Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Filip Blommaert: Mermaid meets Kirby

Vorig jaar kreeg ik het artistiek idee om een shoot te doen met een technisch industrieel duiker en zeemeerminnen, (de creaturen en niet de sprookjesfiguren).

Het begon met de zoektocht naar een technisch helm duiker (scafandrier), zeemeerminnen en een site. De duiker en het materiaal had ik al snel gevonden via een vriend die in die branche werkt. De site was ook snel gevonden: de duiktank Todi in Beringen. Ik had tenslotte aangenaam warm en zoet water nodig met een natuurlijke look.

Nu, professionele zeemeerminnen zijn te vinden in België, maar de vraag was of ze topless wouden poseren? Niet dus. De Belgische dames waren er niet voor te vinden en stelden allerlei alternatieven voor met schelpjes en pareltjes. Maar ik zocht wel degelijk de figuren uit zeemansverhalen. Dus ik naar Nederland waar dit helemaal geen probleem bleek te zijn.

Tenslotte hebben we na twee maal uitstellen en een nieuwe datum zoeken de shoot op 1 november laten doorgaan. Al het technische duikmateriaal met oppervlakte-lucht-apparatuur en onderwatercamera-apparatuur moest naar de derde verdieping gebracht worden. De zeemeerminnen dienden watervaste make-up te krijgen en de onderwaterbelichting moest geplaatst en getest worden.

Dan de synchronisatie van de modellen en de duiker, de verhaallijn en het logistiek aspect nog. De grootste moeilijkheid was de steeds veranderende lichtomstandigheden daar het deels bewolkt was en de zon er af en toe doorkwam. Wat heel wat verandert onder water.

Maar de shoot mag er zijn en er is al een vervolg gepland begin volgend jaar!


© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments