Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Deontologische Code

Naar aanleiding van enkele voorvallen met misbruik van vertrouwen (oa rond Miss Belgium en andere modellen die belaagd werden) waarbij fotografen in een slecht daglicht werden geplaatst in de media hebben we in 2023 een werkgroep Deontolische Code opgericht. 

Hier hebben we beslist om een intentieverklaring op te stellen die al onze leden bekrachtigen om aan te tonen dat beroepsfotografen wel een deontologische code naleven. Zo verzekeren we aan alle betrokken partijen dat beroepsfotografen hun fotografische expertise met integriteit en toewijding inzetten om alle betrokken partijen te ondersteunen. 

We willen modellen ervan verzekeren dat beroepsfotografen de persoonlijke grenzen van een model respecteren en nooit zal verwachten dat individuen hun principes zullen verloochenen. Op die manier hopen we voor modellen te fungeren als een soort kwaliteitslabel zodat ze zich veilig en zeker voelen in alle omstandigheden en er steeds duidelijke afspraken gemaakt worden tussen alle betrokken partijen over de shoot en het gebruik van de beelden. 

De intentieverklaring vind je in pdf onderstaand en kan je op je website zetten as kwaliteitslabel! 

 

Lees de intentieverklaring

© 2023 beroepsfotografen.be vzw | Disclaimer / privacyverklaring |  © ZuPP webbuilding

beroepsfotografen.be vzw 

Willebroekkaai 37 - 1000 Brussel

Tel. + 32 496 71 10 59

fotografen@unizo.be

BTW BE 0408.556.773

fotografie - beroepsfotografen

<p><span style="color: #000000; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">UNIZO - de Unie van Zelfstandige Odernemers</span></p>
Comments