Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Over ons

Beroepsfotografen.be v.z.w. is de beroepsorganisatie voor de professionele fotografen uit de sectoren portret, reportage, huwelijk, publiciteit, industrie en handel. Zelfstandige fotografen en studenten uit België en Nederland kunnen aansluiten.

Naast de syndicale belangenbehartiging organiseren wij workshops, bijscholingsinitiatieven, ervaringsuitwisselingen en studiereizen. De kwaliteitsverhoging, de promotie van de fotografie en de collegialiteit tussen vakfotografen staan daarbij voorop.

Met al uw vragen kan je steeds terecht op het Nationaal Secretariaat. Op de Zoek Fotograaf-pagina kan je informatie over onze leden-fotografen opzoeken aan de hand van trefwoorden ivm hun specialiteit of adresgegevens.

logo_beroepsfotografen

Beroepsfotografen.be verenigt zelfstandige fotografen uit diverse sectoren. De beroepsvereniging komt op voor de belangen van haar leden bij regionale, nationale en internationale overheden en het publiek.

Daarnaast organiseert zij workshops, bijscholingsinitiatieven, ervaringsuitwisselingen en studiereizen. De kwaliteitsverhoging, de promotie van de fotografie en de collegialiteit tussen vakfotografen staan daarbij voorop.

Wat we doen

 • Belangenbehartiging - De beroepsvereniging is de officiële gesprekspartner van overheden en officiële instanties. We verdedigen uw belangen als zelfstandige en als fotograaf in verschillende dossiers. Ondersteund door UNIZO - de Unie van Zelfstandige Ondernemers zorgen we voor een beter werkklimaat voor u als fotograaf.

  Recent behandelden we het dossier in verband met de biometrische paspoorten succesvol en ook met Banksys onderhandelen we voortdurend over betere tarieven voor de kleine handelaar.

 • Workshops en bijscholingsinitiatieven - Voor jou als fotograaf is het belangrijk op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken. De beroepsvereniging organiseert workshops en bijscholingen om zowel uw technische kennis bij te schaven als ook bij te blijven met alles wat te maken heeft met je zaak runnen. We doen daarbij beroep op specialisten uit de verschillende disciplines en nodigen regelmatig binnen- en buitenlandse fotografen uit om de nieuwe trends te ontdekken. Af en toe steken we de grens over naar Nederland, Duitsland of Frankrijk of zelfs China om daar ons licht op te steken.

  Workshops en bijscholing in Vlaanderen gebeuren in samenwerking met Syntra Vlaanderen.

 • Bevorderen van de collegialiteit - Een minder formeel onderdeel van de werking van de beroepsvereniging is het samenkomen bij pot en pint. Bij een informele babbel ondersteunen we elkaar.

 • Studiereizen en ervaringsuitwisselingen vullen ons programma aan.

 • De werking van de beroepsvereniging heeft de promotie van Vlaamse fotografen in binnen- en buitenland en de kwaliteitsverhoging bij haar eigen leden als doel.

 • Lerende Netwerken (vroeger peterschapsprojecten):

  Op regelmatige basis komt een groep van een 15-tal fotografen samen om ervaringen uit te wisselen onder begeleiding van een coach. De coaches worden gekozen op basis van hun ervaring, hun engagementen of hun competenties.
  In de trajecten van ‘Lerend Netwerken’ leer je van elkaar, van je coach én van experten.
  Informatie en inspiratie opdoen, kwaliteitsverbetering, nieuwe niches, leren zaken doen, maar meer nog succesvol zaken (blijven) doen is het einddoel.
  Met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

  Meer...

Agentschap Innoveren & Ondernemen

De buitenlandse projecten van beroepsfotografen.be
worden gesteund door Flanders Investment and Trade.

 

Wie kan aansluiten? Hoeveel bedraagt het lidgeld?

Fotografen met een ondernemersnummer: zij betalen jaarlijks €269 + €56,49 btw= €325,49 lidgeld. 

Dit bedrag is fiscaal 100% aftrekbaar en de btw kan je recupereren.

Door één bijdrage ben je lid van beroepsfotografen.be en van UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers en FEP, Federation of European Photographers. Je geniet van de ledenvoordelen van alle drie de organisaties.

Wij wijzen erop dat enkel fotografen die een professioneel inkomen verwerven uit fotografische opdrachten lid kunnen worden van beroepsfotografen.be.

Aarzel niet en schrijf je in via ons inschrijvingsformulier!

Je kan als student zonder ondernemingsnummer lid worden aan een zeer verlaagd tarief van 135€ incl BTW tot eind 2022.

Je bent dan enkel lid van Beroepsfotografen.be en kan deelnemen aan wedstrijden op Europees niveau, maar bent dan geen lid van Unizo.

Meer info via info@beroepsfotografen.be 

Ledenvoordelen

De leden genieten van de ledenvoordelen van:

 • beroepsfotografen.be:
  • U behoort bij de nationaal erkende beroepsvereniging voor professionele fotografen. De beroepsvereniging is de officiële gesprekspartner van overheden en officiële instanties. Uw belangen als zelfstandige fotograaf worden hierdoor verdedigd in verschillende dossiers.
  • Een permanent team staat ter beschikking om u te helpen met uw vragen en problemen.
  • U maakt deel uit van een collegiaal netwerk waardoor u dagelijks met andere leden in contact kan komen en al uw vragen een snel en accuraat antwoord krijgen.
  • U krijgt dagelijks informatie over nieuwigheden en wat leeft binnen de sector.
  • U maakt deel uit van een gesloten Facebookgroep, waardoor u in contact komt met collega’s, geïnformeerd en geholpen wordt en op de hoogte blijft van de laatste trends en technieken.
  • U kan gratis of aan zeer toegankelijke prijzen deelnemen aan workshops, gegeven door binnen- en buitenlandse specialisten, aan cursussen, bijscholing, infoavonden, studiobezoeken, ervaringsuitwisselingen en studiereizen exclusief voor professionals.
  • U krijgt een pagina op www.beroepsfotografen.be/zoek-fotograaf met link naar ‘zoek een fotograaf’
  • U hebt een login voor de site www.beroepsfotografen.be waarmee u toegang krijgt tot een aantal besloten secties op de website.
  • Leden krijgen de modellen- en contractengids speciaal voor fotografen.
  • U kan deelnemen aan specifieke peterschapsgroepen www.beroepsfotografen.be

 • UNIZO: Unie van de Zelfstandige Ondernemers
 • de FEP: Federation of European Professional Photographers
 • de WCPP: de World Council of Professional Photographers.


Extra UNIZO-ledenvoordelen:

 • Gratis Gids: “UNIZO Contact Gids”
  Uw geld voor u laten werken? U komt er alles over te weten in deze praktische gids, boordevol haalbare tips op maat van de zelfstandige ondernemer.
  Meer info hierover vind je op www.unizo.be/contactgids
 • Het tweewekelijkse Z.O.magazine
  Het tweewekelijse Z.O.magazine, het grootste en populairste KMO-zakenblad in Vlaanderen en Brussel, zorgt er voor dat u altijd bij blijft. Speciaal op maat van zelfstandigen samengesteld door ons ervaren redactieteam. Gratis jaarabonnement voor UNIZO-leden: elke veertien dagen meer dan 50 bladzijden waardevolle info bij u in de bus.
 • Unizo Service Center
  Zit u met ondernemersvragen, opmerkingen of problemen? Daarvoor kan u elke dag, de klok rond, terecht bij de Unizo Ondernemerslijn voor alle Unizo-leden. Voortaan één nummer: 0800 20 750 of mail naar ondernemerslijn@unizo.be.
 • Virtueel loket: 275 modellen en contracten
  Via het virtueel loket www.unizo.be downloadt u alle courante modelcontracten en typebrieven die in een doorsnee bedrijfsomgeving worden gebruikt. Up-to-date modelbrieven, typecontracten, formulieren, documenten, checklists. Extra handig omdat u ze kan personaliseren en afdrukken op uw eigen briefpapier.
 • Handige invorderingsservice van uw onbetaalde facturen
  IZO is een online platform voor invordering van uw facturen. Meer info op www.unizo.be/incasso
 • Onbeperkt toegang tot informatie op de Unizo-websites en -nieuwsbrieven
  Van een zaak starten tot het overlaten van een bedrijf…voor elk onderwerp heeft UNIZO een uitgebreide website ontwikkeld. Boordevol nuttige info en praktische tips.
 • Sinds 2016 kunnen leden genieten van 2 nieuwe kortingen: een exclusieve brandstofkorting dankzij de Q8 Liberty Card en korting op vertaalwerk via ElaN Languages.
  Een volledig overzicht van de kortingen vind je op www.unizo.be/kortingen.

Hoe aansluiten?

Wenst u lid te worden of wenst u eerst meer informatie over de werking van onze beroepsvereniging dan kan u het infoformulier invullen. Na evaluatie van uw gegevens zullen wij dan contact met u opnemen. Meer info over het aspirant-lidmaatschap vindt u hier.

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments