Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Lerend Netwerk: creatieve lichtopstellingen

We weten allemaal dat licht ons belangrijkste middel is om te fotograferen. Maar licht is meer dan dat. Het is ook vaak het belangrijkste element in je foto. Hoe meer je begrijpt wat licht met je onderwerp doet en hoe meer je het leert te beheersen en sturen hoe beter je wordt als fotograaf. Het geeft je verschillende manieren om je creativiteit te verbreden. Je leert met verschillende soorten lichtbronnen gebruiken en op elkaar afstemmen.  Je hoeft niet steeds in dure apparatuur te investeren om mooie foto's te maken.  Ook met minder lichtbronnen kan je prachtige resultaten behalen als je de juiste technieken toepast. Creatief lichtgebruik is een troef voor de vakman/vrouw om zich te onderscheiden. 

Het Lerend Netwerk niveau 1 zal meer aandacht gaan naar de kennis en gebruik van bepaalde soorten licht. Hoe creëer je een bepaalde sfeer met je lichtgebruik? Hoe licht je een achtergrond uit? Wanneer kies je voor een bepaald soort licht?

Nadien volgt dan niveau 2 waar je aan de slag gaat met extra technieken. Hoe breng je licht in je foto? Hoe kan je creatief met tegenlicht aan de slag? Zijn er nog technieken voor hetzelfde effect? Hoe licht je een complexe opstelling uit? 

 

Wil je een flinke stap vooruitzetten met verlichtingstechnieken in studio?

Je krijgt in dit lerend netwerk niet alleen enorm veel know-how op technisch vlak, maar ook de aanpak van een fotosessie in studio wordt nog eens samen bekeken. Een kennis waarop je voor eens en altijd kunt terugvallen. kennis en ervaring die je ontzettend veel tijd zal besparen die je anders moet spenderen aan trial & error!

 “Een heleboel praktische informatie om mee aan de slag te gaan. Je merkt ook meteen dat ze het gewoon zijn om les te geven en weet hoe ze hun kennis moeten overbrengen. Een echte aanrader.”

Enkele vragen waar je zeker een antwoord op zal krijgen:

 • Hoe ziet een professionele portretstudio er uit?
 • Hoeveel flitsers heb ik echt nodig?
 • Kan ik met zeer eenvoudig materiaal professionele resultaten bekomen?
 • Welke lichtvormers zijn echt interessant?
 • Hoe kan ik kleurtemperatuur creatief in mijn voordeel gebruiken?
 • Hoe bekom ik gekleurde achtergronden?
 • Hoe kan ik op een vlotte manier verschillende technieken gebruiken?
 • Hoe pak ik een commerciële studiosessie aan met een particuliere klant?
 • Wat gebeurt tijdens de opname, wat gebeurt tijdens de nabewerking?

 

Praktisch

Leer van de twee pro’s van 2photographers: Jürgen de Witte en Paul Gheyle hoe zij met licht omgaan en na 1 avond en 2 intensieve dagen is er een wereld voor je opengegaan.

Vorig jaar hadden we 4 groepen omwille van de grote vraag. Aangezien we met kleine groepen werken, is het aangeraden om om je  tijdig in te schrijven om je plek te garanderen!

Data Lerend Netwerk: Lichtopstellingen Deel 1 en 2

Groep 2: niveau 2

 • workshop dag 1: zaterdag 23 april van 10.30u tot 17.00u in de studio van 2Photographers, Stationstraat 20 in Lissewege (Brugge)
 • workshop dag 2: dinsdag 17 mei 2022 van 10.30u tot 17.00u (praktijkdag / masterclass met modellen op fotogenieke locatie)
 • Online Feedbackmoment op beelden van deelnemers: datum TBD van 10u tot 12u via zoom
   

Meer weten:

Mieke Coppieters 0496711059

Coaches en experten:

Paul Gheyle: 0495 56 11 29

Jürgen de Witte: 0486 44 95 32

Deelnemen:

Inbegrepen: Een webinar over theorie over lichtgebruik en aanpak workshopdagen + 2 dagen vol praktijkoefeningen in een professionele studio met alle aanwezige lichtbronnen en materiaal + 1 feedbackmoment op beelden van deelnemers met toegepaste kennis. Catering, studiogebruik en modellen. Alles inbegrepen in de prijs van het lerend netwerk: 400€ + BTW.

Inschrijven: via onderstaand deelnameformulier(en). Er is een formulier voor groep 1 en één voor groep 2. Plaatsen zijn beperkt!

Ontdek hoe 2Photographers te werk gaan in een fotoshoot!

Deelnameformulier Lerend netwerk: Creatieve lichtopstellingen

Groep 2 - niveau 2

CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>