Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Herbeleef PHOTODAYS 2022!

PHOTODAYS 2022 zindert nog na. Met veel plezier stonden wij van 14 tem 16 oktober drie dagen lang op de beurs Photodays 2022. Wij geniet nog na van alle bezoekjes!

Ook dit jaar hebben we weer heel wat leden kunnen ontvangen. Deze keer zelfs in onze lounge voor fotografen (want onze stand was groter dan ooit tevoren), terwijl er boeiende sprekers aan het woord waren over uiteenlopende onderwerpen. Het was een succesvol weekend en dat verdient om even in de kijker te staan met deze korte recap.

 

 

Dag 1

Inspireren, motiveren en ontelbaar veel tips geven: onze gasten deden het in overvloed. De allereerste spreker, Tara Scheers, nam ons mee in de wereld van fotoprints en aluminium en liet ons inzien dat een juist medium vinden óók deel is van het creatieve proces. Glenn Vanderbeke, landschapsfotograaf, volgde al snel en overtuigde ons opnieuw van de pracht van de Belgische natuur. Hij vertelde in zijn lezing over zijn persoonlijke projecten en besprak ook de commerciële kant ervan. In de namiddag vloog Zeger Carré er vol enthousiasme weer in en gaf heel wat wijze raad mee als ervaren modefotograaf: “Ik wil mensen leren kennen. Hoe dichter je bij mensen kan komen, hoe beter de foto is.” Om de dag af te sluiten kwam tot slot nog Jeffrey Van Daele over hoe je overleeft als natuurfotograaf, en dat aan de hand van prachtige beelden.

 

Dag 2

Serge Duursma beet de spits af op dag 2 met alle tips en tricks die je kan bedenken over werken met GODOX flitsen. Na die technische lezing kwamen Luk Collet en Hilde Peetermans alles over ondernemerschap uit de doeken doen: van klanten vinden tot een prijs betalen, er werd niets achterwege gelaten. Het valt ook niet te ontkennen dat de industrie aan het veranderen is, daarover kwam Rob Mitchell meer over vertellen in zijn lezing “the state of the Industry”. En om de dag nog positief af te sluiten met huwelijksfotograaf Tom Hens, die vertelde hoe hij van IT’er naar fotograaf in hoofdberoep ging, en dat met een goede portie grapjes tussendoor.

 

Dag 3

"Het maken van mooie afbeeldingen is belangrijk, maar weten hoe je ze kan verkopen is essentieel voor de gezondheid van uw bedrijf”, aldus Bernard Audry, de eerste spreker van de laatste dag. Met 35 jaar verkoopervaring gaf hij concreet advies over hoe je portretten winstgevender kan maken. Robert Biesemans focust dan weer meer op een persoonlijker aspect van het beroep: hoe ontwikkel je een eigen stijl? Het is een vraag die elke fotograaf weleens mee worstelt, maar volgens Robert kan het simpel zijn: gebruik gewoon je ogen. In de namiddag genieten we weer met een overvolle tent aan luisteraars van Zeger Carré die opnieuw zijn verhaal doet. Last but not least kwam het jonge talent Raïs De Weirdt alles vertellen over Awards winnen op je 27ste, en tot in de details haar geheime recepten deelt voor geslaagde huwelijksfotografie.

 

En aan alle goede dingen komen ook een einde, want daarmee was het beursweekend alweer in een flits voorbij. Kon je er niet bijzijn, of heb je gewoon nog zin in meer? Dan is het startersevent op 25 oktober the place to be! Schrijf je hier in voor nog een avond waar je je passie kan voeden onder collega’s en fotografen!


© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments