Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

fotokot: een inspirerend en motiverend online magazine voor en door fotografen

Met dit gloednieuw digitaal fotomagazine wil oprichter Jeffrey van Daele jouw passie extra aan te wakkeren en visie verruimen. Ze richten ons op alle takken van de fotografie : van straat- tot natuurfotografie, van beeldmanipulaties tot moderne abstracties. 

​Een magazine voor en door fotografen!

Beroepsfotografen.be is trotse partner en zal telkens één van haar leden aan het woord laten en interessante input brengen. In dit magazine laten we Evi Polak aan het woord!


OVERTREF. OVERSTIJG. Ontdek de nieuwe Canon EOS R3

CANON KONDIGT DE ONTWIKKELING AAN VAN DE EOS R3, DE NIEUWE HOOGWAARDIGE, HIGH-SPEED SYSTEEMCAMERA DIE EEN NIEUW TIJDPERK INLUIDT VOOR PROFESSIONELE FOTOGRAFEN EN FILMMAKERS.

De EOS R3. Een camera die is ontworpen om op een nog nooit eerder vertoonde manier de snelst bewegende actie vast te leggen. Speciaal voor het vastleggen van snel bewegende onderwerpen. Ontworpen om te voldoen aan de eisen van professionele gebruikers, door ultra-responsiviteit, hoge gevoeligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. 

De eerste EOS met een volledig nieuwe stacked BSI CMOS-sensor die is ontworpen en geproduceerd door Canon en wordt gecombineerd met de kracht van de DIGIC X-beeldprocessor. Stel je een geheel nieuwe dimensie in hi-speed fotografie en videografie voor. Schiet 30 fps met volledige AF/AE-tracking en minimale beeldvervorming wanneer je een elektronische sluiter gebruikt. 

Controle over alle bewegingen


Hoe kies ik voor het juiste sensorformaat? Wat is nu het best?

Ontdek in deze boeiende blogpost van Fujifilm de geschiedenis van analoog naar digitaal en van groot naar klein en van klein naar groot en…. terug naar groot! 

De sensor is het hart van een digitale camera, en mee bepalend voor een kwalitatief eindresultaat. De verschillen tussen allerlei types en formaten zijn echter niet altijd duidelijk.”

Hier zie je de meest gebruikte filmformaten op een rijtje:

 

Wil je meer weten? Lees hier het volledig artikel. 

WINACTIE Dag van de Creatitviteit

Als beroepsfotograaf is creativiteit één van onze belangrijkste troeven! Om die reden kunnen we de Dag van de Creativiteit op 21 april niet ongemerkt voorbij laten gaan.
We organiseren vanaf 21 april een WINACTIE waarbij jullie klanten mooie prijzen kunnen winnen & jullie in de kijker worden gezet!

Doe mee aan de dubbele actie! 


Hoe zullen de versoepelingen verlopen?

Welke regels zijn er nu gewijzigd?

Let op deze regels gelden enkel voor professionele fotografen! Wat wordt gewijzigd voor beroepsfotografen op 26 april? De regels blijven hetzelfde behalve buiten fotoshoots met max 10 personen (fotograaf inclusief) en voor fotografen die een winkel hebben. In een winkel moet je nu niet meer op afspraak komen en mag je max 2 personen van zelfde bubbel tegelijk ontvangen. 

Voor particuliere fotografen blijven volgende regels:

Er mogen meerdere personen in de studio aanwezig zijn. Je bent dus in de studio niet gebonden aan die regel ‘1 klant per 10 m²’. Let wel: die afwijking is niet onbeperkt: het moet gaan om:

  • Personen die onder hetzelfde dak wonen
  • Personen die elkaars knuffelcontact zijn
  • Kinderen tot en met 12 jaar

Buitenshuis op het openbaar domein mag je met 9 personen in openlucht tegelijk mogen fotograferen.

Als particulier fotograaf mag je niet bij klanten thuis komen. 

Wil je de hele visual en sectorprotocol downloaden? 


Lees de ervaringen van modefotografe Oona Smet aan het werk met de nieuwe Nikon Z 7II

"Ik probeer altijd ruimte te laten voor improvisatie"

Als kind was modefotografe Oona Smet al creatief bezig. Net zoals haar vader tekende ze veel. Haar interesse voor fotografie werd gewekt toen het gezin een digitale compactcamera aanschafte. En eigenlijk begon ze direct al met modefotografie.

"Ik maakte heel veel foto's van mezelf . Ik schminkte en verkleedde mezelf daarvoor; dat was mijn uitlaatklep. Daarna ben ik ook vriendinnen beginnen uitnodigen; zij waren dan mijn eerste modellen."


Feest van de Fotografie gemist? Lees hier het verslag!

4 februari 2021 vierden we op de naamdag van de heilige Veronica het Feest van de Fotografie. Een traditie die we graag in ere houden om beroepsfotografen, die elke dag het beste van zichzelf geven om de wereld om hen heen en haar mensen op de mooist mogelijke manier weer te geven, zelf eens in de kijker te zetten!


Bart Boodts voor Boven De Wolken

FOTOGRAFIE BOVEN DE WOLKEN

 
Het leren leven met het verlies van een baby is een moeilijk proces, dat tijd vraagt. Het maken en koesteren van herinneringen aan je kindje zijn daarbij heel belangrijke factoren die ouders helpen in dat verwerkingsproces. De vzw ‘Boven De Wolken’, die in 2016 werd opgericht, geeft ‘sterrenouders’ – ouders die hun kindje verloren – via fotografie herinneringen die ze kunnen koesteren.
 

Tekst: Alba Voorn / Foto's: Boven de wolken


70 JAAR een duwtje in uw rug

Op 6 december 1950 werd de beroepsvereniging “Het Nationaal Verbond voor Beroeps-fotografen van België” geboren. Sinterklaas was toen nog 70 jaar jonger en had geen idee welke (r)evolutie digitale beeldvorming, internet en sociale media zou teweegbrengen.

Jij en je collega’s hebben onze beroepsvereniging gemaakt tot wat ze nu is. Een levende en open community waar je als vakfotograaf kan groeien, je netwerk verstevigen en sterker worden als ondernemer-fotograaf. Met jou en andere fotografen heeft de vereniging een mooi verhaal geschreven.. Samen maken we het verschil voor honderden fotografen.

70 jaar 7 redenen om het glas te heffen


Update Coronamaatregelen vanaf 1 december

Welke regels gelden voor beroepsfotografen vanaf 1 december? 

  • Een eventuele winkel (verkoop van kaders, …) mag open voor consumenten. Consumenten moeten individueel winkelen en maximaal voor 30 minuten. Enkel indien de consument op afspraak komt, mag de consument langer dan 30 minuten blijven.
  • Voor een fotoshoot in de studio, geldt in principe eveneens de regel dat consumenten individueel moeten komen en maximaal voor 30 minuten. Enkel indien de consument op afspraak komt, mag de consument langer dan 30 minuten blijven. Kinderen onder 12 jaar tellen niet mee en moeten worden begeleid door een volwassene.

  • Fotoshoots op buitenlocaties mogen met max 4 personen in totaal (kinderen onder 12 jaar niet meegerekend).


Inhoud syndiceren

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>