Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Reserveer nu je plaats in het lerend netwerk Social Selling! Start 19 september 2019

Verkopen zonder echt te verkopen. Hoe doe je dat? Hoe krijg je meer klanten die vanzelf komen, omdat ze over je hebben gehoord, al veel van je hebben gezien of zijn doorverwezen?  Naast mond-aan-mondreclame zijn ook persoonlijk contact en sociale media sterke kanalen om meer te verkopen.

In dit lerend netwerk leren we je hoe je een professionele indruk maakt en wat jouw potentiële klanten zullen onthouden na een ontmoeting met jou, online én offline! 
Dat aanwezigheid op sociale media belangrijk is, wisten we al. De meeste fotografen zijn al heel aanwezig op instagram en facebook, maar laten LinkedIn wat links liggen. Toch biedt ook dat sociaal netwerk nog heel wat opportuniteiten! Maar hoe begin je er aan? En heeft adverteren op facebook zin of boost je beter af en toe een goed scorend bericht? Wat is het verschil nu eigenlijk? Hoe vergroot je je impact op Instagram? En last, but not least: Hoe houd je het vol om telkens interessant posts te verzinnen? Een antwoord op deze vragen krijg je in dit lerend netwerk.

Bescherm je investering en breidt nu je basisverzekering uit aan unieke voorwaarden!

Elk lid van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen geniet via Liantis van een gratis basisverzekering, die fotomateriaal tot een waarde van 2.500 euro dekt. Daarmee kom je al een heel eind. Maar zoals je ongetwijfeld zelf weet, loopt de waarde van professioneel materiaal snel op. Daarom zijn extra voorzorgsmaatregelen absoluut het overwegen waard. 

Een ongelukje is gauw gebeurd. En helaas hangt daar vaak een stevig prijskaartje aan vast. De Nationale Vereniging van Beroepsfotografen zorgde ervoor dat je als lid alvast op een degelijke basisverzekering kan vertrouwen. Of het nu om een ongeval gaat, om diefstal, brand of waterschade: je lenzen, filters en flitsers zijn sowieso verzekerd voor een maximumbedrag van 2.500 euro.  

Die basisverzekering is een leuk extraatje, dat gratis inbegrepen zit in je lidmaatschap.  


Selecteer je beste foto's voor de World Photographic Cup 2020!

In 2020 neemt België voor de 7de keer deel aan de prestigieuze fotowedstrijd World Photographic Cup.

“Een wereldwijde finaleplaats in deze unieke wereldbeker beroepsfotografie is een mooie bevestiging en brengt een zeker prestige met zich mee. Dat voel je vooral wanneer klanten jou bij elkaar hierdoor gaan aanprijzen." Jürgen de Witte 

Fotografen kunnen gouden, zilveren en bronzen medailles winnen. Naast de individuele podiumplaatsen tellen ook het aantal medailles en de finalisten per land mee voor de nationale rangorde. Het nationale team met de hoogste score in de zes verschillende categorieën, wint de World Photographic Cup.

Neem nu deel aan de preselectie en verover uw plaats in Team Belgium! Lees de wedstrijdinformatie goed na en dien voor 10 september je foto's in: http://www.photocontest.be/wedstrijdinformatie/ 

Liever eerst een Portfoliobespreking? Schrijf je nu in: https://www.beroepsfotografen.be/activiteiten/portfoliobespreking 


Schrijf nu in voor het exclusief event rond reportagefotografie ism Nikon

Op maandag 7 oktober kan je een exclusieve dag rond reportage beleven. Reportage is een breed begrip, daarom hebben we ook gekozen voor verschillende fotografen die elk hun eigen niche en genre hebben. Pers, documentair, huwelijks -en bedrijfsreportage, alles komt aan bod!

Naast lezingen van oa Jimmy Kets, Rob Mitchel en Sven Soetens, krijg je ook workshops van deze topfotografen en mag je hierbij Nikon Z series gebruiken en testen naar hartenlust. Je krijgt daarbij advies door professionals. Dit alles in de nieuwe place-to-be: De Blikfabriek ten Zuiden van Antwerpen. Boeiende lezingen, leerrijke workshops in een prachtig kader! Een dag om niet te missen dus! Schrijf je nu in via het formulier op de website!

 


Word vrijwilliger bij Boven de Wolken!

Het team van VZW Boven de Wolken fotografeert dagelijks overleden baby’s. De VZW werkt met 130 professionele fotografen over volledig Vlaanderen. Zij zetten zich vrijwillig in om ouders een laatste, tastbare en zeer waardevolle herinnering te schenken. Jaarlijks hebben ze een 600-tal oproepen.

Daarom zijn ze blijvend op zoek naar professionele fotografen om hun werking te ondersteunen. Kan je werken in moeilijke lichtomstandigheden en heb je hiervoor het juiste materiaal? Heb je een basiskennis van Lightroom en/of Photoshop? Beschik je over voldoende mensenkennis, moed, respect en tact? Dan ben je een geknipte Boven de Wolken fotograaf!

Aanmelden kan via de website https://www.bovendewolken.be/nl/word-vrijwilliger/

Je komt terecht in een zeer warm team, waar collegialiteit voorop staat. Je ontvangt een kilometervergoeding en kan meegenieten van de familiedagen, workshops, gezellige sfeer en leuke extra’s!


Creative Ville: een unieke inspiratie- en netwerkconferentie voor iédereen uit de creatieve sector

Onze collega's van Flanders DC organiseren dit jaar de derde editie van Creative Ville! Een unieke inspiratie- en netwerkconferentie voor iédereen uit de creatieve sector.

Verwacht een mix van lokale en internationale sprekers uit de hele creatieve sector, van design en architectuur over digital media en literatuur tot film en kunst. Toonaangevende ondernemingen en baanbrekende nieuwkomers zullen een inkijk geven in hun werk en de uitdagingen waarmee ze te maken hebben gehad.

Kijk eens over het muurtje en laad je batterijen op met nieuwe ideeën, inspirerende inzichten en waardevolle connecties!

Meer info op: www.creativeville


Bezoek het internationaal fotofestival 'Lens op de Mens' nog tot 30 september in het centrum van Overpelt

In 2019 kan je in Pelt de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ bezoeken. De vorige editie in 2017 bracht meer dan 20 000 bezoekers op de been die konden genieten van honderden foto’s in de straten, pleintjes en in binnenlocaties van openbare gebouwen in Overpelt.

In 2019 namen er 233 fotografen, waarvan 136 amateurs en 89 professionele fotografen, deel uit 16 verschillende landen.

Van 2 juni tot en met 30 september verandert het centrum van Overpelt in een grote fotografietentoonstelling. Op een parcours van ongeveer 2 km worden een 600-tal foto’s van fotografen over heel de wereld in het straatbeeld getoond. Het thema van het festival ‘Lens op de Mens’ toont het menselijk portret in al zijn facetten.

Op zondag 2 juni 2019 vond de opening van de tweede editie van het Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ plaats in aanwezigheid van Vlaams minister voor cultuur Sven Gatz.


Inspiratie avond strategie & impact 27 maart 2019

<p>Jeroen De Flander Strategie voor fotografen &copy; Foto Luc Collet</p>

Op woensdagavond 27 maart kwamen meer dan 80 vakfotografen samen om inspiratie op te doen rond strategie, impact en prijszetting. Strategie is niet enkel iets voor grote ondernemingen, maar minstens zo belangrijk voor kleine zelfstandigen! Daarnaast is het ook niet een oefening die je één keer maakt en dan de rest van je loopbaan bezig bent met de uitwerking. In deze disruptieve tijden moet je een deadline plaatsen op je visie om tijdig te kunnen bijsturen en relevant te blijven voor je klanten.

De avond startte al vroeg met een portfoliobespreking voor enkele leden willen meedoen aan Europese kwalificaties en wedstrijden. De aanwezige fotografen kregen nuttige feedback op hun werk en volop tips van oa onze voorzitter Caroline Tanghe, Food en dronespecalist Joris Luyten, Portret en huwelijksfotograaf Carl Lapeirre, organisator van EP jureringen Johan Brouwers en vele andere.

Alle vakfotografen konden tijdens het event ook informatie inwinnen bij onze partners over hun producten en diensten, of gezellig netwerken aan de bar. Bij sommige partners konden de aanwezigen zelfs kans maken op prijzen of kortingen krijgen.


Ontdek de 3 Masterclass in mei: Fine Art, Architectuur -en interieurfotografie en Huwelijksfotografie

In mei staan er 3 Masterclasses op het programma!

 

Voor elk wat wils dus! De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer snel je plaats via fotografen@unizo.be!


Belgen aan de top bij de Photographer of the Year!

De Belgen deden het weer bijzonder goed tijdens de jaarlijkse wedstrijd van the Federation of European Photographers (FEP)!

In de categorie Wildlife behaalde Martin Steenhaut de Gouden Camera en Ann Coppens de Zilveren Camera. Bij de jongeren wist Laura Sheridan de Bronzen camera in de wacht te slepen. 

Proficiat ook voor alle andere Belgische finalisten Jürgen de Witte, Steven Massart, Kurt Vansteelant, Evi Polak, Carl Lapeirre en Luc De Cock!

 

Inhoud syndiceren

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments