Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Canon korting exclusief voor leden!

<p>Canon korting exclusief voor leden, de professionele fotografen</p>

Tussen 15 april en 15 juni geniet je als lid van beroepsfotografen.be van 3% extra korting op je Canon materiaal bovenop de promoties die in de markt te vinden zijn.

Wie een Canon camera of lens aankoopt kan gebruik maken van de promoties die op dat moment in de markt te vinden zijn. De exclusieve korting voor leden van beroepsfotografen.be staat los van eventuele bestaande promoties.

Leden van beroepsfotografen.be krijgen 3% van hun aankoop (factuurbedrag ex BTW) terugbetaald via beroepsfotografen.be onder de volgende voorwaarden:

  • Geldig op de aankoop van Canon EOS R3 of EOS R5 en alle Canon RF lenzen
  • Enkel aankopen vanaf €1000 excl BTW komen in aanmerking
  • De aankoop gebeurt tussen 15 april 2023 en 15 juni 2023
  • Een kopie van het aankoopbewijs wordt aan beroepsfotografen.be bezorgd op uiterlijk 30 juni
  • Beroepsfotografen.be rapporteert geen persoonsgegevens naar Canon

Nikon is nu partner van masters of wedding Photography.

Sinds 2014 reikt de Masters of Wedding Photography elk kwartaal de meest prestigieuze awards uit voor professionele trouwfotografen in de Benelux. Hierdoor creëren wij voor bruidsparen een actueel en eerlijk beeld van de beste hedendaagse trouwfotografie. 

Elke drie maanden worden er awards uitgereikt aan de fotografen die de beste foto’s hebben ingestuurd. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het gehele jaar het best hebben gepresteerd. Bij de “Masters of Wedding Photography” gaat het er dus niet om te winnen met 1 foto, maar om wie er de meeste awards wint gedurende het gehele jaar.

 

Bron: Bart Boodts

Herbeleef het Feest van de Fotografie

<p>feest van de fotografie</p>

Op 1 februari 2023 vierden we traditiegetrouw het Feest van de Fotografie. De grote kapel in Vrasene vormde zich even om in een feestzaal waar collega-fotografen het glas hieven op hun gedeelde passie. Oude vrienden konden weer bijpraten, nieuwe fotografen werden deel van elkaars netwerk, velen genoten van een podium-moment en enkele toppers binnen de vereniging werden nog extra in de bloemetjes gezet. 

Dankzij de partners Disnet, Nikon, Canon, De Crem, Koylab, Laminamarc en Chromalux konden we veel leden in de watten leggen, namelijk zij die afgelopen jaar nominaties en awards wisten te scoren. Je kan de awardshow van 2022 en alle gerenommeerde fotografen herbekijken op onze Youtube-pagina. Alle fotografen van het WPC team België kregen zelfs een prachtige fototas van Wandred van onze nieuwe partner Disnet. 

"Een tentoonstelling die je als fotograaf gezien moet hebben"

<p>Beeld&nbsp;Peter Lindbergh tentoonstelling met logo</p>

Peter Lindbergh geloofde dat 'schoonheid de moed is om jezelf te zijn'. Deze visie vinden we terug in zijn memorabele filmische zwart-wit beelden, die een blijvende invloed hebben gehad op de modefotografie. Tijdens zijn indrukwekkende carrière werkten talrijke grote modemerken en tijdschriften samen met Lindbergh, terwijl de vaste collecties van kunstmusea en prestigieuze tentoonstellingen over de hele wereld trots uitpakken met zijn werk. Zelfs als je zijn naam niet kent, ken je zeker de beelden van deze iconische fotograaf. Peter Lindbergh bracht door zijn stijl en het doorbreken van stereotypen een revolutie in de modefotografie. Maar had uiteindelijk ook een invloed op de fotografie in zijn geheel.

Inspireer en word geïnspireerd met de themafoto’s van de maand op onze Instagram! Zend nu je foto in!

Wat is jouw natuurlijke habitat als fotograaf? Vinden we jou tussen de menigte op een feest of festival, of bij het pasgetrouwde koppel? Misschien in de vroege ochtend tussen de bossen of net in de comfort van je eigen studio? Liever tussen dieren, mensen of gebouwen?

Er zijn heel wat uiteenlopende thema’s binnen de fotografie en ze hebben elk hun eigen charme: in 2023 kiezen we elke maand een niche om in de kijker te zetten! Zo appreciëren we de fotografie in al zijn facetten, en wie weet doet het je eens een nieuwe richting uitkijken of net een frisse blik geven op je eigen werk. 

Wil jij gepromoot worden op onze socials voor jouw niche? Blijf op de hoogte via onze socials, daar kondigen we elke maand aan welk thema aan de beurt is!

Elke maand krijg je tot de 15de om je foto’s door te sturen.


Lens op de Mens 2023 van 4 juni - 1 Oktober 2023

Lens op de Mens is een unieke kans om deel te zijn van een internationaal fotofestival! Tijdens de zomer van 2023 organiseert vzw Lens op de Mens – Fotofestival Pelt in samenwerking met het gemeentebestuur van Pelt en CC Palethe de vierde editie van het tweejaarlijkse fotofestival ‘Lens op de Mens’. Professionele en amateurfotografen vanuit de hele wereld worden uitgenodigd om hun mooiste beelden voor te stellen aan het grote publiek. Het hoofdthema van deze editie blijft uiteraard ‘de mens’ in de breedste zin van het woord. Het sub-thema voor 2023 is ‘humor’. 

Het fotofestival opent op zondag 4 juni en sluit af op zondag 1 oktober 2023. De inzendingsperiode voor editie 2023 is nu afgesloten.

Sub-thema editie 2023: Humor

Ontdek de 13 Belgische finalisten van de FEP Awards 2023!

<p>FEP AWARDS 2023</p>

De genomineerde voor de FEP awards zijn bekend gemaakt en we kunnen met trots zeggen dat België maar liefst 13 finalisten heeft in verschillende categoriën.

Wat zijn de FEP awards en wat is het doel ervan?

Het doel van deze wedstrijd is het promoten van het fotografische beroep en het verhogen van het professionele niveau. Het is bedoeld om rechtvaardige erkenning te geven aan degenen die in deze sector werken volgens de hoogste niveaus van kwaliteit en professionaliteit. De wedstrijd is een evenement zonder winstoogmerk en alle geïnde bijdragen zullen worden gebruikt om de FEP en de bij de FEP aangesloten verenigingen te promoten.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 15 april in Praag. Alle finalisten worden persoonlijk gecontacteerd om hen meer informatie te geven over het evenement, we zullen zeer binnenkort informatie voor andere atendees op de website plaatsen en het evenement zal natuurlijk live online worden gestreamd via Facebook.  


5 redenen waarom je moet netwerken!

Op maandag 21 november ontvingen we weer heel wat leden in Vrasene voor het netwerkevent rond lerende netwerken: het was opnieuw een leerzame en sfeervolle avond onder collega-fotografen! De relaties die je bouwt tijdens het netwerken zijn krachtiger dan je zou denken, en al helemaal wanneer je met collega-fotografen deelneemt aan lerende netwerken. Wij vatten hieronder de vijf belangrijkste voordelen voor jullie samen: 

1) Je leert van elkaar
We vroegen onze leden op Instagram wat voor hun het grootste voordeel was aan netwerken, daaruit bleek dat “boeiende mensen ontmoeten” het belangrijkste was. Door te netwerken krijg je de kans om de technieken en stijlen van andere fotografen te verkennen.

Herbeleef PHOTODAYS 2022!

PHOTODAYS 2022 zindert nog na. Met veel plezier stonden wij van 14 tem 16 oktober drie dagen lang op de beurs Photodays 2022. Wij geniet nog na van alle bezoekjes!

Ook dit jaar hebben we weer heel wat leden kunnen ontvangen. Deze keer zelfs in onze lounge voor fotografen (want onze stand was groter dan ooit tevoren), terwijl er boeiende sprekers aan het woord waren over uiteenlopende onderwerpen. Het was een succesvol weekend en dat verdient om even in de kijker te staan met deze korte recap.

 

 

Dag 1


Vertegenwoordig jij Team Belgium op de Olympische Spelen voor de fotografie? Ontdek het op 11 november om 11u!

Elk jaar stellen wij een Belgische Team van professionele fotografen samen om ons land te vertegenwoordigen in de World Photographic Cup!

Een selectie in Team Belgium is een hele prestige en geeft je veel visibiliteit! Ontdek op 11 november om 11u op facebook wie er een plek verovert in Team Belgium en een podiumplaats krijgt tijdens het jaarlijkse fotografenfeest!

“Een wereldwijde finaleplaats in deze unieke wereldbeker beroepsfotografie is een mooie bevestiging en brengt een zeker prestige met zich mee. Dat voel je vooral wanneer klanten jou bij elkaar hierdoor gaan aanprijzen." Jürgen de Witte

Er zijn 8 categorieën :

Inhoud syndiceren

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>