Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

infosessie-starten

Let my photo- videography business grow!

Schrijf je in voor het GRATIS startersevent

Ik wens me in te schrijven voor het Startersevent -Jumpstart your Photo- & Videobusiness op 25 oktober 2023. (Voor meer info, scroll down!)

 
CAPTCHA
Gelieve onderstaande code in te geven om de website te vrijwaren van mogelijke spam-inzendingen.
Beeld-CAPTCHA
Vul de karakters in getoond in de afbeelding.

Droom jij er ook van om als zelfstandige fotograaf aan de slag te gaan of wil je je zaak verder uitbouwen?

Bij starten als zelfstandig ondernemer en het uitbouwen van je zaak komt heel wat kijken. Je moet niet enkel knappe foto’s kunnen maken en een idee hebben van wie je klanten zullen zijn. Je moet ook nadenken over welke niche je het beste ligt en hoe en waar je je klanten zal vinden. Ervaring leert dat dit een proces is van jaren en dat vele fotografen zelfs na jaren nog steeds veel leren uit de aanpak van hun collega-fotografen en zelfs soms nadien een nieuwe aanpak hanteren en/of een nieuwe weg van de fotografie inslaan.

Om die reden organiseert beroepsfotografen.be op 25 oktober een gratis startersevent voor iedereen die overweegt om te starten als zelfstandig fotograaf, recent is gestart of al een tijd bezig is en nog niet goed weet welke niche het beste is voor hem of haar. In een wervelend event met verschillende sprekers krijg je wel vele tips & tricks mee uit allerlei niches en specialisaties.

Je krijgt zowel kort een praktisch overzicht van alle stappen die je moet zetten om te starten, als inzicht in de aanpak, prijszetting en verkoopstrategieën van collega fotografen. Deze fotografen geven naast nuttige informatie ook inkijk in hun eigen strategie en aanpak. Het belooft een boeiende avond te worden!

We stellen jullie onze sprekers voor:

  • Liantis legt je kort en bondig uit welke stappen je moet ondernemen om te starten als zelfstandige in hoofd-en bijberoep en welke zaken daarbij belangrijk zijn om rekening mee te houden!
  • Caroline Colon is een creatieve portretfotografe die met Connected by Color de nadruk legt op kleur in haar beelden. Haar beelden hebben een hoog fashion gehalte en haar modellen zijn meestal kinderen en jongeren. Caroline behaalde het felbegeerde QEP (Qualified European Photographer) label in juni 2023! Ze vertelt je hoe ze heeft na een andere carrière toch resoluut voor fotografie heeft gekozen en hoe ze haar zelfvertrouwen stimuleerde om toch de stap te zetten. Bovendien geeft ze je tips over het belang van een goed netwerk.

  • Sten Van Slycke is architect van opleiding en heeft ook jarenlang dit beroep uitgeoefend. Het zal dan ook niet verbazen dat hij die niche heeft uitgekozen in zijn fotografie business. De kennis en ervaring die hij eerder opdeed, geeft hem nu inzicht in wat zijn klanten nodig hebben. De liefde voor architectuur vinden we steeds terug in zijn beelden en hij toont het ware karakter van het gebouw in zijn vormen, lijnen en structuren. Maar Sten heeft nog een andere liefde namelijk portretfotografie. De combinatie van mensen en architectuur levert prachtige kunstige beelden op die zowel voor fashion als branding kan dienen.

  • Charlotte Ryckeboer was als kind al gefascineerd door fotografie. Na haar middelbaar studeerde ze fotografie in Brussel én New York. Charlotte is een allrounder als fotografe, maar wat er meest uitspringt en waar haar hart warm van wordt is fashionfotografie. Met haar kleurrijke fashionbeelden behaalde ook zij in juni 2023 haar QEP label!

  • Sebastian Reyda is een freelance videograaf (en editor). Hij heeft heel uiteenlopende klanten (corporate, events, podcasts) en geïnvesteerd in zijn eigen materiaal van camera tot licht, tot audio. Voorlopig concentreert Sebastian zich vooral op ervaring opdoen door zelf opdrachten aan te nemen in leerschool te gaan bij ieand, maar zijn ultieme droom is om te werken als regisseur of Director of Photography.

  • Ellen Claes focust zich vooral op B2B, of zakelijke klanten en haar fotografie richt zich zowel op stilleven, architectuur als fashion. Qua stijl werkt ze graag met schaduwen en interessante perspectieven om tot een minimalistisch doch opvallend resultaat te komen. Ze werkte al voor verschillende merken. Ontdek ook haar verhaal en ambities!

 

PRAKTISCH

Locatie: OC 't Klooster, Brugstraat 11, Vrasene

Timing: start om 19u - einde voorzien rond 22u

Prijs: Gratis

Schrijf je in voor het startersevent via onderstaand formulier. Je schrijf je dan ook meteen in voor onze nieuwsbrief die een 6-tal keer per jaar verschijnt. Je kan je op elk moment weer uitschrijven. 

Charlotte Ryckeboer

Ellen Claes

Sten Van Slycke

Connected by Color - Caroline Colon

Onze partnerbedrijven

Fujifilm Europe NV Fotokartonnage De Crem
Hotz

Ondernemen doe je niet alleen, ben jij al goed omringd?

Bij beroepsfotografen kom je in een community waar je verder kan groeien. In het Lerend Netwerk Van Passie naar Professioneel Fotobedrijf helpen beroepsfotografen en ondernemersduo, Hilde Peetermans en Luk Collet je jouw businessplan te optimaliseren en krijg je inzicht in prijszetting en verschillende verkoopstrategieën. 

Bij beroepsfotografen sta je er nooit alleen voor! Zo staan wij en onze partners altijd klaar om je te ondersteunen. Bovendien maak je kans op heel wat leuke cadeautjes, prijzen en kortingen!

Ben jij klaar voor jouw lancering?

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments