Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Schrijf je nu in voor de gratis infosessie op 6 november en ontdek hoe collega-fotografen hun niche ontdekten!

Bij starten als zelfstandig ondernemer komt heel wat kijken. Je moet niet enkel knappe foto’s kunnen maken en een idee hebben van wie je klanten zullen zijn. Je moet ook nadenken over welke niche je het beste ligt en hoe en waar je je klanten zal vinden. Ervaring leert dat dit een proces is van jaren en dat vele fotografen zelfs na jaren nog steeds veel leren uit de aanpak van hun collega-fotografen en zelfs soms nadien een nieuwe aanpak hanteren en/of een nieuwe weg van de fotografie inslaan. 

Om die reden organiseren we een praktische infosessie voor iedereen die overweegt om te starten als zelfstandig fotograaf, recent is gestart of al een tijd geleden is gestart en nog niet goed weet welke niche het beste is voor hem of haar is!

De deelnemers krijgen zowel een praktisch overzicht van alle stappen die ze moeten zetten, als inzicht in de aanpak, prijszetting en verkoopstrategieën van hun collega fotografen.


Reserveer jouw plaats op de Workshop Creatief Naakt met Robert Biesemans

Op dinsdag 12 november gaan we experimenteren met naakt en ‘bedekt’ of ‘suggestief’ naakt.

Eén van de manieren om je als vakfotograaf te onderscheiden is door het maken van creatieve en kunstzinnige beelden te maken, een eigen stijl in foto en nabewerking te
ontwikkelen.


Maandag 14 oktober Infosessie Eindeloopbaanplanning: Denk vroeger aan later!

Zonder zorgen naar morgen?  Als zelfstandige ondernemer is uw toekomst goed voorbereiden moeilijk in de drukte van elke dag. Maar zelfstandigen wachten best niet te lang om hun eindeloopbaan grondig voor te bereiden. Er valt immers heel wat ruim op voorhand te regelen en dit op fiscaal, juridisch, bedrijfseconomisch, familiaal en financieel vlak. Zowel zakelijk als privé.

Daarom organiseren we ism Integraal VZW (Dienst Pensioenvoorbereiding voor Zelfstandigen) een infosessie over eindeloopbaan- en toekomstplanning voor vooruitziende zelfstandigen. Je krijgt niet alleen de laatste update van de penioenwetgeving, maar ook tips van collega-fotografen! Schrijf je snel in en bereid je nu al voor op de toekomst!


Inzichten in auteursrechten

Donderdag 3 oktober organiseerden we een infosessie rond auteursrechten. Caroline Tanghe, onze voorzitter, startte de avond en wees erop dat we als fotograaf maar al te vaak op onze plichten worden gewezen met de komst van de GDPR, maar soms durven we te vergeten dat we als beeldmaker ook rechten hebben. Auteursrechten!  Met deze infosessie willen we jullie laten zien hoe jullie er ook zelf beter van kunnen worden. Jouw beelden zijn immers jouw verdienmodel en ook de rechten erop, maar veel fotografen maken daar nog te weinig gebruik van.

Dat inzicht in jullie rechten als auteur van een beeld kregen we van Tinne Billet van Sofam, Oliver Lenaerts, advocaat gespecialiseerd in fiscaliteit, Thomas Snoeck van Creative Shelter die een totaaloplossing voor fotografen kwam toelichten en Lieven van Assche van ID Photo agency die ons vertelde hoe je je beelden een tweede leven kan geven.  

Tinne Billet van Sofam gaf ons een inleiding tot auteursrecht en legde het verschil uit tussen een auteursrecht en een copyright, en het verschil in de Continentale en de Angelsaksische regelgeving.  


Word vrijwilliger bij Boven de Wolken!

Het team van VZW Boven de Wolken fotografeert dagelijks overleden baby’s. De VZW werkt met 130 professionele fotografen over volledig Vlaanderen. Zij zetten zich vrijwillig in om ouders een laatste, tastbare en zeer waardevolle herinnering te schenken. Jaarlijks hebben ze een 600-tal oproepen.

Daarom zijn ze blijvend op zoek naar professionele fotografen om hun werking te ondersteunen. Kan je werken in moeilijke lichtomstandigheden en heb je hiervoor het juiste materiaal? Heb je een basiskennis van Lightroom en/of Photoshop? Beschik je over voldoende mensenkennis, moed, respect en tact? Dan ben je een geknipte Boven de Wolken fotograaf!

Aanmelden kan via de website https://www.bovendewolken.be/nl/word-vrijwilliger/

Je komt terecht in een zeer warm team, waar collegialiteit voorop staat. Je ontvangt een kilometervergoeding en kan meegenieten van de familiedagen, workshops, gezellige sfeer en leuke extra’s!


Creative Ville: een unieke inspiratie- en netwerkconferentie voor iédereen uit de creatieve sector

Onze collega's van Flanders DC organiseren dit jaar de derde editie van Creative Ville! Een unieke inspiratie- en netwerkconferentie voor iédereen uit de creatieve sector.

Verwacht een mix van lokale en internationale sprekers uit de hele creatieve sector, van design en architectuur over digital media en literatuur tot film en kunst. Toonaangevende ondernemingen en baanbrekende nieuwkomers zullen een inkijk geven in hun werk en de uitdagingen waarmee ze te maken hebben gehad.

Kijk eens over het muurtje en laad je batterijen op met nieuwe ideeën, inspirerende inzichten en waardevolle connecties!

Meer info op: www.creativeville


Bezoek het internationaal fotofestival 'Lens op de Mens' nog tot 30 september in het centrum van Overpelt

In 2019 kan je in Pelt de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ bezoeken. De vorige editie in 2017 bracht meer dan 20 000 bezoekers op de been die konden genieten van honderden foto’s in de straten, pleintjes en in binnenlocaties van openbare gebouwen in Overpelt.

In 2019 namen er 233 fotografen, waarvan 136 amateurs en 89 professionele fotografen, deel uit 16 verschillende landen.

Van 2 juni tot en met 30 september verandert het centrum van Overpelt in een grote fotografietentoonstelling. Op een parcours van ongeveer 2 km worden een 600-tal foto’s van fotografen over heel de wereld in het straatbeeld getoond. Het thema van het festival ‘Lens op de Mens’ toont het menselijk portret in al zijn facetten.

Op zondag 2 juni 2019 vond de opening van de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ plaats in aanwezigheid van Vlaams minister voor cultuur Sven Gatz.


Inspiratie avond strategie & impact 27 maart 2019

<p>Jeroen De Flander Strategie voor fotografen &copy; Foto Luc Collet</p>

Op woensdagavond 27 maart kwamen meer dan 80 vakfotografen samen om inspiratie op te doen rond strategie, impact en prijszetting. Strategie is niet enkel iets voor grote ondernemingen, maar minstens zo belangrijk voor kleine zelfstandigen! Daarnaast is het ook niet een oefening die je één keer maakt en dan de rest van je loopbaan bezig bent met de uitwerking. In deze disruptieve tijden moet je een deadline plaatsen op je visie om tijdig te kunnen bijsturen en relevant te blijven voor je klanten.

De avond startte al vroeg met een portfoliobespreking voor enkele leden willen meedoen aan Europese kwalificaties en wedstrijden. De aanwezige fotografen kregen nuttige feedback op hun werk en volop tips van oa onze voorzitter Caroline Tanghe, Food en dronespecalist Joris Luyten, Portret en huwelijksfotograaf Carl Lapeirre, organisator van EP jureringen Johan Brouwers en vele andere.

Alle vakfotografen konden tijdens het event ook informatie inwinnen bij onze partners over hun producten en diensten, of gezellig netwerken aan de bar. Bij sommige partners konden de aanwezigen zelfs kans maken op prijzen of kortingen krijgen.


Ontdek de 3 Masterclass in mei: Fine Art, Architectuur -en interieurfotografie en Huwelijksfotografie

In mei staan er 3 Masterclasses op het programma!

 

Voor elk wat wils dus! De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer snel je plaats via fotografen@unizo.be!


Belgen aan de top bij de Photographer of the Year!

De Belgen deden het weer bijzonder goed tijdens de jaarlijkse wedstrijd van the Federation of European Photographers (FEP)!

In de categorie Wildlife behaalde Martin Steenhaut de Gouden Camera en Ann Coppens de Zilveren Camera. Bij de jongeren wist Laura Sheridan de Bronzen camera in de wacht te slepen. 

Proficiat ook voor alle andere Belgische finalisten Jürgen de Witte, Steven Massart, Kurt Vansteelant, Evi Polak, Carl Lapeirre en Luc De Cock!

 

Inhoud syndiceren

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments