Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Over ons

logo_beroepsfotografen

Beroepsfotografen.be verenigt zelfstandige fotografen uit diverse sectoren. De beroepsvereniging komt op voor de belangen van haar leden bij regionale, nationale en internationale overheden en het publiek.

Daarnaast organiseert zij workshops, bijscholingsinitiatieven, ervaringsuitwisselingen en studiereizen. De kwaliteitsverhoging, de promotie van de fotografie en de collegialiteit tussen vakfotografen staan daarbij voorop.

Wat we doen

 • Belangenbehartiging - De beroepsvereniging is de officiële gesprekspartner van overheden en officiële instanties. We verdedigen jouw belangen als zelfstandige en als fotograaf in verschillende dossiers. Ondersteund door UNIZO - de Unie van Zelfstandige Ondernemers zorgen we voor een beter werkklimaat voor jou als fotograaf.

  Recent behandelden we het dossier in verband met de hinderpremie voor beroepsfotografen zodat vanaf nu ook zij gebruik unnen maken van deze premie bij openbare werken in de straat van hun winkel/fotostudio. Beroepsfotografen met fotostudio ontvingen ook een hinderpremie tijdens de eerste golf van Corona dankzij onze tussenkomst.

 • Workshops en bijscholingsinitiatieven - Voor jou als fotograaf is het belangrijk op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken. De beroepsvereniging organiseert workshops en bijscholingen om zowel je technische kennis bij te schaven als ook bij te blijven met alles wat te maken heeft met je zaak runnen. We doen daarbij beroep op specialisten uit de verschillende disciplines en nodigen regelmatig binnen- en buitenlandse fotografen uit om de nieuwe trends te ontdekken. Je krijgt ook gratis toegang tot 2 online leerplatformen! Neem alvast een kijkje op onze online academie voor beroepsfotografen en op de online ondernemersacademie van UNIZO. Zo leer jij wanneer het jou uitkomt op de plek dat jij wil!

 • Bevorderen van de collegialiteit - Een minder formeel onderdeel van de werking van de beroepsvereniging is het samenkomen bij pot en pint. Bij een informele babbel ondersteunen we elkaar.

 • Studiereizen en ervaringsuitwisselingen vullen ons programma aan.

 • De werking van de beroepsvereniging heeft de promotie van Vlaamse fotografen in binnen- en buitenland en de kwaliteitsverhoging bij haar eigen leden als doel.

 • Lerende Netwerken (vroeger peterschapsprojecten):

  Op regelmatige basis komt een groep van een 15-tal fotografen samen om ervaringen uit te wisselen onder begeleiding van een coach. De coaches worden gekozen op basis van hun ervaring, hun engagementen of hun competenties.
  In de trajecten van ‘Lerend Netwerken’ leer je van elkaar, van je coach én van experten.
  Informatie en inspiratie opdoen, kwaliteitsverbetering, nieuwe niches, leren zaken doen, maar meer nog succesvol zaken (blijven) doen is het einddoel.
  Met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

  Meer...

Agentschap Innoveren & Ondernemen

De buitenlandse projecten van beroepsfotografen.be
worden gesteund door Flanders Investment and Trade.

 

Workshops en bijscholingsinitiatieven

beroepsfotografen.be is erkend als opleidingsverstrekker en heeft de kwaliteitsregistratie van de overheid gekregen. 

Voor jou als fotograaf is het belangrijk op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken. Als vakfotograaf heb je weinig tijd en wil je liefst zoveel mogelijk return op korte termijn.

Informatie vind je genoeg op het internet. Maar waar het vaak misgaat zijn praktische opleidingen met ervaringsuitwisseling en concrete tips op maat van de professionele fotograaf! Dit is waar we met beroepsfotografen.be op inzetten!

De beroepsvereniging organiseert workshops en bijscholingen om zowel je technische kennis bij te schaven als ook bij te blijven met alles wat te maken heeft met je zaak runnen.

We doen daarbij beroep op specialisten uit de verschillende disciplines en nodigen regelmatig binnen- en buitenlandse fotografen uit om de nieuwe trends te ontdekken. Af en toe steken we de grens over naar Nederland, Duitsland of Frankrijk of zelfs China om daar ons licht op te steken.

 

Wie kan aansluiten? Hoeveel bedraagt het lidgeld?

Fotografen met een ondernemersnummer: Vanaf september 2022 betaal je €290 + €60,9 btw= 350,9 lidgeld. 

Dit bedrag is fiscaal 100% aftrekbaar en de btw kan je recupereren.

Door één bijdrage ben je lid van beroepsfotografen.be en van UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, en FEP, Federation of European Photographers. Je geniet van de ledenvoordelen van alle drie de organisaties.

Wij wijzen erop dat enkel fotografen die een professioneel inkomen verwerven uit fotografische opdrachten lid kunnen worden bij ons.

Aarzel niet en schrijf je in via ons inschrijvingsformulier!

Je kan als student zonder ondernemingsnummer lid worden aan een zeer verlaagd tarief van 135€ incl BTW voor een jaar.

Je bent dan enkel lid van beroepsfotografen.be en kan deelnemen aan wedstrijden op Europees niveau, maar bent dan geen lid van Unizo.

Meer info via info@beroepsfotografen.be 

Ledenvoordelen

De leden genieten van de ledenvoordelen van:

 • beroepsfotografen.be:
  • Je behoort bij de nationaal erkende beroepsvereniging voor professionele fotografen. De beroepsvereniging is de officiële gesprekspartner van overheden en officiële instanties. Jouw belangen als zelfstandige fotograaf worden hierdoor verdedigd in verschillende dossiers.
  • Een permanent team staat ter beschikking om jou te helpen met jouw vragen en problemen.
  • Je maakt deel uit van een collegiaal netwerk waardoor je dagelijks met andere leden in contact kan komen en al je vragen een snel en accuraat antwoord krijgen.
  • Je krijgt dagelijks informatie over nieuwigheden en wat leeft binnen de sector.
  • Je maakt deel uit van een gesloten Facebookgroep, waardoor je in contact komt met collega’s, geïnformeerd en geholpen wordt en op de hoogte blijft van de laatste trends en technieken.
  • Je kan gratis of aan zeer toegankelijke prijzen deelnemen aan workshops, gegeven door binnen- en buitenlandse specialisten, aan cursussen, bijscholing, infoavonden, studiobezoeken, ervaringsuitwisselingen en studiereizen exclusief voor professionals.
  • Je krijgt een pagina op www.beroepsfotografen.be/zoek-fotograaf met link naar ‘zoek een fotograaf’
  • Je hebt een login voor de site www.beroepsfotografen.be waarmee je toegang krijgt tot een aantal besloten secties op de website.
  • Leden krijgen de modellen- en contractengids speciaal voor fotografen.
  • Je kan deelnemen aan specifieke peterschapsgroepen www.beroepsfotografen.be

 • UNIZO: Unie van de Zelfstandige Ondernemers
 • de FEP: Federation of European Professional Photographers
 • de WCPP: de World Council of Professional Photographers.


Extra UNIZO-ledenvoordelen:

 • Gratis Gids: “UNIZO Contact Gids”
  Je geld voor jou laten werken? Je komt er alles over te weten in deze praktische gids, boordevol haalbare tips op maat van de zelfstandige ondernemer.
  Meer info hierover vind je op www.unizo.be/contactgids
 • Het tweewekelijkse Z.O.magazine
  Het tweewekelijse Z.O.magazine, het grootste en populairste KMO-zakenblad in Vlaanderen en Brussel, zorgt er voor dat je altijd bij blijft. Speciaal op maat van zelfstandigen samengesteld door ons ervaren redactieteam. Gratis jaarabonnement voor UNIZO-leden: elke veertien dagen meer dan 50 bladzijden waardevolle info bij jou in de bus.
 • Unizo Service Center
  Zit je met ondernemersvragen, opmerkingen of problemen? Daarvoor kan je elke dag, de klok rond, terecht bij de Unizo Ondernemerslijn voor alle Unizo-leden. Voortaan één nummer: 0800 20 750 of mail naar ondernemerslijn@unizo.be.
 • Virtueel loket: 275 modellen en contracten
  Via het virtueel loket www.unizo.be download je alle courante modelcontracten en typebrieven die in een doorsnee bedrijfsomgeving worden gebruikt. Up-to-date modelbrieven, typecontracten, formulieren, documenten, checklists. Extra handig omdat je ze kan personaliseren en afdrukken op je eigen briefpapier.
 • Handige invorderingsservice van je onbetaalde facturen
  IZO is een online platform voor invordering van jouw facturen. Meer info op www.unizo.be/incasso
 • Onbeperkt toegang tot informatie op de Unizo-websites en -nieuwsbrieven
  Van een zaak starten tot het overlaten van een bedrijf…voor elk onderwerp heeft UNIZO een uitgebreide website ontwikkeld. Boordevol nuttige info en praktische tips.
 • Korting op brandstof via MAES group.
  Een volledig overzicht van de kortingen vind je op www.unizo.be/kortingen.

Hoe aansluiten?

Wens je lid te worden of wens je eerst meer informatie over de werking van onze beroepsvereniging? Dan kan je het infoformulier invullen. Na evaluatie van jouw gegevens zullen wij dan contact met je opnemen. Meer info over het aspirant-lidmaatschap vind je hier.

© 2022 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments