Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Van passie naar professioneel fotobedrijf

Lerende netwerken, ook wel peterschapsgroepen genoemd, zijn een platform waar kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling centraal staat. Enerzijds krijg je nieuwe inzichten op verschillende thema’s aangereikt door zowel de peters als experten, anderzijds leer je ook van elkaar. Daarnaast bouw je je netwerk uit en leer je bij wie je terecht kan en waarvoor.

 “Dit is een platform waar je als beginnende fotograaf ervaring kan delen zowel met collega beginners als met ervaren mensen in een ongedwongen sfeer en op een zeer aangename manier.”
 
Hieronder een aantal voorstellen die aan bod zullen komen tijdens de bijeenkomsten. Bijkomende en andere suggesties kunnen uiteraard toegevoegd worden. Sommige bijeenkomsten kunnen doorgaan in fotostudio’s om ook inzicht te krijgen in de workflow van gevestigde fotografen.


Hinderpremie voortaan ook voor fotografen met een handelszaak!

UNIZO en Nationale Vereniging van Beroepsfotografen: “Hiermee wordt een belangrijke discriminatie weggewerkt.”

UNIZO en de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen (NVB) reageren verheugd op het zopas bekendgemaakte ministerieel  besluit waardoor fotografen met een handelszaak voortaan ook in aanmerking komen voor de toekenning van de hinderpremie bij werkzaamheden in hun straat. De regeling wordt retroactief ingevoerd, met ingang van 1 januari 2019 waardoor fotografen met een winkel die dit jaar door werken worden getroffen er onmiddellijk kunnen van genieten. “Hiermee wordt – heel terecht – een belangrijke discriminatie in de vorig jaar ingevoerde regelgeving weggewerkt”, zegt Caroline Tanghe, voorzitter van de NVB en zelf fotografe over de aanpassing, waarop UNIZO en de beroepsvereniging zwaar heeft aangedrongen.


FEEST VAN DE FOTOGRAFIE & VERONIKKI

Zondag 3 februari zette we het fotografenjaar feestelijk in met en 150-tal collega’s in het sprookjesachtige Hof van Nobel. Eerst blikte onze voorzitter, Caroline Tanghe, terug op het afgelopen jaar, bedankte iedereen die zich heeft ingezet voor de verenging, stelde Karen Ketels officieel voor als nieuw bestuurslid en deelde de primeur mee van het nieuwe exclusieve ledenvoordeel: de verzekering van fotomateriaal inbegrepen in het lidmaatschap in 2019. Deze terugblik werd ondersteund met een filmpje van beelden van het afgelopen jaar. 

Omdat we in 2018 afscheid namen van Nikki Huts als Nationaal Secretaris werd ook zij letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet voor al haar verdiensten! Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, was voor de gelegenheid afgezakt en ook Laurens Janus uit Nederland hield een mooie toespraak.  Ook Nikki viel in de prijzen en kreeg een ware beker voor haar verwezenlijkingen! Daarnaast kreeg ze nog vele cadeaus en ook de eerste editie van het tijdschrift Nikki werd enorm gesmaakt.


Cadeau voor al onze leden! Gratis verzekering van je fotomateriaal!

Als lid krijg je nog méér!

Naast een sterk netwerk, belangenbehartiging, juridische bijstand en tal van boeiende infosessies, advies, de lerende netwerken, workshops en masterclasses aan interessante prijzen, krijg je nu ook een NIEUW EXCLUSIEF LEDENVOORDEEL:

Gratis extra voor onze leden: verzekering van je fotomateriaal tegen diefstal of ongeval ter waarde van 2500€!

VANAF 1 MAART 2019 ben je als Belgisch lid AUTOMATISCH verzekerd tegen diefstal, brand, waterschade en ongeval van je fototoestellen, lenzen, filters en flitsers voor een maximaal bedrag van 2.500 euro ongeacht de waarde van je materiaal!

 


Nominaties WPC en Best of Nations zijn bekend!

Heel trots melden we dat Jürgen De Witte met dit beeld is genomineerd als finalist in de categorie Commercial! Hij is tevens ook Best of Nation voor België! 

Proficiat Jürgen!

Alle finalisten en Best of Nations zijn terug te vinden op de website van WPC.

Winnaars worden bekend gemaakt op de WPC Awards Ceremony in Drammen, Noorwegen op 8 April 2019. 

 

 


Infosessie introductie in samenwerken op maandag 25 februari 2019

Als je samen met een collega of goede vriend(in) een bedrijf wil starten, zijn er nogal wat aspecten om rekening mee te houden. Waar moet je allemaal aan denken als je samen een bedrijf start? Streef je bijvoorbeeld naar gelijkwaardigheid of zal één van beiden de leiding nemen? En in hoeverre moet het privévermogen afgeschermd worden bij eventuele financiële tegenslagen? Het is van essentieel belang dat je de rolverdeling van tevoren goed bepaalt.

Samenwerken heeft voor -en nadelen. Veel hangt af van de organisatie van de samenwerking. Hoe concreter ze is uitgewerkt, hoe beter alle partijen weten wat ze kunnen en mogen verwachten. Het is nodig om er tijd in te willen investeren, want het is niet zo dat alles meteen van bij de start van een leien dak zal lopen.


Oproep Regionale Bijeenkomsten: Inspiratie -of Themacafé, Portfoliobespreking of Durf te vragen?

Uit de bevraging kwam naar voren dat vele van jullie graag meer regionale bijenkomsten zouden willen! Er kwam ook uit dat sommige leden misschien wel betrokken willen worden in één of andere rol bij de vereniging. Als we die twee samen optellen komen we tot de idee om jullie zelf regionale bijeenkomsten te laten organiseren en te ondersteunen door de NVB. 

Welke activiteiten kan je allemaal doen op zulke regionale bijeenkomsten?

Wij geven je graag tips en helpen je met de uitwerking ervan! Voor de communicatie naar ons netwerk, hulp bij een locatie zoeken of spreker uitnodigen, kan je steeds bij ons terecht!


Inzichten in de toekomst van de vakfotograaf

Op maandag 3 december hielden we een Inspiratiesessie rond Futureproof Ondernemen. Dat dit thema leeft bij fotografen bewezen de 70 vakfotografen die we voor dit event over de vloer kregen.

Tijdens de avond kwamen verschillende invalshoeken aan bod van onderzoeken naar klantengedrag tot trends waar we rekening mee moeten houden. Maar één ding staat vast:  We moeten alert blijven voor de werkelijkheid om ons heen! Dat leerde Kodak ons al toen ze na 120 jaren aan de top op minder dan 10 jaar tijd de bodem bereikten. 

Niet alleen de wereld om ons heen verandert ook onze klanten en hun verwachtingen. Dat bleek ook uit het onderzoek dat 2 groepen studenten van KU Leuven vorig schooljaar hebben uitgevoerd.

FEP European Professional Photographer of the Year 2019 Awards: INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

<p>&nbsp;(Picture &copy; Yuri Akopov, Georgia)</p>

The “FEP European Professional Photographer of the Year Awards, 2019” IS NOW CLOSED FOR ENTRIES!
 
The competition is an unique opportunity for photographers to show-case their work amongst peers from all over Europe – and gain well deserved recognition in Diplomas and Gold, Silver & Bronze cameras for your work.
 
The FEP European Professional Photographer of the Year Awards competition is open to all professional photographers who are registered and resident in a European country (as defined by the Council of Europe), with no discrimination of sex, race, religion, nationality or ethnicity. The competition is open to both members and non-members of FEP associations.

Main categories are: Commercial, Fashion, Illustration/DigitalArt, Landscape, Portrait, Reportage/Photojournalism, Sports, Wedding and Wildlife.

A special section is also open for European young photographers, assistants and photographic students up to 30 years of age.


WPC Certificaat van verdienste voor de NVB

De Raad van Bestuur van de WPC - World Photographic Cup heeft een certificaat van verdienste toegekend aan de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen voor hun 5 jaar ononderbroken steun en deelname aan de WPC van 2014-2018. 


Inhoud syndiceren

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments