Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Update coronamaatregelen voor fotografen

De coronamaatregelen werden weer maar eens verstrengd. Voor fotografen kunnen we alvast de volgende verduidelijkingen meegeven:

 

Handelszaak /studio

 • De regels in de handelszaak en in de studio wijzigen niet. Dat betekent dat er in principe geen beperking staat op het aantal klanten dat aanwezig mag zijn, dat er niet gewerkt wordt met het Covid Safe Ticket (CST), en dat er geen verplichting komt om 1,5m afstand te houden. Iedereen vanaf 10 jaar moet wel een mondmasker dragen. Tijdens de opname mag het mondmasker kort afgenomen worden.

 

Op het openbaar domein

Red Bull fotograaf Jarno Schurgers over sport- en actiefotografie en ervaringen met de Nikon Z9

Diverse werken van Jarno Schurgers

Jarno Schurgers, zelf ooit snowboarder en motorcrosser, weet als geen ander hoe je het perfecte actiemoment moet vastleggen. Ik sprak met hem over zijn fotografie-carrière, zijn dagelijkse uitdagingen en zijn bevindingen met de Nikon Z9. 

“Ik ben een sportief gedreven persoon en dat zie je terug in mijn fotografie, ik hou van actie sporten en fotografeer veel atleten. Net als die atleten die continue gefocust zijn om de top te bereiken heb ik ook een drive om een bepaalde foto of een bepaald moment perfect in beeld te brengen” 

Bron: D. Vazquez

Startersevent 2021 - Dit heb je gemist!

<p>&copy; Luk Collet</p>

Elk jaar organiseert beroepsfotografen.be een startersevent voor fotografen. De editie van 2021 ging dit jaar live door op 17 november in Vrasenen.

Samen met andere starters luisterden we naar vijf top beroepsfotografen en hoe zij gestart zijn binnen de fotografie. Elke spreker had een unieke verhaal te vertellen en iedereen zat met open mond naar hun te luisteren.

Onze eerste beroepsfotograaf was Caroline Dupont. Met een indrukwekende carrièrepad, ze vertelde ons hoe ze haar job als Tax Shelter consultant in de audiovisuele industrie opzegde om zelfstandig fotograaf te worden!

Nu komt haar ervaring met bedrijven goed van pas om zich in te leven in haar zakelijke klanten en hen te helpen bij hun business branding.

 

© Luk Collet

© Luk Collet

 


Fuji GFX Challenge Grant Program 2021

Fuji heeft het GFX Challenge Grant Program 2021 aangekondigd, een wereldwijd subsidieprogramma dat vijf cash grants van $10.000 USD zal toekennen aan wereldwijde prijswinnaars en tien cash grants van $5.000 USD aan regionale prijswinnaars. Dit om aspirant-fotografen en -filmmakers te helpen hun beeld- en videoprojecten tot leven te brengen. Maar dat is nog niet alles! De ontvangers van de beurs ontvangen tevens gratis gebruik van FUJIFILM GFX System apparatuur en technische bijstand van Fujifilm tijdens het creatieve projectproces tot augustus 2022. 

De totale waarde van alle subsidies die in het kader van het Global Grant Program worden toegekend, bedraagt dan ook maar liefst $104.500 USD!

Ontmoet onze nieuwe stagiair!

Hallo!

Ik ben Floris. Ik ben student Digitale marketing en communicatie en ik kom tot april 2022 het team van beroepsfotografen.be versterken als stagiair.

 • Hoe oud ben je?

Ik ben geboren in 1999, wat mij op dit moment dus 22 jaar oud maakt.

 • Van waar ben je?

Ik ben trotse Leuvenaar, geboren en getogen in de mooie studentenstad.

 • Waarom doe je stage bij beroepsfotografen.be?

Fotografie is iets dat me erg interesseert en beroepsfotografen.be leek me een fijne werkomgeving waar ik veel kan bijleren.

 • Waar word je altijd blij van?

De zon, muziek, een terrasje doen met vrienden, mijn kat

 • Waar heb je absoluut een hekel aan?

Bussen, traag internet, technomuziek, koriander

Deel je zotte verhalen!

Bij beroepsfotografen.be zetten we jou als fotograaf graag in de kijker!

Dag van de Ondernemer, een initiatief van Unizo, is daar een uitgelezen moment voor.

Dit jaar vindt de Dag van de Ondernemer plaats op 19 november en het thema van 2021 is "goe zot van ondernemen", want om ondernemer te zijn moet ge goe zot zijn. 

 • Jij durft te dromen en neemt risico’s voor je passie
 • Jij valt, staat op en ga weer door
 • Jij steekt je nek uit en durft anders te kijken
   

Verzet jij soms hemel en aarde om je klant te servicen? Rij jij soms het ganse land af om de juiste leveranciers te vinden? Wring jij je soms letterlijk in bochten voor de beelden die jij en je klant voor ogen hebben?

Wij zijn heel benieuwd naar jouw zotte verhalen. Deel ze met ons en wij delen ze op een originele manier met de wereld! 

 

Emoties in je portret en omgaan met modellen voor het beste resultaat met Zeger Garré


Of je nu portretfotograaf of fashion fotograaf bent, het is essentieel om het beste naar boven te halen in je modellen. Toch is niet altijd even eenvoudig om personen voor je lens (of het nu echte modellen of klanten zijn) helemaal los te krijgen. 

Soms heb je een bepaalde visie en wil je een bepaald beeld creëren.  Maar hoe breng je die visie en emotie over op je model? Hoe krijg je iedereen mee in het verhaal dat jij wil brengen? Of moet je je juist flexibel opstellen en juist met de flow meegaan? Hoe laat je iemand poseren op zo een authentieke manier dat ze zich ook echt zo voelen?  
 
 
Zeger Garré is al meer dan 30 jaar Mode -en Publiciteitsfotograaf. Hij reist samen met zijn team de hele wereld af voor zijn klanten. Maar wat Zeger echt kenmerkt is hoe hij met zijn modellen omgaat en telkens het beste in hen naar boven weet te brengen. 

Denk vroeger aan later

 

Als zelfstandig ondernemer ga je jouw toekomst best niet onvoorbereid tegemoet! Er valt immers heel wat ruim op voorhand te regelen en dit op fiscaal, juridisch, economisch, sociaal en financieel vlak. Zowel zakelijk als privé.

Je op tijd en goed laten informeren zodat je weet waar je nu én later aan toe bent, is dan ook dé boodschap! Daarom organiseert Integraal VZW (Opleidingsdienst Ondernemen 50+) met de medewerking van Beroepsfotografen.be de 2-delige informatiecyclus “Denk vroeger aan later!” .

De avondsessies vinden plaats op 16 plaatsen in Vlaanderen en gaan midden november 2021 van start.

 

Bouw nu aan uw toekomst!


5 KDG student wonnen een lidmaatschap dankzij hun beelden!

Elk jaar geeft beroepsfotografen.be een aantal lidmaatschappen weg aan studenten van fotografiescholen in Vlaanderen en Brussel. Hiermee willen de afgestudeerde studenten fotografie met veel potentieel een duw in de rug geven. 

In juni bezochten Bart Boodts, Gino Defauw, Robert Biesemans de eindwerktentoonstelling van KDG School of Arts. De beroepsfotografen kozen de beste eindwerken uit een 50-tal afgestudeerd studenten van KDG School of Arts. De kwaliteit van de eindwerken was hoog en de keuze verliep moeilijk. Ze kozen uiteindelijk 5 winnaars, net iets meer dan vorige jaren omwille van het potentieel. De winnende fotografen hebben elk hun eigen niche maar telkens straalde hun persoonlijke stijl erdoor.

Profciat aan de studenten:

FUJIFILM PRINTLIFE@HOME editie 2021

FUJIFILM PRINTLIFE@HOME editie 2021 is gestart! Na de succesvolle editie van 2020 met meer dan 10.000 foto’s, nodigt FUJIFILM het Europese publiek uit om opnieuw foto’s in te sturen op fujifilm-printlife.eu. Elke foto brengt een verhaal en met Printlife moedigen we mensen aan hun foto’s (en verhalen) te delen. Op deze manier wil Fujifilm de cultuur van de fotografie en de zin om foto’s te printen aanmoedigen bij het grote publiek.

Van 2 augustus tot en met 5 december 2021 kan je jouw favoriete foto(‘s) – liefst genomen met een camera, maar smartphone mag ook – opladen op fujifilm-printilife.eu. Het hoeft zeker niet bij 1 deelname te blijven. Elke dag kan je maximaal 3 foto’s insturen.


Inhoud syndiceren

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments