Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

"Een tentoonstelling die je als fotograaf gezien moet hebben"

<p>Beeld&nbsp;Peter Lindbergh tentoonstelling met logo</p>

Peter Lindbergh geloofde dat 'schoonheid de moed is om jezelf te zijn'. Deze visie vinden we terug in zijn memorabele filmische zwart-wit beelden, die een blijvende invloed hebben gehad op de modefotografie. Tijdens zijn indrukwekkende carrière werkten talrijke grote modemerken en tijdschriften samen met Lindbergh, terwijl de vaste collecties van kunstmusea en prestigieuze tentoonstellingen over de hele wereld trots uitpakken met zijn werk. Zelfs als je zijn naam niet kent, ken je zeker de beelden van deze iconische fotograaf. Peter Lindbergh bracht door zijn stijl en het doorbreken van stereotypen een revolutie in de modefotografie. Maar had uiteindelijk ook een invloed op de fotografie in zijn geheel.

Vlak voor zijn overlijden werd Peter Lindbergh nog gevraagd om een tentoonstelling samen te stellen wat resulteerde in een overzichtstentoonstelling die in 2020 in Düsseldorf werd tentoongesteld en nu voor het eerst in Brussel opnieuw volgens het ontwerp van de fotograaf. De selectie belicht een onverwachte kant van Lindbergh's carrière en toont niet alleen zijn bekende werk voor internationaal gerenommeerde tijdschriften, maar ook vele nooit eerder tentoongestelde foto's. Het is een tentoonstelling die je als fotograaf gezien moet hebben.

Van 15 december 2022 tot en met 14 mei 2023 kan je jezelf laten inspireren in de werken van Peter Lindbergh. Interesse? Stay tuned, want er wordt binnenkort nog een groepsbezoek georganiseerd. Intussen kan je al meer informatie vinden op de website van Peter Lindbergh - Brussel.

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>