Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Beeldverslag Startersevent op 6 november!

Op 6 november 2019 vond ons jaarlijks startersevent plaats waarbij we fotografen die net zijn gestart of nog twijfelen om van hun passie hun beroep te maken een hart onder de riem. Dat wil niet zeggen dat we hen wouden overtuigen om allemaal zelfstandige te worden! Nee we willen hen vooral informeren over alles wat erbij komt kijken en inspireren met de getuigenissen van andere fotografen over hoe zij zijn gestart, waar zij tegenaan liepen en wat volgens hen belangrijk is bij het uitbouwen van je zaak!

We hebben allemaal ooit die stap overwogen en gemaakt of het nu in bij -of hoofdberoep is. En we weten als geen ander hoe belangrijk het is om daarbij ondersteund te worden, hoe je problemen kan voorkomen door goed geïnformeerd te worden, door te leren van de fouten die anderen voor je al hebben gemaakt en uit geleerd.

Dit jaar hadden we eerst een praktische uiteenzetting van Liantis en 4 inspirerende getuigenissen! De eerste was Raïs De Weirdt die de fotografen praktische handvaten en tips meegaf van hoe zij het heeft aangepakt! Raïs is immers nog maar net een jaar bezig en is nu vaak al overboekt!

Kris Jacobs houdt van lekker eten en reportagefotografie! Hij weet als geen ander dat als je kiest voor jouw passie (lees niche) en daar je beroep van maakt, je elke dag de dingen kan doen waar je blij van wordt!

Wouter Coolen wist iedereen te charmeren met zijn droge humor en knappe reportagebeelden in een echt journalistieke stijl! Van hem leerde we welke skills een huwelijksfotograaf allemaal moet hebben! En geloof me, het is veel meer dan enkel mooie foto’s maken!

Marieke Selhorst durft groots te dromen en combineert haar unieke set aan skills om tot een werkplaats voor creatievelingen, het Objectief! Maar voordat ze al haar geld hier instak en heuse investeringen aanging, trok ze naar Sri Lanka en maakte ze een goed doordacht Businessplan!

Wil je hulp bij het maken en doordenken van je business plan? Schrijf je dan in voor het Lerend Netwerk: Van passie naar Professioneel Fotobedrijf!

Na de boeiende getuigenissen volgde er nog een netwerkreceptie aangeboden door de Liantis en de Nationale Vereniging van beroepsfotografen.

Tijdens de pauze en het netwerkevent konden de deelnemers nog praktische info krijgen van de aanwezige partners en vragen stellen aan de sprekers of andere aanwezige fotografen! Geniet nog even na bij dit beeldverslag!

 

 

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>