Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Pieter Clicteur: Op het stalen ros naar Portugal

In april 2018 trok ik de garagepoort achter me dicht, stapte op mijn fiets en draaide de trappers rond tot ik, exact 5 weken later, in Lissabon aan kwam. Een tocht van een goeie 2800 km. In de fietstas, naast een pak obligatoir materiaal, een foto toestel, 2 objectieven en een laptop. Helemaal gewapend voor een foto-avontuur van jewelste. Een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Ik fietste Frankrijk door, dook de Pyreneeën in om via Compostela richting Portugal te rijden en zo de Portugese kust af te fietsen tot in de Portugese hoofdstad. Onderweg fotografeerde ik naar hartelust en schreef iedere dag een reisverslag. Daarnaast maakte ik wekelijks een verslag voor de Krant van West-Vlaanderen en ging ik op zoek naar "West-Vlamingen onderweg". Die interviews werden meteen ook in de krant gepubliceerd. Bij thuiskomst bundelde ik mijn reisverhalen in een lijvig boek "Op het stalen ros naar Portugal". 

Alles begint met een idee maar eenmaal ik dat idee begin uit te werken wil ik het graag helemaal afwerken. In dit geval betekende dit, naast voorbereiden, fietsen en genieten, dat ik ook alles wou bundelen in een boek. Foto's en teksten. Voor mezelf omdat ik graag iets in handen heb na zo'n project maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in mijn avonturen. En niet in het minst voor mensen die zelf zo'n avontuur willen ondernemen. Inspiratie en motivatie, dat is wat het boek je kan brengen. De verhalen schreef ik onderweg, dag per dag. 

Het boek was meteen mijn derde uitgave. Ik ben gestart met "heArt", een boek ter promotie van orgaandonatie met 61 onderwater portretten van bekende Vlamingen. Daarna volgde "Soul", een boek ter preventie van zelfmoord met opnieuw portretten naast getuigenissen en handvaten. Daarna volgde het boek over mijn fietsreis en langzaam aan beginnen ideeën te rijpen over een volgend project maar dat staat nog in de kinderschoenen.

Voor mezelf is het in alle geval belangrijk om af en toe vrij werk tot een groter project te smeden en met zo'n dingen bezig te zijn. Op die manier haal je veel voldoening uit je job, wordt de job weer een hobby en kun je je helemaal uitleven in waar je mee bezig bent. Ik zou het in alle geval iedereen aanraden!


© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments