Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Steun een goed doel en geniet van een heerlijke avond rond reportage en straatfotografie in Rusland!

Maandag 9 December vindt het eerste themacafé plaats in Bedking! Dit najaar stelde de beddenwinkel haar zaak open voor de tentoonstelling Matrix ten voordele van AlysSia Projects. Dit project omarmt kunst als vorm van therapie en stimuleert iedereen die een moeilijke periode doormaakt om zich met het maken van kunst bezig te houden. De tentoonstelling loopt van 19 september tot 19 december en stelt werken van allerlei kunstenaars tentoon! Er is ook een afdeling fotografie en de werken van een 7-tal van onze leden hangen daar ook! 

Maandag 9 december kan je er dus niet enkel genieten van de lezingen over straat -en reportagefotografie in Rusland van 2 fantastische fotografen, maar ook de werken bewonderen van andere fantastische fotografen! Een fantastische avond dus om niet te missen!

Met Joris Luyten ga je op urban trail naar Tsjernobyl: de teletijdmachine, die bezoekers 30 jaar terug katapulteert, naar het Rusland in de Koude Oorlog. Hij vertelt wat er precies gebeurd is, wat je er nu nog kan zien én hoe makkelijk het is om zelf een bezoek te organiseren.


Reserveer jouw plaats voor de Masterclass Video en Timelapse van Jasper Léonard en geniet de laatste keer van 40% korting!

Jasper Léonard is voor velen bekend van zijn resized series, waarbij hij steden een andere dimensie geeft, mensen op speelgoedmannetjes doet lijken en huizen op poppenhuizen. Maar Jasper heeft nog veel meer in petto en is bijvoorbeeld ook een getalenteerd filmer. Jasper vertelt aan de hand van zijn eigen portfolio en ervaring hoe hij de overstap heeft gemaakt van conceptuele kunst naar fotografie en van fotografie via timelapse naar video. Hij legt zijn technieken uit en haalt daarbij de aandachtspunten en uitdagingen aan.

Deze Masterclass gaat door op maandag 16 december 2019 en vindt plaats in het ravissante Radisson Blu hotel naast het Centraal station in Antwerpen en vanop de eerste verdieping hebben we een prachtig uitzicht op het koning Astridplein met de zoo, het Centraakl station en de levendige stationsbuurt! Bovendien word je de hele dag verwend met heerlijke hapjes en drankjes!

Reserveer jouw plaats voor eind november en geniet de laatste keer van 40% korting met KMO portefeuille. Je betaalt dus maar 90€ ipv 150€ voor deze exclusieve dag!

Topics die  aan bod komen:


Trends en innovatie in de creatieve sector

Concurrentie is een katalysator voor innovatie. In zwaar competitieve markten zoals fotografie is er veel meer druk om te innoveren. Maar tegenwoordig komt de concurrentie en de innovaties niet meer alleen uit eigen sector. Dat zagen we al met de opkomst van de smartphones.

Het is voor jou als creatieve professional belangrijk om op de hoogte te blijven van trends die mee jouw toekomst als creatieveling zullen bepalen. Hoe kan je als zelfstandig fotograaf optimaal inspelen op deze trends? Welke trends uit de eigen sector maar ook andere sectoren zullen in de toekomst een impact hebben op jouw business model?

Deze inspirerende en leerrijke inzichten krijg je van Tom Suykerbuyk van Flanders DC! Nadien gaan we naar enkele voorbeelden in de praktijk kijken uit eigen en andere relevante sectoren!


Themacafé: Naaktprotretten en Fashion Shoots in Toscane olv Damien Lovegrove bij Ivan Deleus op 13 december

Het eerste themacafé ziet het levenslicht! Ivan Deleus neemt het initiatief en stelt het thema “Naaktmodellen en Fashion shoot in Toscane” voor! Hij stelt daarbij zijn studio en zijn kennis ter beschikking voor alle collega fotografen die interesse hebben om meer te weten te komen over zijn ervaringen in Toscane tijdens de een 5 daagse workshop met Damien Lovegrove!

Hij zal je vertellen over hoe de concepten tot stand kwamen, hoe locaties werden uitgezocht en welk lichtgebruik Damien hanteert. Hij geeft je inkijk in de technische vaardigheden die werden gebruikt en het materiaal dat er bij te pas kwam! Je kan daarbij genieten van de resultaten van deze fotoshoots en vragen stellen! Daarna is er nog uitgebreid de tijd om de grote studio van Ivan te bewonderen, samen beelden te bespreken, na te praten en andere vragen aan elkaar te stellen!

 


Fotografen zetten ondernemers in de kijker!

Op 20 november organiseerden de beroepsfotografen.be ikv Dag van de Ondernemer een netwerkevent met workshop waar we ondernemers leerden hoe ze zichzelf in de kijker konden zetten!

We leerden tijdens de workshop van Lieven Van de Velde dat we duidelijk moeten weten hoe we onszelf willen profileren, vooraleer we beginnen met op allerlei kanalen aanwezig te zijn! Waar staan we voor? Wie willen we bereiken? Wat is onze toegevoegde waarde? Hoe zijn we anders van onze concurrent? Waarin zijn we uniek? Dit zijn belangrijke vragen die de inhoud van onze visuele en tekstuele boodschap richting zal geven!

Hoe beter je erin slaagt om op deze vragen een duidelijk antwoord te formuleren hoe makkelijker het zal zijn om de juiste doelgroep te bereiken en interactie met een doorklikpercentage te faciliteren!

Daarnaast kregen we nog een handvol tips en tricks om beter te scoren op sociale media en voor visuals op je website. 

Beeldverslag Startersevent op 6 november!

Op 6 november 2019 vond ons jaarlijks startersevent plaats waarbij we fotografen die net zijn gestart of nog twijfelen om van hun passie hun beroep te maken een hart onder de riem. Dat wil niet zeggen dat we hen wouden overtuigen om allemaal zelfstandige te worden! Nee we willen hen vooral informeren over alles wat erbij komt kijken en inspireren met de getuigenissen van andere fotografen over hoe zij zijn gestart, waar zij tegenaan liepen en wat volgens hen belangrijk is bij het uitbouwen van je zaak!

We hebben allemaal ooit die stap overwogen en gemaakt of het nu in bij -of hoofdberoep is. En we weten als geen ander hoe belangrijk het is om daarbij ondersteund te worden, hoe je problemen kan voorkomen door goed geïnformeerd te worden, door te leren van de fouten die anderen voor je al hebben gemaakt en uit geleerd.

Dit jaar hadden we eerst een praktische uiteenzetting van Liantis en 4 inspirerende getuigenissen! De eerste was Raïs De Weirdt die de fotografen praktische handvaten en tips meegaf van hoe zij het heeft aangepakt! Raïs is immers nog maar net een jaar bezig en is nu vaak al overboekt!

Inzichten in auteursrechten

Donderdag 3 oktober organiseerden we een infosessie rond auteursrechten. Caroline Tanghe, onze voorzitter, startte de avond en wees erop dat we als fotograaf maar al te vaak op onze plichten worden gewezen met de komst van de GDPR, maar soms durven we te vergeten dat we als beeldmaker ook rechten hebben. Auteursrechten!  Met deze infosessie willen we jullie laten zien hoe jullie er ook zelf beter van kunnen worden. Jouw beelden zijn immers jouw verdienmodel en ook de rechten erop, maar veel fotografen maken daar nog te weinig gebruik van.

Dat inzicht in jullie rechten als auteur van een beeld kregen we van Tinne Billet van Sofam, Oliver Lenaerts, advocaat gespecialiseerd in fiscaliteit, Thomas Snoeck van Creative Shelter die een totaaloplossing voor fotografen kwam toelichten en Lieven van Assche van ID Photo agency die ons vertelde hoe je je beelden een tweede leven kan geven.  

Tinne Billet van Sofam gaf ons een inleiding tot auteursrecht en legde het verschil uit tussen een auteursrecht en een copyright, en het verschil in de Continentale en de Angelsaksische regelgeving.  


Word vrijwilliger bij Boven de Wolken!

Het team van VZW Boven de Wolken fotografeert dagelijks overleden baby’s. De VZW werkt met 130 professionele fotografen over volledig Vlaanderen. Zij zetten zich vrijwillig in om ouders een laatste, tastbare en zeer waardevolle herinnering te schenken. Jaarlijks hebben ze een 600-tal oproepen.

Daarom zijn ze blijvend op zoek naar professionele fotografen om hun werking te ondersteunen. Kan je werken in moeilijke lichtomstandigheden en heb je hiervoor het juiste materiaal? Heb je een basiskennis van Lightroom en/of Photoshop? Beschik je over voldoende mensenkennis, moed, respect en tact? Dan ben je een geknipte Boven de Wolken fotograaf!

Aanmelden kan via de website https://www.bovendewolken.be/nl/word-vrijwilliger/

Je komt terecht in een zeer warm team, waar collegialiteit voorop staat. Je ontvangt een kilometervergoeding en kan meegenieten van de familiedagen, workshops, gezellige sfeer en leuke extra’s!


Creative Ville: een unieke inspiratie- en netwerkconferentie voor iédereen uit de creatieve sector

Onze collega's van Flanders DC organiseren dit jaar de derde editie van Creative Ville! Een unieke inspiratie- en netwerkconferentie voor iédereen uit de creatieve sector.

Verwacht een mix van lokale en internationale sprekers uit de hele creatieve sector, van design en architectuur over digital media en literatuur tot film en kunst. Toonaangevende ondernemingen en baanbrekende nieuwkomers zullen een inkijk geven in hun werk en de uitdagingen waarmee ze te maken hebben gehad.

Kijk eens over het muurtje en laad je batterijen op met nieuwe ideeën, inspirerende inzichten en waardevolle connecties!

Meer info op: www.creativeville


Bezoek het internationaal fotofestival 'Lens op de Mens' nog tot 30 september in het centrum van Overpelt

In 2019 kan je in Pelt de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ bezoeken. De vorige editie in 2017 bracht meer dan 20 000 bezoekers op de been die konden genieten van honderden foto’s in de straten, pleintjes en in binnenlocaties van openbare gebouwen in Overpelt.

In 2019 namen er 233 fotografen, waarvan 136 amateurs en 89 professionele fotografen, deel uit 16 verschillende landen.

Van 2 juni tot en met 30 september verandert het centrum van Overpelt in een grote fotografietentoonstelling. Op een parcours van ongeveer 2 km worden een 600-tal foto’s van fotografen over heel de wereld in het straatbeeld getoond. Het thema van het festival ‘Lens op de Mens’ toont het menselijk portret in al zijn facetten.

Op zondag 2 juni 2019 vond de opening van de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ plaats in aanwezigheid van Vlaams minister voor cultuur Sven Gatz.


Inhoud syndiceren

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>