Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Freelance Friday: Volg op 3 april gratis webinars en krijg tips, advies en steunmaatregelen voor freelancers in coronatijden!

Wil jij er graag bij zijn op vrijdag 3 april voor de tweede Freelance Friday met als thema 'Tips, advies en steunmaatregelen voor freelancers in coronatijden'? Schrijf je dan nu alvast in! Tussen 10u00 en 17u00 kan je als freelancer terecht op www.freelancefriday.be voor gratis advies, handige tips, live chat met experten, livestream webinars en getuigenissen, interessante content en veel meer. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.m.

 • Welke steunmaatregelen zijn er voor freelancers in coronatijden?
 • Hoe vang ik annuleringen van opdrachten op een creatieve manier op?
 • Wat als ik ziek of werkonbekwaam ben?
 • Hoe kan ik me beter verzekeren als freelancer?
 • Deze freelancers en experten staan klaar om jou te adviseren!

Sarah Martens (moderator, Presenting Sarah)
Frederik Vandermeirsch (ondernemingsconsulent bij Liantis)
Laura De Pauw (adviseur bij Liantis)


Volg het laatste Coronanieuws voor ondernemers op via de Coronalijn van Unizo

Het coronavirus (Covid-19) breidt zich razendsnel uit. Wat kan of moet je als ondernemer doen om het virus tegen te gaan? Met andere woorden, welke impact kan het virus hebben op jouw onderneming. De maatregelen die nu van kracht zijn, hebben ongetwijfeld een grote impact op tal van ondernemers en sectoren en op onze economie in het algemeen.

UNIZO en De Beroepsfotografen doet er alles aan om je bij te staan en te helpen om deze periode te overbruggen. We staan constant in contact met de verschillende betrokken overheidsniveaus en dringen aan op doeltreffende ondersteuningsmaatregelen. Via de website van Unizo vind je een antwoord op heel wat vragen waarmee je kampt. Op welke steunmaatregelen heb je recht? Welke winkels moeten sluiten en welke niet? Wat met mijn personeel? Kortom, alles wat je als ondernemer moet weten. 

Vanaf woensdag 18 maart 12u00 zijn de maatregelen nog verstrengd en moeten de fotografen hun winkel of studio’s helemaal sluiten. Ook buitenshuis mits social distancing mogen fotografen geen opdrachten meer doen! Dit werd nogmaals bevestigd door de overheid op 27 maart. 

Er zijn ook enkele maatregelen uitgebreid:


Inspiratie avond rond Trends en Innovatie gemist? Lees hier het verslag!

Op maandag 2 maart 2020 hadden we een boeiende inspiratie avond rond Trends en Innovatie. Simon Gryspeert van Flanders DC wees ons op welke trends er al een tijd bezig zijn en welke nieuwe er op ons afkomen. Hij legde uit hoe we op deze trends kunnen inspelen en welke tools en technieken je daarvoor kan gebruiken.  Nadien kregen we interessante cases van ondernemers die gebruik maakten van huidige trends en nieuwe business cases ontwikkelende in de snel evoluerende creatieve wereld. 

Lees meer!


Futureproof ondernemen als fotograaf? Ga eind september mee op inspiratiereis naar Granada!

Ondernemers die er in slagen om een strategie voor de toekomst te definiëren, zijn vaak succesvoller, omdat ze makkelijker prioriteiten kunnen stellen en keuzes maken. Tijd te maken om na te denken over je keuzes schiet er vaak over. Daarom organiseren we een reis met opleidingen rond strategie en fotografie.

Weg zijn uit je bekende context en comfortzone opent je geest, maakt dat je meer open staat voor andere inzichten en geeft de mogelijkheid om dieper na te denken over waar je als ondernemer naartoe wil met je bedrijf! Je gaat samen met strateeg Jeroen De Flander en collega fotografen en ondernemers naar het wondermooie Granada. Daar kan je dankzij praktische oefeningen en persoonlijke coaching intensief en ongestoord bezig zijn met jouw toekomst.

Het strategisch gedeelte wordt afgewisseld met enkele leuke uitstappen en workshops rond fotografie door bekende Spaanse fotografen als Mary Guillén en Vicente Estéban.

 

 


Schrijf je nu in voor de gratis webinar rond prijszetting op woensdag 8 april om 10u!

Veel fotografen worstelen met hun prijszetting. Er bestaat geen twijfel dat je als beroepsfotograaf kwalitatief hoogstaand werk aflevert, maar de vraag is tegen welke prijs?

Wat is een correcte prijs? Wat is mijn klant bereid te betalen? Hoe pak ik prijswijzigingen aan? Moet ik prijzen op mijn website tonen? Hoe zorg ik ervoor dat ik winst maak? Dit zijn vragen waarop men vaak niet meteen een antwoord heeft en die in deze tijden helemaal moeilijk zijn! Misschien is deze coronatijd een uitgelezen kans om je prijszetting eens grondig te evalueren!

In dit gratis webinar op woensdag 8 april leer je jouw prijzen grondig te evalueren in 12 vragen! Robin Cuypers van Strever geeft je in dit webinar inzicht hoe jouw prijszetting juist in elkaar zit en licht al een tipje van de sluier hoe je hier nog verder mee aan de slag kan gaan om tot een correcte prijs te komen en te communiceren.

 


Welke impact heeft jouw verhaal op jouw klanten? Leer hoe je storytelling en contentmarketing nog beter kan inzetten!

Wat moet ik nu weer op facebook zetten? Op welke andere kanalen post ik best ook af en toe iets? Hoe krijg ik meer volgers? Waarom zouden mensen me volgen? Hoe krijg ik meer verhaal in mijn verschillende posts en hoe bouw ik content op? Zoek jij ook naar antwoorden op die vragen?

In dit lerend netwerk gaan we van jouw communicatiedoelstellingen naar content. Communicatietrainer Wolfram Carlier zet je met praktische oefeningen op weg om jouw digitale contentstrategie vorm te geven.

We starten met de strategische basis: wie zijn jouw doelgroepen en wat wil je komende maanden bij hen bereiken? Vervolgens denken we na over inhoud: wat zal er dan voor zorgen dat ze doorklikken naar jouw website? Welke content zal zorgen voor overtuiging, likes, échte betrokkenheid? Communicatie staat gelijk aan planning!  Dankzij de contentkalender die je na dit Lerend Netwerk hebt opgesteld, hoef je nooit meer af te vragen wat je nu weer waar moet posten! En zorg je ervoor dat dit zowel haalbaar en efficiënt als doeltreffend is en blijft!


Stuur je beste foto's in voor l'été des Portraits en ga deze zomer mee naar de het grootste portretfestival met jouw foto's!

In 2020 vindt de 9de editie van het 2-jaarlijkse fotofestival l’ Eté des Portraits’ in Bourbon-Lancy plaats! l’Eté des Portraits is het grootste Europese Portretfestival in Frankrijk.

In 2018 stelden 321 fotografen met 1000 foto’s tentoon. De Vlamingen waren traditiegetrouw de grootste buitenlandse delegatie met 46 deelnemers. Ook dit jaar willen wij weer goed vertegenwoordig zijn. Selecteer dus je beste foto’s en stuur ze in! Zo maak jij veel kans op een plaats in de knappe tentoonstelling in de straten van Bourbon-Lancy: https://www.letedesportraits.com/participeren2020 

Ook dit jaar willen we met de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen weer naar het openings -en feestweekend in Bourbon-Lancy (Frankrijk) vanaf 11 juli 2020.

Het is een hoogtepunt op vlak van collegiale contacten, ervaringsuitwisseling en inspiratie.

Zin om mee te gaan? Laat het ons weten op fotografen@unizo.be 


Dit was 2019 in cijfers…

 • 9 Masterclasses met uiteenlopende thema’s als Conceptuele fotografie, Fine Art, Reportagefotografie, Creatief Naakt, Huwelijksfotografie, Architectuurfotografie, Timelapse en Hyperlapse etc
 • 9 Lerende Netwerken rond oa digitale marketing, photoshop, video, portfolio opbouw, social selling en creatieve lichtopstellingen
 • 6 Info -en inspiratiesessies over oa samenwerken, verkoopstrategieën en prijszetting, je niche vinden en auteursrechten 
 • 2 Themacafé’s door leden en voor leden rond reportage -en straatfotografie enerzijds en fine art anderzijds
 • 1 Netwerkevent met andere sectoren ikv Dag van de Ondernemer
 • 1 Inspiratieweekend ikv Lens op de Mens
 • Wedstrijden en kwalificaties: onze leden deden het weer bijzonder goed in wedstrijden en competities in 2019:
  • 9 finalisten voor European Photographer of the Year Competition waarvan 1 bronzen, 1 zilveren en 1 gouden award! 
  • 4 nieuwe European Photographers (EP), 5 Qualified Eu

Trends en innovatie in de creatieve sector

Concurrentie is een katalysator voor innovatie. In zwaar competitieve markten zoals fotografie is er veel meer druk om te innoveren. Maar tegenwoordig komt de concurrentie en de innovaties niet meer alleen uit eigen sector. Dat zagen we al met de opkomst van de smartphones.

Het is voor jou als creatieve professional belangrijk om op de hoogte te blijven van trends die mee jouw toekomst als creatieveling zullen bepalen. Hoe kan je als zelfstandig fotograaf optimaal inspelen op deze trends? Welke trends uit de eigen sector maar ook andere sectoren zullen in de toekomst een impact hebben op jouw business model?

Deze inspirerende en leerrijke inzichten krijg je van Simon Gryspeert van Flanders DC! Nadien gaan we naar enkele voorbeelden in de praktijk kijken uit eigen en andere relevante sectoren!


Fotografen zetten ondernemers in de kijker!

Op 20 november organiseerden de beroepsfotografen.be ikv Dag van de Ondernemer een netwerkevent met workshop waar we ondernemers leerden hoe ze zichzelf in de kijker konden zetten!

We leerden tijdens de workshop van Lieven Van de Velde dat we duidelijk moeten weten hoe we onszelf willen profileren, vooraleer we beginnen met op allerlei kanalen aanwezig te zijn! Waar staan we voor? Wie willen we bereiken? Wat is onze toegevoegde waarde? Hoe zijn we anders van onze concurrent? Waarin zijn we uniek? Dit zijn belangrijke vragen die de inhoud van onze visuele en tekstuele boodschap richting zal geven!

Hoe beter je erin slaagt om op deze vragen een duidelijk antwoord te formuleren hoe makkelijker het zal zijn om de juiste doelgroep te bereiken en interactie met een doorklikpercentage te faciliteren!

Daarnaast kregen we nog een handvol tips en tricks om beter te scoren op sociale media en voor visuals op je website. 

Inhoud syndiceren

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments