Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Update coronamaatregelen vanaf 26 december voor fotografen

De coronamaatregelen werden weer maar eens verstrengd. Voor fotografen kunnen we alvast de volgende verduidelijkingen meegeven:

 

Handelszaak /studio

 • Naar de winkel mag met maximaal twee personen (minderjarige kinderen niet meegerekend) en één klant per tien vierkante meter.
 • Deze regels gelden niet in de fotostudio!
 • Iedereen vanaf 6 jaar moet wel een mondmasker dragen. Tijdens de opname mag het mondmasker kort afgenomen worden.

 

Op het openbaar domein

 • Ook hier gelden geen bijkomende regels. Je mag dus nog steeds een shoot voor je klanten organiseren op het openbaar domein. Er geldt geen plicht tot het dragen van een mondmasker of het gebruik van een CST.
 • Let wel: deze regels gelden enkel op het openbaar domein, dus niet op binnenlocaties. Fotoshoots op binnenlocaties zijn ook nog steeds toegestaan, voor zover het enkel om de shoot zelf draait (dus een situatie waarbij je met de klant specifiek naar een locatie gaat, enkel en alleen voor het maken van de beelden). Voor fotograferen op een evenement gelden andere regels (zie hieronder).

 

Evenementen

 • Alle grotere evenementen en activiteiten in binnenruimtes worden verboden. Bioscopen, theaters en concertzalen moeten sluiten.
 • Private evenementen op binnenlocaties zijn verboden, behalve huwelijken en begrafenissen, in de eigen woning van de klant, in een vakantiehuisje met maximaal 15 personen of in een bedrijf.
 • Wat dus nog steeds kan:
  • Fotograferen op een huwelijk en begrafenis (zowel in de kerk/ceremonie, als bij de klant thuis, als in een feestzaal). Let wel: de regels die gevolgd moeten worden hangen af van de locatie. Bij de klant thuis bijvoorbeeld moet geen mondmasker gedragen worden of afstand gehouden worden, zolang er niet méér dan 50 personen binnen of 100 buiten aanwezig zijn. Kinderen worden meegeteld, de fotograaf ook. Wordt er gebruik gemaakt van catering tijdens het huwelijk, zal het dragen van een mondmasker wél verplicht zijn, ook wanneer het huwelijk thuis doorgaat. Ook in een feestzaal zal het dragen van een mondmasker verplicht zijn.
  • Reportages op een bedrijf: hoewel in veel bedrijven telewerk verplicht is, blijft het wel toegestaan een reportage te maken op het bedrijf. Ook individuele foto’s, of een groepsfoto (bv van een team dat die dag aanwezig is op kantoor) is toegestaan. Het dragen van een mondmasker op de werkvloer is wel verplicht, behalve wanneer men zit. Ook tijdens het maken van individuele foto’s of een groepsfoto, mag het mondmasker afgenomen worden.
  • Newborn – fotografie blijft ook toegelaten, zowel bij de klant thuis als in het ziekenhuis. In dat laatste geval moet je wel rekening houden met de regels die het ziekenhuis opleg
 

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments