Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Emoties in je portret en omgaan met modellen voor het beste resultaat met Zeger Garré


Of je nu portretfotograaf of fashion fotograaf bent, het is essentieel om het beste naar boven te halen in je modellen. Toch is niet altijd even eenvoudig om personen voor je lens (of het nu echte modellen of klanten zijn) helemaal los te krijgen. 

Soms heb je een bepaalde visie en wil je een bepaald beeld creëren.  Maar hoe breng je die visie en emotie over op je model? Hoe krijg je iedereen mee in het verhaal dat jij wil brengen? Of moet je je juist flexibel opstellen en juist met de flow meegaan? Hoe laat je iemand poseren op zo een authentieke manier dat ze zich ook echt zo voelen?  
 
 
Zeger Garré is al meer dan 30 jaar Mode -en Publiciteitsfotograaf. Hij reist samen met zijn team de hele wereld af voor zijn klanten. Maar wat Zeger echt kenmerkt is hoe hij met zijn modellen omgaat en telkens het beste in hen naar boven weet te brengen. 

Denk vroeger aan later

 

Als zelfstandig ondernemer ga je jouw toekomst best niet onvoorbereid tegemoet! Er valt immers heel wat ruim op voorhand te regelen en dit op fiscaal, juridisch, economisch, sociaal en financieel vlak. Zowel zakelijk als privé.

Je op tijd en goed laten informeren zodat je weet waar je nu én later aan toe bent, is dan ook dé boodschap! Daarom organiseert Integraal VZW (Opleidingsdienst Ondernemen 50+) met de medewerking van Beroepsfotografen.be de 2-delige informatiecyclus “Denk vroeger aan later!” .

De avondsessies vinden plaats op 16 plaatsen in Vlaanderen en gaan midden november 2021 van start.

 

Bouw nu aan uw toekomst!


5 KDG student wonnen een lidmaatschap dankzij hun beelden!

Elk jaar geeft beroepsfotografen.be een aantal lidmaatschappen weg aan studenten van fotografiescholen in Vlaanderen en Brussel. Hiermee willen de afgestudeerde studenten fotografie met veel potentieel een duw in de rug geven. 

In juni bezochten Bart Boodts, Gino Defauw, Robert Biesemans de eindwerktentoonstelling van KDG School of Arts. De beroepsfotografen kozen de beste eindwerken uit een 50-tal afgestudeerd studenten van KDG School of Arts. De kwaliteit van de eindwerken was hoog en de keuze verliep moeilijk. Ze kozen uiteindelijk 5 winnaars, net iets meer dan vorige jaren omwille van het potentieel. De winnende fotografen hebben elk hun eigen niche maar telkens straalde hun persoonlijke stijl erdoor.

Profciat aan de studenten:

FUJIFILM PRINTLIFE@HOME editie 2021

FUJIFILM PRINTLIFE@HOME editie 2021 is gestart! Na de succesvolle editie van 2020 met meer dan 10.000 foto’s, nodigt FUJIFILM het Europese publiek uit om opnieuw foto’s in te sturen op fujifilm-printlife.eu. Elke foto brengt een verhaal en met Printlife moedigen we mensen aan hun foto’s (en verhalen) te delen. Op deze manier wil Fujifilm de cultuur van de fotografie en de zin om foto’s te printen aanmoedigen bij het grote publiek.

Van 2 augustus tot en met 5 december 2021 kan je jouw favoriete foto(‘s) – liefst genomen met een camera, maar smartphone mag ook – opladen op fujifilm-printilife.eu. Het hoeft zeker niet bij 1 deelname te blijven. Elke dag kan je maximaal 3 foto’s insturen.


Webcafé: Vraag het aan Canon!

In samenwerking met Canon organiseren we een webcafé rond het thema "Canon lenzen". Om te zorgen dat iedereen aan het woord kan komen is het aantal deelnemers beperkt.
 
Heb je vragen zoals: "Ik overweeg een EOS R camera, kan ik dan mijn EF-lenzen blijven gebruiken? Verlies ik dan kwaliteit?", dan kan je die tijdens het webcafé zelf stellen. Je kan ook meteen je vraag doorgeven bij je inschrijving, dan komt ze zeker aan bod!
 
Het verschil met een webinar is dus dat de groep beperkt is en dat iedereen kan meepraten.  Product specialist Joachim Devedeleer van Canon geeft een antwoord op al je vragen!
 
Voor dit webcafé met Canon op 11 oktober hebben we 2 sessies voorzien: je kan kiezen voor de ochtendsessie (9u30-11u) of de avondsessie (19-20u30). Schrijf je snel in, want er zijn slechts 12 plaatsen per sessie!
 

Huur nu je Nikon materiaal tot €500 gratis als lid!

Het is niet altijd makkelijk om je perfecte fototas samen te stellen. Welke camera kies ik? Ga ik voor de resolutie, de hoge ISO’s? En hoe zit het met al die videofuncties? Kies ik voor een zoomlens of juist die lichtgevoelige vaste brandpunt lens? Nikon geeft je vanaf nu de mogelijkheid om naar hartenlust te experimenteren met de Nikon Z camera’s en optieken.

Je kunt zo de diverse apparatuur testen in je eigen omgeving. Zo ben je helemaal zeker van je keuze. Of wil je een bepaalde lens of camera slechts tijdelijk gebruiken voor een specifiek project ook dat kan. Uiteindelijk heb je niet altijd een bepaalde camera of lens nodig, maar is die wel absoluut noodzakelijk in sommige omstandigheden.

Door gebruik te maken van het gearbooker platform kan het materiaal gewoon naar je toegestuurd worden en is het gehuurde materiaal bovendien verzekerd tegen schade. Wil je het liever zelf ophalen? Dat kan ook. Na reservatie staat het voor je klaar bij Procirep, de hersteldienst van Nikon die ook garant staat dat je het materiaal steeds in topconditie ontvangt.


Je ideale portfolio samenstellen en pitchen.

Hoe maak je van je foto's een sterk portfolio, en hoe overtuig je hiermee potentiële opdrachtgevers?
In een kort, praktijkgericht en inspirerend webinar toont Ulla Lohmann hoe je een ideaal portfolio samenstelt, en hoe je dat vervolgens kan pitchen. Dat doet ze aan de hand van praktische voorbeelden en eigen ervaring.

Canon Ambassador Ulla Lohmann houdt van reizen, klimmen en avontuur.
Zij was de eerste vrouw die een actieve vulkaan van binnenuit fotografeerde. Ulla werkt fotografeerde, en werkt o.a. voor National Geographic, BBC, Red Bull, etc. Daarnaast geeft ze les aan universiteiten in Zwitserland en Duitsland.

 Geïntereseerd?

 
 
 

Laatste kans voor gratis deelname aan de nationale preselectie van WPC2022! Deadline 17 september

Neem nu deel aan de preselectie voor Team Belgium en verover jouw plaats op de World Photographic Cup!

Net als de Olympische Spelen voor sport, kent ook de fotografiewereld een wereldwijde wedstrijd, de World Photographic Cup! In deze wedstrijd stellen bijna 50 landen hun beste professionele fotografen en werken voor in 6 categorieën en strijden ze om een felbegeerde beker!

Ben je actief als professioneel fotograaf of kunstfotograaf? Selecteer nu jouw beste foto’s voor de nationale preselectie en wie weet mag jij België vertegenwoordigen op deze prestigieuze wedstrijd.

Voor de editie 2022 gaan we opnieuw voor zoveel mogelijk Belgische finalisten en medaillewinnaars.

Er zijn 6 categorieën en elk land kan maximum 3 foto’s per categorie indienen:

  • Portrait
  • Wedding
  • Commercial (including Advertising, Architecture, Industrial, Beauty, Fashion, Still Life, food, Corporate Photography)
  • Illustrative / Digital art
  • Reportage / Photojournalism
  • Landscape / Wildlife

 

De mooiste dag in beeld - 3 huwelijksfotografen over de Nikon Z 6II

Een trouwfotograaf maakt tastbare herinneringen aan de mooiste dag in het leven van een koppel. Het is werken op het scherp van de snede, want er is geen tweede kans. Denise Motz, Sven Soetens en Bas Uijlings vertellen waarom ze dat zo graag doen, en hoe de Nikon Z 6 II hen daarbij helpt.

Hoe verschillend het werk van Denise Motz, Sven Soetens en Bas Uijlings ook is, ze hebben veel gemeen. Om te beginnen: ze zijn eigenlijk alle drie per toeval in de bruiloftsfotografie beland. Denise Motz studeerde grafische vormgeving en beeldende kunsten. "Daar heb ik fotografie als kunstvorm ontdekt. In 2016 vroeg een bevriend koppel of ik hun bruiloft vast wilde leggen. Ik wilde mijn kunst eigenlijk liever niet combineren met werk in opdracht. Maar ze gaven me alle vrijheid die ik wilde hebben, en toen ging er een wereld voor me open. Zo'n dag mogen vastleggen met alle rituelen die daarbij horen, dat is echt geweldig. En dus ben ik het blijven doen."


Drie studenten liepen weg met een lidmaatschap dankzij hun knappe beelden!

Op woensdag 16 juni presenteerden 26 studenten aan de Luca School of Arts campus Narafi hun Graduation Expo. In naam van beroepsfotografen.be mochten Yves Nevens en Ivan Deleus drie gratis lidmaatschappen van de beroepsvereniging uitreiken.

De collega's gingen op zoek naar fotografen die met hun eindwerk bewezen dat ze klaar zijn om te starten als professioneel commercieel fotograaf met beelden waarvoor een opdrachtgever centjes zou betalen en waarmee de fotograaf dus de choco op zijn boterham kan verdienen. Ondanks dat er heel veel knappe reeksen met heel veel gevoel te zien waren, waren beide fotografen het toch wel zeer snel eens over wie er professioneel en commercieel bovenuit sprong.

De eerste foto's die direct opvielen waren deze van Laura De Clercq die een kwaliteitsvolle reeks maakte voor een startend hotel in Lessines. Met haar food images toont de jonge Geraardsbergse aan dat ze klaar is om in het bedrijfsleven te stappen.

 

Laure Declerq

 


Inhoud syndiceren

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments