Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Lerend Netwerk: creatieve portretten en lichtopstellingen

Licht is het belangrijkste element in je foto. Hoe meer je begrijpt wat licht met je onderwerp doet en hoe meer je het leert te beheersen en sturen hoe beter je wordt als fotograaf. Het geeft je verschillende manieren om je creativiteit te verbreden. Je leert met verschillende soorten lichtbronnen gebruiken en op elkaar afstemmen.  Je hoeft niet steeds in dure apparatuur te investeren om mooie foto's te maken.  Ook met minder lichtbronnen kan je prachtige resultaten behalen als je de juiste technieken toepast. Creatief lichtgebruik is een troef voor de vakman/vrouw om zich te onderscheiden. 

Tijdens het Lerend Netwerk leer je alles over het gebruik van bepaalde soorten licht. Hoe creëer je een bepaalde sfeer met je lichtgebruik? Hoe licht je een achtergrond uit? Wanneer kies je voor een bepaald soort licht?

Nadien ga je aan de slag gaat met extra technieken. Hoe breng je licht in je foto? Hoe kan je creatief met tegenlicht aan de slag? Zijn er nog technieken voor hetzelfde effect? Hoe licht je een complexe opstelling uit? 

In dit filmpje leggen ze uit hoe ze deze lessenreeks aanpakken!

Wil je een flinke stap vooruitzetten met verlichtingstechnieken in studio?

Je krijgt in dit lerend netwerk niet alleen enorm veel know-how op technisch vlak, maar ook de aanpak van een fotosessie in studio wordt nog eens samen bekeken. Een kennis waarop je voor eens en altijd kunt terugvallen. Kennis en ervaring die je ontzettend veel tijd zal besparen die je anders moet spenderen aan trial & error!

 “Een heleboel praktische informatie om mee aan de slag te gaan. Je merkt ook meteen dat ze het gewoon zijn om les te geven en weet hoe ze hun kennis moeten overbrengen. Een echte aanrader.”

Enkele vragen waar je zeker een antwoord op zal krijgen:

 • Hoe ziet een professionele portretstudio er uit?
 • Hoeveel flitsers heb ik echt nodig?
 • Kan ik met zeer eenvoudig materiaal professionele resultaten bekomen?
 • Welke lichtvormers zijn echt interessant?
 • Hoe kan ik kleurtemperatuur creatief in mijn voordeel gebruiken?
 • Hoe bekom ik gekleurde achtergronden?
 • Hoe kan ik op een vlotte manier verschillende technieken gebruiken?
 • Hoe pak ik een commerciële studiosessie aan met een particuliere klant?
 • Wat gebeurt tijdens de opname, wat gebeurt tijdens de nabewerking?

 

Praktisch

Leer van de twee pro’s van 2photographers: Jürgen de Witte en Paul Gheyle hoe zij met licht omgaan en na 3 intensieve dagen is er een wereld voor je opengegaan.

Vorige jaar hadden we al 5 groepen omwille van de grote vraag. Aangezien we met kleine groepen werken, is het aangeraden om om je tijdig in te schrijven om je plek te garanderen!

Data Lerend Netwerk: Lichtopstellingen

 • workshop dag 1: Theorie door paul Gheyle op zaterdag 15 april 2023 van 10.30u tot 17.00u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)
 • thuisopdracht 
 • workshop dag 2: Demodag met 2Photograpgers (Paul Gheyle en Jürgen de Witte) zaterdag 22 april
 • workshopdag 3: Praktijkdag in 2 kleine groepen en veel persoonlijke begeleiding met feedbackmoment op beelden van deelnemers: Keuze uit zaterdag 29 april of zaterdag 13 mei van 10.30u tot 17.00u

Meer weten:

Mieke Coppieters 0496711059

Coaches en experten:

Paul Gheyle: 0495 56 11 29

Jürgen de Witte: 0486 44 95 32

Deelnemen:

Inbegrepen: 3 dagen vol praktijkoefeningen in een professionele studio met modellen, alle aanwezige lichtbronnen en materiaal, individuele coaching + feedbackmoment op beelden van deelnemers met toegepaste kennis. Catering, studiogebruik en modellen. Alles inbegrepen in de prijs van het lerend netwerk: 430€ + BTW.

Inschrijven: via onderstaand deelnameformulier.  Plaatsen zijn beperkt!

Ontdek hoe 2Photographers te werk gaan in een fotoshoot!

Resultaten van de vorige editie

Bekijk zeker ook de opstellingen

Deelnameformulier Lerend netwerk: Creatieve lichtopstellingen

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>