Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

EV - QEV - Wat?

EV-QEV-MQEV-jurering

De deadline voor het online indien van video's voor de eerstvolgende EV-QEV-MQEV-jurering is 1 februari 2019. De internationale jury zal voorgezeten worden door Neil Warner.

EV reglement - QEV reglement - MQEV reglement
Zie ook de Qualifications Quick Reference Guide

EV - QEV Nieuws

Tijdens de FEP jureringssessie van 21/22 november 2015 in Granada, Spanje, werden voor de eerste keer ook videofilms gejureerd. Collega Fabian De Backer was de eerste Belg die de titel QEV - Qualified European Videographer behaalde met een reeks after festival movies. Hier de link naar één van zijn inzendingen: https://www.facebook.com/DanceDVision/videos/1167356543280055/?theater

EV – European Videographer

De EV (European Videographer) is een basiskwalificatie van de FEP (Federation of European Professional Photographers) en beschikbaar voor de meeste professionele videografen in Europa.
De EV-kwalificatie heeft tot doel het erkennen van de beroepsbekwaamheid en de professionele standaard van zij die het beroep van videograaf uitoefenen. De EV-kwalificatie is in het leven geroepen om het gebrek aan te vullen aan een volwaardige titel die de professionele status van een videograaf bevestigt.

Elke kandidaat moet online een reeks van 3 videofilms indienen. De EV-kandidatuurstelling en jurering gebeurt volledig online.

Het EV-certificaat heeft geen categoriën. De reeks mag bestaan uit 3 films in eenzelfde genre (sociale reportage, tekenfilm, documentaire, commerciële en industriële realisaties, vrije creaties, enz.) of een mengeling van genres.

De jury bestaat uit 3 juryleden. Elk jurylid zal de ingezonden video's bekijken in een willekeurige volgorde en zal een 'yes' of 'no' toekennen aan iedere video apart. Om het EV-label te behalen moet een kandidaat minstens 6 'yes'-stemmen behalen op een totaal van 9 en moet iedere video op zijn beurt minstens 2 'yes'-stemmen behalen.

De deadline voor het indienen van video’s voor de winterjureringssessie 2018-2019 is 1 februari 2019.

EV-reglement

QEV - Qualified European Videographer

Net als de EV (European Videographer) is de QEV (Qualified European Videographer) een nieuwe video-kwaliteitsnorm van de FEP (Federation of European Professional Photographers) videografen in Europa.

Het QEV-reglemnet komt in grote lijnen overeen met het EV-reglement.

Belangrijkste verschillen:

Het deelnamebedrag voor de QEV is 150 euro ipv 50 euro voor de EV.
Elke kandidaat moet online een reeks van 3 videofilms indienen, allemaal in dezelfde categorie.
De volgende 4 categoriën komen in aanmerking: Wedding/Social, Commercial, Documentary/Reportage, Personal Project

De jury bestaat uit 3 juryleden. Elk jurylid zal de ingezonden video's online bekijken en zal een 'yes' of 'no' toekennen aan iedere video apart. Om het QEV-label te behalen moet een kandidaat minstens 6 'yes'-stemmen behalen op een totaal van 9. Dwz. dat minstens 66 % van de uitgebrachte stemmen een 'yes' moet zijn voor een geslaagde deelname.

De eerste QEV-jurering vond plaats op 21/22 november 2015 in Granada, Spanje, en gebeurde door een jury ter plaatse. Vandaag de dag gebeuren de QEV-jureringen net als bij de EV online.
De deadline voor het online indienen van video’s voor de volgende QEV-jurering is 1 februari 2019.

Een uitgebreide informatie ivm de QEV vindt u op de FEP-website www.europeanphotographers.eu 

QEV-reglement

MQEV - Master Qualified European Videographer

De nieuwste video-kwaliteitsnorm van de FEP is de MQEV (Master Qualified European Videographer) 

Het MQEV-reglement komt in grote lijnen overeen met het QEV-reglement.

Belangrijkste verschillen:

Het deelnamebedrag voor de QEV is 250 euro ipv 150 euro voor de QEV.
Elke kandidaat moet een reeks van 5 videofilms. Voor MQEP zijn er geen categoriën.

De jury bestaat uit 5 juryleden. Elk jurylid zal de ingezonden video's bekijken en zal een 'yes' of 'no' toekennen aan ieder panel van 5 video's. Om het MQEV-label te behalen moet een kandidaat minstens 4 'yes'-stemmen behalen op een totaal van 5.

De eerste MQEV-jurering vindt plaats in het voorjaar van 2019, en gebeurt door een jury ter plaatse.
De deadline voor het online indienen van video’s voor deze MQEV-jurering is 1 februari 2019.

Een uitgebreide informatie ivm de MQEV vindt u op de FEP-website www.europeanphotographers.eu 

MQEV-reglement

© 2019 Nationale Vereniging van Beroepsfotografen vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments