Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Beroepsfotografen.be village recap 2023

Ook dit jaar kon je de beroepsfotografen.be village vinden op Photodays. Een inspirerende driedaagse vol enthousiasme en passie. Een evenement dat niet mogelijk zou zijn zonder de onschatbare steun en betrokkenheid van de leden van beroepsfotografen.be. Dit evenement heeft de afgelopen jaren fotografen van alle niveaus samengebracht om hun passie voor visuele storytelling te vieren en te delen.

In samenwerking met onze partners nodigden we verschillende interessante sprekers uit waaronder Brett Florens, Pie Aerts en Chris Verhoef die met hun diverse types aan businesses hun verhaal uit de doeken kwamen doen!

Ook onze eigen leden speelden een cruciale rol tijdens de lezingen. Ontdek wie en wat er allemaal aan bod kwam via de onderstaande link. 

 


Duik in FEP Awards en FEP Young Photographer Awards 2024

Het doel van deze wedstrijd is om bij te dragen aan de promotie van het fotografische beroep en om het niveau van professionele normen te verhogen. Het is de bedoeling om terechte erkenning te geven aan degenen die in deze sector werken volgens de hoogste kwaliteits- en professionaliteitsniveaus.

(De wedstrijd heeft geen winstoogmerk en alle ingezamelde vergoedingen worden gebruikt om de FEP en de bij de FEP aangesloten verenigingen te promoten.)

Dit jaar hebben we de regels enigszins aangepast, dus klik hier om op de hoogte te blijven.

Verfraai de Franse straten met jouw beelden tijdens de L'Été Des Portraits in Bourbon Lancy!

Grijp je kans om je werk te laten schitteren in de straten van Bourbon Lancy! Neem deel aan de wedstrijd van l'Eté des Portraits, zend jouw beelden in vóór 31 januari en maak kans op de ultieme beloning: jouw foto's die de stad verfraaien onder de Franse zon!

Maar dat is nog niet alles! We nodigen jullie ook uit om samen met ons het fotofestival te ontdekken tijdens de zomer van 2024, van 6 juli tot 9 juli. We verblijven in een gezellig groot huis in de buurt, genieten van heerlijke maaltijden (ontbijt en lunch/diner inbegrepen), nemen deel aan diverse activiteiten tijdens de openingsweek en krijgen zelfs een extra training over het opstellen van persberichten.

De prijs voor dit onvergetelijke pakket, inclusief 4 nachten verblijf, half pension, activiteiten en opleiding, bedraagt slechts €450. Meer info en inschrijven volgt snel!

Winactie Dag van de Ondernemer 2023

FIJNE DAG VAN DE ONDERNEMER! 

Op deze dag zetten wij jullie harde werk extra in de kijker! We lanceren ons nieuw Pinterest platform waar, vanaf nu, alle beelden die jullie inzenden of reeds ingezonden hebben voor Themafoto van de maand op zullen verschijnen met een link naar julllie website! Dat betekent meer engagement en een nieuwe poel aan klanten! Neem eens een kijkje naar deze prachtige galerij en ontdek jouw eigen beelden en die van jouw collega’s!

GIVEAWAY: WIN 1 Workshop met keuze uit:

 

Stuur jouw beelden in voor de China International Photographic Art Exhibition en ga naar China!

<p>Beroepsfotografen.be Village op de Photodays 2023</p>

De China Photographers Association organiseert ook dit jaar een van de grootste belangrijke internationale fototentoonstelling. De 19e China International Photographic Art Exhibition wordt gezamenlijk gesponsord door de China Photographers Association, de Guangdong Federation of Literary and Art Circles, de Volksregering van de gemeente Zhuhai en de Guangdong Photographers Association. De tentoonstelling wordt in 2024 gehouden in Zhuhai, de provincie Guangdong, China.

Deze Internationale Fotokunst Tentoonstelling zal de verkennende en praktische fotografische prestaties laten zien die fotografen de afgelopen jaren hebben gemaakt met als doel de fotografische kunstprestaties over de hele wereld uitgebreid in beeld te brengen en de uitwisseling, integratie en ontwikkeling van fotografische culturen in verschillende landen en regio's wereldwijd te bevorderen. Fotografen uit alle landen en regio's zijn welkom om in te zenden, dus waag je kans!

Uiterste inzenddatum: 31 maart 2024
Selectie: April 2024
Tentoonstelling: Oktober 2024

 

Update Pasfotokwestie:

<p>Stop Live enrollment pasfoto kwestie</p>

Nav komende verkiezingen willen we de strijd tegen live enrollment (het maken van pasfoto’s door de overheid) weer opvoeren en politiekers op voorhand engageren te kiezen voor het ondersteunen van lokale economie.

Dit gaan we doen door de bestaande website: stopliveenrollment #STOPLIVEENROLLMENT  aan te passen naar een website met duidelijke argumenten en standpunten:

  • Lokale economie
  • Klantvriendelijkheid
  • Veiligheid 
  • Begrotingsbesparing

Deze zullen gekoppeld worden aan een petitie die we laten ondertekenen door zowel politiekers (bestaande allies en nieuwe) als door iedereen die onze zaak wil steunen (fotografen, burgers, etc). Op die manier willen we politiekers vooral wijzen op hun verantwoordelijk en de verkozen politiekers nadien op hun verantwoordelijkheid kunnen wijzen.

Barbaixprijs voor fotografie 2023

Sint-Martens-Latem organiseert de Barbaixprijs voor fotografie 2023, een fotowedstrijd met thema Bomen.

Naast de schilderkunst krijgt ook cultuur in de brede zin van het woord de nodige waardering in Sint-Martens-Latem. Dat komt onder andere tot uiting in de cultuurprijzen voor koren (Duvoselprijs), poëzie (Karel Van de Woestijneprijs) en fotografie (Barbaixprijs). 
De uitreiking van de Barbaixprijs voor fotografie vindt plaats op 10 november 2023 in Sint-Martens-Latem. De prijs verwijst naar de gerenommeerde Gentse kunstfotograaf Edgar Barbaix (1893-1973).
Barbaix verwierf faam tussen 1920 en 1940 met zijn opnames van het landelijk en stedelijk leven en fotografeerde meerdere kunstenaars van de Latemse groepen. 

Editie 2023: thema ‘bomen’

Herbeleef het Feest van de Fotografie

<p>feest van de fotografie</p>

Op 1 februari 2023 vierden we traditiegetrouw het Feest van de Fotografie. De grote kapel in Vrasene vormde zich even om in een feestzaal waar collega-fotografen het glas hieven op hun gedeelde passie. Oude vrienden konden weer bijpraten, nieuwe fotografen werden deel van elkaars netwerk, velen genoten van een podium-moment en enkele toppers binnen de vereniging werden nog extra in de bloemetjes gezet. 

Dankzij de partners Disnet, Nikon, Canon, De Crem, Koylab, Laminamarc en Chromalux konden we veel leden in de watten leggen, namelijk zij die afgelopen jaar nominaties en awards wisten te scoren. Je kan de awardshow van 2022 en alle gerenommeerde fotografen herbekijken op onze Youtube-pagina. Alle fotografen van het WPC team België kregen zelfs een prachtige fototas van Wandred van onze nieuwe partner Disnet. 

"Een tentoonstelling die je als fotograaf gezien moet hebben"

<p>Beeld&nbsp;Peter Lindbergh tentoonstelling met logo</p>

Peter Lindbergh geloofde dat 'schoonheid de moed is om jezelf te zijn'. Deze visie vinden we terug in zijn memorabele filmische zwart-wit beelden, die een blijvende invloed hebben gehad op de modefotografie. Tijdens zijn indrukwekkende carrière werkten talrijke grote modemerken en tijdschriften samen met Lindbergh, terwijl de vaste collecties van kunstmusea en prestigieuze tentoonstellingen over de hele wereld trots uitpakken met zijn werk. Zelfs als je zijn naam niet kent, ken je zeker de beelden van deze iconische fotograaf. Peter Lindbergh bracht door zijn stijl en het doorbreken van stereotypen een revolutie in de modefotografie. Maar had uiteindelijk ook een invloed op de fotografie in zijn geheel.

Inspireer en word geïnspireerd met de themafoto’s van de maand op onze Instagram! Zend nu je foto in!

Wat is jouw natuurlijke habitat als fotograaf? Vinden we jou tussen de menigte op een feest of festival, of bij het pasgetrouwde koppel? Misschien in de vroege ochtend tussen de bossen of net in de comfort van je eigen studio? Liever tussen dieren, mensen of gebouwen?

Er zijn heel wat uiteenlopende thema’s binnen de fotografie en ze hebben elk hun eigen charme: in 2023 kiezen we elke maand een niche om in de kijker te zetten! Zo appreciëren we de fotografie in al zijn facetten, en wie weet doet het je eens een nieuwe richting uitkijken of net een frisse blik geven op je eigen werk. 

Wil jij gepromoot worden op onze socials voor jouw niche? Blijf op de hoogte via onze socials, daar kondigen we elke maand aan welk thema aan de beurt is!

Elke maand krijg je tot de 15de om je foto’s door te sturen.


Inhoud syndiceren

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments