Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Ilja Verstraten Herinneringsfotografie

Adresgegevens:

Graaf Jansdijk B 25
4554 CB Westdorpe (Zeeland)
Nederland
Gsm: +31640289825

Email: contact@iljaverstraten.nl
Website: http://iljaverstraten.nl/

Omschrijving:

Uitvaartfotografie of rouwfotografie
Omdat iedereen het waard is om herinnerd te worden
Bij een uitvaart gaat er veel langs je heen. Je bent moe of verdoofd van verdriet. Samen met de uitvaartondernemer heb je een mooi en persoonlijk afscheid geregeld. Een (klein)zoon leest een gedicht, een (klein)dochter zingt een prachtig lied. Er ligt een zee van bloemen rond de kist. Je zou alles wel willen onthouden, geen detail vergeten. Maar wat als herinneringen vervagen? Of als momenten je ontglippen? Je zit voorin in de kerk of in de zaal. Je ziet niet wat er achter je gebeurt.

Troost, liefde en verbondenheid
Bij een uitvaart denken we vaak aan verdriet. Dat verdriet is er en mag er ook zijn maar weet je dat er ook heel mooie momenten zijn? Momenten van liefde, van troost en van verbondenheid. Een arm om je schouder, een omhelzing, handen die innig ineengestrengeld zijn. Deze liefdevolle momenten leg ik voor je vast. Als houvast voor later. Deze momenten later terugzien op de foto's geven steun en troost, maken dat je je minder alleen voelt in je verdriet. Ik maak een compleet beeldverhaal van de dag van de uitvaart. Foto's zorgen ervoor dat je over je verdriet kan praten met anderen, samen herinneringen delen. Foto's geven rust doordat ze je herinneringen vasthouden en antwoord geven op je vragen. Foto's maken je verhaal compleet en zorgen ervoor dat je verdriet draaglijk wordt.

Foto's van de uitvaart zijn ook belangrijk voor:
Familie die er niet bij kan zijn, (omdat ze in het buitenland wonen, ziek of oud zijn of nu vanwege corona) kunnen, doordat je de foto's laat zien, toch de dienst meebeleven en meevoelen.
Ze hebben het idee dat ze er toch een beetje bij waren. Dat maakt het makkelijker om er met hen over te praten. 
Demente mensen vergeten soms dat iemand overleden is. Door hen de foto's te laten zien maak je het bespreekbaar en je kunt laten zien dat het zo was en dat ze erbij waren.
Mensen met een verstandelijke beperking vinden het soms moeilijk om te begrijpen dat iemand overleden is. Foto's van de uitvaart helpen om erover te praten en om met hun gevoel om te kunnen gaan. 
Wat ik ook fotografeer:
Ik leg niet alleen de dienst of afscheidsviering vast maar denk ook aan momenten als de laatste levensfase, het groeten van de overledene,  het sluiten van de kist, het versieren of beschilderen van de kist, de begrafenis, in het crematorium, de koffietafel, lunch of borrel, de condoleance, de asverstrooiing of op een herdenkingsplek.

 

Contact:
Wil je meer over mij weten? Lees meer Over Ilja Verstraten 

Het kan best spannend zijn om een uitvaartfotograaf in te huren. Heb je vragen of wil je er meer over weten? Vul dan het contactformulier in, dan bel of mail ik je zo snel mogelijk terug. 

Wil je meer weten maar vind je contact opnemen nog een brug te ver? Kijk dan eens bij de meest gestelde vragen over uitvaartfotografie.

 

Marie-Thérèse vertelt:
"De fotoreportage biedt absoluut meerwaarde om met de situatie om te kunnen gaan.
Ik zou dit zeker aan anderen aanbevelen. Het is een mooi blijvend aandenken aan een geliefde. Tevens gaat er op de dag van de kisting en uitvaart zoveel door je hoofd dat je zaken over het hoofd ziet. Alles nadien rustig kunnen herbekijken, geeft troost en rust. 
De stijlvolle afscheidsreacties van de vele aanwezigen waren voor mij zo hartverwarmend en ze zijn nu voor eeuwig vastgelegd op foto.

Ilja, je bent zeer discreet. Je aanpak is top. In weinig woorden wist je onmiddellijk wat ik verwachtte. Mijn verwachtingen naar jouw afscheidsfotografie zijn 100% ingelost. Je communicatie rond prijs én de prijs zelf zijn ook correct.
Mijn getuigenis mag je zeker gebruiken om anderen te helpen. Mensen mogen mij zelfs contacteren mochten ze twijfelen".


Foto's:

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>