Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

QEP en Master QEP-jurering van 10-11 juni 2023 in Beveren, België

Tijdens de QEP- en Master QEP-jurering van 10-11 juni 2023 in Beveren behaalden een groot aantal van onze leden het QEP-label:

Caroline Colon, QEP Portrait
Gino Defauw, QEP Reportage
Caroline Dupont, QEP Reportage
Katia De Wasch, QEP Portrait
Raïs De Weirdt, QEP Wedding & QEP Reportage
Sandra Helsocht, QEP Canine PhotographyCharlotte Ryckeboer, QEP Portrait
Sven Van Roy, QEP Car Photography

Karel Mus verkreeg de MQEP titel met een reeks landschapsfoto's.

Proficiat!

QEP en Master QEP-jurering van 18-19 juni 2022 in Poprad, Slovakije

Tijdens de QEP- en Master QEP-jurering van 18-19 juni 2022 in Poprad, Slovakije, behaalden volgende van onze leden het QEP-label:

Carine Van Gerven, QEP Illustrative

Proficiat!

<p>Carine Van Gerven - QEP Illustrative - Poprad 2022</p>

QEP en Master QEP-jurering van 27-29 november 2021 in Tampere, Finland

Tijdens de QEP- en Master QEP-jurering van 27-29 november 2021 in Tampere, Finland, behaalden volgende van onze leden het QEP-label:
 
Joeri Peeters, QEP Fashion
Filip Santens, QEP Reportage

Proficiat!

QEP en Master QEP-jurering van 16-17 juni 2019 in Praag, Tsjechië

Tijdens de QEP- en Master QEP-jurering van 16 en 17 november 2019 in Praag, Tsjechië, behaalden volgende van onze leden het QEP-label:
Bart Boodts, QEP Reportage
Pieter Clicteur, QEP Portrait
Didier de Daniloff, QEP Artistic Nude
Filip Santens, QEP Personal Research

Martin Steenhaut verkreeg de MQEP titel met een reeks willdlifefoto's.

Proficiat!

QEP en Master QEP-jurering van 8-9 juni 2019 in Bergen, Noorwegen

Tijdens de QEP- en Master QEP-jurering van 8-9 juni 2019 in Bergen, Noorwegen, behaalde Karel Mus de QEP-titel in de categorie Fine-Art Landschap. Frank Pittoors verkreeg de MQEP titel met een reeks portretten.

QEP en Master QEP-jurering van 17 en 18 november 2018 in Tbilisi, Georgië.

Tijdens de QEP- en Master QEP-jurering van 17 en 18 november 2018 in Tbilisi, Georgië, behaalde Paul Gheyle de QEP-titel in de categorie portret. Ann Coppens verwierf de MQEP titel met een prachtige reeks wildlife.

EP-jurering juli-september 2018

Felicitaties voor Delphine Meersschaert, Jo Pauwels en Robert Smits bij het behalen van hun EP-certificaat bij de jureringssessie van juli-september 2018.

Op de site van de FEP kan je terecht indien je interesse hebt om je kandidatuur te stellen voor de volgende  EP-jurering.

EP-jurering mei-juni 2018

 

Felicitaties voor Jeroen De Bosscher, Sammy Dierckx en Igor Van De Poel bij het behalen van hun EP-certificaat bij de jureringssessie van mei-juni 2018.

QEP jurering Tampere 9 juni 2018

Dikke proficiat voor Katti Borré, onze nieuwe QEP. In Tampere, Finland behaalde Katti de QEP-award met een prachtige reeks Indische reportagefoto's.

EP-jurering maart-april 2018

Felicitaties voor Luc de Cock, Gino Defauw en Marleen Verbruggen bij het behalen van hun EP-certificaat bij de 23ste jureringssessie van maart-april 2018.

EP-jurering december 2017 - februari 2018

Felicitaties voor Richard Buijsman en Danny Van Ropaey bij het behalen van hun EP-certificaat bij de 23ste jureringssessie van december 2017-februari 2018.

QEP jurering Rome 25 november 2017

Dikke proficiat voor Evi Polak, onze nieuwe QEP. Tijdens de jureringssessie van 24 november 2017 in Rome was de jury eensgezind overtuigd dat Evi met haar prachtige reeks reportagefoto's een QEP award verdiende.

Het nieuwe on-line platform voor EV- en QEP-kwalificaties is geopend

Het nieuwe on-line platform voor deelname aan de EV- en QEV-kwalificaties is vanaf nu beschikbaar op https://www.europeanphotographers.eu/fep-video-qualifications

Voor het behalen van een EV-label moet men 3 video's insturen, voor een QEP-label eveneens 3 video's. De inschrijvings- en uploadlink is open tot een op de site van de FEP meegedeelde datum, waarna de jurering plaatsvindt.

EP-jureringssessie 21: juli-september 2017

Felicitaties voor Karlien Depreitere en Timothy Fisher bij het behalen van hun EP bij de jureringssessie van juli-september 2017.

Nieuwe inschrijvingsprocedure voor QEP- en MQEP-kandidatuurstelling

September 2017

Op de FEP-website is een nieuw on-line platform geopend voor kandidaten die zich willen inschrijven voor de QEP en MQEP jureringen. Het downloaden en manueel invullen van een inschrijvingsformulier is niet langer van toepassing. Alles gebeurt nu on-line op https://www.europeanphotographers.eu/wp-login.php. Het is wel nodig om vooraf in te loggen om een account aan te maken, voor zover u dat al niet eerder hebt gedaan.

Tijdens de inschrijvingsprocedure zal het systeem vragen om de 12 (QEP) of 20 (MQEP) foto's van uw panel te uploaden op webresolutie. Het meesturen van uw foto's op een CD of USB-stick bij uw panel is dus niet langer vereist. Deze lage resolutiefoto's zullen op de persoonlijke pagina van de geslaagde QEP- en MQEP-kandidaten gepubliceerd worden op de FEP website. U kan uw foto's ook nog doorsturen op een later datum dan die van de aanmelding en betaling.

Het inschrijvingsgeld moet ook betaald worden op het ogenblik van aanmelding. Dit kan on-line met een kredietkaart, mits bijbetaling van een kleine toeslag voor transactiekosten. Verkiest u toch via overschrijving te betalen dan moet u het FEP-secretariaat daarvan op de hoogte brengen zodat uw inschrijving manueel kan gevalideerd worden.

Op het einde van de on-line inschrijvingsprocedure zal het systeem automatisch een ingevuld formulier genereren. U moet dit downloaden en bij uw panel voegen.

Er werd ook een nieuwe 'support chat function' geïnstalleerd voor als u problemen zou ondervinden bij het inschrijven of uploaden van uw panel.

Zie ook https://www.europeanphotographers.eu/qualifications/ 

EP-jureringssessie 20: mei-juni 2017

Proficiat voor Sabine De Rijbel de nieuwe EP'er onder onze leden bij de inschrijvingsperiode van mei-juni 2017.

QEP/MQEP-jurering 8-9 juli 2017 in Falmouth

België deed het zeer goed tijdens deze jureringssessie.
We zijn dan ook zeer blij en fier met de nieuwe QEP’s: Piroska Mihalka (Illustrative), Grietje Ost (Portrait) en Martin Steenhaut (Wildlife).
Daarbovenop nog de geweldige prestatie van twee nieuwe Master QEP’s: Jos Verhoogen met een prachtig panel rond bevallingsfotografie en Steven Massart met een subtiele zwart/wit reeks architectuurfoto's. Felicitaties aan allen.

De volgende QEP-MQEP jurering gaat door 25en 26 november 2017 in Rome (onder voorbehoud). De sessie van Tbilisi, Georgië werd voor minstens een jaar uitgesteld.

 

EP-jureringssessie 19: maart-april 2017

Proficiat voor Hugo Delvaux, de enige nieuwe EP'er onder onze leden bij de inschrijvingsperiode van maart-april 2017.

EP jureringssessie 18: december 2016 - februari 2017

Proficiat voor 8 nieuwe EP'ers onder onze leden. Onze felicitaties gaan naar Melody De Laere, Karine Hanskens, Caroline Monbailliu, Bernard Panier, Steven Put, Stien Serneels, Kaat Van Parys en Katie Verkinderen.

 

EP jureringssessie 17 oktober-november 2016

Proficiat voor 5 nieuwe EP'ers onder onze leden. Onze felicitaties gaan naar Annick Deprins, Grietje Ost, Raf Lehaen, Stef Oers en Tom Talloen.

QEP/MQEP-jurering 19-20 november 2016 in Amsterdam

Tijdens de QEP/MQEP-jurering van 20-21 november 2016 in Amsterdam behaalden 2 van onze deelnemende leden de fel begeerde QEP-titel.
Ann Coppens (Wildlife) en Guy Schotte (Underwater Photography) mogen zich voortaan Qualified European Photographer noemen. Beiden van harte gefeliciteerd.

<p>&copy; Bruno Vetters</p>

QEP-awarduitreiking Pascale Vandewalle

Pascale Vandewalle uit Waregem behaalde in juni 2016 de QEP-titel in reportagefotografie. Op 2 september 2016 werd haar QEP-certificaat officieel overhandigd door burgemeester Van Ryckeghem en schepen van cultuur Pietro Iacopucci in aanwezigheid van onze voorzitter Jos Verhoogen en de ambassadeur van Nieuw-Zeeland.

EP jurering mei-juni 2016

Proficiat voor 6 nieuwe EP'ers onder onze leden.

Onze felicitaties gaan naar Katti Borré, Kattoo Hillewaere, Dimitri Janssens, Jan Van Steen, Dirk Valcke en Marc Verhulst. Ook Ralitza Soultanova, lid van onze Waalse zusterorganisatie, behaalde de EP-titel.

QEP-jurering juni 2016 in Torun, Polen

Felicitaties voor Pascale Vandewalle die tijdens de jureringssesie van 11-12 juni 2016 in Torun, Polen, haar QEP-titel behaalde in de categorie reportage.

EP-jurering maart-april 2016

Proficiat voor 2 nieuwe EP'ers onder onze leden.

Onze felicitaties gaan naar Ann Coppens en Bieke Timmerman.

Meer ...

 

EP-jurering december 2015 - februari 2016

Proficiat voor alweer 7 nieuwe EP'ers onder onze leden.

Onze felicitaties gaan naar Evi Polak, Carine Van Gerven, Evelyne Vanpoucke, Rudi Theunis, Glenn Vanderbeke, Luc Vervliet en Guy Schotte.

Meer ...

 

EP-jurering oktober-november 2015

Proficiat voor alweer 5 nieuwe EP'ers onder onze leden. 

Nicky Jacobs, Jeroen Van Nieuwenhove, Philippe Swiggers, Miet Neirinckx en Matz Nilsson behaalden de titel van European Photographer.

Meer ...

QEP-jurering van 20 juni 2015 in Derby

Tijdens de jongste QEP-jurering in het Engelse Derby werd Caroline Tanghe uit Vichte gelauwerd met de QEP-titel in de categorie reportage. Proficiat Caroline met deze knappe reeks Indische reportagefoto's.

Een van onze Nederlandse leden, Jacques Bakker, behaalde de titel van Master QEP. Welgefeliciteerd Jacques.

QEP jurering Granada 21-22 november 2015

Wij zijn fier te mogen aankondigen dat collega Emily Van Den Broucke in Granada een QEP-titel behaalde met een schitterende reeks balletfoto's. Ook collega Robert Biesemans werd bekroond met de QEP-titel in de categorie portret.

Voor de eerste keer werden er ook videofilms gejureerd en collega Fabian De Backer was de eerste Belg die meteen de titel QEV - Qualified European Videographer behaalde met een reeks after festival movies. Om u een beeld te vormen, hier de link naar één van zijn inzendingen: https://www.facebook.com/DanceDVision/videos/1167356543280055/?theater

QEP-MQEP-jurering Rome 2014: Jurgen de Witte is onze nieuwe QEP

Felicitaties voor Jurgen de Witte die tijdens de jureringssesie van 29 november 2014 in Rome zijn QEP-titel behaalde in de categorie portret. Hieronder een slideshow van de bekroonde foto's.

QEP-jurering in Riga, Letland

Riga 8 juni 2014 - We zijn blij twee nieuwe QEP’ers te kunnen aankondigen.
Onze felicitaties gaan naar Nick De Clercq (architectuur) uit Gent en Pierre Volpe (artistiek naakt) uit Brecht.

Nick De Clercq - QEP panel Architectuur

Pierre Volpe - QEP panel Artistiek Naakt

Patrick Verbessem behaalt QEP-titel

Tijdens de QEP-jurering van 9 en 10 december 2013 in Bratislava werden 39 panels beoordeeld door de Europese jury. Slechts 14 panels waren succesvol. Onze felicitaties gaan naar onze collega Patrick Verbessem uit Lier die zijn QEP behaalde met een prachtige reeks portretten.

Er werden in Bratislava ook 11 Master QEP-panels gejureerd. 3 ervan behaalden de fel begeerde Master titel. 

Nieuwe EP's

Felicitaties voor Robert Biesemans en Paul Van Bockstaele voor het behalen van hun EP-titel (European Professional Photographer).

Bijzonder succesvol weekend voor onze Vlaamse QEP en Master QEP kandidaten

Tijdens de 26ste QEP-jurering van 1 en 2 december 2012 behaalden onze leden een schitterend resultaat. Jos Verhoogen werd door de jury beloond met een unanieme 5-0 score voor zijn overweldigende reeks reportagefoto's van een geboorte. Maar ook Johan De Gussem kreeg een 5-0 voor zijn uitstekende reeks "Newborn". Kurt Vansteelant kreeg unanimiteit voor wat de jury nooit geziene "emo architectuur" noemde. Kort daarna volgde er nog een QEP voor Kurt in de categorie "Illustrative" en het weekend werd schitterend afgerond met een Master QEP-titel voor opnieuw Kurt Vansteelant. Jos Verhoogen en Johan De Gussem werden door de jury ook genoemd als Masters in spe. Dat belooft. Op de pagina actueel/fotoalbum kan je een portfolio van de nieuwe QEP's bekijken.

QEP-jurering 9 en 10 juni 2012: 3 nieuwe Belgische QEP-titels

Zaterdag 9 en zondag 10 juni had in Brussel de 25e jurering plaats van QEP en Master QEP.

Opnieuw mogen we 3 van onze leden feliciteren met hun titel van Qualified European Photograher. Steven Massart (architectuur), Danny Van der Elst (portret) en Filip Santens (fine art). Voor Filip is het zijn 5de QEP-titel naast zijn Master QEP.

Er waren in totaal 63 kandidaten waarvan er 24 hun QEP behaalden: 3 Belgen, 3 Fransen, 2 Hongaren, 5 Italianen, 2 Oostenrijkers, 6 Portugezen, 1 Deen, 1 Spanjaard en 1 Slovaak. Er werden ook 2 Masters uitgereikt, waaronder de 2de Mastertitel voor Pierre Delaunay, een van de sprekers op onze Tweedaagse van de Vakfotograaf in november. 

De jury voor het panel van Jos Verhoogen Het panel van Jos Verhoogen
Nooit geziene "emo architectuur" zie de jury De jury voor het panel van Johan De Gussem
Master QEP Kurt Vansteelant
Jurering van het fine art-panel van Filip Santens Jurering van het architectuur-panel van Steven Massart

QEP-jurering 26-27 nov 2011: 4 nieuwe Belgische QEP's

Zaterdag 26 en zondag 27 november 2011 had in Brussel de 24e jurering plaats van QEP en Master QEP.

We zijn blij dat we 4 Vlaamse QEP-ers kunnen feliciteren met hun titel.

Tim De Backer (theaterfotografie), Jasmine Debels (reportagefotografie), Pieter De Corte (portret) en Francis Tilborghs (eveneens met portret).

Er waren in totaal 59 kandidaten waarvan er 30 hun QEP behaalden: 4 Belgen, 1 Brit, 6 Fransen, 1 Hongaar, 9 Italianenen, 3 Oostenrijkers, 4 Portugezen, 1 Rus en 1 Spanjaard.

Er werden ook 4 Master QEP-titels uitgereikt. 

Juni 2010: 2 nieuwe QEP en 1 nieuwe Master QEP onder onze leden

Master QEP Filip Santens (© Johan Brouwers)

Op 19 en 20 juni 2010 kwam een internationale jury samen voor de 21 ste QEP-jurering. Er werden 60 QEP-panels gejureerd, waarvan er 22 hun QEP-titel behaalden. Er waren ook 10 Master QEP kandidaten waarvan er 4 werden bekroond.

Drie van onze leden vielen in de prijzen. Onze felicitaties gaan naar Roland Van Rompaey (QEP Portret), Michèle Francken (QEP Mode) en Filip Santens (MQEP).

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>