Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Ontdek welke opportuniteiten creatief samenwerken met bedrijven je kunnen geven?

Ontdek in dit webinar hoe je jouw creatieve geest nog kan inzetten in je samenwerking met bedrijven! Aan de hand van concrete voorbeelden van fotografen laten we zien hoe je bedrijven kan helpen bij hun uitdaingen en hoe je aan de slag kan gaan met kunst denken of Art thinking? 

Art wat? Net zoals jaren terug de term ‘design thinking’ of ‘ontwerpdenken’ is ontstaan vanuit de unieke en innoverende aanpak die designers hebben bij het ontwerpen van een nieuw product of dienst, doet nu de term ‘Art thinking’ of ‘kunstdenken’ zijn intrede in de bedrijfswereld om de creatieve en authentieke aanpak van kunstenaars en creatieve ondernemers op bepaalde probleemstellingen te beschrijven.


Wervend schrijven voor klanten en media

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat is waar, maar toch heb je als fotograaf ook woorden nodig om jezelf te verkopen. Jouw woorden maken namelijk het verschil tussen een klant over de streep trekken of snel laten wegklikken.

Die woorden zijn dus liefst zorgvuldig uitgekozen, helder, makkelijk vindbaar voor google en klantgericht! “Makkelijk zat”, denken sommigen, terwijl de meesten onder ons toch wat meer zullen moeten wikken en wegen om hun boodschap helder en wervend over te brengen.

Dit najaar organiseren we verschillende workshops rond wervend schrijven voor verschillende doeleinden. Je kan kiezen voor een bepaalde workshop of de uitdaging aangaan en verschillende aantrekkelijke teksten leren schrijven voor je eigen communicatiekanalen en die van je klanten!  Door de persoonlijke feedback op je eigen teksten in de praktijksessies leer je waar je op moet letten en wat echt goed werkt.

Ontdek snel welke workshop(s) jij wil volgen! Volg je ze allemaal dan krijg je een fikse korting!

 


Als lid van Beroepsfotografen.be krijg je een grote korting op een jaarabonnement bij Pf Magazine

Pf Fotografie Magazine, Informatie en inspiratie!

Als lid van Beroepsfotografen.be krijg je een jaarabonnement voor slechts € 29,99 voor het 1e jaar, en de jaren daarna voor € 62,-.

Pf Fotografie Magazine is het meest toonaangevende fotografie magazine voor iedereen die fotografie als vak en expressie serieus neemt. Pf is niet alleen het meest informatieve blad voor de fotograaf, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het medium fotografie, zoals curatoren, fotoredacteuren, galeriehouders, foto-verzamelaars, fotografie docenten/studenten en museumbezoekers.

Ga naar https://pf.nl/beroepsfotografen-be/ en neem een abonnement.


Verover een plek in Team Belgium en vertegenwoordig België in de World Photographic Cup 2021!

In 2021 neemt België voor de 8ste keer deel aan de World Photograhic Cup. In het verleden deden jaarlijks een 40-tal landen mee aan deze prestigieuze wedstrijd. Belgische fotografen wonnen al meerdere medailles en finaleplaatsen in verschillende categorieën! Jürgen de Witte was nog finalist in 2019 in de categorie Commercial en we sleepten voorbije jaren al enkele bronzen, zilveren en gouden medialles in de wacht!

“Een wereldwijde finaleplaats in deze unieke wereldbeker beroepsfotografie is een mooie bevestiging en brengt een zeker prestige met zich mee. Dat voel je vooral wanneer klanten jou bij elkaar hierdoor gaan aanprijzen." Jürgen de Witte

Voor de editie 2021 gaan we opnieuw voor zoveel mogelijk finalisten en medaillewinnaars.
Daarom deze oproep om jouw beste foto’s te verzamelen voor de nationale preselecties. Een selectie in Team Belgium is ook al een hele prestige en geeft je veel visibiliteit!

 Er zijn 6 categorieën en elk land kan maximum 3 foto’s per categorie indienen:


Beroepsfotografen tevreden met rechtzetting voorwaarden Hinderpremie voor fotografen met uitgeruste fotostudio

De Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, aangesloten bij UNIZO, reageert opgelucht nu blijkt dat de meeste van haar leden de hinderpremie toch niet moeten terugbetalen. “Veel van onze fotografen met fotostudio, die verplicht hun activiteiten moesten stilleggen en dus geen inkomsten meer genereerden, hebben de hinderpemie geheel terecht aangevraagd en gekregen. Het zou dus absurd zijn als ze dat opeens moesten terug betalen.”  zegt Mieke Coppieters, sectorcoördinator van Beroepsfotografen.be.


GRONDWETTELIJK HOF VERNIETIGT BIJKLUSWET

UNIZO en De Beroepsfotografen reageren verheugd op de vernietiging van de bijkluswet door het Grondwettelijk hof. Naast de oneerlijke concurrentie die hiermee werd bevorderd, zette het ook de deur open voor het inschakelen van niet-professionele amateurfotografen. Dit wordt nu gelukkig een halt toe geroepen. De Beroepsfotografen ondertekende mee het verzoekschrift tot vernietiging.
Op donderdag, 24 januari vorig jaar, dienden UNIZO, Boerenbond en acht bij UNIZO aangesloten sectororganisaties hun gezamenlijk verzoekschrift tot vernietiging van de zogenaamde bijkluswet in bij het Grondwettelijk Hof. Het gaat om Bouwunie, Nelectra, Horeca Vlaanderen, UBK (kappers), Fitness.be, de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, NAV en FBT (textielverzorgers).


Gratis webinar: Starten als professioneel fotograaf? Jij verdient de beste ondersteuning!

Wil jij je droom waarmaken en aan de slag gaan als professioneel fotograaf? Studeer je nog voor fotografie of ben je al een tijd bezig als hobbyist en wil je binnenkort de stap naar een zelfstandig statuut echt wagen? Sta je in de startblokken, maar weet je niet goed wat je nog moet in orde brengen om zelfstandig te starten? Heb je al nagedacht over je businessplan of heb je hier toch wat meer ondersteuning bij nodig? Wij zetten alle zaken nog eens voor je op rij en geven je een overzicht van alle stappen die je moet zetten en alle instanties die je bij elke stap kunnen helpen.

Schrijf je nu in voor het gratis event of webinar op woensdag 28 oktober van 19u tot 21u en ontdek of starten als professioneel fotograaf in hoofd- of bijberoep iets voor jou is! Je krijgt inzicht in hoe je je prijzen kan berekenen en wat je in orde moet brengen om te starten. Daarnaast krijg je nog handenvol tips & tricks waar je rekening mee moet houden.


Volg één van onze gratis webinars!

Vanaf 2020 bieden we ook webinars aan. De webinars duren gemiddeld 1,5 a 2 uur en de video worden nadien bezorgd, zodat je alles rustig nog eens kan herbekijken!

Volg als lid één van onze gratis webinars rond volgende topics:


Volg het laatste Coronanieuws voor ondernemers op via de Coronalijn van Unizo

Het coronavirus (Covid-19) heeft onze economie stil gelegd. Langzaam worden de strenge maatregelen versoepeld en mogen we terug opstarten. Maar de impact van het virus en de maatregelen op ondernemers en op onze economie in het algemeen, is enorm.

UNIZO en De Beroepsfotografen doen er alles aan om je bij te staan en te helpen om deze periode te overbruggen. We staan constant in contact met de verschillende betrokken overheidsniveaus en dringen aan op doeltreffende ondersteuningsmaatregelen. Via de website van Unizo vind je een antwoord op heel wat vragen waarmee je kampt. Op welke steunmaatregelen heb je recht? Welke winkels moeten sluiten en welke niet? Wat met mijn personeel? Kortom, alles wat je als ondernemer moet weten. 

Vanaf maandag 4 mei zijn de maatregelen al iets versoepeld en mogen B2B fotografen terug aan het werk. Vanaf 11 mei mogen de winkel terug open en mogen fotografen terug klanten ontvangen met bepaalde richtlijnen. Vanaf 18 mei mogen fotografen ook terug aanwezig zijn op huwelijksceremonies en gaan kappers en schoonheidspecialisten terug open. 


Video en film inzetten als extra troef! Neem nog deel aan het Lerend Netwerk!

Bewegend beeld wordt steeds belangrijker voor fotografen. Wie naast foto's ook een film aan kan bieden heeft een streepje voor bij opdrachtgevers. Bewegend beeld vraagt van fotografen een andere denkwijze, een andere beeldtaal en andere technieken.

Raf Lehaen, de coach, is zelf fotograaf en cameraman en heeft praktijk ervaring met beide media. Hij geeft bovendien les dus de ideale begeleider van dit project.

Bij de uitwerking wordt hij bijgestaan door gastbegeleider Wannes Riemes. Wannes is een jonge en gedreven filmmaker met een opleiding fotografie. Hij werkt als cameraman samen met Wim Robberechts en is ondertussen een gevestigde waarde voor de tv opnamen voor Tomorrowland,  Gert Late Night, Dakar Rally.

Elke deelnemer krijgt de kans om tijdens het Lerend Netwerk zelf een film af te werken. Met feedback tijdens de voorbereiding, opname en montage worden deelnemers begeleid naar een bruikbaar eindresultaat.


Inhoud syndiceren

© 2020 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments