Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

STARTERSEVENT: Ontdek jouw niche en welke stappen je moet zetten!

Woensdagavond 13 mei 2020

Wil jij je droom waarmaken en aan de slag gaan als professioneel fotograaf? Studeer je nog voor fotografie of ben je al een tijd bezig als hobbyist en wil je binnenkort de stap naar een zelfstandig statuut echt wagen? Sta je in de startblokken, maar weet je niet goed wat je nog moet in orde brengen om zelfstandig te starten? Heb je al nagedacht over je businessplan of heb je hier toch wat meer ondersteuning bij nodig? Wij zetten alle zaken nog eens voor je op rij en geven je een overzicht van alle stappen die je moet zetten en alle instanties die je bij elke stap kunnen helpen.

Bij starten als zelfstandig ondernemer komt heel wat kijken. Je moet niet enkel knappe foto’s kunnen maken en een idee hebben van wie je klanten zullen zijn. Je moet ook nadenken over welke niche je het beste ligt en hoe en waar je je klanten zal vinden. Ervaring leert dat dit een proces is van jaren en dat vele fotografen zelfs na jaren nog steeds veel leren uit de aanpak van hun collega-fotografen en zelfs soms nadien een nieuwe aanpak hanteren en/of een nieuwe weg van de fotografie inslaan. 

Om die reden organiseren we een praktische infosessie voor iedereen die overweegt om te starten als zelfstandig fotograaf, recent is gestart of al een tijd geleden is gestart en nog niet goed weet welke niche het beste is voor hem of haar is! De deelnemers krijgen zowel een praktisch overzicht van alle stappen die ze moeten zetten, als inzicht in de aanpak, prijszetting en verkoopstrategieën van collega fotografen.

Schrijf je nu in voor het gratis startersevent op woensdag 13 mei van 19u tot 22u en ontdek of starten als professioneel fotograaf in hoofd- of bijberoep iets voor jou is! Je krijgt een toelichting wat je in orde moet brengen om te starten en waar je rekening mee moet houden.

Of je nu wil werken op locatie of in een studio, reportages wil maken of vooral huwelijken wil fotograferen of voluit gaat voor opdrachten in publiciteits- mode- sport- of architectuurfotografie, goed voorbereid starten is altijd half gewonnen! Jij verdient de beste ondersteuning! 

Tijdens deze infosessie krijg je informatie over:

 • Hoe start je een onderneming? Wat moet je doen om je te vestigen als zelfstandige?
 • Welke fotograaf wil je worden?
 • Voor welk statuut kies je?
 • Wat zijn de noodzakelijke capaciteiten als fotograaf?
 • Waar kan je bijscholing volgen en is dit nodig?
 • Hoeveel kost je dat?
 • Hoe kun je je op een eenvoudige manier in regel stellen zodat je wettelijk in orde bent?
 • Opleidings- en vormingsaanbod voor starters
 • Hoe je zaak uitbouwen?
 • Hoe promoot je jezelf ?
 • Welke zijn gangbare tarieven? Hoe bereken je je prijs?
 • Waar contacten leggen met andere fotografen? 

 

Deze infosessie is heel nuttig als je overweegt om als zelfstandige te starten als beroepsfotograaf. Deelnemers krijgen een uitgebreide brochure mee, praktisch te gebruiken bij de opstart. 

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht!

PRAKTISCH

Datum: woensdag 13 mei 2020

Timing: Onthaal vanaf 18u30; start om 19u00

Locatie: Syntra, Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem (op loopafstand van Station Antwerpen-Berchem)

Deelname: Inschrijven via onderstaand formulier en meer info via Mieke Coppieters: fotografen@unizo.be of 0496711059

 

Inschrijvingsformulier voor de infosessie: De start en uitbouw van mijn beroep als zelfstandig fotograaf

13 mei 2020

Ik wens in te schrijven voor de infosessie: De start en uitbouw van mijn beroep als zelfstandig fotograaf op 13 mei 2020 vanaf 19u bij Syntra, Borsbeeksebrug 32 te Berchem-Antwerpen.

In te vullen indien u met meer dan 1 persoon aanwezig zal zijn
CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>