Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Fotowedstrijd: FOCUS OP ROLSTOELBASKETBAL

<p>FOCUS OP ROLSTOELBASKETBAL</p>

Rolstoelbasketbal VZW organiseert in samenwerking met fotoclub Blandia deze grote fotowedstrijd. De organisaties willen de rolstoelbasketbal atleten een forum geven waar ze ook kunnen uitblinken op beeld als topsporter en niet als die ongelukkige gehandicapte persoon. De deelnemende fotografen hebben de volledige vrijheid hoe ze de sport en zijn atleten in beeld willen brengen (actiefotografie, portret, artistiek, …) Naast deze fotowedstrijd wordt met het werk van de laureaten een fototentoonstelling georganiseerd waarmee we op verschillende plaatsen in Vlaanderen iedereen op een andere manier ook willen laten kennis maken met de sport om hen zo warm te maken om ook wedstrijden rolstoelbasketbal te gaan kijken. Voor de eerste 3 laureaten worden zeer mooie prijzen voorzien.

De wedstrijd loopt van woensdag 1 februari 2023 tot en met woensdag 31 mei 2023 (middernacht). Foto’s na deze datum ingestuurd komen niet meer in aanmerking. 4. De deelname is gratis en staat open voor iedereen die gedomicilieerd is in België.

Inspireer en word geïnspireerd met de themafoto’s van de maand op onze Instagram! Zend nu je foto in!

Wat is jouw natuurlijke habitat als fotograaf? Vinden we jou tussen de menigte op een feest of festival, of bij het pasgetrouwde koppel? Misschien in de vroege ochtend tussen de bossen of net in de comfort van je eigen studio? Liever tussen dieren, mensen of gebouwen?

Er zijn heel wat uiteenlopende thema’s binnen de fotografie en ze hebben elk hun eigen charme: in 2023 kiezen we elke maand een niche om in de kijker te zetten! Zo appreciëren we de fotografie in al zijn facetten, en wie weet doet het je eens een nieuwe richting uitkijken of net een frisse blik geven op je eigen werk. 

Wil jij gepromoot worden op onze socials voor jouw niche? Blijf op de hoogte via onze socials, daar kondigen we elke maand aan welk thema aan de beurt is! Elke maand krijg je tot de 15de om je foto’s door te sturen.

Dit kunnen we wel al verklappen… Het thema van januari is eventfotografie! Zend je foto’s dus tegen 15 januari in voor dit thema! 


Alles wat je moet weten over #stopliveenrollment

<p>flyer met #stopliveenrollment</p>

Europa legt de nationale besturen een aantal plichten op rond fraudebestrijding bij het nemen van pasfoto’s en beveelt hiervoor het moderniseren van de bestaande ‘live capture’-kanalen aan. De overheid kiest voor ‘live enrollment’, hoewel ‘live capture’ in alle opzichten voordeliger is. Hieronder een uiteenzetting van het probleem en waarom 'live capture beter is dan 'live enrollment'.

Wat is ‘live capture’?

Live capture is een techniek die beelden elektronisch capteert via een sensor en meteen op een beveiligde manier naar een server stuurt. Die vorm van fotografie kan perfect – en zeer fraudebestendig – gebeuren door de beroepsfotografiesector, vanop gelijk welke locatie (dus zowel vanuit de studio van de fotograaf als de klassieke fotocabine in het gemeentehuis). Live capture is kan makkelijk aangepast worden op maat van de specifieke wensen en doelstellingen van de overheid.

Wat is ‘live enrollment’ en waarom is het nadelig?

Haal je beste foto's met 'de mens' als onderwerp uit de kast voor ‘Lens op de Mens 2023’!

Lens op de Mens is een unieke kans om deel te zijn van een internationaal fotofestival! Tijdens de zomer van 2023 organiseert vzw Lens op de Mens – Fotofestival Pelt in samenwerking met het gemeentebestuur van Pelt en CC Palethe de vierde editie van het tweejaarlijkse fotofestival ‘Lens op de Mens’. Professionele en amateurfotografen vanuit de hele wereld worden uitgenodigd om hun mooiste beelden voor te stellen aan het grote publiek. Het hoofdthema van deze editie blijft uiteraard ‘de mens’ in de breedste zin van het woord. Het sub-thema voor 2023 is ‘humor’. 

Het fotofestival opent op zondag 4 juni en sluit af op zondag 1 oktober 2023. Je kan je nog foto's insturen tot 6 februari 2023Lees hier het wedstrijdreglement en registreer je hier!

Sub-thema editie 2023: Humor

Doe mee aan de FEP Awards 2023!

<p>FEP AWARDS 2023</p>

Win jij dit jaar de FEP Photographer of the Year Award? Of ben je onder de 30 jaar en ga je voor the ‘Young Photographer Award’, of misschien zelfs beide? Waag je kans en doe mee aan de FEP Awards van 2023.

Lees hieronder meer over de twee wedstrijden:

FEP Photographer of the Year

5 redenen waarom je moet netwerken!

Op maandag 21 november ontvingen we weer heel wat leden in Vrasene voor het netwerkevent rond lerende netwerken: het was opnieuw een leerzame en sfeervolle avond onder collega-fotografen! De relaties die je bouwt tijdens het netwerken zijn krachtiger dan je zou denken, en al helemaal wanneer je met collega-fotografen deelneemt aan lerende netwerken. Wij vatten hieronder de vijf belangrijkste voordelen voor jullie samen: 

1) Je leert van elkaar
We vroegen onze leden op Instagram wat voor hun het grootste voordeel was aan netwerken, daaruit bleek dat “boeiende mensen ontmoeten” het belangrijkste was. Door te netwerken krijg je de kans om de technieken en stijlen van andere fotografen te verkennen.

Herbeleef PHOTODAYS 2022!

PHOTODAYS 2022 zindert nog na. Met veel plezier stonden wij van 14 tem 16 oktober drie dagen lang op de beurs Photodays 2022. Wij geniet nog na van alle bezoekjes!

Ook dit jaar hebben we weer heel wat leden kunnen ontvangen. Deze keer zelfs in onze lounge voor fotografen (want onze stand was groter dan ooit tevoren), terwijl er boeiende sprekers aan het woord waren over uiteenlopende onderwerpen. Het was een succesvol weekend en dat verdient om even in de kijker te staan met deze korte recap.

 

 

Dag 1


Kickstart jouw carrière bij beroepsfotografen.be

Ben je een bachelor- of masterstudent met interesse in marketing en eventmanagement?
Wil je praktijkervaring opdoen naast je studie?

Dan zit je bij beroepsfotografen.be goed!

Want als stagair bij beroepsfotografen.be kom je terecht in een innovatieve onderneming boordevol mogelijkheden. Je leert er niet enkel hoe je beroepsfotografen.be mee op de kaart zet, maar ook hoe jij fotografen kan helpen met hun zichtbaarheid. Je doet ervaring op bij de organisatie en uitvoering van events die je zelf uitdenkt! 

Wie zijn wij?

beroepsfotografen.be is de beroepsvereniging voor professionele video- en fotografen. We verbinden, inspireren en helpen beeldmakers groeien. Wij komen op voor hun belangen en zorgen voor een sterke ondersteuning! Daarnaast zorgen we voor collegiale contacten, netwerking, advies en vorming. We houden beroepsfotografen op de hoogte van wat er gebeurt in het fotografisch -en ondernemerschapslandschap en staan hen bij met raad en daad. Bij beroepsfotografen.be staan professionele fotografen niet alleen voor!

Vertegenwoordig jij Team Belgium op de Olympische Spelen voor de fotografie? Ontdek het op 11 november om 11u!

Elk jaar stellen wij een Belgische Team van professionele fotografen samen om ons land te vertegenwoordigen in de World Photographic Cup!

Een selectie in Team Belgium is een hele prestige en geeft je veel visibiliteit! Ontdek op 11 november om 11u op facebook wie er een plek verovert in Team Belgium en een podiumplaats krijgt tijdens het jaarlijkse fotografenfeest!

“Een wereldwijde finaleplaats in deze unieke wereldbeker beroepsfotografie is een mooie bevestiging en brengt een zeker prestige met zich mee. Dat voel je vooral wanneer klanten jou bij elkaar hierdoor gaan aanprijzen." Jürgen de Witte

Er zijn 8 categorieën :

De resultaten van de FEP awards en de WPC awards zijn bekend!

Afgelopen weekend trokken we met een groep Belgische beroepsfotografen naar Rome om daar de FEP awards en de WPC awards bij te wonen. Proficiat aan alle genomineerden en aan de winnaars! Klik op 'lees verder' voor de resultaten!


Inhoud syndiceren

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments