020 was één van de doelstellingen: onze communicatie aanpakken. 2020 zou het begin worden van een nieuw tijdperk en een nieuwe start. Tijd om beroepsfotografen.be in een nieuw jasje te steken.

Dat 2020 meteen zo zou knallen, wisten wij toen nog niet… 

Hoewel we 2020 misschien associëren met stilstand is er ook vooruitgang. Hoe? We maakten net zoals velen de overstap naar digitaal, meer dan ons lief is, maar toch een eerste vooruitgang.  

Lees meer...

 

 

 


Als lid van Beroepsfotografen.be krijg je een grote korting op een jaarabonnement bij Pf Magazine

Pf Fotografie Magazine, Informatie en inspiratie!

Als lid van Beroepsfotografen.be krijg je een jaarabonnement voor slechts € 29,99 voor het 1e jaar, en de jaren daarna voor € 62,-.

Pf Fotografie Magazine is het meest toonaangevende fotografie magazine voor iedereen die fotografie als vak en expressie serieus neemt. Pf is niet alleen het meest informatieve blad voor de fotograaf, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het medium fotografie, zoals curatoren, fotoredacteuren, galeriehouders, foto-verzamelaars, fotografie docenten/studenten en museumbezoekers.

Ga naar https://pf.nl/beroepsfotografen-be/ en neem een abonnement.


Update Coronamaatregelen vanaf 1 december

Welke regels gelden voor beroepsfotografen vanaf 1 december? Het Ministerieel Besluit moet nog gepubliceerd worden. Hou dus zeker de volgende dagen onze website in de gaten om de laatste informatie te hebben, aangezien deze nog kan veranderen.

Wat kunnen we momenteel zeggen betreft de maatregelen die gelden voor fotografen:


GRONDWETTELIJK HOF VERNIETIGT BIJKLUSWET

UNIZO en De Beroepsfotografen reageren verheugd op de vernietiging van de bijkluswet door het Grondwettelijk hof. Naast de oneerlijke concurrentie die hiermee werd bevorderd, zette het ook de deur open voor het inschakelen van niet-professionele amateurfotografen. Dit wordt nu gelukkig een halt toe geroepen. De Beroepsfotografen ondertekende mee het verzoekschrift tot vernietiging.
Op donderdag, 24 januari vorig jaar, dienden UNIZO, Boerenbond en acht bij UNIZO aangesloten sectororganisaties hun gezamenlijk verzoekschrift tot vernietiging van de zogenaamde bijkluswet in bij het Grondwettelijk Hof. Het gaat om Bouwunie, Nelectra, Horeca Vlaanderen, UBK (kappers), Fitness.be, de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, NAV en FBT (textielverzorgers).


Gratis webinar: Starten als professioneel fotograaf? Jij verdient de beste ondersteuning!

Wil jij je droom waarmaken en aan de slag gaan als professioneel fotograaf? Studeer je nog voor fotografie of ben je al een tijd bezig als hobbyist en wil je binnenkort de stap naar een zelfstandig statuut echt wagen? Sta je in de startblokken, maar weet je niet goed wat je nog moet in orde brengen om zelfstandig te starten? Heb je al nagedacht over je businessplan of heb je hier toch wat meer ondersteuning bij nodig? Wij zetten alle zaken nog eens voor je op rij en geven je een overzicht van alle stappen die je moet zetten en alle instanties die je bij elke stap kunnen helpen.

Schrijf je nu in voor het gratis event of webinar op donderdag 3 december van 19u tot 21u en ontdek of starten als professioneel fotograaf in hoofd- of bijberoep iets voor jou is! Je krijgt inzicht in hoe je je prijzen kan berekenen en wat je in orde moet brengen om te starten. Daarnaast krijg je nog handenvol tips & tricks waar je rekening mee moet houden.


Volg één van onze gratis webinars!

Vanaf 2020 bieden we ook webinars aan. De webinars duren gemiddeld 1,5 a 2 uur en de video worden nadien bezorgd, zodat je alles rustig nog eens kan herbekijken!

Volg als lid één van onze gratis webinars rond volgende topics:


Volg het laatste Coronanieuws voor ondernemers op via de Coronalijn van Unizo

Het coronavirus (Covid-19) heeft onze economie stil gelegd. Langzaam worden de strenge maatregelen versoepeld en mogen we terug opstarten. Maar de impact van het virus en de maatregelen op ondernemers en op onze economie in het algemeen, is enorm.

UNIZO en De Beroepsfotografen doen er alles aan om je bij te staan en te helpen om deze periode te overbruggen. We staan constant in contact met de verschillende betrokken overheidsniveaus en dringen aan op doeltreffende ondersteuningsmaatregelen. Via de website van Unizo vind je een antwoord op heel wat vragen waarmee je kampt. Op welke steunmaatregelen heb je recht? Welke winkels moeten sluiten en welke niet? Wat met mijn personeel? Kortom, alles wat je als ondernemer moet weten. 

Vanaf maandag 4 mei zijn de maatregelen al iets versoepeld en mogen B2B fotografen terug aan het werk. Vanaf 11 mei mogen de winkel terug open en mogen fotografen terug klanten ontvangen met bepaalde richtlijnen. Vanaf 18 mei mogen fotografen ook terug aanwezig zijn op huwelijksceremonies en gaan kappers en schoonheidspecialisten terug open. 


Video en film inzetten als extra troef! Neem nog deel aan het Lerend Netwerk!

Bewegend beeld wordt steeds belangrijker voor fotografen. Wie naast foto's ook een film aan kan bieden heeft een streepje voor bij opdrachtgevers. Bewegend beeld vraagt van fotografen een andere denkwijze, een andere beeldtaal en andere technieken.

Raf Lehaen, de coach, is zelf fotograaf en cameraman en heeft praktijk ervaring met beide media. Hij geeft bovendien les dus de ideale begeleider van dit project.

Bij de uitwerking wordt hij bijgestaan door gastbegeleider Wannes Riemes. Wannes is een jonge en gedreven filmmaker met een opleiding fotografie. Hij werkt als cameraman samen met Wim Robberechts en is ondertussen een gevestigde waarde voor de tv opnamen voor Tomorrowland,  Gert Late Night, Dakar Rally.

Elke deelnemer krijgt de kans om tijdens het Lerend Netwerk zelf een film af te werken. Met feedback tijdens de voorbereiding, opname en montage worden deelnemers begeleid naar een bruikbaar eindresultaat.


Inhoud syndiceren

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments