Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

GRATIS INFOSESSIE 27 MEI: STARTEN ALS PROFESSIONEEL FOTOGRAAF

Wil jij je droom waarmaken en aan de slag gaan als professioneel fotograaf? Studeer je nog voor fotografie of ben je al een tijd bezig als hobbyist en wil je binnenkort de stap naar een zelfstandig statuut echt wagen? Sta je in de startblokken, maar weet je niet goed wat je nog moet in orde brengen om zelfstandig te starten?

Schrijf je nu in voor de gratis infosessie op maandag 27 mei van 19u tot 22u en ontdek of starten als professioneel fotograaf in hoofd- of bijberoep iets voor jou is! An Wouters, fotografe in bijberoep en ondernemerscoach bij Unizo en Hilde Peetermans, voltijds professioneel fotografe geven jou tips & trics en inkijk in hun persoonlijk verhaal en aanpak!


Inspiratieweekend LENS OP DE MENS met lezing van Marco Mertens en workshop van Ken Pimontel op 2 en 3 juni

Op zondag 2 juni opent het fotofestival ‘Lens op de mens’ in Pelt. Voor de liefhebbers hebben we nog een extra programma toegevoegd zodat je naast het bezoeken van de tentoonstellingen ook nog kan netwerken, bijpraten én inspiratie opdoen.

Je kan zondagavond overnachten in een knap gerenoveerd klooster en op maandag 3 juni hebben we nog een inspirerend programma met een lezing van Marco Mertens en een workshop ‘Filmische Portretten’ van Ken Pimontel! De plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in via fotografen@unizo.be!

Lees alles over het inspiratieweekend LENS OP DE MENS met lezing van Marco Mertens en workshop van Ken Pimontel!


Inspiratie avond strategie & impact 27 maart 2019

<p>Jeroen De Flander Strategie voor fotografen &copy; Foto Luc Collet</p>

Op woensdagavond 27 maart kwamen meer dan 80 vakfotografen samen om inspiratie op te doen rond strategie, impact en prijszetting. Strategie is niet enkel iets voor grote ondernemingen, maar minstens zo belangrijk voor kleine zelfstandigen! Daarnaast is het ook niet een oefening die je één keer maakt en dan de rest van je loopbaan bezig bent met de uitwerking. In deze disruptieve tijden moet je een deadline plaatsen op je visie om tijdig te kunnen bijsturen en relevant te blijven voor je klanten.

De avond startte al vroeg met een portfoliobespreking voor enkele leden willen meedoen aan Europese kwalificaties en wedstrijden. De aanwezige fotografen kregen nuttige feedback op hun werk en volop tips van oa onze voorzitter Caroline Tanghe, Food en dronespecalist Joris Luyten, Portret en huwelijksfotograaf Carl Lapeirre, organisator van EP jureringen Johan Brouwers en vele andere.

Alle vakfotografen konden tijdens het event ook informatie inwinnen bij onze partners over hun producten en diensten, of gezellig netwerken aan de bar. Bij sommige partners konden de aanwezigen zelfs kans maken op prijzen of kortingen krijgen.


Ontdek de 3 Masterclass in mei: Fine Art, Architectuur -en interieurfotografie en Huwelijksfotografie

In mei staan er 3 Masterclasses op het programma!

 

Voor elk wat wils dus! De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer snel je plaats via fotografen@unizo.be!


Belgen aan de top bij de Photographer of the Year!

De Belgen deden het weer bijzonder goed tijdens de jaarlijkse wedstrijd van the Federation of European Photographers (FEP)!

In de categorie Wildlife behaalde Martin Steenhaut de Gouden Camera en Ann Coppens de Zilveren Camera. Bij de jongeren wist Laura Sheridan de Bronzen camera in de wacht te slepen. 

Proficiat ook voor alle andere Belgische finalisten Jürgen de Witte, Steven Massart, Kurt Vansteelant, Evi Polak, Carl Lapeirre en Luc De Cock!

 

KMO Portefeuille voor advies verlengd!

Heb je het gevoel dat je vast zit en maar niet vooruit komt met je zaak of zelfstandige activiteit? Of dat je bedrijf op zich wel goed draait maar dat je niet de gewenste omzet draait of geen tijd meer overhoudt voor familie en vrienden?

Dan is een doorlichting van jouw bedrijf met bijhorend individueel adviestraject misschien wel iets voor jou?

Je krijgt advies rond optimalisatie van je bedrijfsvoering en van je fotografische aanpak. Deze audit is een unieke opportuniteit die moet leiden tot efficiënter en kwalitatiever werken, meer klanten, omzetverhoging en succesvoller zaken doen.

De Nationale Vereniging van Beroepsfotografen heeft naast KMO portefeuille voor opleidingen ook KMO portefeuille voor advies! Dit betekent dus dat de overheid mee investeert in jouw audit en individueel advies.

Verloop van een audit en adviestraject: 


Samenwerken: opportuniteiten en bedreigingen

Tijdens deze infosessie maakte Annemie Lemahieu duidelijk dat samenwerken steeds meer noodzakelijk is in een wereld, die steeds complexer en onzekerder wordt.  Businessmodellen moeten wendbaar zijn en zich telkens kunnen aanpassen aan de nieuwe omstandigheden, technieken en kennis die voorhanden is. Maar alles verandert sneller dan dat wij met ons verstand kunnen leren. Tegen dat je iets kent, is het al hopeloos veroudert, laat staan dat je van alles op de hoogte kan blijven.

Daarnaast willen klanten ook steeds snellere en betere service, waarbij beleving en ervaring centraal staat. Klanten willen liefst maar één kanaal waar alles wordt aangeboden en al hun problemen worden opgelost. Een one-stop-shop.

Maw de wereld evolueert zo snel, dat er te veel is om te leren, weten en kunnen. Door kennis, vaardigheden en materiaal samen te brengen en te delen, zijn extra of zelfs nieuwe diensten en daarbij horende verdienmodellen mogelijk.


Nog enkele plaatsen voor het Lerend Netwerk rond Lichtopstellingen met 2Photographers vanaf 4 april!

Wil je een flinke stap vooruitzetten met verlichtingstechnieken in studio?

Je krijgt in dit lerend netwerk niet alleen enorm veel know-how op technisch vlak, maar ook de aanpak van een fotosessie in studio wordt nog eens samen bekeken. Een kennis waarop je voor eens en altijd kunt terugvallen. kennis en ervaring die je ontzettend veel tijd zal besparen die je anders moet spenderen aan trial & error!

Praktisch

Leer van de twee pro’s van 2photographers: Jürgen de Witte en Paul Gheyle hoe zij met licht omgaan en na 1 avond en 2 intensieve dagen is er een wereld voor je opengegaan.

Wegens het grote succes van dit Lerend Netwerk zijn er twee groepen. Groep 1 is volzet, maar in groep 2 zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Data Lerend Netwerk: Lichtopstellingen Basis

  • introductieavond voor groep 1 en groep 2: donderdag 4 april van 19.00u tot 22.00u

 

Groep 2

  • workshop dag 1: maandag 26 augustus van 10.30u tot 18.30u
  • workshop dag 2: zaterdag 14 september van 10.30u tot 18.30u

 


Van passie naar professioneel fotobedrijf

Lerende netwerken, ook wel peterschapsgroepen genoemd, zijn een platform waar kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling centraal staat. Enerzijds krijg je nieuwe inzichten op verschillende thema’s aangereikt door zowel de peters als experten, anderzijds leer je ook van elkaar. Daarnaast bouw je je netwerk uit en leer je bij wie je terecht kan en waarvoor.

 “Dit is een platform waar je als beginnende fotograaf ervaring kan delen zowel met collega beginners als met ervaren mensen in een ongedwongen sfeer en op een zeer aangename manier.”
 
Hieronder een aantal voorstellen die aan bod zullen komen tijdens de bijeenkomsten. Bijkomende en andere suggesties kunnen uiteraard toegevoegd worden. Sommige bijeenkomsten kunnen doorgaan in fotostudio’s om ook inzicht te krijgen in de workflow van gevestigde fotografen.


Hinderpremie voortaan ook voor fotografen met een handelszaak!

UNIZO en Nationale Vereniging van Beroepsfotografen: “Hiermee wordt een belangrijke discriminatie weggewerkt.”

UNIZO en de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen (NVB) reageren verheugd op het zopas bekendgemaakte ministerieel  besluit waardoor fotografen met een handelszaak voortaan ook in aanmerking komen voor de toekenning van de hinderpremie bij werkzaamheden in hun straat. De regeling wordt retroactief ingevoerd, met ingang van 1 januari 2019 waardoor fotografen met een winkel die dit jaar door werken worden getroffen er onmiddellijk kunnen van genieten. “Hiermee wordt – heel terecht – een belangrijke discriminatie in de vorig jaar ingevoerde regelgeving weggewerkt”, zegt Caroline Tanghe, voorzitter van de NVB en zelf fotografe over de aanpassing, waarop UNIZO en de beroepsvereniging zwaar heeft aangedrongen.


Inhoud syndiceren

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments