Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Wat verandert er vanaf 27 maart als beroepsfotograaf?

Welke regels zijn er nu gewijzigd?

Let op deze regels gelden enkel voor professionele fotografen! Wat is gewijzigd voor beroepsfotografen sinds 27 maart? De regels blijven hetzelfde behalve buiten fotoshoots met max 4 personen (fotograaf inclusief) en voor fotografen die een winkel hebben. In een winkel mag je vanaf nu enkel op afspraak en max 2 personen van zelfde bubbel tegelijk ontvangen. 

Voor particuliere fotografen blijven volgende regels:

Er mogen meerdere personen in de studio aanwezig zijn. Je bent dus in de studio niet gebonden aan die regel ‘1 klant per 10 m²’. Let wel: die afwijking is niet onbeperkt: het moet gaan om:

  • Personen die onder hetzelfde dak wonen
  • Personen die elkaars knuffelcontact zijn
  • Kinderen tot en met 12 jaar

Buitenshuis op het openbaar domein mag je met 3 personen in openlucht tegelijk mogen fotograferen.

Als particulier fotograaf mag je niet bij klanten thuis komen. 

Wil je de hele visual en sectorprotocol downloaden? 


Zijn jouw foto's straks te bewonderen op l' Eté des Portraits in Bourbon Lancy?

Vanaf 11 juli tot 31 oktober 2021 loopt het internationale portretfotofestival 'L’été des Portraits' in Bourbon-Lancy in Frankrijk. Bourbon-Lancy ligt in de Bourgogne streek in Frankrijk en staat die periode geheel in het teken van fotografie

De wedstrijd is gericht op professionele fotografen en jonge talenten en het thema is portretfotografie. Drie beroepsfotografen worden bekroond met een Kristallen, een Diamanten en een Robijnen Borvo en drie beginnende fotografen worden bekroond met trofeeën voor Jong Talent.

Dit jaar worden zeven Eervolle Vermeldingen uitgereikt (de jury heeft de vrijheid om één of meerdere extra eervolle vermeldingen toe te kennen indien zij dat wenst):


Lees de ervaringen van modefotografe Oona Smet aan het werk met de nieuwe Nikon Z 7II

"Ik probeer altijd ruimte te laten voor improvisatie"

Als kind was modefotografe Oona Smet al creatief bezig. Net zoals haar vader tekende ze veel. Haar interesse voor fotografie werd gewekt toen het gezin een digitale compactcamera aanschafte. En eigenlijk begon ze direct al met modefotografie.

"Ik maakte heel veel foto's van mezelf . Ik schminkte en verkleedde mezelf daarvoor; dat was mijn uitlaatklep. Daarna ben ik ook vriendinnen beginnen uitnodigen; zij waren dan mijn eerste modellen."


Feest van de Fotografie gemist? Lees hier het verslag!

4 februari 2021 vierden we op de naamdag van de heilige Veronica het Feest van de Fotografie. Een traditie die we graag in ere houden om beroepsfotografen, die elke dag het beste van zichzelf geven om de wereld om hen heen en haar mensen op de mooist mogelijke manier weer te geven, zelf eens in de kijker te zetten!


Fotowedstrijd IMPACT

2020 staat in ons collectief geheugen gebrand. De stad Oudenburg wil deze opmerkelijke periode in beeld brengen, en meer sociale cohesie creëren door een fotowedstrijd te organiseren. Welke beelden typeren voor jou de veranderende wereld door Covid-19? Doe mee met de gratis fotowedstrijd IMPACT en geef jouw kijk op deze bizarre periode.

Oudenburg daagt dan ook iedereen uit om deel te nemen aan de fotowedstrijd IMPACT en te werken rond het thema COVID-19. Inschrijven is mogelijk voor 3 verschillende thema’s: pre-corona, lockdown, hoop en solidariteit. Deelnemen is gratis en voor iedereen mogelijk. Foto’s kunnen vanaf 25 januari tot en met 28 maart 2021 worden doorgestuurd, via impact@oudenburg.be


Bart Boodts voor Boven De Wolken

FOTOGRAFIE BOVEN DE WOLKEN

 
Het leren leven met het verlies van een baby is een moeilijk proces, dat tijd vraagt. Het maken en koesteren van herinneringen aan je kindje zijn daarbij heel belangrijke factoren die ouders helpen in dat verwerkingsproces. De vzw ‘Boven De Wolken’, die in 2016 werd opgericht, geeft ‘sterrenouders’ – ouders die hun kindje verloren – via fotografie herinneringen die ze kunnen koesteren.
 

Tekst: Alba Voorn / Foto's: Boven de wolken


70 JAAR een duwtje in uw rug

Op 6 december 1950 werd de beroepsvereniging “Het Nationaal Verbond voor Beroeps-fotografen van België” geboren. Sinterklaas was toen nog 70 jaar jonger en had geen idee welke (r)evolutie digitale beeldvorming, internet en sociale media zou teweegbrengen.

Jij en je collega’s hebben onze beroepsvereniging gemaakt tot wat ze nu is. Een levende en open community waar je als vakfotograaf kan groeien, je netwerk verstevigen en sterker worden als ondernemer-fotograaf. Met jou en andere fotografen heeft de vereniging een mooi verhaal geschreven.. Samen maken we het verschil voor honderden fotografen.

70 jaar 7 redenen om het glas te heffen


Update Coronamaatregelen vanaf 1 december

Welke regels gelden voor beroepsfotografen vanaf 1 december? 

  • Een eventuele winkel (verkoop van kaders, …) mag open voor consumenten. Consumenten moeten individueel winkelen en maximaal voor 30 minuten. Enkel indien de consument op afspraak komt, mag de consument langer dan 30 minuten blijven.
  • Voor een fotoshoot in de studio, geldt in principe eveneens de regel dat consumenten individueel moeten komen en maximaal voor 30 minuten. Enkel indien de consument op afspraak komt, mag de consument langer dan 30 minuten blijven. Kinderen onder 12 jaar tellen niet mee en moeten worden begeleid door een volwassene.

  • Fotoshoots op buitenlocaties mogen met max 4 personen in totaal (kinderen onder 12 jaar niet meegerekend).


GRONDWETTELIJK HOF VERNIETIGT BIJKLUSWET

UNIZO en De Beroepsfotografen reageren verheugd op de vernietiging van de bijkluswet door het Grondwettelijk hof. Naast de oneerlijke concurrentie die hiermee werd bevorderd, zette het ook de deur open voor het inschakelen van niet-professionele amateurfotografen. Dit wordt nu gelukkig een halt toe geroepen. De Beroepsfotografen ondertekende mee het verzoekschrift tot vernietiging.
Op donderdag, 24 januari vorig jaar, dienden UNIZO, Boerenbond en acht bij UNIZO aangesloten sectororganisaties hun gezamenlijk verzoekschrift tot vernietiging van de zogenaamde bijkluswet in bij het Grondwettelijk Hof. Het gaat om Bouwunie, Nelectra, Horeca Vlaanderen, UBK (kappers), Fitness.be, de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen, NAV en FBT (textielverzorgers).


Gratis webinar: Starten als professioneel fotograaf? Jij verdient de beste ondersteuning!

Wil jij je droom waarmaken en aan de slag gaan als professioneel fotograaf? Studeer je nog voor fotografie of ben je al een tijd bezig als hobbyist en wil je binnenkort de stap naar een zelfstandig statuut echt wagen? Sta je in de startblokken, maar weet je niet goed wat je nog moet in orde brengen om zelfstandig te starten? Heb je al nagedacht over je businessplan of heb je hier toch wat meer ondersteuning bij nodig? Wij zetten alle zaken nog eens voor je op rij en geven je een overzicht van alle stappen die je moet zetten en alle instanties die je bij elke stap kunnen helpen.

Schrijf je nu in voor het gratis event of webinar op donderdag 3 december van 19u tot 21u en ontdek of starten als professioneel fotograaf in hoofd- of bijberoep iets voor jou is! Je krijgt inzicht in hoe je je prijzen kan berekenen en wat je in orde moet brengen om te starten. Daarnaast krijg je nog handenvol tips & tricks waar je rekening mee moet houden.


Inhoud syndiceren

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments