Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Update Coronamaatregelen vanaf 1 december

Welke regels gelden voor beroepsfotografen vanaf 1 december? 

  • Een eventuele winkel (verkoop van kaders, …) mag open voor consumenten. Consumenten moeten individueel winkelen en maximaal voor 30 minuten. Enkel indien de consument op afspraak komt, mag de consument langer dan 30 minuten blijven.
  • Voor een fotoshoot in de studio, geldt in principe eveneens de regel dat consumenten individueel moeten komen en maximaal voor 30 minuten. Enkel indien de consument op afspraak komt, mag de consument langer dan 30 minuten blijven. Kinderen onder 12 jaar tellen niet mee en moeten worden begeleid door een volwassene.

  • Fotoshoots op buitenlocaties mogen met max 4 personen in totaal (kinderen onder 12 jaar niet meegerekend).

  • Een fotoshoot bij de consument thuis is niet toegelaten.
  • Newbornfotografie is enkel toegelaten in de studio als de afstand van anderhalve meter kan worden gegarandeerd en je de baby niet aanraakt. In het ziekenhuis of bij de klant thuis is het sowieso verboden. Er staat in het MB dat niet – essentiële dienstverlening waar de afstand van 1,5m niet kan worden gegarandeerd, verboden is. Elke fotograaf moet zelf uitmaken voor welke shoots hij/zij anderhalve meter afstand kan houden, en welke niet. Post New Bornfoto waarbij de baby in een bepaalde houding wordt gelegd is dus niet toegstaan, maar lifestyle babyfotografie met één van de ouders wel. 
  • Deze beperkingen gelden niet ten aanzien van professionele klanten. Voor professionele klanten mag je dus wel bij de klant thuis komen en mogen meerdere personen in de studio (op voorwaarde dat ze anderhalve meter afstand houden).

    Wat betreft erediensten en ceremonies:

  • Begrafenissen en crematies, fotograaf mag aanwezig zijn omdat plechtigheden in aanwezigheid van maximaal 15 personen (uitgezonderd kinderen tot en met 12 jaar), met behoud van een afstand van 1,5 m tussen elke persoon en zonder de mogelijkheid van blootstelling van het lichaam en met respect van de 7 minimale regels. Het is niet toegelaten om een koffietafel te organiseren.

  • Huwelijken: er mogen maximaal 15 personen aanwezig zijn op de ceremonie (inclusief fotograaf). 

Blijf op de hoogte via beroepsfotografen als lid en ontdek hier al de voordelen van een lidmaatschap bij beroepsfotografen

lees meer over de beroepsfotografen lidmaatschap

 

© 2020 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments