Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

5 redenen waarom je moet netwerken!

Op maandag 21 november ontvingen we weer heel wat leden in Vrasene voor het netwerkevent rond lerende netwerken: het was opnieuw een leerzame en sfeervolle avond onder collega-fotografen! De relaties die je bouwt tijdens het netwerken zijn krachtiger dan je zou denken, en al helemaal wanneer je met collega-fotografen deelneemt aan lerende netwerken. Wij vatten hieronder de vijf belangrijkste voordelen voor jullie samen: 

1) Je leert van elkaar
We vroegen onze leden op Instagram wat voor hun het grootste voordeel was aan netwerken, daaruit bleek dat “boeiende mensen ontmoeten” het belangrijkste was. Door te netwerken krijg je de kans om de technieken en stijlen van andere fotografen te verkennen.

Tijdens netwerkevenementen delen fotografen onderling vaak hun tips en tricks, die je een frisse blik kunnen geven of gewoon tijd besparen. Het kan gaan van programma’s om efficiëntere mailflows in elkaar te steken tot het gebruik van bepaalde lichtopstellingen. Zo kan je tijdens het lerend netwerk 'creatieve lichtopstellingen' heel wat experimenteren en bijleren, niet alleen van de pro's zoals Paul Gheyle, maar ook van andere deelnemers! In ieder geval ga je terug naar huis met nieuwe inzichten, goesting en inspiratie: niets is immers zo motiverend als passie van andere mensen. 

2) Je kan er hulp vinden voor eender welk probleem
Loop je ergens mee vast? Een juiste prijs zetten, een moeilijke klant of een technisch issue: je kan op netwerkevenementen makkelijk je problemen voorleggen aan fotografen en concrete, nuttige oplossingen krijgen. Bij beroepsfotografen wordt namelijk ingezet op zowel de technische deel als het deel over ondernemerschap dat onvermijdelijk belangrijk is voor je carrière, maar daarover meer in voordeel nummer 5. 

Met het lerend netwerk 'van passie tot professionele fotobedrijf' kan je nog een stap verder gaan. Daar kan je persoonlijke begeleiding krijgen in kleine groepen voor jouw concrete problemen: lees er hier meer over.

3) Je kan er klanten door krijgen
Hoe meer je van jezelf laat horen, hoe meer kans je hebt dat mensen naar jou gaan doorverwijzen voor bepaalde opdrachten. Het gebeurt binnen de vereniging enorm vaak dat als de ene fotograaf het te druk heeft, die de klant doorverwijst naar iemand anders. Netwerkevenementen zijn de perfecte gelegenheid om jezelf op de kaart te zetten: het hoeft soms maar één gesprek te zijn dat kan leiden tot geweldige opdrachten en droomklanten.

4) Je kan er gelijkgezinde vrienden ontmoeten
Eén van onze meest trouwe leden, Ria Santens, vertelde ons op het netwerkevenement wat voor haar het grootste voordeel is als lid: “Evenementen zoals dit en vooral de vele lerende netwerken waar ik aan deelnam, want daar heb ik vrienden voor het leven gemaakt. Dat zijn vrienden die dezelfde interesses hebben, die je begrijpen als geen ander en die je inspireren.” Het spreekt voor zich dat netwerken de ideale mogelijkheid is om mensen te ontmoeten waarmee je veel gemeenschappelijk hebt. Op de lerende netwerken krijg je de kans om die banden te versterken en zelfs vriendschappen te doen bloeien!

5) Het is een opportuniteit om uit je comfortzone te treden
Maandag spraken onder andere Luk Collet en Hilde Peetermans over hoe het ondernemerschap onvermijdelijk verbonden is met succes in de sector. Tijdens het lerend netwerk 'van passie naar professioneel fotobedrijf' laten ze niets achterwege hierover: prijzen zetten, jezelf pitchen, klanten vinden... Ze helpen je stap voor stap. Ook spraken ze over het belang van netwerken, hoewel het niet altijd even gemakkelijk is om jezelf te promoten. “Hoe vaker dat je het doet, hoe beter dat je erin wordt. Je moet gewoon even uit je comfortzone komen, en dan kan er een hele wereld voor je opengaan”. 

Al zin gekregen? Kom naar het Feest van de Fotografie op 1 februari! Save the date alvast en volg onze socials, meer informatie volgt nog.

 

Enkele beelden van het netwerkevent rond lerende netwerken van 21 november! © Luk Collet

Of bekijk een recap-filmpje van de avond op onze Instagram!

<p>&copy; Luk Collet</p>

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments